2019-04-03 196 瀏覽
嚟到尖沙咀搵食,諗起Gastrobox幾好食,就過嚟食個西餐,貪佢地方靚又坐得舒服。  門口依舊大大個夠晒堂皇。 見到有兩個二人餐,都幾啱食。坐低後揀左$688二人晚餐。香芒蟹肉田園沙律醬汁同兩粒芒果都好酸,夠晒開胃。 左邊白色就係蟹肉醬,有蟹肉喺入面。香草麵包烘烤過,咬落去好脆口。黑松露野菌忌廉湯黑松露味幾濃,可惜菇菌味淡。烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁牛扒都算大塊又厚,叫左七成熟,望落去似五成熟,但食落去好似十成熟,有啲失望。 而且牛扒冇乜牛味,好奇怪。香草大蝦忌廉扁意粉大蝦只得一隻,如果呢個二人餐想share食,一隻蝦有點難分,建議俾兩隻就最好。 扁意粉煮得啱啱好,夠煙韌彈牙配搭香草忌廉汁,味道得宜。甜品係朱古力慕絲蛋糕我覺得係全個餐最好食嘅菜品,朱古力味超濃,慕絲好軟滑,成個係低甜度。 仲要用糖霜印埋餐廳名,有心思。即磨咖啡同奶茶,咖啡帶苦,奶茶茶味又太淡。餐廳勝在環境舒適,裝修高雅大方,想舒舒服服食餐飯唔想同人迫,係唔錯嘅選擇!

見到有兩個二人餐,都幾啱食。

坐低後揀左$688二人晚餐。

香芒蟹肉田園沙律

香草麵包烘烤過,咬落去好脆口。

黑松露野菌忌廉湯
黑松露味幾濃,可惜菇菌味淡。

香草大蝦忌廉扁意粉

甜品係朱古力慕絲蛋糕

即磨咖啡同奶茶,咖啡帶苦,奶茶茶味又太淡。

2019-03-27 129 瀏覽
Gastrobox 以歐洲風作裝潢,水晶吊燈、切角的玻璃鏡、蠟燭,再配上高樓底與窗外夜色,感覺華麗。點餐後,侍應送來免貴的香草麵包籃。麵包微暖軟熟,味道不俗。英式蘋果酒炸蝦-粗薯條剛炸起,鬆脆可口;蝦碌稍失彈牙度,炸粉亦已變腍,不知是否未來得及上菜之故。凱撒沙律中規中矩,羅馬生菜夠爽脆。法式香草燒羊鞍-羊鞍好厚肉,要求七成熟,外層煎得略嫌過熟。燒汁是原碟附有的,亦可隨個人喜好額外要薄荷汁和芥末。朱古力心太軟屬必點甜品,蛋糕外層焗得脆身,裏面保持流心狀態,甜度適中。雪糕有果仁,配搭見心思。

點餐後,侍應送來免貴的香草麵包籃。麵包微暖軟熟,味道不俗。

凱撒沙律中規中矩,羅馬生菜夠爽脆。

法式香草燒羊鞍-羊鞍好厚肉,要求七成熟,外層煎得略嫌過熟。

燒汁是原碟附有的,亦可隨個人喜好額外要薄荷汁和芥末。

2019-03-17 4193 瀏覽
男人係早個星期生日,所以我早就book左位於尖沙咀的西餐廳同佢慶祝。我鍾意佢地方少少唔會太嘈,加上地理方便,我倆放工都好易去到。其中我揀呢間餐廳的原因之一係呢到有Dinner Set,因為有D貴貴的餐廳只有單點(荷包會有點痛,D錢情願黎買禮物)。呢到的二人晚餐有齊湯、沙律、主菜、甜品共四個Course,$688兩位。本身睇落平平無奇的多士,原來係烘香草飽!暖暖地加埋牛油都幾好食。今日的餐湯係黑松露雜菌忌廉湯,個黑松露係後加的,菇味都幾香,食開較濃味的我,要撈均個黑松露先夠味。香芒蟹肉田園沙津的沙律菜腸了黑醋汁黎調味,加上酸酸甜甜的芒果及沙律蟹肉,整體都幾開胃。主菜有一個意粉及一份牛排。相比下,我較鍾意食呢份香草大蝦忌廉汁扁意粉。雖然蝦只有一隻,不過佢都算幾大隻。意粉夠彈牙,撈Pestro香草汁,食落唔會太油。用了烤的烹調方式去煮牛排可以將肉汁快速鎖緊,並味道更香口。牛排用了肉眼排,肉質軟熟。燒汁加埋牛排的好朋友——紅酒,所以令菜色更昇華。牛排的配菜用了薯蓉、車厘茄,小椰菜及小蘆筍。最令我wow的係個小椰菜,我之前係英國食的小椰菜一般都有苦澀味,但呢到的小椰菜唔苦之餘,仲有清甜的味道!食

烘香草飽

黑松露雜菌忌廉湯

香芒蟹肉田園沙津

香草大蝦忌廉汁扁意粉

食飽飽當然飲返杯咖啡,食件Cake啦~餐廳的咖啡又估佢唔到幾香,拍得住Coffee Shop⋯

個餐會包兩件甜品,而今日的甜品就係Blueberry Cheesecake!其實我係飯前已經打左去餐廳,而佢地都好Nice咁幫手係另一份甜品到寫上Happy Birthday的字眼。蛋糕食落好creamy,個餅底幾夠實,整體不錯。

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
香草大蝦忌廉汁扁意粉
朋友話好耐無見約食飯,想去間有feel,靜d嘅西餐,坐得舒服又方便傾計,網上揾到尼間西餐廳,環境不錯而且就腳行到入嚟,已經覺得無揀錯,裝修有英國風,grand,有格調,而且坐位闊落舒適,傾計一流坐睇後見到有個dinner special offer,叫mains course或者凍海鮮拼盤加$68就可以加配是日餐湯及即磨咖啡或茶,感覺幾抵於是叫左一個烤西班牙特級黑豬扒同一個法式香草燒嫩羊仔鞍,同fd一齊share,當然有加special offer田園沙律的沙律菜新鮮爽脆是日餐湯竟然係蘑菇湯,此店蘑菇湯頗為出名,菇味極濃,仲有些蘑菇碎,增加了口感我order左個法式香草燒嫩羊仔鞍要七成熟,邊位脆,而且唔羶,好好味而烤西班牙特級黑豬扒更勝一籌,不止邊位脆,而且裏面淋得嚟多汁,完全顛覆了我對豬扒嘅想法最後叫了凍咖啡同凍奶茶,邊飲邊傾,享受美好的環境,令人樂而忘返

田園沙律的沙律菜新鮮爽脆

法式香草燒嫩羊仔鞍

烤西班牙特級黑豬扒

法式香草燒嫩羊仔鞍
烤西班牙特級黑豬扒
2019-03-13 143 瀏覽
今日去左尖沙咀行街,行到攰,就見肚餓,咁就搵吓有啲咩嘢食好。嘩!原來而家尖沙咀邊度都咁多人,間間餐廳都要排好長龍。最後,我發現到呢一間,一入到去其實已經就來滿坐,咁我就更係唔客氣,坐入去。我怕連個位都無埋。今次,我地就叫左個二人晚餐,有6道菜,睇落幾好下。有香芒蟹肉田園沙律,黑松露野菌忌廉湯,烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁,香草大蝦忌廉汁扁意粉,仲有甜品同嘢飲。先講下個香芒蟹肉田園沙律,呢一個沙律係有質素嘅沙律,佢個蟹肉十分之豐富,絕對同出面嘅冇得比。黑松露野菌忌廉湯,黑松露香味10分濃郁,佢嘅用了10分之多,絕對唔會慳住慳住,仲要同個忌廉湯十分之夾。至於個烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁,味道10分濃郁,喺肉眼扒我平時就有少少要求嘅,就係會叫侍應啲鹽我,然後加少少落牛扒上面,咁樣不但提升到牛扒嘅鮮味,同啲鹽10分是夾。最後就係個大蝦忌廉扁意粉,平時食開嘅忌廉扁意粉,可能個汁係未必足夠,呢個忌廉扁意粉就唔同,佢香口多汁,比足料㗎。最後到個甜品,依個甜品都唔野少,佢絕對係用靚料之餘仲好俾心機,食落去同出面嘅幾十蚊一件蛋糕有得比。嘢飲都唔錯,只要加少少錢就可以飲到佢哋嘅唔同嘢飲啦。侍應新嘅服務都相當唔錯值得欣賞,另外係依度嘅擺設,燈光,都十分之浪漫,最啱約埋三五知己一齊傾計,又或者同另一半談談心。
  • 烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁
2019-03-13 121 瀏覽
今天行開尖沙咀~~一於食豪啲同浪漫啲啦🥰朋友介紹左間Gastrobox比我西餐黎既~聽講唔錯!!而到環境都幾幽靜舒適燈光有啲暗~但好有氣氛岩曬拍拖仔🥰 睇完一輪餐牌最後都係決定食翻個二人餐啦但因為大佬唔食得蝦,餐廳好善解人意咁幫我哋轉左個黑鬆露意大利飯香芒蟹肉田園沙律🥗先上個沙律,芒果雖然得幾粒,但超級甜🥰 再加上個酸酸既沙律醋,天作之合👍🏻 黑松露野菌忌廉湯🥄食完沙律就到湯啦黑松露忌廉湯湯湯超級濃郁,好似羹咁樣黑松露味都好出再加上鮮嫩既蘑菇開胃得既都頂到下餓仲有兩塊麵包🍞奉送我就鐘意點湯黎食唔茶牛油,健康得黎又好味特級新西蘭肉眼扒🥩最期待既主菜終於上黎啦五成熟既紐西蘭肉眼排配上紅酒燒汁🍷鮮嫩得黎又唔會搶左牛肉既味個人覺得灑幾粒鹽會更好味喔黑松露燴飯🍚仲有呢個餐廳特別為我哋安排既黑松露意大利飯一上檯已經聞到比之前個湯更濃更香既黑松露味好驚喜唷~~食落更驚喜~~不只味香,層次仲好豐富,因為個飯好多料🤤 好吃好好吃👍🏻是日甜品🍫🍦係心太軟同朱古力咖啡雪糕啊心太軟就正常雪糕有驚喜👍🏻 咖啡味同朱古力味都好出但又唔會蓋過對方一淡真係可以食到兩隻味,食完只嫌太小二人餐只配咖啡或茶~香港人都係逃不
西餐黎既~聽講唔錯!!
而到環境都幾幽靜舒適
燈光有啲暗~但好有氣氛
岩曬拍拖仔🥰 睇完一輪餐牌最後都係決定食翻個二人餐啦

香芒蟹肉田園沙律🥗

黑松露野菌忌廉湯🥄
食完沙律就到湯啦
黑松露忌廉湯湯
湯超級濃郁,好似羹咁樣
黑松露味都好出
再加上鮮嫩既蘑菇
開胃得既都頂到下餓
仲有兩塊麵包🍞奉送
我就鐘意點湯黎食
唔茶牛油,健康得黎又好味

特級新西蘭肉眼扒🥩

係心太軟同朱古力咖啡雪糕啊
心太軟就正常
雪糕有驚喜👍🏻 咖啡味同朱古力味都好出
但又唔會蓋過對方
一淡真係可以食到兩隻味,食完只嫌太小

二人餐只配咖啡或茶~香港人都係逃不過檸茶架啦~~所以一凍一熱兩杯檸茶☕超級飽唷

2019-03-10 152 瀏覽
今日上左呢度食lunch, 服務唔錯,staff好有禮貌,lunch menu 有5-6個選擇,有pasta, risotto, 豬排,價錢around $60-90 一個set,以呢度環境同服務黎講CP值幾高。首先有香草包同南瓜湯,湯好creamy 幾好味,我叫左白汁雞肉意粉,今日好似有少少失準,成個意粉咸左少少,無之前咁好味,餐包嘅ice coffee 係Americano 黎,味道同coffee shop差唔多。整體黎講,都係一個唔錯嘅食lunch ge選擇。

整體黎講,都係一個唔錯嘅食lunch ge選擇。
2019-03-10
一個月一度嘅紀念日又到,呢次男朋友自己選咗呢間餐廳,我當然表示冇反對喇,平時冇乜嘢意見嘅佢,難得安排曬一切,預備慶祝食飯,我實奉陪到底😍. 尖沙咀呢間餐廳環境確實非常優雅華麗;食物方面,以西式為主,款式正路,選擇多。 但係男朋友安排好餐廳之後,繼續叫我發板食乜嘢🤦‍♀️選擇困難症嘅我哋兩個一於唔好理,要二人套餐就最實際😂. 🍴香芒蟹肉田園沙律擺盤唔求其嘅田園沙律加入咗香芒粒同埋蟹肉,比出面嗰啲更有要求👍呢兩樣嘅重點配料增加咗成個沙律嘅顏值🦀. 🍴黑松露野菌忌廉湯超級香濃嘅湯未飲落肚都已經聞到香噴噴😍唔講佢係黑松露都會知道佢落咗好多黑松露,仲有粒粒野菌🍄飲落有口感之餘仲會食到嘢菌粒;落完單之後,侍應就會奉上香噴噴嘅香草包焗至外脆內軟,香草味好濃,超鍾意✌️. 🍴燒特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁 畀手板更大嘅新西蘭🐂肉眼扒,肉味香濃,要求7成熟,但略嫌可能熟咗少少,調味配搭各樣都可以接受;配料有椰菜仔同埋蕃茄仔加埋薯蓉,混入咗紅酒燒汁更加容易入口🙂. 🍴大蝦忌廉汁扁意粉好多餐廳都有忌廉意粉,但係呢度嘅忌廉汁煮到杰身能夠依附喺意粉上面,做到食每一啖意粉都有香滑忌廉入口;鍾意佢大蝦煎到香口,而且肉質彈牙
尖沙咀呢間餐廳環境確實非常優雅華麗;
🍴香芒蟹肉田園沙律
🍴黑松露野菌忌廉湯
焗至外脆內軟,香草味好濃,超鍾意✌️
🍴燒特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁
🍴大蝦忌廉汁扁意粉
好多餐廳都有忌廉意粉,但係呢度嘅忌廉汁煮到杰身能夠依附喺意粉上面,做到食每一啖意粉都有香滑忌廉入口;鍾意佢大蝦煎到香口,而且肉質彈牙,唯獨係佢只有一隻🤔如果二人餐嚟講,係有啲奇怪,到底係一隻分一半大家一齊食?定係有一個冇得食?
🍴精選甜品-藍莓芝士蛋糕
偏向美式嘅感覺,但係唔係超級甜,我鍾意佢硬挺身嘅口感,芝士味極道香濃,微酸嘅藍莓降低咗芝士蛋糕嘅肥膩感。
🍴咖啡或茶
配埋餐茶係令到成件事最完美嘅一部分。飲返杯熱檸茶,去一去油膩感就最適合不過👍
侍應們好幾個都上咗年紀,唔知係咪因為佢哋比較老年,所以服務質素非常好!態度親切,而且仲會同我哋有講有笑,回答嘅問題都創意十足,畀我同男朋友呢一餐好多歡樂❤️
2019-03-06
  • 香草麵包
2019-03-06 131 瀏覽
喺尖沙咀食飯最怕同人迫, 尤其是係啲大商場,轉個彎都係人,想慢慢食個飯都唔得。 今日就同男朋友去咗金馬倫道Gastrobox, 寧願行遠少少搵間坐得舒服嘅餐廳, 環境安靜啲,格調有高格啲,食都食得開心啲。烤特級安格斯西冷食得出西冷扒肉質新鮮 , 好驚喜!牛肉肉味濃,肉汁滿滿,嫩滑無渣。 配搭的伴菜色彩繽紛, 單看顏值已經100分了, 車厘茄酸酸甜甜, 蘆筍新鮮, 薯蓉香滑,這道主菜prefect。伴菜- 薯條另外我們又叫了薯條, 即叫即炸, 外脆內嫩不油膩。香煎珍寶虎蝦配黑松露菌意大利飯($188)Pan-fried Jumbo Tiger Prawn with Black-Truffle Risotto珍寶虎蝦 size非常大隻,肉質爽口彈牙。 意大利飯生熟度拿捏得非常準確,不會太生,也不會過熟,黑松露味濃,非常不錯。-大黃蘋果金寶 $68apple crumble 即叫即焗,所以要等一等。上枱時還是熱辣辣的, 上層餅碎口感香脆,內裡 焗軟了的蘋果非常香甜,加埋曲奇雪糕, 一冷一熱一甜的口感, 冰火兩重燒。整體嚟講, 這裏環境舒適,食物質素配得上價錢,店員服務態度也不錯,這餐很滿足地
今日就同男朋友去咗金馬倫道Gastrobox,

寧願行遠少少搵間坐得舒服嘅餐廳,

環境安靜啲,格調有高格啲,食都食得開心啲。

烤特級安格斯西冷

食得出西冷扒肉質新鮮 , 好驚喜!
烤特級安格斯西冷

牛肉肉味濃,肉汁滿滿,嫩滑無渣。
烤特級安格斯西冷

配搭的伴菜色彩繽紛,

單看顏值已經100分了,

伴菜- 薯條
薯條

另外我們又叫了薯條, 即叫即炸, 外脆內嫩不油膩。

香煎珍寶虎蝦配黑松露菌意大利飯($188)

香煎珍寶虎蝦配黑松露菌意大利飯

珍寶虎蝦 size非常大隻,肉質爽口彈牙。
香煎珍寶虎蝦配黑松露菌意大利飯

意大利飯生熟度拿捏得非常準確,不會太生,也不會過熟,
香煎珍寶虎蝦配黑松露菌意大利飯

黑松露味濃,非常不錯。
大黃蘋果金寶 $68
大黃蘋果金寶

apple crumble 即叫即焗,所以要等一等。

大黃蘋果金寶

加埋曲奇雪糕, 一冷一熱一甜的口感, 冰火兩重燒。

整體嚟講, 這裏環境舒適,食物質素配得上價錢,店員服務態度也不錯,這餐很滿足地離開呢。
薯條
2019-03-04 295 瀏覽
係尖沙咀番工, 夜晚同男朋友約食飯最方便當然要係番尖沙咀。然後晚餐揀左Gastrobox, 貪其環境靚之餘又夠格調, 而且入到去餐廳氣氛簡直一流, 氣派高尚, 樓底高. 柔和的燈光, 坐得好舒服。Order 完畢, 無論有無叫湯, 店員都送上幾片香草麵包,抵讚!前菜白酒忌廉香草青口配蒜蓉包Blue Mussels in White Wine Sauce with Garlic Bread藍青口好多隻, 食得好新鮮, 肉質鮮嫩肥美, 白酒忌廉夠creamy 但又唔係好覺肥膩, 配焗得香脆的蒜蓉包點落去食就最perfect! 即使唔dip 就gam 當湯飲都好正!烤特級安格斯肉眼牛扒(12安士)安格斯牛扒一直是男朋友的最愛, 這裡的烤安格斯肉眼烤得好香,牛味濃之餘,仲好juicy, 我地叫5成熟, 廚師生熟程度拿捏得好好, 水準一流!! 伴碟有番茄、蘆筍、椰菜花仔, 好睇好食仲好健康!!連伴碟都靚過人ar!黑松露焗龍蝦米多伴意大利粉, 龍蝦米多即是龍蝦占米多, 這道菜功夫複雜, 要先把龍蝦起肉切粒,混洋葱、菇菌、忌廉、白酒等炒勻,再把肉和黑松露放回龍蝦殼再焗。最喜愛吃時不用鋸肉,懶人至愛。
樓底高. 柔和的燈光, 坐得好舒服。
香草麵包

前菜

白酒忌廉香草青口配蒜蓉包

藍青口好多隻, 食得好新鮮,
白酒忌廉香草青口配蒜蓉包

肉質鮮嫩肥美, 白酒忌廉夠creamy
白酒忌廉香草青口配蒜蓉包

烤特級安格斯肉眼牛扒(12安士)
烤特級安格斯肉眼牛扒

安格斯牛扒一直是男朋友的最愛,
這裡的烤安格斯肉眼烤得好香,牛味濃之餘,仲好juicy,
烤特級安格斯肉眼牛扒

我地叫5成熟, 廚師生熟程度拿捏得好好, 水準一流!!
烤特級安格斯肉眼牛扒

伴碟有番茄、蘆筍、椰菜花仔, 好睇好食仲好健康!!
烤特級安格斯肉眼牛扒

連伴碟都靚過人ar!

黑松露焗龍蝦米多伴意大利粉,

龍蝦米多即是龍蝦占米多,
這道菜功夫複雜,
要先把龍蝦起肉切粒,混洋葱、菇菌、忌廉、白酒等炒勻,
黑松露焗龍蝦米多伴意大利粉,

再把肉和黑松露放回龍蝦殼再焗。
黑松露焗龍蝦米多伴意大利粉,

最喜愛吃時不用鋸肉,懶人至愛。
龍蝦肉彈牙, 黑松露味道濃, 與龍蝦非常搭配!
黑松露焗龍蝦米多伴意大利粉,

意大利粉以香草醬作調味,
黑松露焗龍蝦米多伴意大利粉,

香氣四溢, 味道變得更豐富!
香草麵包
黑松露焗龍蝦米多伴意大利粉,
其實之前有次活動包場,已經嚐過Gastrobox 的下午茶點。一直想試試他們的晚餐,這天出尖沙咀,便和男人來試試。餐廳的環境真的很不錯,樓底高座位間亦有足夠空間,感覺舒服。先來的是暖暖的餐包。英式蘋果酒炸魚 $148份量不少,而且分成一小塊來炸,更方便吃,薯條亦炸得夠香脆,內裡軟綿薯味十足。魚塊的炸漿不會很薄夠香口,不會太油膩,而內裡魚肉嫩滑不鬆散,沒雪味不腥又不會太重調味。烤西班牙特級黑豬扒 $238烤到很香,豬肉的味道濃郁,口感紮實但不會覺得乾,調味恰到好處。扇貝紅花忌廉扁意粉 $188扇貝夠大粒亦煎得很香,意粉的份量亦不少。醬汁的味道和濃稠度調得剛好,不會太濃太淡,醬汁能均勻地掛在扁意粉上,口感亦很順滑不太黏。意粉煮到微微硬身,有咬感亦有彈性。朱古力心太軟蛋糕伴雪糕 $68用的是Häagen-Dazs™ 的雪糕,心太軟蛋糕口感夠鬆軟,朱古力味亦濃,美中不足是中間軟心不夠多不夠流動。但整體來說還是不錯的一餐,而且環境舒適服務又好,可以再去。

餐廳的環境真的很不錯,樓底高座位間亦有足夠空間,感覺舒服。

先來的是暖暖的餐包。

英式蘋果酒炸魚 $148

烤西班牙特級黑豬扒 $238

扇貝紅花忌廉扁意粉 $188
扇貝夠大粒亦煎得很香,意粉的份量亦不少。

朱古力心太軟蛋糕伴雪糕 $68

但整體來說還是不錯的一餐,而且環境舒適服務又好,可以再去。

2019-02-26 185 瀏覽
一黎到就問我要still water 定sparkling water , 咁好正常通常係要特別開一枝先問,咁我好自然就答左still water點知我睇見其他人入黎,係唔駛特別開水,係有普通水(屈左我錢)跟住原來要有min charge $250 (我地唔太餓,落左兩個main) 佢present 既方法好奇怪,係我落完單時先講,你知要min charge 架可?叫牛扒7成變well done($280) 大家樂都不如總之永遠都唔會黎

叫牛扒7成變well done($280) 大家樂都不如
總之永遠都唔會黎
2019-02-22 975 瀏覽
今日收工,約朋友來到尖沙咀The Cameron嘅Gastrobox同朋友食個生日飯,係同事介紹我來嘅,佢話呢度嘅二人餐都幾好食,水準唔差,價錢都ok, 同埋最緊要係環境舒服,可以慢慢坐下傾吓計!睇下個餐牌,除咗二人餐,仲可以單叫,好多選擇。。。但由於太懶,我地都係叫返2人餐,唔想諗😂坐底冇耐,店員就贈送嘅麵包,好香脆。。。香芒蟹肉田園沙律好新鮮嘅感覺,沙律菜新鮮爽脆,加埋新鮮芒果,蟹肉,簡直係絶配!👍🏻黑松露野菌忌廉湯黑松露味道濃郁,奶味唔太重,好滑!配麵包一流!😍烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁我地要求7乘熟,來到真係冇多又冇少😆肉眼扒切嘅時候有好多肉汁好Juicy,又唔會烤得太乾。香草大蝦忌廉扁意粉係虎蝦,夠大隻,煎得好香,我好喜歡個忌廉汁,好滑!甜品好有心思,伴碟都做得好靚❤️今日甜品係朱古力Brownie,好濃厚嘅朱古力味,好軟身!👏🏻

坐底冇耐,店員就贈送嘅麵包,好香脆。。。

黑松露野菌忌廉湯
黑松露味道濃郁,奶味唔太重,好滑!配麵包一流!😍

我地要求7乘熟,來到真係冇多又冇少😆
肉眼扒切嘅時候有好多肉汁好Juicy,又唔會烤得太乾。

香草大蝦忌廉扁意粉
係虎蝦,夠大隻,煎得好香,我好喜歡個忌廉汁,好滑!

甜品
好有心思,伴碟都做得好靚❤️

2019-02-21
生日
  • 烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁
  • 香草麵包
2019-02-09 164 瀏覽
Dinner for 6, we ordered, one set dinner for 2 ppl, seafood platter (Large), pumpkin soup, Cesar salad, sausage as starters. Main we’ve got spring chicken, rack of lamb, rib eye, prawn linguine, carbonara, and mushroom risotto. Dessert was brownies. Plus a bottle of red.I think set dinner for two is okay for two ppl. However, the rib eye was so thin that should be called as a rib eye steak! Pumpkin soup was lack of the pumpkin taste, and they put a lot of flour to thicken it. Sausage was taste a

I think set dinner for two is okay for two ppl. However, the rib eye was so thin that should be called as a rib eye steak! Pumpkin soup was lack of the pumpkin taste, and they put a lot of flour to thicken it. Sausage was taste alright! The seafood platter was tasteless and wasn’t fresh at all. Brownies was wayyyyyy toooo dry that’s hard to swallow. It was an overall disappointment.

The ambiance of the restaurant was romantic. They are trying to reach the fine dine restaurant level, sadly the service and the food were way far away from what they wanna achieve but the price. Therefore, I would say it’s just a one time thing.
2019-02-09
2019-02-05 463 瀏覽
因為我同朋友既生日都非常接近,所以每年都會齊齊慶祝生日🎂今次就揀左間位於尖沙咀但比較隱世既西餐廳🍴原本我以為間餐廳都幾大,但去到見到成個環境又唔算好大咁🙈我同我朋友就叫左個Dinner For Two😊因為都幾抵食,有沙律、湯、主菜同甜品😳如果散叫感覺就冇咁抵🤔-🎈香芒蟹肉田園沙律🎈黑松露野菌忌廉湯呢個黑松露野菌忌廉湯好creamy,好重黑松露味👍🏼🤗-🎈烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁我地個肉眼扒就叫左六成熟,望落去就有啲生,但食落去既口感就幾好😋不過不失咁😇-🎈香草大蝦忌廉汁扁意粉呢個反而令我同朋友幾驚喜!佢煮得好香😋相比起烤肉眼扒,我覺得呢個整得仲好味😳-🎈自製芝士蛋糕其實個dinner set真係好多,但見到佢上既甜品咁精緻,點都要試下既😊佢個cheesecake好重芝士味,個人覺得比較漏,食到一半已經唔多想食了🙈但朋友就好欣賞,佢可以成件芝士蛋糕食哂咁濟😂-整體而言我覺得呢間餐廳係幾好,入面環境又好,好有情調😍食物質素又高,價錢又唔算話好貴好貴咁!🤔最重要既係佢既店員個個服務都好好👍🏼好有善💗

🎈香芒蟹肉田園沙律

🎈黑松露野菌忌廉湯
黑松露野菌忌廉湯

呢個黑松露野菌忌廉湯好creamy,好重黑松露味👍🏼🤗
🎈烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁

🎈香草大蝦忌廉汁扁意粉