2018-07-08
半年前講過Steak Bar既牛都唔錯,六月中我諗住再去食既時候,發現個位已經變左做Burger Bar,睇個名似係同一個集團咁🤔反正一場黎到,牛變包都照殺啦🤪👁🗨 大蘑菇扒漢堡(7.5/10)💲128呢個漢堡包面鋪滿黑白芝麻,入面亦都塗滿牛油,有住陣陣既牛油香😛重點之一既燒烤蘑菇夠曬大,食落幾juicy🍄咬開塊安格斯牛肉,呈現住粉紅色,肉汁豐富,肉味香濃,黑椒調味鹹度啱好🤗蘑菇同牛肉相輔相成其實已經幾回味,仲有經典必備既生菜、洋蔥、半溶芝士同埋招牌特製醬,夾夾埋埋好厚身好足料😍👁🗨 雞扒漢堡(7/10)💲85同行朋友叫左個雞扒,決定一戰吾係牛既漢堡🤡入面有主角雞扒,生菜,烤洋蔥,蕃茄同埋蜜糖芥未醬😬麵包入面一樣搽滿牛油,雞扒份量吾算大,但係都幾嫩滑嫌夾帶有肉汁😎但係蜜糖芥末醬就稍為遜色少少,食落成個包都吾多覺有芥末味😳不過整體離講係幾惹味既,如果吾想食牛肉漢堡,不妨考慮下佢😇👁🗨 炸薯條(原味)(7/10)💲18呢個薯條係即叫即炸既,熱辣辣咁上檯😳食落夠曬脆身香口,入面都保留到啖啖薯,唔會話好油膩既感覺,同埋就算唔加任何調味料都好味🍟但係如果鍾意調味料既話,都可以選擇加紫菜或者
👁🗨 大蘑菇扒漢堡(7.5/10)💲128
👁🗨 雞扒漢堡(7/10)💲85
👁🗨 炸薯條(原味)(7/10)💲18
呢個薯條係即叫即炸既,熱辣辣咁上檯😳食落夠曬脆身香口,入面都保留到啖啖薯,唔會話好油膩既感覺,同埋就算唔加任何調味料都好味🍟但係如果鍾意調味料既話,都可以選擇加紫菜或者芝士粉🧀
👁🗨 脆薯角(7.5/10)💲30
本身其實想叫薯格,可惜咁岩缺貨,所以改左要薯角🤔同薯條一樣都係即製,不過薯角比起薯條粗大得多,係更加啖啖薯既感覺,所以食完都真係幾飽肚🙈
👁🗨 自家製清甜檸檬汁(6.5/10)💲25
一開始飲落係微酸,檸檬味唔算突出,略嫌啲冰溶左之後成杯嘢變得比較淡味🍋但依家天氣熱,只要係飲凍野都會覺得爽,如果檸檬味再重返啲就更好😂
🔛 整體評分(7/10)