2014-01-15
睇過食評, 見到好多人讚好, 而且係強調有機菜, 於是朋友就揀咗呢間作為我地3 位老友記的聚餐地點.地點真係好便利, 係銅鑼灣港鐵站C 出口的對面. 上到餐廳, 給人一種好 warm 的感覺. 面積不大, 室內有3張4人枱, 再加 open kitchen 圍邊的 L 形 bar 枱, 那裏也可以坐10-12 人. 室外就有數張枱.我地就坐係靠近通往室外門口的4人枱, 由於室外有人吸煙, 所以每次有人出入, 都會飄入陣陣煙味.咁佢有一個 standard menu + 一個 special menu, 我地就叫咗3 款 special menu 食品 + 1 款 standard menu 食品 1) 山芋餅 : standard menu, 算係4款食品之中最好味. 外面係餅, 內有山芋+類似墨魚粒的混合料(2) 日本苦瓜豚肉沙律 : 好 fresh, 但略嫌 sauce 太少, 感覺似食苦瓜+豚肉+菜而已(3) 炆豬腩肉 : 伴碟的焗紅椒夠入味, 但D 豬腩肉就"鞋+韌"咗D, 比煲完湯後果D 豬肉好少少.........(4) 焗雞脾肉配魚子醬 : 雞脾肉好香GE 香草味
咁佢有一個 standard menu + 一個 special menu, 我地就叫咗3 款 special menu 食品 + 1 款 standard menu 食品 :
(1) 山芋餅 : standard menu, 算係4款食品之中最好味. 外面係餅, 內有山芋+類似墨魚粒的混合料
(4) 焗雞脾肉配魚子醬 : 雞脾肉好香GE 香草味, 但就淡口D, 所以伴碟都有鹽俾大家沾
不過, 份量真係啱D 細食的女士.