2019-06-10
今日朋友升職, 揀間好既餐廳食返餐慶祝下。雖然唔係藝術出身, 但係凡高點都聽過下, 佢啲畫點都有幾幅係識既。入左門口, 就會經過條走廊, 成條都有好多吾同既碟。Set dinner menu , 有兩款main 揀。我地兩個人, 兩款都揀曬, 可以兩款都食到。隻水杯都係畫有啲玻璃窗都係畫, 有好出名既向日葵。Appetiser Tuna scallop ceviche帶子好鮮,配搭得好好, 好開胃。 擺碟都好靚。個湯係sweet corn sweet soup 配蟹鉗好滑, 粟米味好甜。其中一個main Pan seared french brill with grilled octopus 呢個口味好清新, 個八爪魚好淋, 好入味, 個魚都好滑,幾好。另一個main 係 quail 鵪鶉好少食到, 西餐都唔常見, 食法國餐就比較多, 細細舊, 但係好滑, 啲肉好嫩,味道比雞肉濃。 通常見到我都會點。個甜品幾好味, 啲泡泡係有椰子味, 個黃色皮有波羅味, 有啲分子感覺。最後個tea 再用向日葵杯, 好elegant。
入左門口, 就會經過條走廊, 成條都有好多吾同既碟。
Set dinner menu , 有兩款main 揀。
我地兩個人, 兩款都揀曬, 可以兩款都食到。
隻水杯都係畫
有啲玻璃窗都係畫, 有好出名既向日葵。
Appetiser
Tuna scallop ceviche
帶子好鮮,配搭得好好, 好開胃。 擺碟都好靚。
個湯係sweet corn sweet soup 配蟹鉗
好滑, 粟米味好甜。
其中一個main
另一個main 係 quail
最後個tea 再用向日葵杯, 好elegant。