2023-04-25
同屋企人去食飯,都想坐得舒服啲,食得開心啲。 今晚就去咗 鷹巢 食飯,預祝母親節。我哋預訂咗 澳洲龍蝦嚐味海鮮套餐,非常豐富。一開始先有幾個小食:冰燒三層肉、蜜汁脆鱔同埋叉燒皇。我想講冰燒三層肉真係好香脆又夠味;叉燒王用咗半肥瘦豬肉,肉質軟冧;最好味係蜜汁脆鱔,皮脆肉嫩,起晒骨啖啖肉,好味道!芝士焗蟹蓋好啱小朋友食,大量蟹肉同芝士撈埋一齊,放喺蟹蓋上面,好睇又好食。原個椰皇花膠燉雞湯好滋補好好飲,椰子味好香,入面仲有螺頭同花膠,好足料!之後就到重頭戲:碧綠彩椒炒澳洲龍蝦球😍 呢個菜式擺盤好靚,色香味俱全!澳洲龍蝦球肉質鮮美,龍蝦肉結實爽口,輕輕調味已經好好食😋😋😋 大啖大啖龍蝦肉咁食真係好正,非常滿足~玉梨帶子係一個口感同味道都好豐富嘅菜式,香梨墊底解肥膩,上面係炸咗嘅帶子同蝦膠,帶子都好厚肉👍🏻媽媽最鍾意食荷香雲腿蒸龍躉球,分量十足,龍躉好新鮮,好有魚味,無乜骨,配咗少少金菇味菜等等調味,幾好食。食完咁多餸之後仲有南乳吊燒雞同蟹肉伊麵,呢個套餐真係好豐富。最後仲有棗皇糕同埋紅豆沙,大家都食到飽飽的。呢度環境幽靜舒適,下次同屋企人食飯都可以再嚟呢度!
最後仲有棗皇糕同埋紅豆沙,大家都食到飽飽的。
呢度環境幽靜舒適,下次同屋企人食飯都可以再嚟呢度!