2021-09-12 23 瀏覽
最近有鋪burger癮😆 一排冇嚟希雲街,原來開咗間burger小店,有好多搶眼嘅霓虹燈牌,仲有好得意嘅漢堡小擺設🍔依度嘅漢堡包係每日新鮮出爐,漢堡扒用澳洲和牛加美國頂級安格斯牛全手工製作,份量仲好巨型添!試咗經典同鴨肝兩款burger-經典漢堡夾咗兩大片香口嘅煙肉同caramelized onion,漢堡扒肉味香濃仲好juicy,一路食一路有肉汁流出嚟🤤另一款漢堡就用咗竹炭包,味道嚟講冇乜分別,但配搭鴨肝令整個漢堡味道提升咗,鴨肝味道濃郁,食落有啲膩但邪惡得嚟係滿足嘅🙈⁣好少見 Italian Soda,揀咗特別啲嘅血橙味,酸酸甜甜可以解解膩~
最近有鋪burger癮😆

Italian Soda - Red Orange
  • 經典手工和牛漢堡
好多謝朋友的推介,今日特登過嚟呢間餐廳試吓,真係唔錯,質素相當高👍🏻,相當驚喜🤤❤️‼️📌原隻龍蝦三文治🦞🥪$158大推,必食‼️‼️三文治麵包鬆軟香濃,滿滿龍蝦肉🦞,龍蝦新鮮,爽滑彈牙,醬汁混入了蔬菜,多重口感,清爽健康好吃🤩🤤,100分💯之作😋👍🏻‼️📌水牛城炸雞漢堡🐔🍔$98喜歡他們的炸雞漢堡🍔🍗,相當足料,大件厚肉,炸粉都唔會太厚,香脆可口🐔,口感多層次,最喜歡是他們水牛城口味的醬汁,酸酸辣辣🌶,開胃好吃😋‼️

📌原隻龍蝦三文治🦞🥪$158

📌水牛城炸雞漢堡🐔🍔$98

2021-09-12 18 瀏覽
放假去銅鑼灣行街食burger💛原隻龍蝦三文治$158有啖啖龍蝦肉,龍蝦肉彈牙有口感,加埋醬汁幾清新。龍蝦尾係後面十分吸晴😍經典手工和牛漢堡$108和牛超juicy!! 😋 漢堡無過多醬汁喧賓奪主,更加突顯到和牛的滋味,夾埋芝士同煙肉夠足料超巨型👍🏻芝士薯條$20 & 普通薯條$10賣哂蕃薯條所以叫芝士薯條,以為係芝士醬原來是芝士粉,仲岩我👏🏻😆 普通款薯條平啲但都落足調味粉,粗薯條🍟真心正
芝士薯條
經典手工和牛漢堡
今日喺銅鑼灣返工last day🌝約埋同事一齊食lunch我地一於試下小店💛希雲街大部分都係cafe 而且唔係集團式呢間P.B.S. Premium Burger & Sandwich嘅霓虹燈飾吸引住我哋🤩今日一於去試下手工漢堡🍔小店座位唔多 但坐得好舒服😌尤其是係牆身佈置🍔貼滿mini burger 就連枱面都係 好過癮啊!餐廳主打手工漢堡、三文治、炸物朋友叫咗經典手工和牛漢堡麵包烘焙出輕脆口感 好鬆軟😚配料生菜、番茄、洋蔥、芝士、煙肉等唔少得和牛漢堡扒口感爽滑 非常juicy😳和牛味濃郁餡料咁足料 真係好飽肚啊!我叫咗卡邦尼三文治🥪好少有呢款味道嘅三文治外型打卡一流💛 卡邦尼醬汁配煙肉洋蔥🧅佈滿三文治食落好似卡邦尼意粉🤣但轉咗意式香草麵包咁 唔錯👍🏻小食有炸魷魚🦑即叫即炸!肉質爽口彈牙 炸皮薄身 唔油膩👍🏻沾泰式甜辣或他他醬 都好夾!過下口癮都唔錯 好好味😋另外我地各叫一枝果汁🧃價錢相宜下次再嚟食先🥳
今日喺銅鑼灣返工last day🌝約埋同事一齊食lunch
我地一於試下小店💛
希雲街大部分都係cafe 而且唔係集團式
嘅霓虹燈飾吸引住我哋🤩

今日一於去試下手工漢堡🍔

小店座位唔多 但坐得好舒服😌
尤其是係牆身佈置🍔貼滿mini burger
就連枱面都係 好過癮啊!

餐廳主打手工漢堡、三文治、炸物

朋友叫咗經典手工和牛漢堡
麵包烘焙出輕脆口感 好鬆軟😚
配料生菜、番茄、洋蔥、芝士、煙肉等
唔少得和牛漢堡扒
口感爽滑 非常juicy😳和牛味濃郁
餡料咁足料 真係好飽肚啊!

我叫咗卡邦尼三文治🥪

價錢相宜
下次再嚟食先🥳
  • 經典手工和牛漢堡
2021-09-10 6 瀏覽
好正漢堡包店呢間burger店朋友食過話好正!搞到我心思思想食😆今日經過終於食到。睇Menu 都覺得好正,叫左個經典牛肉和牛漢堡:$108。和牛扒好juicy , 又厚肉,一啖咬落去,好正,好飽!配埋黑松露薯條,好香松露味。好滿足!朋友就叫左原隻龍蝦三文治:$158,龍蝦肉好彈牙,入口都係啖啖肉,如果覺得唔想食太多肉,呢個真係清新的選擇,呢個龍蝦包出面比較少見,飽肚又唔滯!呢間鋪都幾多人幫襯,但真係幾好味的,下次再利哦🤗
好正漢堡包店

呢間鋪都幾多人幫襯,但真係幾好味的,下次再利哦🤗

2021-09-09 9 瀏覽
最近唔知點解成日見到呢間burger嘅食評話好好味,新開零負評都幾吸引,過咗好忙嘅一日之後好啱黎大魚大肉一下。招牌至尊和牛漢堡 ($158)足料到痴線,除咗漢堡扒之外,仲有大啡菇、牛油果、煎蛋、煙肉、芝士、洋蔥、生菜、蕃茄等等,就算個口大到塞得落拳頭都真係唔可以一啖食到,點都要切開嚟分層食。 味道好豐富,係好典型嘅美式漢堡味道,同時又唔會好油膩或者食到成頭油煙味,配搭幾清新,和牛漢堡牛味幾濃,煎得好香口。 美中不足嘅係要分層食,所以冇乜食緊burger嘅爽快感。藍芝士流心漢堡 ($118)一咬落去就食到好濃嘅blue cheese味,面頭仲要加多塊芝士,啱晒芝士控嘅口味。 熱烈推介要加多隻煎蛋,漏咗單所以呢張相影唔到,連埋蛋汁食真係一流。 漢堡扒食落同至尊和牛漢堡分別唔大,性價比都幾高。另外加咗普通薯條同芝士薯條,值得一讚即使係普通薯條都加咗辣粉,仲要每一條薯條都已經撈勻左沾有味粉,好有誠意。 芝士粉幾似芝士圈嘅鹹香味,點埋芝士醬超邪惡超滋味。

招牌至尊和牛漢堡 ($158)

藍芝士流心漢堡 ($118)

2021-09-07 8 瀏覽
突然間好想食burger,於是就上網搵吓邊間口碑比較好,而呢間小店唔唔係特別出名,但係評價都幾唔錯所以就揀咗嚟呢度食。店舖好細,但係佈置都幾有特色,至於漢堡包選擇方面都幾多,仲可以自己額外加toppings,除咗burger仲有三文治,唔係度度都有得食,仲有多款小食,配啤酒一流。《招牌至尊和牛漢堡》$158漢堡包超大個,配料嘅份量好十足,層次非常豐富,底底首先係蔬菜,生菜同蕃茄,然後芝士煙肉、和牛漢堡扒,煎蛋加埋牛油果,好滿足,而且漢堡包本身都用竹炭包,幾特別,包底煎過,脆脆地,好味。《芝士薯條》$30呢個芝士薯條做得好出色,炸得香脆之餘,芝士粉好重芝士香,所以食起嚟薯條嘅芝士味都好出,好好味食到停唔到。《小食拼盤》小食拼盤啱晒我呢啲乜都想有嘅人,有炸洋蔥圈、芝士條、炸雞粒,仲有三款唔同嘅醬點,即叫即炸好脆口! 食漢堡同埋炸嘢點可以少得啤酒,我同朋友嗌左一支1664一齊飲,總括嚟講呢餐都幾滿意。

《招牌至尊和牛漢堡》$158

《芝士薯條》$30

《小食拼盤》

餐廳:P.B.S. Premium Burger & Sandwich (銅鑼灣)地址:銅鑼灣希雲街12號地舖銅鑼灣嘅希雲街喺一條黃店美食街💛,我其中一個想法就喺食晒嗰度所有嘅餐廳🤤,而今次我就去咗呢間主打漢堡同三文治嘅黃店 @premium.burger.sandwich 原來佢哋開咗接近四個月,一入到店內就見到好多漢堡嘅擺設🍔,無論枱上面定牆上都見到好多burger仔嘅蹤影,唔知你數到成間餐廳有幾多個呢😆?✝️經典手工和牛漢堡 $108餐廳店員用咗自己人手手打嘅牛肉🐂,以一半澳洲和牛同一半美國頂級安格斯牛混合而成嘅和牛漢堡扒,澳洲和牛脂油香味較濃郁,而安格斯牛嘅牛肉香味較突出,二合為一就成為咗又夠脂香又重牛肉味嘅漢堡,滑嫩得嚟爆多汁😋。佢哋仲專程喺本地麵包鋪搜羅靚麵包🥯,睇吓個麵包面幾多芝麻😍,烘烤過後非常香脆,仲加咗生菜🥬、酸瓜🥒、煎香咗嘅香脆煙肉🥓、炒洋蔥🧅、蕃茄🍅、車打芝士🧀,用埋大蒜蛋黃醬帶嚟更多滋味,口感層次相當豐富,每一啖都咁Juicy💦✝️Italian Soda —— Aranciata Rossa $30Macario嘅經典梳打水嚟自意大利🇮🇹,以血橙味(Red Or
地址:銅鑼灣希雲街12號地舖

原來佢哋開咗接近四個月,
一入到店內就見到好多漢堡嘅擺設🍔,

✝️經典手工和牛漢堡 $108
睇吓個麵包面幾多芝麻😍,

Macario嘅經典梳打水嚟自意大利🇮🇹,以血橙味(Red Orange)同激爽氣泡感為賣點🍊,滿足到我每個味蕾👅,食完burger飲嚟解渴真喺一流👍

另外加$10叫咗個田園沙律🥗,午餐嚟講整體份量啱啱好,下次一於試埋佢哋嘅素漢堡同原隻龍蝦三文治先🥪
2021-09-05
10 分鐘 (堂食)
2021-09-05 145 瀏覽
這間P.B.S. Premium Burger & Sandwich位於希雲街,店子細細,牆上掛有霓虹燈及放滿可愛的漢堡包仔裝飾。餐廳提供十款的漢堡及五款的三文治,另有全日早餐及一些小食提供,價錢合理亦免加一。我選了Go Green Burger($148),價錢比較貴,是因為用了近年大熱的Impossible meat植物肉,本身植物肉的價錢都不便宜,他們還要用上一整大塊,植物肉的賣相及口感跟真肉十分相似,但又會食得健康一些,所以食完大塊肉都不會有太大的罪惡感。他們用上竹炭包夾著多汁的大啡菇,車打芝士,大大塊植物肉,酸瓜,蕃茄,生菜及蛋黃醬,份量大得不能一口咬下,賣相吸引,整體配撘健康,醬汁亦不會過多,令到包身變淋。另外點了卡邦尼三文治($88),卡邦尼意粉食得多,卡邦尼配麵包原來都不錯,三文治就好似熱狗般,不過內邊沒有熱狗腸,而是芝味香濃的卡邦尼汁,簡單配上香脆煙肉及薄芝士片,已經很好味了。另外加$10 可配田園沙律餐廳亦有咖啡,梳打及啤酒供應。

另外加$10 可配田園沙律

餐廳亦有咖啡,梳打及啤酒供應。
2021-09-04
3K
2021-09-03 11 瀏覽
一星期的勞碌尾聲了,又係食好嘢時候。近年發現多了好多漢堡飽專門店,質素非常好。銅鑼灣希雲街呢間小店我好喜歡,價錢合理之餘,份量足,質量好。今晚放棄食肉,揀選了一款素飽。大啡菇素漢堡非一般的漢堡飽。主角是啡菇,配菜是蕃茄,生菜,露筍,牛油果和芝士。追加了菠蘿片。賣相吸引,足足有幾吋高,足料。口感非常豐富,爆汁。Lemonade Soda來自意大利品牌的檸檬梳打水,酸酸咪咪,好飲。樽裝設計有點懷舊感覺。
一星期的勞碌尾聲了,又係食好嘢時候。
近年發現多了好多漢堡飽專門店,質素非常好。

今晚放棄食肉,揀選了一款素飽。

大啡菇素漢堡
非一般的漢堡飽。
賣相吸引,足足有幾吋高,足料。
口感非常豐富,爆汁。

Lemonade Soda

2021-09-03
2021-09-03 24 瀏覽
呢間餐廳致力提供最優質嘅手工和牛漢堡🍔、各款特色三文治🥪、啤酒炸物小食🍻💗經典手工和牛漢堡+牛油果+煎蛋 ($133)麵包每日新鮮出爐,外表酥脆,內𥚃鬆軟。漢堡扒用上澳洲和牛同美國頂級安格斯牛製成,平衡油香同肉味🐃:配上牛油果🥑、芝士🧀、煙肉🥓、炒洋蔥🧅、煎蛋🍳、羅馬生菜🥬同新鮮蕃茄🍅,層次非常豐富。💗鴨肝和牛漢堡 ($148)麵包加入竹炭粉搓成,帶獨特香味🪨;和牛漢堡扒厚實,充滿肉汁🐃;鴨肝煎至外脆內嫩,味道醇厚甘香,入口即化🦆;配上炒洋蔥🧅、芝士🧀同羅馬生菜🥬💗松露薯條 (+$30)薯條炸至金黃香脆,除咗灑上黑松露粉外,仲可以點埋黑松露沙律醬,香味更濃郁🍟
💗經典手工和牛漢堡+牛油果+煎蛋 ($133)
經典手工和牛漢堡

💗鴨肝和牛漢堡 ($148)
💗松露薯條 (+$30)
2021-08-31
鴨肝和牛漢堡
呢間係銅鑼灣嘅漢堡包🍔三文治🥪小店主打優質食材用料豐富嘅漢堡包🍔同埋三文治🥪。小店經營,座位🪑唔算多,裝修幾 fancy。牆身卦滿螢光燈🤩同漢堡包🍔裝飾,好有 style。藍芝士🧀流心和牛🐂漢堡🍔,我額外加咗法國🦆鴨肝(只係加$45,我覺得幾抵),份量十足🤩,切開藍芝士🧀流心好洶湧澎湃而且藍芝士🧀嘅香味直撲入鼻腔🤤!個包外層脆身入面軟熟👍,和牛🐂漢堡扒好juicy😍厚身有肉香,🦆鴨肝油潤甘香🥰而且都幾大塊👍,連埋流心嘅藍芝士🧀一齊食好滋味😋感覺好滿足!原隻龍蝦🦞三文治🥪好大件,係原隻🤩波士頓龍蝦🦞拆肉整嘅,龍蝦🦞肉鮮甜爽口彈牙,啖啖🤤都係龍蝦🦞肉好足料😋!配菜田園沙律🥗好清爽,食完咁heavy嘅漢堡包🍔同埋三文治🥪之後食返個咁爽脆清甜嘅沙律🥗即刻解咗個油膩感👍!總結來講呢度嘅漢堡包🍔同埋三文治🥪用料上乘又足料👍,仲可以自選🤤加料創作你自己中意😍嘅口味😋!

小店經營,座位🪑唔算多,裝修幾 fancy。

牆身卦滿螢光燈🤩同漢堡包🍔裝飾,好有 style。

• 藍芝士流心和牛漢堡
2021-09-02 128 瀏覽
減肥係終生嘅事,但都要人性化d,耐唔耐都要放下自己假嘅🌝漢堡呢家野真心邪惡,太多澱粉質油脂仲要有薯條🌚但又真係幾好食咖嘛衰鬼~~~🌞是日拉埋低碳朋友落水,share肥少半嘛!先黎招牌至尊和牛漢堡,大大份就基本咖啦,但d料多款到咁就唔係常見,而且都配合得好好。黑炭包▶黑松露沙律醬▶單面煎蛋▶牛油果▶煎煙肉▶芝士▶大啡菇▶炒洋蔥▶芝士▶和牛▶酸瓜▶番茄▶生菜▶沙律醬▶黑炭包係唔係好誇張😇但其實份量同次序都控制得幾好,配搭豐富得黎唔膩。最明顯係大啡菇同和牛肉汁混合後解到膩又增加到味道層次。開始覺得擺料都係藝術,點樣可以令顧客完整分到又食得唔撈搞呢?🤔☕️第一次見到有黑松露咖啡幾驚伏,先上網睇咗係有呢樣野,再問問店員咩玩法。原來係有款黑松露朱古力可以做咖啡,面層再加咗松露粉。件事我仍然係想像唔到,松露同咖啡,夾咩🌀?拎到手會先聞到黑松露香,前味都明顯係黑松露加泡奶,之後就係莫卡朱古力咖啡味。🍫原來兩種味係唔洗溝埋嘅,互相襯托就ok!夾到好味嘅,同時份量唔算多,減少咗佢可能出現嘅化學變化👩🏻‍🔬(我覺得份量岩岩好)。話咗大家都減緊肥,都可以有健康之選嘅-原隻龍蝦三文治。🦞滿滿青瓜同生菜絲加啖啖完整
減肥係終生嘅事,但都要人性化d,耐唔耐都要放下自己假嘅🌝
漢堡呢家野真心邪惡,太多澱粉質油脂仲要有薯條🌚
但又真係幾好食咖嘛衰鬼~~~🌞
招牌至尊和牛漢堡

是日拉埋低碳朋友落水,share肥少半嘛!
Black  Truffe  Mocha

最明顯係大啡菇同和牛肉汁混合後解到膩又增加到味道層次。

話咗大家都減緊肥,都可以有健康之選嘅-原隻龍蝦三文治。🦞
滿滿青瓜同生菜絲加啖啖完整龍蝦肉,最欣賞佢醬汁用得岩岩好。有時我都唔知自己食緊d餸定醬汁,應該要分好莊閒先岩,d料唔靚就話用汁遮啫,咁好明顯呢度係真材實料先做到少醬都咁好食啦,青瓜粒仲好清新添!🥒

加$10-30有配菜幾開心,$30有黑松露薯條食勁開心。有趣嘅上碟,每一條薯條都被黑蚊蚊嘅黑松露粉包實(溝過嘅粉,甜甜地嘅)。就咁食落口似shake shake 薯條🍟,點醬汁後,松露粉變咗一層野咁,呢個口感好驚喜,好好味!好特別,有花過心機嘅黑松露薯條,真心嘅,呢個新奇感值得一試!實在周街都係黑松露薯條,質數係幾參差下。

食完傾傾下見到店員執貨,枝啤酒樣野好似幾吸引,原來係血橙流打,即刻柯打!
🍹上碟又乾橙又冰咁, 咁鬼靚,幾好飲嘅,多咗甜度反而調岩番。(3x g糖share 都ok嘅,珍奶同佢,我揀佢,梳打有得Gur!!)🍊
凍Latte基本野,28蚊杯好抵飲,飲到底d冰溶曬就太啖喇,飲快d開心d。呢點都係點解我鐘意飲熱啡多d,當奶泡打得好保到溫,味道又keep到好d。♨️

Amy肥,個d漢堡包仔好得意(有素肉揀🌱),店面好多Colorful燈,映射落多角水杯,對住杯水都靚到忍唔住影張上。📷

唯一要留意係,5點幾開始準備晚市油煙重咗,仲有下場嘅我地怕身上味,差不多時間就走咗了。未知繁忙時間會係點,可能都要留意下抽氣狀況。🌬

另外佢仲有個Tea set,不過我同朋友都係今日第一餐所以冇揀到~
2021-09-01
招牌至尊和牛漢堡
Black  Truffe  Mocha
2021-09-01 16 瀏覽
P.B.S burger Located in the alleyways near Lee garden, this burger place is a hidden gem. Honestly did not expect much from it, but it surprised me!🍔 Ordered the burger which has portobello mushroom, avocado, and asparagus, as the main ingredients. At first I was the least excited about this but turns out it was my favourite burger. The sauce they used matched very well with the burger and the ingredients were very fresh. Loved the mushy texture of avo with the crunchy asparagus.🥓 We also ordere
P.B.S burger

🥓 We also ordered the bbq pulled pork sandwich (it’s call a sandwich although it looks more like a hot dog) 🤣 they did not cheap out on bbq sauce 🤙🏻 they had some crouton like crisps on top but it wasn’t crispy anymore by the time I had it

🥩 The last one we ordered the classic wagyu beef burger. Personally don’t love beef patty but this one is wagyu so had to try! The wagyu was chunky and also juicy but I still personally prefer the portobello vegan burger. this would be great for meat lovers though!

🍹The red orange drink was tasty and refreshing
2021-08-31 15 瀏覽
位於銅鑼灣希雲街一帶的美式漢堡包店,主打各款手工漢堡,還有其他三文治及美式小食,全部都是即點即製作。店不大,座位也不多,外面遠處已經看到霓虹光管的店招牌,內裡也有不同的燈飾,仿美國快餐店風格。Burger:激辣火山和牛漢堡漢堡包的外皮已是染成火紅色,內餡有和牛牛扒、辣肉腸片、生菜、芝士、菠蘿片,層次豐富,份量十足。入面還有醃過的酸瓜,但吃下去其實是墨西哥綠色的辣椒,出名辣度很高的;另外,還有辣椒粒佈滿芝士上。和牛肉質鬆軟,牛味十足,滿滿的辣肉汁。咬下去第一口,辣味已經開始滲透口腔,之後就如其名,火山爆發般的辣湧上來,衝擊味蕾,能吃得辣的朋友不妨挑戰一下。Side Dish :黑松露薯條漢堡最佳配菜當然是薯條。薯條粗身、新鮮炸起,特別油香,加上配搭濃郁的黑松露醬之後,味道更加昇華,惟薯條額外加了鹽,有點鹹。
Burger:激辣火山和牛漢堡

Side Dish :黑松露薯條