2023-03-18
終於出到Restaurant week嘅post喇😆依家仲有一個星期,如果想食嘅話大家都仲可以把握機會😛 呢間作為Pirata旗下嘅日本秘魯菜,自己一直都好想到訪,今次趁住有優惠$199/person嘅lunch set,過嚟慶祝一下完咗一個考試🥳 T-3就係佢哋嘅沙律🥗 整體來講都幾新鮮爽脆,佢哋啲蕃茄好特別,夠甜質地淋身,加埋Nikkei dressing幾惹味🍅 Ki-mo-chi係佢哋嘅招牌炸雞,份量非常慷慨,炸雞嘅炸皮都比較薄,但係入邊勁Juicy🍗加埋蛋黃醬同七味粉食真係勁邪惡😈Chicken Tacu Tacu 係佢哋嘅招牌主菜,雞肉自己覺得有少少Overcooked,不過佢哋個招牌炒飯就吵得幾香,而且係用咗好多唔同香料調味,食落去好豐富😛Tacu Tacu con Pescado 嘅鯛魚煎得幾香,魚皮微脆,而且佢哋個wasabi有少少辣,吊起個味🌶️最欣賞佢哋將甜品變咗做甜品吧,佢哋啲青提子同菠蘿真係勁鮮甜,食咗好多粒🥹 佢哋嘅madeleine 肉桂味都幾出,brownies同cupcake就正正常常🍫不過自己覺得有咁多選擇真心好滿足🥳當日餐廳都好滿座,服務都唔錯,特別
T-3就係佢哋嘅沙律🥗 整體來講都幾新鮮爽脆,佢哋啲蕃茄好特別,夠甜質地淋身,加埋Nikkei dressing幾惹味🍅 Ki-mo-chi係佢哋嘅招牌 炸雞,份量非常慷慨,炸雞嘅炸皮都比較薄,但係入邊勁Juicy🍗加埋蛋黃醬同七味粉食真係勁邪惡😈
Chicken Tacu Tacu 係佢哋嘅招牌主菜,雞肉自己覺得有少少Overcooked,不過佢哋個招牌炒飯就吵得幾香,而且係用咗好多唔同香料調味,食落去好豐富😛 Tacu Tacu con Pescado 嘅鯛魚煎得幾香,魚皮微脆,而且佢哋個wasabi有少少辣,吊起個味🌶️
當日餐廳都好滿座,服務都唔錯,特別鍾意佢哋環境好靚,再聽住聽Bruno Mars + Silk Sonic嘅歌🕺🏻同成間餐廳個種活力vibe好夾🤩如果一班朋友過嚟食應該好正😎