2014-09-04
補番之前冬天食蛇既食評是次同朋友搞一圍蛇宴, 食蛇吾係成日有, 亦吾係個個食, 所以要一早BOOK位留左一圍, 順便補補佢入面家庭式經營下面食蛇羹, 上面食一圍圍蛇宴!同層幾圍都係食同一樣既野.睇黎蛇都吾係真係甘少人食.!首先黎D蛇酒, 不太清楚裏面有乜成份, 只知藥材同蛇, 飲完個身暖左蛇羹: 正路有豬肉絲冬菇木耳絲, 而且蛇肉亦好多, 我好滿意蛇肉炒球: 炸得香口充滿住蛇味既肉球蛇肉生菜包: 就好似普通生菜包一樣蛇肉鮑片西蘭花: 味道OK烏雞藥材湯, 好足料, 烏雞好滑, 湯好甜, 正!!!忟水魚: 有D 朋友吾敢食, 但我覺得好滑好正...好多骨膠原生瑞鴨掌煲: 都係同水魚同類既動物煮成既煲, 不過我覺得味道厚實過水魚, 亦可能因為配合左充滿醬料既鴨掌既關係, 總慨而言, 肉偏向膠質蛇絲炒西芹同炒蛇骨, 味道一般糯米飯: 炒得好乾身入味, 正.!!!!
蛇肉炒球: 炸得香口充滿住蛇味既肉球
蛇肉生菜包: 就好似普通生菜包一樣
蛇肉鮑片西蘭花: 味道OK
烏雞藥材湯, 好足料, 烏雞好滑, 湯好甜, 正!!!
蛇絲炒西芹同炒蛇骨, 味道一般
糯米飯: 炒得好乾身入味, 正.!!!!