- 見最近大家都會係呢間印度特色餐廳食飯同打卡🇮🇳,於是我都黎朝聖下!店鋪裝修好簡潔,有好多印度元素,食飯非常舒適同放鬆。- 今次係Lunch Time黎,所以有好多Lunch Set簡,餐牌易睇易明,價錢實惠。因為有選擇困難,所以叫左兩份嚐味拼盤一試究竟。- 一開始會先上沙律同小食,沙律係幾片青瓜同蕃茄,而小食係炸雜菜芝士。我建議沙律係咖喱同咖喱中間清味蕾用,清爽得黎又Fresh,仲好解辣好Work😆!- 其中一份餐有牛油雞、奶油咖喱芝士同炒雜菜。牛油雞非常正宗,唔係好辣,咖喱味食落好舒服,食完都唔會好口乾。奶油咖喱芝士有好多粒,芝士似係乾既羊奶芝士,同咖喱好夾!而炒素菜就相對較辣,好惹味,中途要用沙律清清味蕾!- 而另一份係瑪莎拉咖哩烤雞、芝士菠菜同炒雜菜。瑪莎拉咖喱烤雞比牛油雞多陣蕃茄味,同樣唔太辣,可以瘋狂用佢啲汁送飯! 芝士菠菜係我最愛,而呢間更係我首選!- 兩份配餐都有飯同烤餅,除左夠飽肚,仲滿足哂味蕾。烤餅仲要足足有四大件,真係可以連醬汁都舔埋😜!- 飲品方面,我地叫左Mango Lassi同印度奶茶。Mango Lassi好濃郁芒果味,絕對唔會係假芒果味。而印度

- 飲品方面,我地叫左Mango Lassi同印度奶茶。Mango Lassi好濃郁芒果味,絕對唔會係假芒果味。而印度奶茶就真係熱既比較正宗,因為更加飲到香料味。

- 甜品方面,有玫瑰甜丸子🌹🍡。佢係用炸丸子,類似蛋糕質地,浸落糖漿,再加上玫瑰同開心果碎整既,食落好特別。
2022-07-09 70 瀏覽
來到銅鑼灣既鬧市中既隱世印度餐廳,一睇menu 見到乳酪脆米球就覺得有種似曾相識既感覺而驅使我點呢個小食,一人三粒食既過程都帶到一種驚喜比大家味蕾的。由第一啖感覺淡淡地,口感脆脆地後,慢慢咀嚼就會taste 到一種令我同朋都幾醒神既一種微辣。黎食印度菜點少得烤餅同咖哩羊。其實我本身都算幾食得辣,但今次既印度菜算係比我之前食既比較light,但醒神,可以比入門班挑戰食辣野既朋友不妨一試。飲品:店員推介比我同朋友既cocktail 有好fresh 既lime & mint 味,有埋少少咸,帶出少少東南亞風特式既cocktail.
黎食印度菜點少得烤餅同咖哩羊。

• 乳酪脆米球
2022-07-01 476 瀏覽
Dilliwale (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場9樓餐廳音樂極度有印度嘅感覺,餐廳裝修都好靚,望出窗會見到街景。現場氣氛都好正,都幾多香港人去食。我本身嘅口味就唔係好鍾意東南亞口味,但係今次食嘅印度菜令我大開眼界,我覺得口味都幾適合香港人,香料味亦都唔會太重。而呢度嘅侍應都好熱情,服務態度好好!Mango Lessi每一張枱都會有一杯mango lessi,佢好有層次感,第一啖入口先有甜後有酸,都食到有啲芒果粒,下面仲有啲果仁碎。好特別。Garlic Naan, Cheese Naan呢度嘅芝士薄餅真係好好食,入邊會有芝士餡,第一次食到有芝士餡嘅印度薄餅,用嚟點個咖喱真係好好食!食到我返唔到轉頭好想再食。而蒜蓉薄餅嘅蒜蓉味都好出,啱晒本身就好鍾意食蒜蓉嘅我。House Paneer Butter masala呢隻咖喱入邊有隻乾芝士,識落都幾特別,同平時食嘅芝士好唔同。食得出隻咖喱係有落到蕃茄去煮,又酸又甜,又香唔會太辣!Dahi Puri呢個用來做前菜,會好開胃亦都好特別,佢擺盤都擺得好靚,令到我心花怒放。第一時間嚟到就要即刻食,如果唔係就會淋哂!佢入邊嘅味道、醬汁都
Dilliwale (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場9樓

Mango Lessi

Garlic Naan, Cheese Naan

House Paneer Butter masala

Dahi Puri
呢個用來做前菜,會好開胃亦都好特別,佢擺盤都擺得好靚,令到我心花怒放。第一時間嚟到就要即刻食,如果唔係就會淋哂!佢入邊嘅味道、醬汁都好新奇,但我覺得普通人嘅口味都接受到嘅!

Potato Burger
作為burger喜好者既我,嚟到一定要試吓佢嘅Burger啦,佢嘅薯仔做得好特別,薯仔嘅外皮好好食,而佢呢又用到一隻辣椒,隻辣椒嘅辣味好特別,佢係好辣,但辣得來又唔會好口渴,而且佢用嘅係綠色嘅辣椒!好得意!
2022-06-30
2022-07-01 77 瀏覽
太耐無得去旅行, 唯有食住唔同國家既菜式帶D新感觀剌激下自己, 回味下旅行既滋味啦今日黎呢間印度餐廳(記得要BOOK位)由印度人主理眼見都係印度客人為主, 就知道自己無揀錯係正宗印度菜啦餐廳位置好易搵,就係銅鑼灣站 C 出口斜對面入到黎既裝修都幾有特色, 有一幅好大既壁畫做特色牆, 另外有條柱印滿印度既景點圖片Starter 係涼拌Rangdaar Papdi Bhalla有D乳酪汁豆丸子再加少少辣既脆餅仔,食完真係好開胃另外叫左Chicken Madras Wala 椰汁咖哩雞,唔會好辣用Garlic naan同Cheese Naan黎沾住食, 竟然最後食晒所有汁,好誇張House Gulab Jamun with Ice Cream係第2到食過呢款甜品係勁甜,呢到原來係現制所以唔會浸太耐糖水,令我對呢個甜品完全改觀平日呢到有lunch set, Sunday仲有buffet!
今日黎呢間印度餐廳(記得要BOOK位)由印度人主理
眼見都係印度客人為主, 就知道自己無揀錯係正宗印度菜啦
餐廳位置好易搵,就係銅鑼灣站 C 出口斜對面
有D乳酪汁豆丸子再加少少辣既脆餅仔,食完真係好開胃

2022-06-29
2022-06-30 77 瀏覽
今日去銅鑼灣樓上鋪搵食, 一入黎已經覺得呢到同平時既印度餐廳有D唔同唔會有好濃烈既野食味, 通風好而且燈光唔會好暗, 裝修都好新淨今日大膽挑戰左一味從來未食過既印度菜Rangdaar Papdi Bhalla朋友睇到張相仲以為係Pizza, 其實係一個七彩顏色既涼拌凍凍地既乳酪汁加豆丸子加石榴粒粒再加少少辣既脆印度小餅🇮🇳好開胃呀呢到既調味唔會太酸/太重奶味係just right叫左兩款Naan, 落單時都驚食唔晒,問一問waiter意見佢好細心咁講解size係一個台面圓碟既大小然後cut左4塊,2個人可以食得晒叫左Garlic naan, 餅上面可以見到蒜泥但係唔會太濃味,沾咖哩食都唔會搶左味另外係朋友介紹既Cheese Naan, 係有d融左係餅裡面咁, 同咖哩又幾夾Main 叫左Chicken Madras Wala 椰汁咖哩雞有椰子香又有咖哩既香辣, 有水準呀而且雞件份量都唔少,兩個人都夠食甜品叫左House Gulab Jamun with Ice Cream係兩個蛋糕仔加左糖漿配雪糕,好味道!

今日大膽挑戰左一味從來未食過既印度菜
Rangdaar Papdi Bhalla
朋友睇到張相仲以為係Pizza, 其實係一個七彩顏色既涼拌
呢到既調味唔會太酸/太重奶味係just right

有椰子香又有咖哩既香辣, 有水準呀
而且雞件份量都唔少,兩個人都夠食

係兩個蛋糕仔加左糖漿配雪糕,好味道!

2022-06-29
2022-06-28 43 瀏覽
Lunch menu有好多個選擇,有得就咁揀雞、魚、羊同埋素。而且,仲有得揀拼盤,可以一次過試吾同款式既咖哩。😋 德里咖哩魚估吾到個餐又有飯,又有naan,因為通常餐廳都只係會揀一樣。個咖哩微辣,但都好濃味,配埋白飯同naan都好夾。啲魚塊都好滑,吸晒啲咖哩汁好入味。Naan雖然係原味,但都煎得好香。😋 嚐味拼盤依個好吸引,因為可以試晒3樣野,仲包咗小食同埋甜品小食係春卷牛油雞係第一碟咖哩,啲雞幾滑,但個奶油味可以再重啲奶油咖哩芝士係第二款,依個相對無咁辣,而且仲有啲芝士粒係入面,原來同咖哩都幾夾。炒素菜原來都係用咖哩炒,所以好入味甜品係印度既傳統甜品,係用咗麵粉團炸完加上啲糖漿😋Mango Lassi飲完可以減低啲辣味,係酸酸地,好開胃

😋 德里咖哩魚

😋 嚐味拼盤
依個好吸引,因為可以試晒3樣野,仲包咗小食同埋甜品

小食係春卷

牛油雞係第一碟咖哩,啲雞幾滑,但個奶油味可以再重啲

炒素菜原來都係用咖哩炒,所以好入味

甜品係印度既傳統甜品,係用咗麵粉團炸完加上啲糖漿

😋Mango Lassi
飲完可以減低啲辣味,係酸酸地,好開胃
餐廳位於銅鑼灣地鐵附近好易搵🚊樓面同廚房都係印度人👳🏿所以我諗應該都係印度人開既。而食客當日我見都係外國人同印度人居多。而餐廳嘅座位好寬敞😆坐得好舒服🤙🏻Old Delhi Lamb Delight 🐑🥘$110包括左咖哩羊肉、飯、Naan、小食、飲品。睇落唔多野🤤但係絕對夠飽,因為有Naan🫓之外,重有一碗飯🍚羊肉煮到好腍又入味,同埋無羶味,個咖哩有小小辣🌶都幾好食。個Naan好煙韌好鬆,用黎點辣咖哩一流 🤣另外,果🍚碗飯都唔差,係一條條長長既米,唔似我地平日食果D飯咁痴埋,佢係粒粒分明,好散的。撈左咖哩汁都係好好食。而舊小食我其實唔知係咩黎,但味道都絃好,只不過就油左少少,所以我食左少少就冇食了🤣推薦?🟡🟡🟡🟡⚪️我都係誤打誤撞搵到呢間印度餐廳,但係質素又唔差喎!可以係回頭之選!

Old Delhi Lamb Delight 🐑🥘$110

• 印度燴羊肉
2022-06-22 60 瀏覽
以前都會抱住試新野心態去食下印度菜, 不過冇乜幾多真係好難忘直至我黎左Dilliwale, 對印度菜係完全改觀首先成個餐廳裝潢好靚, 熱情又有空間俾人感覺好乾淨衛生.   MENU上面有晒中文, 唔駛估估下上一次黎岩岩開張, 今次再黎已經坐無虛席, 好安慰~~🥔辣炒薯仔個名好普通, 不過係我食過最好食既炒薯仔雖然係炒, 不過薯仔事先已經炸得好脆 好淋再加埋非常香口開胃既辣汁, 必食份量唔係好 2個人都食得晒, 仲想食多D添🐔Butter Chicken印度菜基本款, 雞好嫩個汁襯埋NAAN好好食🧀Cheese Naan精選!!  就係因為呢個NAAN, 令我漸漸喜歡上印度菜揀親印度餐廳都要有CHEESE NAAN呢到係好足料, 每啖都真係有CHEESE, 少少BLUE CHEESE個種臭芝士味, 巨喜歡!!一定要點!!🧇SHAHI TUKDA WTTH RABRI先講, 印度甜品係極甜, 要嗜甜如我先食得到XD呢個係一個浸滿糖既包, 唔脆既上面再放左好似練奶既醬🍹MOCKTAIL重重既印度清新香料個種味道, 其實幾好食, 不過唔係行REFRESHING路線反而係比較重味, 酸酸地咁

直至我黎左Dilliwale, 對印度菜係完全改觀
首先成個餐廳裝潢好靚, 熱情又有空間
上一次黎岩岩開張, 今次再黎已經坐無虛席, 好安慰~~

🥔辣炒薯仔
個名好普通, 不過係我食過最好食既炒薯仔
雖然係炒, 不過薯仔事先已經炸得好脆 好淋
再加埋非常香口開胃既辣汁, 必食
份量唔係好 2個人都食得晒, 仲想食多D添

🐔Butter Chicken
印度菜基本款, 雞好嫩
個汁襯埋NAAN好好食

🧀Cheese Naan
精選!!  就係因為呢個NAAN, 令我漸漸喜歡上印度菜
揀親印度餐廳都要有CHEESE NAAN
一定要點!!

🧇SHAHI TUKDA WTTH RABRI
先講, 印度甜品係極甜, 要嗜甜如我先食得到XD
呢個係一個浸滿糖既包, 唔脆既
上面再放左好似練奶既醬

🍹MOCKTAIL
反而係比較重味, 酸酸地咁
2022-06-19 71 瀏覽
同同事行下行下搵到間上樓印度餐廳,12:30一入門口,無人嘅?!心諗:中袱喇😮‍💨坐低無耐有班印度鄉里入黎,個心都定啲。😂我叫左個瑪莎拉咖哩烤雞餐,同事叫左個德里咖哩魚餐。2個餐都包4塊烤餅、一碗印度飯同埋2條炸春卷,重有一罐汽水。咖哩雞嫩滑無雪藏味,份量多,咖哩汁有牛油嘅香同滑,帶微辣,沾烤餅食一流。同事個魚就唔辣嘅,帶咸香,魚肉質感實淨有口感,無腥味。令人驚喜嘅係平平無奇嘅炸春卷出奇地鬆脆可口,餡料清新,不錯。相反印度飯太乾太硬唔係太合口味。

坐低無耐有班印度鄉里入黎,個心都定啲。😂

同事個魚就唔辣嘅,帶咸香,魚肉質感實淨有口感,無腥味。

瑪莎拉咖哩雞
瑪莎拉咖哩雞
呢晚黎到呢間朋友介紹嘅秘地印度菜餐廳,一上到銅鑼灣京都廣場9樓全層眼前一亮,餐廳色彩繽紛滿有氣氛,以印度正宗德里街頭美食為主,配上精美擺盤餐具,來一個精美印度菜體驗。點餐呢個時間,又要考驗小編嘅英語能力啦😆全餐廳印尼人主理,當然所有人都係印度人啦,不過點菜無難度,因為Menu 有齊英中兩文隨意點。DAHI PURI 乳酪脆米球 $75推介:⭐️⭐️⭐️⭐️膨化球內充滿調味薯仔,煮熟左白鷹嘴豆,酸奶及各種酸辣醬,面頭灑上開胃嘅番石榴籽。一碟有6粒,又似章魚燒又似puff嘅口感,炸麵粉碎mix埋入面醬汁味道有驚喜👍酸酸甜甜,又飽肚,唔錯嘅前菜選擇。HOUSE PANEER BUTTER MASALA 瑪莎拉咖喱芝士 $95推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️用德里著名的芝士作主角,五香番茄及洋蔥烹製,果泥奶油黃油等香料,足料醬汁完美配合烤餅一齊食。BUTTER NAAN 牛油烤餅 $27GARLIC NAAN 蒜茸烤餅 $29推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛油香味突出,陣陣牛油飄香,口感係牛油酥餅既感覺,煙韌可口。推介必點蒜茸味,相對點落咖哩到更香口美味。RASMALAI RABRI FALOODA甜奶球配特式甜絲 $85推介:⭐️

呢晚黎到呢間朋友介紹嘅秘地印度菜餐廳,
一上到銅鑼灣京都廣場9樓全層眼前一亮,
餐廳色彩繽紛滿有氣氛,
以印度正宗德里街頭美食為主,
配上精美擺盤餐具,來一個精美印度菜體驗。

不過點菜無難度,因為Menu 有齊英中兩文隨意點。

DAHI PURI 乳酪脆米球 $75
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
膨化球內充滿調味薯仔,煮熟左白鷹嘴豆,
炸麵粉碎mix埋入面醬汁味道有驚喜👍
酸酸甜甜,又飽肚,唔錯嘅前菜選擇。

推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
用德里著名的芝士作主角,
五香番茄及洋蔥烹製,果泥奶油黃油等香料,
足料醬汁完美配合烤餅一齊食。

BUTTER NAAN 牛油烤餅 $27
GARLIC NAAN 蒜茸烤餅 $29
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
牛油香味突出,陣陣牛油飄香,
口感係牛油酥餅既感覺,煙韌可口。
推介必點蒜茸味,相對點落咖哩到更香口美味。

推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
扁平的 chhena 球浸泡在凝結的奶油中,
用小荳蔻調味乾果,配上自家製 rabri 及falooda.
rabri 煮了 5 個小時,甜奶球由椰爭及麵粉製成,
配特色甜絲,口感似泰國珍多冰一條條質感。

整體口味十分適合香港人,咖哩食到停唔到口,
唔駛過重慶大廈,岩哂港島人銅鑼灣食嘅印度菜👏
2022-06-15 381 瀏覽
心血來潮想試下印度菜🤔上openrice揾到銅鑼灣有一間環境唔錯嘅印度餐廳【Dilliwale】餐廳就喺駱克道地理位置太方便所以拉埋個姊妹去陪我😈京都廣場成日都經過都無為意原來成橦都係餐廳🫣開頭以為一入餐廳會聞到好大陣香料味原來現實係無嘅😂餐廳環境好乾淨裝修得好有印度嘅風情加上全部員工都係講英文嘅感覺好似去左旅行咁💭食物選擇好多淨係咖喱都有成兩頁😂我地大鄉里研究左本menu好耐好彩有中文字,如果唔係真係唔識揀😅之前喺其他餐廳見過Lassi但無機會試今日難得嚟食印度野一定要叫杯經典嘅Mango Lassi🍹一入口會有陣淡淡嘅香料味隨之而來嘅係芒果肉嘅香氣同乳酪混為一體帶出酸酸甜甜,豐富順滑嘅口感❤️【蒜蓉烤餅】蒜蓉香味撲鼻而來但食落又唔會蓋過烤餅本身嘅輕甜餅身有厚度但非常軟熟熱辣辣仲要燶邊配咖喱或者單食都好正🤤【印度燴羊肉】咖哩味好接近香港人口味香濃咖哩唔算太辣而羊肉份量都幾多,有七、八舊羊肉每舊肉都被濃厚咖哩汁包住食落一啲都唔羶👍🏼【香草串燒雞柳】大大件嘅雞柳用乳酪同其他香料醃製過肉嫩之餘會食到淡淡酸味同時又有啲濃烈嘅孜然香再加上微微焦香層次好豐富🤩而香草汁係分開上嘅完全係草原嘅味道🌱配
心血來潮想試下印度菜🤔

食物選擇好多
淨係咖喱都有成兩頁😂
我地大鄉里
研究左本menu好耐
好彩有中文字,如果唔係真係唔識揀😅

之前喺其他餐廳見過Lassi但無機會試
今日難得嚟食印度野
一定要叫杯經典嘅Mango Lassi🍹
一入口會有陣淡淡嘅香料味
隨之而來嘅係芒果肉嘅香氣
同乳酪混為一體
帶出酸酸甜甜,豐富順滑嘅口感❤️

【蒜蓉烤餅】
配咖喱或者單食都好正🤤

【印度燴羊肉】
咖哩味好接近香港人口味
香濃咖哩唔算太辣
而羊肉份量都幾多,有七、八舊羊肉
每舊肉都被濃厚咖哩汁包住

2022-06-14
  • 印度燴羊肉
  • 蒜蓉烤餅
2022-06-11 61 瀏覽
星期四港島放工,朋友鐘意食印度菜,所以就一齊行左黎銅鑼灣試下呢一間印度菜7pm 黎到餐廳,唔算好多人,餐廳都幾闊落幾靚,有一幅畫上寫上餐廳名好靚。平日少食印度野,睇完menu 就點左一個前菜,一個主菜,再加Lassi🤤SAMOSA CHAAT 咖哩角涼伴 $78 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️CHICKEN TIKKA MASALA 瑪莉拉咖哩烤雞 $128 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️PANEER PARATHA 芝士餡餅 $35 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️PUNJABI MANGO LASSI $58 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️因為平時少食辣野,所以覺得好辣,但係咖哩角涼伴配左青瓜等,味道好fresh😍芝士餡餅🥙都煎得好脆🤤加上芒果🥭乳酪🤤食得都幾飽😁

2022-06-11 62 瀏覽
𝐈𝐧𝐝𝐢𝐚𝐧 𝐜𝐮𝐢𝐬𝐢𝐧𝐞 • 𝐃𝐢𝐥𝐥𝐢𝐰𝐚𝐥𝐞 呢間新開嘅印度菜位於銅鑼灣 由正宗印尼人主理我地見到樓面所有人都係印度人 餐廳嘅佈置色彩繽紛 佈置得好有🇮🇳 風 座位好寬敞 所以話食飯坐得舒服係有幾重要𝘿𝙖𝙝𝙞 𝙋𝙪𝙧𝙞 ❸. ❾/➄ 前菜方面我地簡咗乳酪脆米球 佢嘅賣相好吸引 佢好易入口因為上面係蕃石榴籽 佢外皮做到好似puff嘅皮一樣包住裡面嘅餡料主要係啲乳酪、薯仔粒、白鷹嘴豆蓉 整體上係甜甜酸酸好岩做starter𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 ❹. ❺ /➄呢個butter chicken好出色好香濃 呢個用黎配Garlic nann係一流 咖哩汁好結身 不過無諗過會咁辣 以為係會有蕃茹味 雞肉份量一啲都唔少好足料 而且好嫩滑 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙉𝙖𝙣𝙣 ❹.❷/➄呢款係我每次食印度菜必選嘅nann 呢間係我食過較為出色嘅一間 一份有4件 nann嘅外層烤到脆身 亦好夠蒜蓉味又夠鬆軟👍🏻𝙋𝙪𝙣𝙟𝙖𝙗𝙞 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙇𝙖𝙨𝙨𝙞 ❸.❼/➄Mango Lassi係芒果酸奶 佢係比較濃 仲落咗唔少嘅芒果粒添 好fresh解辣係一流
𝐈𝐧𝐝𝐢𝐚𝐧 𝐜𝐮𝐢𝐬𝐢𝐧𝐞 • 𝐃𝐢𝐥𝐥𝐢𝐰𝐚𝐥𝐞

𝘿𝙖𝙝𝙞 𝙋𝙪𝙧𝙞 ❸. ❾/➄

𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 ❹. ❺ /➄

𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙉𝙖𝙣𝙣 ❹.❷/➄

𝙋𝙪𝙣𝙟𝙖𝙗𝙞 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙇𝙖𝙨𝙨𝙞 ❸.❼/➄
今日放工來咗銅鑼灣呢間🇮🇳印度菜餐廳🍽,發現原來質素都唔錯👍,而且味道😋正宗,地點又就腳🦶。呢度地方都🤩幾大又光猛,枱櫈濶落☺️,佈置幾有🇮🇳印度風味。PUNJABI MANGO LASSI $58,佢除咗有香甜嘅🥛乳酪味之外,入面仲有少少🤏芒果🥭肉同埋印式乾果,味道甜美🤤得來又好有層次感。MURGH MALAI KEBAB 乳酪腰果汁烤雞柳 $158 幾有驚喜🤩,佢面有唔少乳酪腰果汁🤤酸酸甜甜好開胃🥰。🐓雞柳肉質嫩滑,唔會🔥烤到乾晒👍,沾上少少青醬一齊食味道更加豐富😋。KASHMIRI ROGUN JOSH 印度燴羊肉 $148 用加入咗蕃茄🍅嘅馬沙拉咖喱🍛去燴去骨🐑羊肉,味道濃郁,有少少🤏蕃茄🍅鮮味又唔會太辣🌶,好啱配 NAAN 一齊😋食!CHEESE NAAN 芝士烤餅 $35 幾濃芝士🧀味,芝士🧀控必食!

2022-06-10 26 瀏覽
收工突然好大雨,為左唔想整濕自己,其中一個方法就係食埋飯先返去印度餐一直係我想試既野,但一直未有勇氣,既然上天今日比機會我,就搵左間多香港人去食既印度餐,希望會接受到餐廳環境幾舒服,伴隨有印度feel既舞典,不過可惜冇位跳舞😂Chicken Tikka 香草串燒雞柳放係鐵板上面,既可以不斷保留食物溫度,又唔會破壞肉質,感覺比較辣,唔食得辣真係唔好試,串燒黎講肉質依然好JuicyCheese Naan 芝士餡餅濃濃既芝士香味,熱辣辣既薄餅Cucumber Breeze係一款 signature cocktail,入面有 Gin, cucumber, mint, lime, simple syrup,塊薄荷葉飄浮係杯 cocktail上面感覺好寫意,味道好清新,同食物既味道形成強烈對比So far 呢到真係冇令我失望
Chicken Tikka 香草串燒雞柳
Cheese Naan 芝士餡餅
濃濃既芝士香味,熱辣辣既薄餅
Cucumber Breeze
So far 呢到真係冇令我失望