2021-10-04 80 瀏覽
TST MEETING 完食返餐好🤤尖東原來有間唔起眼日式餐廳,百令蚊一個lunch set 。講下歷史先🙈蒲燒鰻魚飯在日本,可以分為鰻魚盒飯與鰻魚碗飯,呢間跟足日本傳統,用木盒盛放賣相精美,而且可以保暖。餐廳用左蒲燒這種烹調方法法,鰻魚係自己廚師處理,絕對唔係叫貨,所以基本骨都無麥,蒲燒醬汁小編,最鍾意既甜鹹醬汁。混合醬油、味醂或砂糖的甜鹹醬汁,和鰻魚絕配🤤,小編應該可以食2盒 ,仲配埋蛋絲,依間真係做得唔錯👍🏻午餐主食另外配左前菜同味㬝湯,當日前菜係帶子裙邊,少少帶酸辣,幾開胃 。整體而言下次可以試下佢晚市爐端燒🤤
TST MEETING 完食返餐好🤤
講下歷史先🙈
蒲燒鰻魚飯

整體而言下次可以試下佢晚市爐端燒🤤
2021-10-02 117 瀏覽
見好多comment話lunch抵食有驚喜OpenRice 仲有優惠就book位試下訂枱約左正午12點 餐廳營業時間都係12點開始 冇staff預早出黎安排 冇排隊指示 一堆人就咁係門口企12點夠鐘至打開門等客人入去 咁嘅服務真係不得之了 有個別客人冇咩禮貌 一開門就撞開其他人一枝箭咁衝入餐廳安排好差餐廳分左3個區入面兩區應該係爐端燒 book位時要講明 唔係就俾普通餐枱你Lunch有限每人要叫一個set我地4個人叫左兩個鐵板一個壽喜燒一個刺身set野食上得好快 逐樣講下沙律同麵豉湯普通冇特別鐵板兩set每款一樣有帶子、蝦、銀鱈魚x2(一早開鋪就話冇晒鵝肝)蝦質地爽口 但食得出係急凍野 因為完全冇蝦味 但至少唔會霉帶子一樣係急凍野冇特別銀鱈魚兩舊唔同質地 一舊滑d個牛肉豚肉簿燒真係極品 佢用一塊sabu sabu嘅肉片包住一大堆蒜粒黎煎豚肉我成舊擺入口淨係食到蒜蓉味 牛肉我醒啦 撩晒蒜粒出黎至食所以食到少少牛味可以睇下撩出黎pat蒜幾大pat炒飯 飯炒出黎一舊舊唔夠乾身 落左櫻花蝦 得d櫻花蝦有味 唔夠味可以用返簿燒個pat蒜唔好嘥野手壽喜燒正常冇特別刺身當日係 赤身 吞拿魚 之類5款
安排好差
Lunch有限每人要叫一個set
我地4個人叫左兩個鐵板一個壽喜燒一個刺身set
野食上得好快 逐樣講下
沙律同麵豉湯普通冇特別

鐵板兩set每款一樣
有帶子、蝦、銀鱈魚x2(一早開鋪就話冇晒鵝肝)
蝦質地爽口 但食得出係急凍野 因為完全冇蝦味 但至少唔會霉
豚肉我成舊擺入口淨係食到蒜蓉味
牛肉我醒啦 撩晒蒜粒出黎至食所以食到少少牛味
可以睇下撩出黎pat蒜幾大pat

壽喜燒正常冇特別
刺身當日係 赤身 吞拿魚 之類5款 叫正正常常 但吞拿魚有筋⋯

試過一次就算 餐廳安排唔完善 食物質素冇驚喜
好在唔係食晚餐
刺身set
牛肉簿燒
2021-10-01 75 瀏覽
尖東文華商場一改風格 引入左不少新餐廳其中包括左日式餐廳呢間餐廳仲有個鐵板廚師發辦菜單睇落非常豐富由於板前bar枱位置有限想睇師傅表現 就要先book位前菜2款燒雞泡魚乾非常煙韌 醬汁惹味 配沙律醬更係一絶枝豆鹹鹹地 餸酒一流廚師發辦刺身3款包括吞拿魚拖羅 深海池魚 同帶子值得一讚是吞拿魚拖羅肥瘦均勻 油香十足魚子海膽飯海膽份量多得誇張 好鮮甜用特大海膽壽司形容比較貼切海膽控來到不會失望廚師發辦爐端燒3款當日發辦係青椒 雞軟骨 同 免治雞肉每款都做得好岀色雞軟骨燒得乾身 正鐵板珍寶大蝦蝦膏非常甘香 蝦肉亦彈牙必食之選黑毛豬薄燒黑毛豬片包住炸蒜片食到滿滿蒜香同豬香味 非常滿足最後由和風炒飯作結仲有炒日本野菜 吸物 同 甜品
尖東文華商場一改風格 引入左不少新餐廳

黑毛豬片包住炸蒜片
食到滿滿蒜香同豬香味 非常滿足

最後由和風炒飯作結
仲有炒日本野菜 吸物 同 甜品

同老公慶祝一週年我揀左間食日本野,位於尖東地點都方便。去到餐廳就充滿濃濃嘅日本風,內裡嘅裝潢完全係日式居酒屋嘅風格由於大家都想唔想諗,店員推介咗幾個set俾我哋,我哋幾個朋友睇過都覺得幾好,啲嘢都幾啱食,所以直接選擇左和牛Dinner Set ,價錢方面都合理,幾百蚊咩都有得食算係咁啦。一開始先來前菜,雞泡魚乾同鱈魚乾水準不錯,好夠乾身,都好醒到胃,煙韌軟身係最佳前菜。嚟緊嘅係幾款刺身,4款刺身款款都好新鮮,內裡有日本魷魚,拖羅,平政,全部刺身都係即日新鮮嘅,特別鍾意鯛魚,切得非常之厚,魚脂又夠香夠鮮甜,食刺身真係好棹忌唔新鮮。再嚟就食埋馬糞海膽配魚子杯,海水味濃又鮮甜,一啖放晒落口真係冇得輸,的確令人回味無窮食日本菜點少得燒物,呢間野個燒物師傅都幾好,當中食左幾款燒物都值得推介, 雞翼,豚肉串都好好食,完全唔油膩,我老公就最鍾意食過燒蘆筍,露荀唔會燒得太乾又唔熟,入口爽口彈牙,好鮮甜。特別A4和牛吃下去帶著濃濃的牛肉香味,卻一點都不帶油膩感最後食埋炒雜菜好夠鑊氣味道又濃,最後你個清新啲嘅中和下都幾好,裡面再配埋椰菜、菇等,再加埋最尾個炒飯,炒飯很有驚喜,夠乾身,全部一粒粒分明 So
同老公慶祝一週年我揀左間食日本野,位於尖東地點都方便。

So far 全部新鮮製作,熱辣辣,非常美味!
2021-08-25
其他
  • 燒露荀
  • 雞泡魚乾
又到左一年一度既女朋友仔生日,其實最苦惱就係呢d日子搵野食,因為自己會俾左d壓力同要求,第一又要唔可以太平,第二食物質素又唔可以太過低,所以都搵左d唔同既餐廳比較。無意間search到呢間龍驤,差不多95%以上都係好評,好於是乎就訂定檯試試佢個鐵板2人餐料理!基本上第一個主菜刺身拼盤,雖然每樣野都只得兩舊,但刺身既質素同新鮮度都相當之唔錯,一食落口巳知道有質素,而之後既海膽飯就中規中矩唔算好靚但又唔算好差,反而陸續黎既串燒同燒野菜都燒得好香口火候岩岩好!不過最期待既燒薄安格斯牛扒就令人有少少失望,因為佢個整法係包左好大量既炸蒜喺牛扒入面,變左一食落口既時候大量既炸蒜好鹹同好重味,完全搶去晒塊安格斯既味道,此舉唔知係咪想摭蓋塊安格斯既質素唔夠?就不得而知,於是乎我同女友食第二舊時都撥走晒入面d炸蒜先再食!仲有個燒蝦就真係絕對值得推介,燒得岩岩好,蝦肉又彈牙又夠鮮味,蝦頭舊肉都非常juicy,同埋佢個汁配合個蝦肉都非常可口!最後總結係呢間個質素都屬於中上,我特別推介食佢地既串燒同燒物,因為真係燒得好好食😋!至於價錢,呢個餐原價每位$890,openrice訂可享6折$534一位,未計加一同
至於價錢,呢個餐原價每位$890,openrice訂可享6折$534一位,未計加一同其他飲品切餅費用,感覺又平左好多,所以都值得一試!
鐵板燒料理2人套餐
2021-09-23
5 分鐘 (堂食)
  • 鐵板珍寶大蝦
  • 刺身
2021-09-26 47 瀏覽
首先有兩款前菜開開胃 分別係枝豆同埋脆片 兩款都不過不失 正正常常😛😛之後重點就黎啦!刺身!!!🐟🐠 🦐全部都好新鮮好好味!!睇得出舖頭有嚴選食材!👍🏻👍🏻之後就有海膽魚子飯 超甜超好味😋連平時唔食海膽好怕腥嘅朋友都食哂!真係剩係得甜味 完全冇海水/腥味食完凍野 係時候食啲熱嘅嘢暖返個胃~😁爐端燒三款 有雞翼 和牛粒 同埋和牛片🎉🎉 再加埋茄子🍆全部燒肉嘅調味都啱啱好 即叫即燒 非常好食!之後仲有鐵板珍寶大蝦🍤 啲蝦勁大隻 啖啖肉!食完之後已經好飽好滿足😋最後有櫻花蝦炒飯 雖然只係一個炒飯 但係佢勁足料 見到勁多一粒粒嘅櫻花蝦 飯到吵到一粒粒👍🏻👍🏻總括而言 非常欣賞呢間餐廳 對食材的堅持 真係做到日本人咁👍🏻👍🏻

之後重點就黎啦!刺身!!!🐟🐠 🦐
全部都好新鮮好好味!!睇得出舖頭有嚴選食材!👍🏻👍🏻

食完凍野 係時候食啲熱嘅嘢暖返個胃~😁

爐端燒三款 有雞翼 和牛粒 同埋和牛片🎉🎉 再加埋茄子🍆

全部燒肉嘅調味都啱啱好 即叫即燒 非常好食!

2021-09-21 51 瀏覽
今日終於又放假啦,專登同friend嚟到尖東呢間龍驤,午市套餐做緊8折,經OpenRice訂座就有75折,真係好抵食。餐廳入面嘅裝修好日式,一入去就見到好清雅嘅吧枱,坐喺度食飯真係充滿風味。我要咗香蔥吞拿魚蓉丼。每份套餐都配沙律、茶碗蒸同埋麵豉湯,另外都可以加錢要飲品,有汽水、烏龍茶、果汁同埋啤酒。啱啱落完單冇耐,就見到師傅準備緊我嘅吞拿魚蓉丼。佢嘅賣相靚到忍唔住影多幾張相,壽司飯上面鋪咗大約三、四cm厚嘅吞拿魚蓉,加埋蔥、芝麻同埋海膽,側邊仲有紫菜碎。佢嘅吞拿魚顏色鮮紅,一睇就知好新鮮,比起普通壽司店粉紅色嘅吞拿魚蓉好好多。食落真係好鮮甜,一啲都唔腥,份量同埋配搭都好好,好好味。前菜沙律都好新鮮,配埋麻醬好開胃。麵豉湯都好足料,唔係嗰啲飲完會好口渴嘅鹹麵豉湯。個人認為佢個茶碗蒸真係好值得一試,食落真係好香滑。見佢Lunch time真係好多人嚟食,好快已經滿座。如果想食嘅話,記得要book定位啦。

2021-09-21 44 瀏覽
朋友見到龍驤係Openrice訂座嘅話,午市套餐會有七五折,咁抵食緊係要試吓啦。店員安排我哋坐喺吧枱,有特色之餘座位都好闊落。見到每份午市套餐都有前菜沙律、麵豉湯同埋茶碗蒸,因為想食熱嘢,於是嗌咗北海道鱈場蟹肉稻庭烏冬定食,仲有配兩件日本腐皮壽司。沙律菜配麻醬開胃得嚟好新鮮。茶碗蒸入面有冬菇同魚餅,有好香蛋味。麵豉湯都幾大碗,入面都幾多材料,飲落唔會太鹹。主菜烏冬賣相好澎湃,超級大碗。蟹肉嘅份量好多,食落好鮮甜。稻庭烏冬嘅軟硬度啱啱好。湯汁係比較稠果種,有好多蛋花喺入面,可以掛喺烏冬上面。腐皮壽司嘅賣相都好靚,腐皮同入面嘅壽司飯都甜甜地,同個烏冬好夾。見到隔離枱食壽喜燒鍋都好似大份又抵食,下次一於試吓啦。

見到隔離枱食壽喜燒鍋都好似大份又抵食,下次一於試吓啦。
2021-09-20 36 瀏覽
今日去poly U搵朋友 朋友帶咗我去新文華中心嘅龍驤食日本野坦白講 新文華中心真係殘殘舊舊 我以為入邊應該冇咩好嘢食 就算開得喺入面都唔荒高級直至我入到龍驤……估唔到佢係一間omakase! 裏面幅字畫已經顯示到佢嘅氣派入面嘅裝修都好日本風情畫🎌我哋大約有$2000 budget 店員推介我哋食鐵板燒料理 2 人份首先有前菜兩碟 枝豆好新鮮 粒粒都好爽趣趣就咁睇以為冇咩特別 但係超好味!食到停唔到口😚😚然後有刺身三款 分別有甜蝦 拖羅 拖羅 魷魚 等等全部都好新鮮好甜!廚師即叫即切 👍🏻之後有海膽魚子飯 呢個可以話係我食過最好味嘅海膽 超甜!完全冇腥味!!!絕對拍得住幾千蚊一位嘅omakase 爐端燒三款 左至右分別係 雞翼 和牛粒 同埋茄子 最最最欣賞就係和牛粒 肥瘦適中 入口即溶🤤我以為嘢食已經差唔多上齊…原來仲有鐵板珍寶大蝦🦐大大隻蝦 啖啖肉 超爽超好味!仲有鐵板燒薄切和牛 又係入口即溶 完全唔痴牙 勁好味!當我已經飽咗八成嘅時候…原來仲有櫻花蝦炒飯!好彩佢最後先上咋 如果唔係食咗佢就食唔到其他嘢😹😹 埋單果然係within 2000蚊budget! 以以上嘅食物質素來講 我覺

直至我入到龍驤……

估唔到佢係一間omakase!

裏面幅字畫已經顯示到佢嘅氣派

入面嘅裝修都好日本風情畫🎌

首先有前菜兩碟 枝豆好新鮮 粒粒都好爽
趣趣就咁睇以為冇咩特別 但係超好味!食到停唔到口😚😚

然後有刺身三款 分別有甜蝦 拖羅 拖羅 魷魚 等等

全部都好新鮮好甜!廚師即叫即切 👍🏻

爐端燒三款 左至右分別係 雞翼 和牛粒 同埋茄子

最最最欣賞就係和牛粒 肥瘦適中 入口即溶🤤

我以為嘢食已經差唔多上齊…

原來仲有鐵板珍寶大蝦🦐

大大隻蝦 啖啖肉 超爽超好味!

仲有鐵板燒薄切和牛 又係入口即溶 完全唔痴牙 勁好味!

當我已經飽咗八成嘅時候…

埋單果然係within 2000蚊budget! 以以上嘅食物質素來講 我覺得真係好抵!物超所值

強烈建議大家試吓😚😚
2021-09-20 50 瀏覽
唔行唔知原來尖東嘅新文華中心有間同商場截然不同嘅日本菜,專門食鐵板燒/omakase嘅!店舖細細,我哋預先book咗位~叫咗個龍驤鐵板燒料理餐,每位$890,包咗15款食物。前菜,雞泡魚乾,暖暖地,配沙律醬夠開胃!刺身3款,擺盤好靚,有伊佐木、油甘魚同平靜魚,超鮮甜,又厚身!北海道魚子海膽飯,見到都覺得好邪惡,有大量鮮甜海膽同魚子鋪面~爐端燒3食青椒仔,唔辣嘅,燒得好甜免治雞肉棒,好多軟骨,有咬口~燒雞軟骨,外層好脆,爽口~鐵板珍寶大蝦,燒得好香,大蝦爽口彈牙,啖啖肉!美國安格斯牛薄燒,5成熟,再放上炸蒜同香蔥,仲惹味!和風炒飯,粒粒分明,如果再落多啲香蔥一定更加好食!炒日本野菜,椰菜好大碟,但略嫌太多油~最後仲有湯同雪糕

叫咗個龍驤鐵板燒料理餐,每位$890,包咗15款食物。

前菜,雞泡魚乾,暖暖地,配沙律醬夠開胃!

爐端燒3食
青椒仔,唔辣嘅,燒得好甜
免治雞肉棒,好多軟骨,有咬口~
燒雞軟骨,外層好脆,爽口~

鐵板珍寶大蝦,燒得好香,大蝦爽口彈牙,啖啖肉!

美國安格斯牛薄燒,5成熟,再放上炸蒜同香蔥,仲惹味!

和風炒飯,粒粒分明,如果再落多啲香蔥一定更加好食!

炒日本野菜,椰菜好大碟,但略嫌太多油~

最後仲有湯同雪糕
2021-09-17 53 瀏覽
今次同朋友Book 左一間日本爐端燒談談心,呢間餐廳位於尖東新文華中心1樓位置十分易搵餐廳帶著日本文化的整潔和執著,令到每一件事都好舒服,無論環境、服務以及布置都做得近乎完美。雖然座位都不多,但目測7點幾已經8成坐滿,估唔到平日甘多人餐廳販賣的主要食物日本料理的壽司、燒肉、串燒、天婦羅、拉麵都有,我同朋友叫左個鐵板燒Set有16樣食物首先黎左前菜雞泡魚干同鱈魚干幫我地打開個胃,越食越肚餓。然後再黎廚師發板刺身有日本魷魚,拖羅,平政,甘木鯛每件都好厚,非常肥美又鮮甜最正嘅馬冀海膽,陣海膽甘味真係完勝。再配埋滿滿清甜嘅魚子同日本飯,一啖接一啖停唔到口。黎左幾款燒物,鐵板珍寶大蝦, 雞翼, 露荀一放低就嗅到好香,燒得十分脆口,當中雞皮十分脆。大蝦有細心位,蝦肉拆曬出黎唔好整到客人手,啖啖蝦肉咬落去勁juicy呀重頭戲A4和牛七成熟嘅和牛,肉質好靚好鬆軟,外層帶有微微焦香, 簡單鹽燒都好好食!整個環境給我同朋友感覺好舒服,下次一定再幫襯

最正嘅馬冀海膽,陣海膽甘味真係完勝。
再配埋滿滿清甜嘅魚子同日本飯,一啖接一啖停唔到口。

黎左幾款燒物,鐵板珍寶大蝦, 雞翼, 露荀

整個環境給我同朋友感覺好舒服,下次一定再幫襯
2021-08-25
2021-09-17 2190 瀏覽
我最鍾意日本料理, 靚女閨蜜收到風 尖沙咀龍驤嘅鐵板燒套餐 做緊限時六折優惠, 即刻把握機會去試下先!龍釀。鐵板燒料理(2人前)燒魚乾片前菜係乾烤魚片煙煙靭靭醮醬嚟食好有口感!廚師發板。刺身有牡丹蝦、拖羅、油甘魚、汁煮鮑魚、赤身、章紅魚。拖羅嫩滑肥美, 油脂甘香入口即溶!油甘魚紋理色澤均勻, 肉質細嫩甘甜有膠質。牡丹蝦爽口彈牙, 鮮味十足!章紅魚新鮮爽脆有嚼勁!魚子海膽飯一口海膽飯, 質感奶滑又濃郁, 入口即溶加埋魚子卜卜脆, 突出鮮味口感!廚師發板。端爐燒三本有手羽, 自家製黃金蛋免治雞肉和燒茄子。免治雞肉有驚喜嫩滑得嚟又好juicy!燒茄子香烤惹味好bbq感覺!鐵板珍寶大蝦愛情微微焦香香氣撲美急不及待一口咬落去, 超級爽脆彈牙充滿鮮味!美國安格斯牛薄燒薄切安格斯牛肥瘦均勻, 燒得恰到好處, 肉質嫩滑, 油脂豐盈!和風炒飯用上櫻花蝦炒飯, 蝦味特別濃郁不用加添醬油, 已經很夠味!炒日本野菜炒雜菜感覺清爽中和肉食油膩感!甜品最後食埋個雪糕甜品感覺好滿足!

龍釀。鐵板燒料理(2人前)

燒魚乾片
前菜係乾烤魚片煙煙靭靭醮醬嚟食好有口感!

廚師發板。刺身

魚子海膽飯

廚師發板。端爐燒三本
有手羽, 自家製黃金蛋免治雞肉和燒茄子

鐵板珍寶大蝦

美國安格斯牛薄燒

和風炒飯
用上櫻花蝦炒飯, 蝦味特別濃郁不用加添醬油, 已經很夠味!

炒日本野菜
炒雜菜感覺清爽中和肉食油膩感!

甜品
最後食埋個雪糕甜品感覺好滿足!

2021-09-14 39 瀏覽
一直很懷念日本的味道,在香港真的很難找到真正日本味道。經朋友介紹下,來到這家尖東的日本餐廳。這個商場不太繁複,但餐廳卻是高朋滿座,看來真是沒介紹錯。一莆進餐廳,傳統的日式裝修,感覺就是日本的味道。串燒看似製任作簡單,我卻認為是最考驗廚師的工藝。我們點了雞肉和雞翼串。雞肉是來自日本進口的,非常嫩滑,烹調的時間掌握得很好,一點並不馬虎,非常推薦大家食串燒。而我最喜歡的是和牛厚燒鐵板燒,和牛入口即溶,至今仍然念念不忘。另外櫻花蝦炒飯亦很推薦,鑊氣十足,配料充足。我們亦都點了炒野菜,水準也是十分高,好味而不油膩,健康又美味。值得一提,因為這間日本菜都頗多人,我8時半離開時,還有人在等待,所以大家來之前,記得預先訂座,在OpenRice訂座還有7折優惠。

另外櫻花蝦炒飯亦很推薦,鑊氣十足,配料充足。

2021-09-13 35 瀏覽
一間好有驚喜嘅日本菜🇯🇵兩款前菜好大碟👀炸鱈魚乾脆口 烤雞泡魚就比較煙韌好開胃😋之後廚師發辨刺身四式係帶子、油甘魚、拖羅、牡丹蝦溶雪處理得幾好 拖羅好肥美 滿滿油花入口即溶😍三文魚籽海膽飯 食落感覺似無紫菜嘅軍艦壽司🍣爐端燒 即叫即燒 有雞皮蝦、燒雞翼同日本小青椒雞皮包住去殼蝦燒都係第一次試 有新鮮感🤩鐵板燒大蝦 切開4份上 好大份🤩店員建議先食蝦肉原味之後可以按口味蘸碟邊沾醬但大蝦好有肉又結實唔會霉 單食蝦肉已經好夠味 配搭三文魚籽食比沾醬更食到蝦味🦐和牛厚燒🥩 切成骰仔狀去燒 油脂分佈比例好均勻 唔會韌又保留到肉汁 碟邊烤過蒜片 乾身脆口唔會辣之後仲烤野菜、麵豉湯、日本南瓜片、炒飯同甜品雪糕都唔錯👍🏻呢間餐廳食物質素同服務都好理想,唯一缺點係熟食上菜比較慢,不過環境企理乾淨坐得舒服,好適合同朋友慢慢邊食飯邊傾計😉
一間好有驚喜嘅日本菜🇯🇵

兩款前菜好大碟👀
炸鱈魚乾脆口 烤雞泡魚就比較煙韌
好開胃😋

之後廚師發辨刺身四式係帶子、油甘魚、拖羅、牡丹蝦
溶雪處理得幾好 拖羅好肥美 滿滿油花入口即溶😍

三文魚籽海膽飯 食落感覺似無紫菜嘅軍艦壽司🍣

爐端燒 即叫即燒 有雞皮蝦、燒雞翼同日本小青椒
雞皮包住去殼蝦燒都係第一次試 有新鮮感🤩

鐵板燒大蝦 切開4份上 好大份🤩
店員建議先食蝦肉原味
之後可以按口味蘸碟邊沾醬

和牛厚燒🥩 切成骰仔狀去燒 油脂分佈比例好均勻 唔會韌
又保留到肉汁 碟邊烤過蒜片 乾身脆口唔會辣

之後仲烤野菜、麵豉湯、日本南瓜片、炒飯同甜品雪糕
都唔錯👍🏻

2021-09-11 51 瀏覽
有朋友同我食飯慶祝,約左我黎尖東呢邊知道我中意食日本菜既好朋友帶左我黎呢度食好西店内簡潔幽靜既感覺不錯啊朋友一早係openrice訂位,話今晚食既套餐有六折,所以叫我放心食,唔洗擔心傷到佢荷包是晚前菜有我非常喜歡既枝豆跟住有刺身同海膽飯的骰可愛既海膽飯,加上三文魚籽一口吃下,正串燒係廚師發辦,今晚呢三款都好好味,最愛皮脆肉嫩嘅燒雞翼之後就係今晚既主角鐵板燒啦有大蝦同肉類兩款鐵板食物,肉類可以豚/牛二選一我地要左薄切安格斯牛,牛同大蝦都食到我地lamlam脷然後仲有炒飯同味噌湯最後仲每人有球濃滑雪糕做甜品,yummmm
有朋友同我食飯慶祝,約左我黎尖東呢邊

知道我中意食日本菜既好朋友帶左我黎呢度食好西

店内簡潔幽靜既感覺不錯啊

是晚前菜有我非常喜歡既枝豆

跟住有刺身同海膽飯

的骰可愛既海膽飯,加上三文魚籽一口吃下,正

串燒係廚師發辦,今晚呢三款都好好味,最愛皮脆肉嫩嘅燒雞翼

之後就係今晚既主角鐵板燒啦

有大蝦同肉類兩款鐵板食物,肉類可以豚/牛二選一

我地要左薄切安格斯牛,牛同大蝦都食到我地lamlam脷

然後仲有炒飯同味噌湯

最後仲每人有球濃滑雪糕做甜品,yummmm