一間可以打高爾夫球的西餐廳,係香港真係罕有可惜我不會打😅不過,餐廳嘅出品,真讓人喜出望外,沒想到在荔枝角會有這麼高水準的西餐廳 。晚餐買一送一 $498咁低的晚餐當然要order水果花茶很快侍應就奉茶,雖不是什麼名貴茶具,但配這「蜜桃+玫瑰花茶」真讓人心情愉悅,天氣冷喝壺花茶非常適合。精選麵包籃兩種麵包,餐包鬆軟,Baguette塗蒜容香脆惹味。白酒煮西班牙青口白酒和鮮忌廉帶出青口鮮味,湯汁裏也帶海水味,用小餐包點著吃,超鮮。香煎鴨肝配蘋果蓉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Baguette烤得非常脆,鴨肝做得外焦內嫩,很高水準,最特別的就是蘋果蓉,甜酸恰到好處,配鴨肝完美解油膩。香煎三文魚配檸檬牛油汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️三文魚魚皮香脆可口,魚肉鮮嫩多汁,食得出是鮮三文魚。油牛汁做到絲滑,加上火腿蓉更濃香,伴碟的菜配菜也精緻美味。香草燒羊鞍,配迷迭香燒汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️這可是我今年吃到最完美的羊鞍,軟嫩、滑、鮮、帶點羊臊,熟成度完美。羊鞍的外面的crusted 很香脆。迷迭香燒汁跟羊鞍就絕配。開心果焦糖燉蛋小小一個開心果焦糖燉蛋,焦糖做得很脆,燉蛋帶有開心果香,超喜歡,只嫌太小了🤣後記:這頓飯吃完想謝謝主廚,才發現主廚是外籍
一間可以打高爾夫球的西餐廳,係香港真係罕有

晚餐買一送一 $498
咁低的晚餐當然要order

水果花茶

精選麵包籃
兩種麵包,餐包鬆軟,Baguette塗蒜容香脆惹味。

香煎鴨肝配蘋果蓉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

香煎三文魚配檸檬牛油汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

香草燒羊鞍,配迷迭香燒汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

開心果焦糖燉蛋

後記:這頓飯吃完想謝謝主廚,才發現主廚是外籍人士,難怪這西餐那麼的地道👍🏻

• 香煎三文魚配檸檬牛油汁
  • 香草燒羊鞍配迷迭香燒汁
  • 白酒煮法國藍青口
  • 香煎鴨肝配蘋果蓉
  • 開心果焦糖燉蛋
D2place成個12月有聖誕市集同埋有白雪聖誕裝飾聖誕樹睇,所以預先早一個禮拜同朋友約定要過黎行下市集同埋感受下聖誕氣氛另外見到呢間位於一期既西餐廳好似唔錯同埋晚市$498Dineer Set做緊買一送一優惠非常抵食,所以早幾日就打埋個電話過黎book定位,行完街打完卡就食得餐廳有得打室內模擬Golf,總共有4個位置,不過只限會員。座位唔算特別多,單人大梳化坐落夠舒服,不過如果有人打gold同坐滿座後略嫌會嘈少少,但唔算特別大影響精選麵包籃麵包籃有兩款麵包,一款係切片法包加上蒜蓉同牛油,味道上夠晒香,而且焗得好脆身又唔會太乾另一款係屬於類似英式鬆餅類既餅包,質感鬆化而且外皮好鬆脆,入口時會化開但唔會係似英式鬆餅咁漿住口既感覺,沾一沾個湯一齊食好濕潤好唔錯甘荀芝士忌廉湯香濃既湯,顏色好鮮色夠特出,表面放左幾粒麵包乾同埋少量忌廉點綴質感上偏杰身,姐係證明好真材實料用上左唔少甘旬整出黎。夠香甘旬同忌廉香味,飲入口時唔會有甘旬既纖維口感,處理功夫值得一讚。配上少量麵包乾,脆口既口感同時令到成個湯變到唔再單一牛油果西柚沙律牛油果同沙律菜都好新鮮,做前菜夠晒健康。沙律菜、蕃茄仔、青瓜、麵包乾再加

精選麵包籃
甘荀芝士忌廉湯

牛油果西柚沙律
牛油果同沙律菜都好新鮮,做前菜夠晒健康。沙律菜、蕃茄仔、青瓜、麵包乾再加埋個沙律汁好開胃,酸酸甜甜既味道感覺好fresh
蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉
幾精緻既主菜菜式,精美既擺盤未食已經覺得吸引!豬鞍夠大隻,而且應該係經過慢煮之後先再煎香表面。切開後見到入面既肉質保持得好嫩滑而且肉汁不斷流出黎,少量既油脂完全唔覺得肥膩。蘋果蓉既醬汁係好自然既味道,配合上一齊食簡直完美,少量既酸味再以新鮮既蘋果果香甜,直頭將餘下既油膩感都帶走埋。另外配上有少量燒薯仔,燒外國菜豆,整體上都係滿分
香煎三文魚配檸檬牛油汁

賣相吸引,三文魚煎得好夠香脆又唔會過火燶,塊魚皮煎到勁香脆。金黃色既醬汁加左檸檬、煙肉粒、羅勒香料同牛油煮成,食落香濃厚身唔油膩,而且檸檬既香味仲將三文魚既魚香味帶得更出,而且配料唔少,全部野配合埋個牛油汁都好完美

開心果焦糖燉蛋
焦糖表面放上幾粒野莓藍莓點綴,微燶既焦糖好脆身。燉蛋好滑身,而且係好清香既開心果果味,原來同燉蛋都好夾,少少地一杯既甜品作為晚餐既完結都好唔錯

水果花茶(兩位用)
花茶好清香,以清茶黎做基底再加埋茉莉花入去,溫和得黎個味道好舒服,可以不斷加水都唔會沖淡個花茶既味道。而且餐廳好有心,會用蠟燭係個底到不斷熱住個壺,所以就算飲幾長時間都可以飲到熱辣辣既茶
2022-12-10
10 分鐘 (堂食)
前菜係自助形式🥣湯係忌廉蘑菇湯同埋南瓜湯 蘑菇湯口感順滑 蘑菇都打到超細粒 無顆粒感🥗沙律就有羅馬生菜 雜菜番茄同埋雞蛋薯仔三款沙律菜新鮮爽脆完全無苦澀味醬料都唔會落得太多蓋過食材本身嘅味道前面有分開嘅炸麵包粒同三款醬拌沙律俾客人根據喜好添加最特別係佢竟然有parma ham配哈密瓜鹹香味突出嘅火腿配上香甜嘅瓜堪稱絕配🫶🏻🐽蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉 $268平時出街都係叫牛排 好少食豬但見經理大力推介當然要試試!豬鞍連骨上 大大塊而且肉超級厚雖然係咁但竟然完全唔乾 仲要好多肉汁調味食得出簡單用鹽醃過 上面加上蜜糖芥末 味道香甜仲有幾粒蘋果蓉 質地順滑配菜有一大片娃娃菜連頭 蘆筍同埋薯仔磚雖然配菜但絕對唔係配角娃娃菜蘆筍爽脆而且經過燒特別甜 係好純樸嘅味道!署仔磚底面都焦焦哋 同樣香甜🍑玫瑰蜜桃茶蜜桃香氣好突出 帶點甜香但又唔似甜品清得嚟又幾特別==佢哋用嘅杯同茶壺都好靚 白色底金色邊好elegant貼心位係茶壺底部有個蠟燭熱著 飲到最尾都仲可以熱辣辣
前菜係自助形式
最特別係佢竟然有parma ham配哈密瓜
鹹香味突出嘅火腿配上香甜嘅瓜堪稱絕配🫶🏻
🐽蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉 $268
平時出街都係叫牛排 好少食豬
但見經理大力推介當然要試試!
豬鞍連骨上 大大塊而且肉超級厚
雖然係咁但竟然完全唔乾 仲要好多肉汁
調味食得出簡單用鹽醃過 上面加上蜜糖芥末 味道香甜
仲有幾粒蘋果蓉 質地順滑

配菜有一大片娃娃菜連頭 蘆筍同埋薯仔磚
雖然配菜但絕對唔係配角
娃娃菜蘆筍爽脆而且經過燒特別甜 係好純樸嘅味道!
署仔磚底面都焦焦哋 同樣香甜

沙律
parma ham + 哈密瓜
玫瑰蜜桃茶
2022-12-11 20 瀏覽
成日經過D2 place 見到呢間餐廳,以為打golf 先入得去食嘢,原來唔使架,就咁walk in 都可以👍🏻🥗頭盤自助沙律吧Lunch Time 可以自助食沙律吧嘅野,好鍾意個松露蘑菇餐湯,超級香~一打開個煲蓋已經聞到香濃嘅松露味😋😋另外嘅甘筍南瓜湯都好出色,甜甜的南瓜同甘筍好夾👍🏻👍🏻👍🏻Ham 同密瓜真係超夾~~~好後悔無食多幾舊🤣因為要留肚食主食,主食都好好味😋🍤1.辣椒蒜片大蝦意大利麵($158)好香蝦油香,但又唔會好油膩,配埋辣辣哋嘅蒜片同辣椒🌶️好開胃,食完一啖又一啖~🐷2. 蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉 ($198)聽侍應介紹,燒豬鞍係先慢煮再用火燒,一啲都唔靭,肉色粉嫩,肉質鬆軟,好易入口,配埋蜜糖芥末啱啱好👍🏻 仲好大份,兩個人食都夠飽👍🏻👍🏻仲有好靚嘅蜜桃玫瑰花茶,套杯碟都有靚靚玫瑰色,即刻高級左🌹同朋友一邊飲茶一邊吹水,仲可以睇人練習打golf 偷師😆😆悠悠閑閑又半天~😊😊

🥗頭盤自助沙律吧

🍤1.辣椒蒜片大蝦意大利麵($158)

🐷2. 蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉 ($198)

餐廳內有模擬哥爾夫球打 見到格離d人係度練波一入到去座位夠闊落 而且環境好靚好chill 晚市套餐最近有買一送一優惠 套餐包括 沙律/餐湯 + 主菜 + 飲品 + 甜品 好豐富Dinner set $498 🔶牛油果西柚沙律西柚酸酸甜甜 有清新既感覺 牛油果又香又新鮮沙律菜夠新鮮 健康之選🔶香煎三文魚配檸檬牛油汁檸檬酸牛油特別 個汁調得岩曬我地口味 唔會太酸檸檬牛油比例控制得而 三文魚煎到表面勁香口 而已依然保持到三文魚既肉汁火喉控制得好 唔會過熟而令到三文魚好乾好硬配埋檸檬牛油汁就好夾 加埋配菜既薯仔條 唔單止三文魚好味 配菜都好好味 🔶蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉豬鞍聽店員話係西班牙豬 來貨既料係靚野食落就知豬鞍質素高 豬鞍係全熟 但係肉質依然保持到有肉汁 唔會鞋口 豬鞍外皮有層薄既肥膏 而呢層肥膏好好味 好香豬肉肉味🔶法式焦糖燉蛋🍮焦糖燉蛋蛋味好濃郁 岩曬我地以呢個甜品作結 🔶玫瑰花茶聞落去好香玫瑰花味 飲落去都有淡淡既花香味 好清新仲有個蠟燭係底熱住個花茶 keep住熱🍴整體評價:兩碟主菜都好出色 食得出食材係靚料三文魚食到有肉汁 而且煎得岩岩好全熟既豬鞍依然保持到肉汁 有超水準既表
餐廳內有模擬哥爾夫球打 見到格離d人係度練波

三文魚食到有肉汁 而且煎得岩岩好
全熟既豬鞍依然保持到肉汁 有超水準既表現
配菜亦都十分好味 汁既調味豐富而唔會太over
推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 荔枝角長義街9號D2 Place 一期1樓 114-127號舖

付款方式
Visa Master AlipayHK Alipay Cash Octopus AE Apple Pay WeChat Pay
我周不時會去D2 Place睇戲,所以商場啲餐廳我都近乎食匀晒。之前行經一期地下,都會留意到有個室內Golf場⛳️,今日好奇望都幾望,店員就熱情介紹呢度其實仲有餐廳「Eris's Kitchen」,唔使打Golf都可以幫襯。我哋見週末午餐都係百幾蚊就有交易,一試無妨吖😜。環境方面,食嘢嘅地方旁邊就有人玩緊,成個場幾熱鬧,但就稍為嘈啲啲。不過原來打Golf係行會籍制,同餐廳各自運作。午餐包括頭盤同沙律吧任食,雖然自助區面積唔大,不過嘢食就好充足,而且又會補充,一啲都唔孤寒👍。頭盤有意大利風乾火腿同辣肉香腸🥓,兩者鹹香味濃兼開胃。佢哋並非薄切,所以食落幾有滿足感。同時,仲可跟配哈蜜瓜一齊食🍈。沙律部份選擇多🥗,食材新鮮,可自行Mix & Match,包括有青瓜蕃茄、薯仔🥔、生菜葉、芝士粉、麵包脆糠同各款醬汁等。餐湯有兩款,分別係🎃南瓜甘筍湯同忌廉薯蓉湯,味道中矩中舉,唔油膩,最緊要夠熱。聽講呢度連餐包都係自家焗製,但可惜今日未有機會食到。海蝦煙肉醬油漬三文魚籽海膽汁意大利麵($158/午餐價),🍝意粉呈金黃色,賣相超靚,香氣撲鼻,可以形容係色香味俱全。扁意粉口感彈牙又掛汁,醬汁用海膽整成,再
頭盤有意大利風乾火腿辣肉香腸🥓,兩者鹹香味濃兼開胃。佢哋並非薄切,所以食落幾有滿足感。同時,仲可跟配哈蜜瓜一齊食🍈。
餐湯有兩款,分別係🎃南瓜甘筍湯忌廉薯蓉湯,味道中矩中舉,唔油膩,最緊要夠熱。聽講呢度連餐包都係自家焗製,但可惜今日未有機會食到。
海蝦煙肉醬油漬三文魚籽海膽汁意大利麵
海蝦煙肉醬油漬三文魚籽海膽汁意大利麵($158/午餐價),🍝意粉呈金黃色,賣相超靚,香氣撲鼻,可以形容係色香味俱全。扁意粉口感彈牙又掛汁,醬汁用海膽整成,再加埋爆漿醬油漬三文魚籽,雙重鮮味🤤。餸料方面,有煙肉粒同海蝦,蝦唔算巨型,不過好新鮮,兼且爽彈🦐。
芝士粟米帶子意大利飯
芝士粟米帶子意大利飯($158/午餐價),🍚Risotto感覺正宗,米粒半生熟嘅質感好得意,而且索滿汁。醬汁富芝士鹹香,再混入粟米粒🌽、煙肉粒、四季豆同百合等,食落幾豐富,亦唔算漏。帶子質素高,好鮮甜。另外仲有啲好似米通嘅脆餅,鹹鹹的,原來係焗脆咗嘅芝士🧀,好有心思!
玫瑰花蜜糖烏龍茶
玫瑰花蜜糖烏龍茶🍵(套餐+$20),🌹花茶唔係用茶包沖咁求其,所以味道份外清香,唔甘苦,飲落好舒服,一壺茶仲夠兩個人飲添。
總括嚟講,經過今次之後,我認為D2 Place其中一間必食嘅餐廳係Eris’s Kitchen👨🏻‍🍳。食物出品相當有水準,而且價錢亦算合理,比起隔離嘅億利工廈還要平。最後,店員們服務態度親切有禮,又會主動介紹菜式同問及意見,抵讚😊。
玫瑰花蜜糖烏龍茶
D2 Place呢間西餐廳有模擬哥爾夫球打⛳️,而且環境闊落,坐得舒適,今次就同朋友一齊食晚餐🤤晚市套餐最近有買一送一優惠,頭盤可選擇沙律或湯, 主菜可選擇豬牛羊或海鮮, 另外跟餐仲有甜品及飲品,好豐富。😋牛油果🥑西柚沙律🥗健康之選,而且份量都幾多,牛油果🥑加埋大量既沙律菜同西柚,醬汁酸酸甜甜好開胃,夠新鮮👍🏿☺️香煎三文魚配檸檬牛油汁🐟三文魚外皮煎得香口脆卜卜,魚肉仲保持預汁精華鮮味,再加上少少三文魚油脂味,充滿口感,最有特色就係檸檬牛油汁😋食落口有檸檬酸牛油香🧈配合得剛好❤️配菜有薯仔🥔底部吸到醬汁味道,味道一流🫰🏿 蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉🐷🍖豬鞍係近肩肉和梅頭的位置,肉質帶點爽, 最重點係豬鞍慢煮再燒兩面至七成熟,口感軟熟、肉質鮮嫩 ,而且豬鞍肥瘦比例適中,油花細緻肉汁豐富加入酸酸甜甜的蘋果蓉,不但令味道更有層次,更能突出豬鞍的油脂甘香,緩解了豬肉的油膩。另外配菜有烤娃娃菜西蘭花與及烤新薯, 烤得剛好,每樣醬汁都由大廚獨特調配,好有特色☺️甜品法式焦糖燉蛋🍮焦糖面脆身,燉蛋幼滑又不會太甜,味道香濃,仲有士多啤梨🍓點綴,賣相精美朱古力心太軟配雪糕🍦心太軟表面焗至鬆脆,朱古力🍫溶岩的流心狀,

牛油果🥑西柚沙律🥗

🥑牛油果西柚沙律🥗
香煎三文魚配檸檬牛油汁🐟

蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉🐷🍖

蜜糖芥末豬鞍配蘋果蓉

甜品
法式焦糖燉蛋🍮
朱古力心太軟配雪糕🍦
心太軟表面焗至鬆脆,朱古力🍫溶岩的流心狀,朱古力味濃郁偏甜

朱古力心太軟配雪糕🍦
每人餐前兩件蒜蓉包🍞烤得鬆脆香口值得一讚😋,餐後再加一壺養顏花茶,茶味🍵小清新中和一下餐後油膩感

養顏花茶

2022-11-23
🥑牛油果西柚沙律🥗
蜜糖芥末豬鞍配蘋果蓉
養顏花茶
  • 花茶
  • 牛油果西柚沙律
2022-12-03 31 瀏覽
Eris's Kitchenfree flow ( Wine + Ham) $1882個鐘free flow 飲咗白酒sauvignon blanc 2019 Centrel Valley 加蒜蓉包同ham 🍷 飲落口微甜得黎好易入口,呢個價錢真係好抵👍🏻ham味道夠濃,而且好滑嫩,配埋脆卜卜嘅蒜蓉包 perfect 😻慢煮八爪魚沙律蕃茄橄欖沙律 ($138)食落好Fresh嘅沙律,有八爪魚、蕃茄、橄欖、青瓜、沙津生菜🥬沙律菜好新鮮,味道酸酸甜甜,幾開胃🤰🏻八爪魚好淋,而且份量都幾多🐙西冷($368)Order五成熟,成落口啱啱好,外面燒香,但又唔會燶,內裏嫩得黎亦都夠juicy ,火喉控制得啱啱好🔥調味都啱啱好,唔沾醬都唔會覺得乏味,而且又唔會遮蓋原本嘅肉味🥩Eris's Kitchen荔枝角長義街9號D2 Place 一期1樓 114-127號舖
Eris's Kitchen

free flow ( Wine + Ham) $188

慢煮八爪魚沙律蕃茄橄欖沙律 ($138)

西冷($368)

Eris's Kitchen
慢煮八爪魚沙律蕃茄橄欖沙律
慢煮八爪魚沙律蕃茄橄欖沙律
西冷
同個friend weekend嚟荔枝角D2 place行街,佢話搵到間隱世美食西餐廳😱😱,今日就帶咗我去呢間Eris’s kitchen😋驟眼睇你唔會覺得佢係一間餐廳🤣因為入邊有人喺度打哥爾夫球,可能會誤以為係俾會員入🤣但你咁諗就錯喇❌❌雖然側邊有提供哥爾夫球🏌️🏌️‍♀️🏌️‍♂️俾人玩,個大電視仲播緊韓國哥爾夫球賽,但呢間餐廳絕對係open to public🈶🈶Semi buffet 包左appetizer 同埋 salad bar,appetizer 有多款唔同嘅沙律(凱撒沙律🥗蕃茄青瓜🍅青蘋果🍏薯仔,ham,蜜瓜同湯🥣 飲品方面我哋就叫咗玫瑰蜜桃烏龍茶🫖🫖,濃郁嘅玫瑰🌹🌹味再加上香甜嘅蜜桃🍑同埋烏龍茶☕️主菜一上枱,真係覺得性價比超高,海蝦🦐煙肉🥓🥓醬油漬三文魚籽海膽汁意大利麵 意粉🍝,擺盤已經好靚😍😍再加上香濃嘅海膽汁味,仲有擺頂嘅三文魚籽😋😋粒粒晶瑩剔透😛意粉掛到汁,每條意粉都掛到超濃嘅海膽汁,食得出佢啲材料超級新鮮🉐🉐海蝦彈牙鮮味,配合埋粒粒飽滿嘅三文魚籽,口感超豐富😍😍😍另一個主菜,粟米帶子Risotto 亦都令我哋大飽口福😚😚😚粟米🌽帶子,百合,芝士薄脆,芝士🧀🧀煙肉🥓🥓四季

粟米🌽帶子,百合,芝士薄脆,芝士🧀🧀煙肉🥓🥓四季豆,超足料🤤🤤🤤🤤煎香咗嘅帶子,配合埋香煎咗嘅百合,炒香左煙肉,配合埋芝士四季豆做嘅Risotto,真係超惹味😋😋

食完侍應仲好貼心💜幫我哋喺個烏龍茶度加水🫖🫖🧡食飽飽又繼續去行街!
10 分鐘 (堂食)
2022-11-29 29 瀏覽
響Golfzon Club & Dining入面既「Eris’ s Kitchen」✨,既可以一邊練習Golf,一邊享受美食。餐廳有set menu及單點,上星期六就去咗食下午茶。煙三文魚🍣黑松露炒蛋牛角包🥐$88爆多既黑松露炒滑蛋🍳,完全係份量多到滿瀉,香味濃郁既黑松露,炒蛋一流,而且炒蛋十分滑溜,絕對推介。👍🏻雜莓窩夫🧇配雪糕$78窩夫夠厚又夠脆,外脆內軟,再配埋雪糕🍦,冷熱交替,口感十分好。我係一個黑松露控,所以另外單點黑松露野菌意大利🇮🇹飯🍛,意大利飯軟硬適中有咬口,配搭脆芝士片,非常有層次感。最後餐飲🧋加配菠蘿🍍熱情果沙冰,清甜解喝,而火龍果沙冰比較甜,更加喜愛。🍧

煙三文魚🍣黑松露炒蛋牛角包🥐$88

雜莓窩夫🧇配雪糕$78

2022-11-28 1720 瀏覽
荔枝角都算近我,所以,間唔時都有過嚟食吓飯,食完行返屋企都仲可以嘛。而且,有咗D2 Place,搵食嘅選擇又多咗好多,就好似今晚同位死佬嚟到「Eris's Kitchen」咁,喺第一次到訪,貪其環境舒服。其實,之前嚟過好幾次D2 Place,都無為意呢一家餐廳,一直只以為喺個室內哥爾夫球場。呢度喺餐廳「Eris's Kitchen」跟室內哥爾夫球場「Golfzon」聯乘,所以,當踏進餐廳,就會見到一邊喺室內哥爾夫球場,另一邊就喺用餐區。四周都喺闊落舒服嘅梳化椅,就算唔食飯,飲吓嘢都爽。而且,一室燈光柔和,加上枱上嘅小擺設,予人有種悠閒感。餐飲方面,主打就喺晚市套餐,初時睇落好貴,原來喺買一送一,咁又唔同睇法。3道菜晚餐包餐湯或沙律、主菜、甜品,不過,要留意,部份食物要額外加錢加配。牛油果西柚沙律 前菜方面,我哋不約而同揀咗沙律,簡單嘅雜沙律菜做底,再加上大量牛油果,少少西柚肉、薄薄嘅青瓜片、脆口嘅麵包粒,淋上油醋,酸香清爽,最正喺啲牛油果熟到透,西柚肉爽甜爆汁無澀味,簡單好食。 麵包籃配合前菜,仲送上麵包籃,有啲蒜蓉包同甜包,前者烘得外皮香脆,包心軟熟,仲好有蒜香味;後者就鬆軟帶少少甜

麵包籃

配合前菜,仲送上麵包籃,有啲蒜蓉包同甜包,前者烘得外皮香脆,包心軟熟,仲好有蒜香味;後者就鬆軟帶少少甜味,配點牛油就好好食,而最緊要喺嚟到時喺熱烘烘,感覺自然好唔同。
麵包籃
白酒煮西班牙青口 +$98

法國青口食過,比利時青口都食過,西班牙呢?印象中好似未。一碟嘅份量真唔少,擺滿一整碟,仲刻意排列過;而啲青口質素真喺唔錯,有別平時食到平價嗰啲咁好「擦膠」嘅口感,細隻啲,但真喺嫩口且有鮮甜味,加上有啲煙肉引出嘅鹹香,個白酒汁亦好味,有牛油及香草香,搵啲麵包沾個汁嚟食,正呀。
香草燒羊鞍配迷迭香燒汁

同死佬都算喺食肉獸嚟,所以,兩道主菜都喺肉,一齊共享。先登場喺羊鞍,一客兩件,伴菜有燒薯仔及法邊豆,每一件好夠份量,外層就沾滿香草及麵包糠,賣相靚仔,而裡面燒得啱啱好,色澤粉嫩卻無半滴血水滲出,落刀一切,非常軟腍,沾上燒汁,認真好食,有羊肉嘅獨特香味,卻唔太羶。
輕煎美國頂級西冷配特濃紅酒汁 +$150

溫馨提示,想享受呢一道西冷,喺需額外加錢,睇落真喺好唔錯,抵西冷表面燒到一層焦香,最好喺已經將整件西冷切成小件,方便竹我哋共享,而且,仲伴有大量薯條、扒蔬菜,有心思,非常豐富。西冷肉質嫩滑,富肉汁,並較具油香,正呀;薯條脆而不膩,扒蕃茄酸香鮮活,烤蒜亦好好食。
法式焦糖燉蛋

兩道主菜後,就喺甜品時間,兩款都喺喜愛嘅甜品款式。先試個焦糖燉蛋,加上少少雜莓做裝飾,自不然靚好多,面層嘅焦糖又薄又脆,而下面嘅燉蛋好嫩滑,甚具蛋香,有水準。
朱古力心太軟配雪糕 +$30

心太軟就好考功夫,烘焗嘅時間拿捏準繩好重要,眼前嘅心太軟賣相唔錯,伴以雜莓及曲奇雪糕。切開睇睇,雖然,流心嘅效果唔澎湃,但依然很軟心,朱古力味超濃郁,跟雪糕入口,冰火交融,爽呀喂!
水果花茶 +$30

早餐飲咗杯咖啡,午餐亦喺,再飲超標,所以,健康少少飲花茶。一大壺花茶,前前後後沖咗3泡,最尾一泡都無話太淡。味道幾清幽,帶少少果香,加上今晚食肉唔少,確喺幾有種清清油膩感。
水果花茶
整晚嘅招呼好唔錯,店員又好有禮,食完繼續慢慢坐,傾吓偈,皆因坐得夠晒舒服,氣氛又唔錯。最後,多口一問,食嘢會唔會有打波優惠,喺無嘅,餐廳同室內哥爾夫喺各自獨立經營,哈哈,我都喺好奇而已,小弟本身唔多好哥爾夫球。
法式焦糖燉蛋
D2 Place不嬲多野食又多野玩,嗰日同娘娘行街經過呢間餐廳見到入邊啲人喺度打哥爾夫球⛳️,望咗好耐😂😂原來係一間西餐廳,唔係淨係members先可以入去食架,任何人都可以入去食,仲要啲食物質素好高質,我同娘娘個晚的晚餐就係個到食喇🥗🍛💂🏻‍♀️《牛油果藜麥西柚沙律》$108嗌咗個沙律做前菜,呢個沙律超開胃!西柚一啲都唔酸,仲好甜🥰加上牛油果🥑、新鮮嘅沙律菜、蕃茄仔、青瓜等,佢個秘製沙律汁都好惹味,成個沙律甜甜酸酸,味道好fresh!評分: 85/100💂🏻‍♀️《香煎珍寳珠雞翼配照燒汁》$108呢個係佢哋嘅特色招牌菜,個樣好似粒珍寶珠咁🍭用咗雞鎚,食落肉質好嫩滑,同個燒汁味道都好夾👍🏻👍🏻可以拎住支單骨就咁食,非常方便。評分: 90/100💂🏻‍♀️《白酒煮法國藍青口 》$188呢個真係必點菜式!餐廳選用西班牙青口,聽餐廳職員講當日的海鮮及肉類係老闆每日新鮮購入,保證新鮮😍青口質感十分嫩滑,味道鮮甜爽口,份量仲要好多。個牛油白酒汁好香濃,仲有煙肉、芫荽等配料,更惹味。仲配埋蒜蓉包,可以將蒜蓉包點啲醬汁食,更品嘗到醬汁的細膩,食到停唔到口💯評分: 95/100💂🏻‍♀️《意式辣肉腸披薩》$18

💂🏻‍♀️《牛油果藜麥西柚沙律》$108
評分: 85/100

💂🏻‍♀️《香煎珍寳珠雞翼配照燒汁》$108
評分: 90/100

💂🏻‍♀️《白酒煮法國藍青口 》$188
評分: 95/100

💂🏻‍♀️《意式辣肉腸披薩》$188
平時pizza係圓形咁上,呢個係長方形Pizza,餅底焗得好脆,厚薄亦都拿捏得啱啱好😍有好多芝士,做到拉絲嘅效果,辣肉腸味的pizza絕對係放心嘅保證,肉腸切到薄薄一片,每一啖都肉腸同芝士。🍕
評分: 85/100

️ 💂🏻《金鑽鳳梨綠/芒果梳打》$42/45
兩杯都夠大杯,佢哋餐廳都有好多特色嘅飲品,當日想嗌嗰兩杯,都因為新鮮材料賣晒,所以飲唔到🥲就變咗嗌呢兩杯,點知都令我哋好驚喜👍🏻金鑽鳳梨綠勁有茶香味,唔會好甜,入口飲到好香嘅綠茶味之後就會散發鳳梨嘅香氣。估唔到鳳梨同綠茶都可以咁match!

另外芒果梳打都同樣出色,唔會有一種死甜同假嘅芒果味,芒果汁同梳打嘅比例溝得啱啱好,兩杯野飲都十分解膩。🥭
評分: 80/100

總結:
環境好大好舒服,食物質素都非常高!仲可以見到啲人喺度打哥爾夫球,本身我同娘娘都想玩,但係原來member先可以玩,但係餐廳嘢食就可以任何人都enjoy到👍🏻大家有興趣可以同朋友一齊去試下。

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
白酒煮法國藍青口
意式辣肉腸披薩
金鑽鳳梨綠/芒果梳打
2022-11-28 100 瀏覽
唔講唔知原來D2 Place有得室內打Golf🤭除左有得打Golf 仲有西餐食直接入嚟食嘢都得 可以睇人地打🤭呢度環境舒適 唔會太吵鬧 Lunch Set $138起包左自助沙律吧同餐湯呢2樣都係可以任refill有羅宋湯同南瓜湯 蒜蓉包同餐包仲有3款ham配蜜瓜都係任食🤤主菜我就揀左呢度既signature ✨蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉 $188首先擺盤都已經好精緻 西班牙黑毛豬肉質嫩滑 未食過咁腍既豬😛雖然咁厚切 但都唔會overcook蜜糖芥末同酸酸甜甜既蘋果蓉令人更開胃輕煎頂級肉眼配特濃紅酒汁 $298另外仲試左牛扒 食肉都食到勁飽😂今次試7成熟 肉眼比起豬鞍更juicy 仲有小小燶邊 牛味濃郁 所以我都無乜點個汁我自己覺得5成會更加好食薯條炸到勁脆都好好食🤭🤭🤭另外仲嗌左2杯特飲 🍍鳳梨梳打火龍果沙冰 係用紅肉火龍果打出嚟既沙冰無額外再加糖 原汁原味 好健康😌
唔講唔知原來D2 Place有得室內打Golf🤭

火龍果沙冰
係用紅肉火龍果打出嚟既沙冰
無額外再加糖 原汁原味 好健康😌
2022-11-27 93 瀏覽
呢間餐廳喺三五知己同情侶約會既好地方。餐廳整個氛圍好warm好舒適,空間感大,加上sofa椅子坐得舒服,令人好放鬆,不知不覺就坐咗好耐。餐桌擺設別有用心Dinner set 做緊優惠買一送一,兩個人$498就有齊前菜、主菜、甜品同餐飲。如果用環境,食物質素比較,性價比極高。蜜桃玫瑰花茶養生必選,用黎打卡就岩哂。前菜牛油果西柚沙律🥗 餐包一啲都唔馬虎,份量仲要唔少。麵包熱辣辣,外皮香脆,內面鬆軟。蒜蓉包都好夠味。黑松露野菌意大利飯飯煮得剛剛好,口感煙煙韌韌,黑松露味道好突出。加埋上面一塊塊芝士薄片更提黑松露香味。香煎三文魚配檸檬牛油汁三文魚火候煎到剛剛好,有皮脆效果。最出色係個汁。有煙肉碎,帶少少酸少少甜,味道濃郁,同三文魚好夾,中間夾住既蔬菜,薯仔入哂味。法式焦糖燉蛋焦糖面好厚好脆,燉蛋口感好好。朱古力控既我,甜品點會少得心太軟。呢個味道唔會太甜。中間流心效果突然。加上曲奇味雪糕同藍莓,士多啤梨,一冷一熱的味覺刺激,好滿足!

餐桌擺設別有用心

蜜桃玫瑰花茶
養生必選,用黎打卡就岩哂。

前菜牛油果西柚沙律🥗

黑松露野菌意大利飯

法式焦糖燉蛋
焦糖面好厚好脆,燉蛋口感好好。

2022-11-23
係D2行街街,準備搵野食時,見到有間Golf club 有野食,原來唔係members only架,咁梗係入去參觀下啦。好,坐低睇下有咩好食先。可以邊食邊睇人打golf南瓜甘荀忌廉湯,個湯好滑好幼細,南瓜味重。配既餐包暖笠笠好好味。海蝦辣椒蒜片意大利麵,有三隻大大海蝦,蝦肉又爽又新鮮。扁意粉掛上醬汁,用上蝦膏去煮個麵,食落比蝦肉更濃味,辣椒蒜片味好香。蜜糖芥茉燒豬胺配蘋果蓉,豬胺texture 紋理更幼細,食落更腍更juicy,配上蘋果醬果黎清新都幾特別。法式焦糖燉蛋,上面係甜甜既焦糖脆,燉蛋好滑滑。朱古力心太軟配雪糕,心太軟蛋糕好鬆軟,裡面熱乎乎既朱古力醬,配雪糕食既冷熱口感超豐富。食完甜品,飲個水果花茶解膩。

好,坐低睇下有咩好食先。

可以邊食邊睇人打golf

南瓜甘荀忌廉湯,個湯好滑好幼細,南瓜味重。

配既餐包暖笠笠好好味。

海蝦辣椒蒜片意大利麵,有三隻大大海蝦,蝦肉又爽又新鮮。

法式焦糖燉蛋,上面係甜甜既焦糖脆,燉蛋好滑滑。

食完甜品,飲個水果花茶解膩。