2016-11-11
收工時分想近近地搵個舒服地方同朋友傾下計,食下好野,鮨心係地鐵站出口既一棟商業大廈裡面,位置尚算方便,上到去發現原來六點半先開始晚市喎!師傅叫我地坐下飲下茶先食日本野我最中意坐吧檯,可以睇到師傅準備美食嘛!個人好中意木既餐桌,感覺乾淨企理兩個女仔其實好細食者,首先點左油甘魚/薄切鰈魚刺身 ($78/$98)先食鰈魚,果然切得好薄身通透,好爽口亦都唔腥油甘魚油分好高呀!食完魚油味係我口久久不散雜錦天婦羅稻庭烏冬$128我成日話 香港好難食到好食既烏冬,呢到既烏冬卻令我驚喜!稻庭烏冬係較幼身既烏冬,入口較爽滑,我覺得較似麵條,值得一讚係木魚湯底非常清甜,拌勻附上的山藥蓉口感更滑。天婦羅有苦瓜、蝦、南瓜、蕃薯,粉漿幾薄炸得香脆最後係西京燒銀雪魚$178銀雪魚一直都係賣飛佛,可惜價格越來越高呢,一上碟已知西京燒魚油非常豐富,燒得好香,有入口即溶既感覺!令我非常滿足值得一讚係就算食完店家都唔會催你走,慢慢食慢慢坐飲杯茶relax下,係晚飯不錯的選擇。
收工時分想近近地搵個舒服地方同朋友傾下計,食下好野,鮨心係地鐵站出口既一棟商業大廈裡面,位置尚算方便,上到去發現原來六點半先開始晚市喎!師傅叫我地坐下飲下茶先 食日本野我最中意坐吧檯,可以睇到師傅準備美食嘛!個人好中意木既餐桌,感覺乾淨企理
兩個女仔其實好細食者,首先點左油甘魚/薄切鰈魚刺身 ($78/$98) 先食鰈魚,果然切得好薄身通透,好爽口亦都唔腥
油甘魚油分好高呀!食完魚油味係我口久久不散
雜錦天婦羅稻庭烏冬$128 我成日話 香港好難食到好食既烏冬,呢到既烏冬卻令我驚喜!稻庭烏冬係較幼身既烏冬,入口較爽滑,我覺得較似麵條,值得一讚係木魚湯底非常清甜,拌勻附上的山藥蓉口感更滑。天婦羅有苦瓜、蝦、南瓜、蕃薯,粉漿幾薄炸得香脆
最後係西京燒銀雪魚$178 銀雪魚一直都係賣飛佛,可惜價格越來越高呢,一上碟已知西京燒魚油非常豐富,燒得好香,有入口即溶既感覺!令我非常滿足