今日出開土瓜灣附近做嘢,做完去附近揾野食,行行吓見到商場Soda Mall,留下係超市,再上一層原來有食店,但得2間,一間係連鎖店餐廳,另一間喺食日本野叫【花火和食】見到餐牌都幾吸引,過咗飯市見唔多人就入去幫襯。定食都多選擇,見到原條大大條鏝魚😋嘩。。見到都肚餓,就點了呢個原條京都風蒲燒鰻魚定食🍱 $168店員送上食物,已經臭到好香,條鳗魚真係好大條算厚身😆燒到外脆內軟,面上好多鰻魚汁,伴碟仲有好多蛋絲同紫菜絲,撈埋大大碗加了飯素珍珠飯,美味鳗魚送飯一流🤤配(味噌湯,和風沙律,前菜) 味噌湯不會太喊🥣味道啱啱好沙律菜都新鮮🥗跟餐有茶,有熱飲,又汽水我選了升级再加$12轉日本波子汽水,選了新口味(🍈蜜瓜味波子汽水)呢間餐廳佈置有好多日本poster🎏同日本公仔擺設🎎好似真喺去咗日本街頭小店咁😄食物質素都唔錯,店員又親民又友善🤗環境都坐得舒服👍

配(味噌湯,和風沙律,前菜)
味噌湯不會太喊🥣味道啱啱好沙律菜都新鮮🥗

跟餐有茶,有熱飲,又汽水

我選了升级再加$12
轉日本波子汽水,選了新口味(🍈蜜瓜味波子汽水)

2021-07-06
Lunch
  • 原條京都風蒲燒鰻魚定食
2021-07-07 35 views
隱世爆場💛日本野😜~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪C5 和風滑蛋鰻魚丼 • 配麵豉湯($72) 🇯🇵🍳🌊🐍 • 🥣鰻魚都幾肥美,肉質結實,配埋鰻魚醬汁🌊🐍面頭加左蔥花同紫菜絲。滑蛋🍳落左菇🍄同洋蔥🧅一齊煮,加左調味,甜甜地。飯🍚都幾多,但用滑蛋撈飯好正🥣,好快就舀晒成碗🤣麵豉湯冇過鹹,好多海帶 • 豆腐粒😝.▪B3 和風野菜雜菌 ($58) 🇯🇵🌽🥬🍄可以揀日本拉麵 / 手打烏冬 🍜湯底都有6️⃣款揀(豚骨🐷 • 醬油 • 地獄辛辣🌶 • 鰹魚🐟 • 麵豉 • 蕃茄🍅)咁無辣不歡既我,你懂的😏日本手打稻庭烏冬,滑身🧏🏻‍♀️少少彈牙🤏🏻有咬口🤓湯底味濃郁,夠辣😋烏冬索左湯幾惹味😙除左自己揀既餸之外,湯麵本身跟左既配料👇🏻仲有溏心蛋🥚 • 冬菇🍄 • 粟米🌽 • 木耳 • 昆布 • 日本板魚蛋 • 同蔥👏🏻.▪ 野飲 ▪跟餐可揀汽水🥤 • 熱玄米茶🫖 • 抹茶🍵 ($0) / 可加($6 - $12) 轉其他野飲🍹.▪ 小食 ▪▫️ 蟹蓋海膽醬黃金燒 ($38) 🦀⚜️🔥睇ᗰEᑎᑌ見💲3️⃣8️⃣幾抵,加個試下啦😂點知黎到有✌🏻件,會唔會太抵呀?🤣蟹蓋同
隱世爆場💛日本野😜

鰻魚都幾肥美,肉質結實,配埋鰻魚醬汁🌊🐍
面頭加左蔥花同紫菜絲。
滑蛋🍳落左菇🍄同洋蔥🧅一齊煮,加左調味,甜甜地。
飯🍚都幾多,但用滑蛋撈飯好正🥣,好快就舀晒成碗🤣
麵豉湯冇過鹹,好多海帶 • 豆腐粒😝
麵豉湯

▪B3 和風野菜雜菌 ($58) 🇯🇵🌽🥬🍄
可以揀日本拉麵 / 手打烏冬 🍜
咁無辣不歡既我,你懂的😏
日本手打稻庭烏冬,滑身🧏🏻‍♀️少少彈牙🤏🏻有咬口🤓
湯底味濃郁,夠辣😋烏冬索左湯幾惹味😙
除左自己揀既餸之外,湯麵本身跟左既配料👇🏻
B3 和風野菜雜菌 ($58) 🇯🇵🌽🥬🍄
B3 和風野菜雜菌 ($58) 🇯🇵🌽🥬🍄

▪ 野飲 ▪
▪ 小食 ▪
▫️ 蟹蓋海膽醬黃金燒 ($38) 🦀⚜️🔥
睇ᗰEᑎᑌ見💲3️⃣8️⃣幾抵,加個試下啦😂
點知黎到有✌🏻件,會唔會太抵呀?🤣
蟹蓋同海膽醬都係高級食材💎
面頭海膽醬烘到脆卜卜✨
入面餡加左洋蔥🧅,淡淡蟹味🤏🏻🦀
蟹蓋海膽醬黃金燒 ($38) 🦀⚜️🔥
蟹蓋海膽醬黃金燒 ($38) 🦀⚜️🔥

▫️ 脆炸魷魚軟骨($32) 🔥🦑
香口野永遠都係冇得頂🤭岩岩炸起外脆內軟💥
入面軟得黎又有少少咬口🤏🏻
脆炸魷魚軟骨($32) 🔥🦑
脆炸魷魚軟骨($32) 🔥🦑

🔺簡約裝修,好有日本小店ᖴEEᒪ🏯
🔺幾抵食🤑 晏晝都幾爆場
🔺仲有學生餐,更抵👨🏻‍🎓👩🏻‍🎓
🔺店內有好多ᖴIGᑌᖇE • 擺設💛
🔺記住野食未到,唔好除口罩住😷
5 🌟為滿分
味道:  🌟🌟🌟🌟
環境: 🌟🌟🌟🌟
服務: 🌟🌟🌟🌟🌟
性價比: 🌟🌟🌟🌟
2021-07-07 701 views
#日式eatcovery💡隱世日式良心小店🎤🎼「屯馬開通真的很興奮~」 小編由一出世就開始等,等左成20幾年,終於開通啦!對於周圍覓食既小編黎講,真係方便左好多。眾所周知,土瓜灣一帶有好多特色小店,今次就去試一間富有特色嘅良心小店—花火和食💛🍽 蒲燒鰻魚箱飯鰻魚油脂飽滿,厚肉又無骨,食落夠有濃郁嘅肉味。再加上有好多鰻魚汁,食落juicy得黎唔會太乾身,撈埋飯更一流!另外,以蛋絲同紫菜碎作伴菜,口感更豐富,將成個飯嘅層次昇華左😋🍽 日本黑豚肉眼窩定食首先令小編surprise嘅係窩物竟然有好多款湯底可以揀,有:豬骨,鰹魚,番茄,辛辣,麵豉湯底,平時食開壽喜燒湯底,今次終於可以試吓其他。小編今次揀咗豬骨湯味,豬骨湯可以提升所有食材嘅鮮味,特別係蔬菜類,有啲似食「奶油津白」☺️另外, 鍋物入面都好足料,包括有黑豚肉、超過五種蔬菜、芋絲、豆腐等等,真係做到均衡營養🤣,啱曬怕肥嘅女小編。最後,小編覺得定食所包既沙律同飯都有驚喜。沙律唔係用平時食開既日式芝麻醬,而係用左黑醋,好fresh。而且,酸酸甜甜,好開胃。而飯係選用左珍珠米,上面撒左木魚、紫菜同日本醬油,更香口。🍽麵豉湯表現合格,不過不失!p
#日式eatcovery

💡隱世日式良心小店

🍽 蒲燒鰻魚箱飯

蒲燒鰻魚箱飯

🍽 日本黑豚肉眼窩定食

🍽麵豉湯
表現合格,不過不失!

ps/ 小編覺得職員態度好好,一黎到就遞上玄米茶,而且又會推介有咩好食。隔一陣走過黎幫我地refill茶水,好細心🥰 而且環境舒適,小編坐左好耐欣賞啲擺設同吹水💛

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️

Dinner
蒲燒鰻魚箱飯
  • 京都風蒲燒鰻魚箱飯
屯馬~開通~既然咁興奮,當然要explore下附近有咩好食。土瓜灣站D2出口5分鐘路程有個新商場soda mall,就喺新樓嘅環海東岸樓下,人流較少,仲未有好多商舖進駐,所以呢間餐廳環境靜靜哋又唔迫,良心小店係絕對值得支持嘅!餐廳裝潢偏和風,有啲日式食堂嘅感覺,座位多而寬敞,仲無限時用餐添!食物選擇極為豐富,價錢親民,主食正常發揮,小食係非常出色呀ゲッ!(꒪ꇴ꒪|||)!;可樂餅:紫芋栗子 / 南瓜 $28/兩件 記憶中上次食可樂餅係喺日本。呢兩件即叫即炸,炸得恰到好處,外脆內軟,炸漿唔會過厚或過於油膩,放入口依然熱辣辣。餡料飽滿,紫芋泥綿滑但偏甜,配埋粒粒碎栗子口感更豐富。南瓜泥同樣綿滑,每啖都好滿足,記得點埋沙律醬呀!;一口番薯仔 $18/8粒番薯仔細細粒幾qq,一口size又方便食,味道香甜,好似donki嗰啲咁好食。;黑豚肉鍋 $88鍋物同拉麵一樣有好多湯底揀,我揀咗鏗魚湯 ,甜甜地好似日式邊爐嘅味。個鍋除咗黑豚肉之外仲有芋絲、金菇、娃娃菜、冬菇、洋蔥、蘿蔔、豆腐同日本板魚蛋(滿滿嘅蔬菜LOL),吸曬甜甜嘅鏗魚湯汁,係健康之選!;東京風炭燒雞扒拉麵 $70湯底有好多味可以揀,
東京風炭燒雞扒拉麵

;可樂餅:紫芋栗子 / 南瓜 $28/兩件
南瓜泥同樣綿滑,每啖都好滿足,記得點埋沙律醬呀!

可樂餅

;一口番薯仔 $18/8粒

;黑豚肉鍋 $88
黑豚肉鍋

;東京風炭燒雞扒拉麵 $70
湯底有好多味可以揀,分別係豚骨、醬油、地獄辛辣、鰹魚、麵豉、蕃茄,悉隨尊便。今次嗌左蕃茄湯,湯底甜,飲完唔會口渴,應該無落味精。雞扒切件上,一共有四件,加左甜甜地嘅燒汁,係日式雞肉串嘅味,配搭得宜之餘肉質juicy。拉麵偏硬身,掛湯能力唔錯,仲有半隻溏心蛋、粟米、木耳、昆布、同日本板魚蛋,飽!
2021-07-05
Dinner
東京風炭燒雞扒拉麵
可樂餅
黑豚肉鍋
下午茶@花火和食💛今次去咗位於環海東岸商場嘅新鋪花火和食,佢嘅午市時間好長,就算遲左起身都可以用到好平既價錢食到便當同其他set~今次嗌左個和風炸雞便當、醬汁慢煮豬軟骨烏冬同埋東京風炭燒雞扒烏冬。個便當加錢轉個貓飯,個飯會加左日本蒜香牛油、木魚同埋昆布,食落去好surprised地好夾,令到個飯無咁寡,個味道豐富左好多,好推薦大家加錢試下個飯。另外,個雞扒同埋個炸雞一啲都唔dry,啲肉好juicy~ 個豬軟骨好稔好入味,啲肉唔會好乾好”孩”,唔會好易攝牙罅。而個湯底方面,有好多隻味可以揀,分別係豚骨、醬油、地獄辛辣、鰹魚、麵豉、蕃茄,睇下邊隻岩你口味。我地今次嗌左蕃茄味同埋鰹魚味湯底,如果大家想要濃啲既蕃茄湯底可以同職員講(我地驚唔夠濃所以都會同左職員講先~)個湯飲落唔會好口渴,好濃無落味精,overall嚟講好食!晚餐@花火和食💛試完下午茶,試下個晚餐先同樣都係幾好食,價錢都好抵,人均大概100蚊左右。今次嗌咗最出名嘅鰻魚飯同埋試咗佢嘅餃子拉麵!鰻魚飯好大份,鰻魚汁好香濃!鰻魚肉結實,咬落去唔會散開,飯嘅份量都幾多下,男仔食得飽。餃子拉麵如果將餃子分開另上會更好,因為炸餃子俾啲湯汁浸
下午茶@花火和食💛

晚餐@花火和食💛

試完下午茶,試下個晚餐先
同樣都係幾好食,價錢都好抵,人均大概100蚊左右。
今次嗌咗最出名嘅鰻魚飯同埋試咗佢嘅餃子拉麵!
餃子拉麵如果將餃子分開另上會更好,因為炸餃子俾啲湯汁浸林左。今次試係鰹魚湯底,味道比較清淡,不過都幾鮮甜。
值得一提嘅係,店員嘅服務態度好好👍
成晚不斷咁幫我哋加水,拉麵湯底都可以加湯,兩個小編飲咗兩碗湯🥰 好滿足!
  • 京都風蒲燒鰻魚箱飯
2021-04-28 244 views
我不是一個學生,又唔係紅磡附近居民,所以呢度對我來講係難搵嘅 😔但如果搵 Soda Mall 咁就容易好多,因為花火和食喺 Soda Mall 樓上。餐牌選擇唔算多,價錢都實惠,相信學生及年青客為主導消費群組。主食燒鯖魚定食,餐牌上寫出便當內的兩件炸物會不定期更新 👍🏼所以要上枱先知道今日食乜嘢⋯⋯ 是日炸物 —— 芝士豆腐便當飯面除了有紫菜碎,仲有蛋黃碎及七味粉,令平淡嘅白飯増添美味 👍🏼佢哋嘅可樂餅有五個選擇:紫番薯、芝士、南瓜、牛肉及洋蔥🧅$16/ 1 件$28/ 2 件 今日叫了一件洋蔥可樂餅試吓⋯⋯即叫即做新鮮熱辣,但 size 頗細及簿,另外我睇唔見啲洋蔥,只食到好少好少洋蔥味,反而薯仔味濃,下次應該唔會再叫。 呢個商場其實好靜,同層有蕯莉亞,樓下超市有個細細嘅 food court ,如果行到呢度已經冇咩其他選擇。花火和食行平民小店路線,餐牌唔會有天花龍鳳或者好貴價嘅食物,價錢合理,食物質素及味道平穩,所以佢都算係一間隱蔽小店

主食

是日炸物 —— 芝士豆腐

佢哋嘅可樂餅有五個選擇:紫番薯、芝士、南瓜、牛肉及洋蔥🧅

$16/ 1 件
$28/ 2 件

今日叫了一件洋蔥可樂餅試吓⋯⋯

2021-04-18 97 views
今日同朋友去紅磡遊玩,之後去食晚飯。朋友選擇了這間日式餐廳。餐廳食物都很多選擇,由於肚餓,所以叫了個極尚牛肉鍋升級變定食。整個餐有飯,小食和一個湯。牛肉鍋幾好食,不過個湯味道有比較淡,入面有牛肉同大量菜。牛肉有牛味,不會太硬。小食就比我想像多,而且都幾好食。整體來講,我覺得份量十足,不過味道偏淡,而且現在晚市有做折扣,比較抵食。

牛肉鍋幾好食,不過個湯味道有
比較淡,入面有牛肉同大量菜。牛肉有牛味,不會太硬。

小食就比我想像多,而且都幾好食。

2021-03-24 131 views
男朋友喺土瓜灣學結他,心血來潮行去紅磡嗰邊睇吓有咩食,喺一間新落成嘅商場-Soda Mall。上一層就見到間日本嘢叫和火花食,但無咩食客,我哋見到都嚇親,幾驚係伏嘢,不過行左過嚟,就試吓新嘢啦。入座後,侍應熱心款待我哋,一嚟就俾杯水,叫我哋慢慢揀。最後我揀左醬汁慢煮豬軟骨烏冬,而男朋友揀左日式魚餅拉麵。味道唔錯,都值得一試之後唔夠喉,就試埋小食:芝士可樂餅同埋洋蔥可樂餅,外皮酥脆,洋葱味估唔到咁好食!芝士嗰款就好濃郁。下次一定會再嚟!
醬汁慢煮豬軟骨烏冬、
2020-10-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
醬汁慢煮豬軟骨烏冬、
  • 醬汁慢煮豬軟骨烏冬
  • 可樂餅
2021-03-03 151 views
本局長是日與副局長經過此餐廳。但覺燈火通明,環境潔淨,遂入內一窺究竟。局長倆柯打兩個午餐及兩份小食。跟餐之味噲湯味道濃郁,飲品玄米茶茶有茶香,米有米香。局長倆另加了兩個沙律,亦為青甜可口醒胃之選。至於主菜,鯖魚便當及芝士漢堡扒便當均十分大份。局長倆把飯升級為貓飯,令飯吃起來層次十足,香氣四溢。鯖魚及漢堡扒亦具水準。小食魷魚軟骨香脆可口,南瓜及牛肉可樂餅酥脆不鬆散。總括而言,餐廳食物份量足夠,味道可口,價錢合理,服務態度良好,局長倆盡興而歸。

局長倆另加了兩個沙律,亦為青甜可口醒胃之選。

小食魷魚軟骨香脆可口,南瓜及牛肉可樂餅酥脆不鬆散。
2021-02-28
Lunch
2021-03-03 3480 views
紅磡近馬頭角呢頭都日漸被翻新,今日行過呢個較新既商場見到呢間日本香食屋都幾多人而且價錢唔算好貴就入左去試試.鹽燒鯖魚弁當配前菜•日替炸物•珍珠飯•味噌湯日替炸物係芝士魚餅,咬開同時充滿魚餅彈牙既口感同芝士軟綿又香滑既口感.鹽燒鯖魚鹹香,配珍珠飯十分下飯.魚肉唔會燒得過乾,入口帶點魚油甘香.貓飯 hkd$+12日本蒜香牛油•木魚•昆布加上蒜香牛油既貓飯配上木魚絲變得無咁單調,雖然配料簡單但整合一齊後卻變得不平凡.麵豉和風大餃子烏冬麵豉湯底相當濃郁,豆香味濃但飲落又唔會過鹹令到好渴口.烏冬充分地吸入麵豉湯底,原本純白既烏冬變成深棕色.烏冬用上日本稻庭烏冬,滑溜爽牙,就算泡係麵豉湯內一段時間都唔會變糊.配料豐富充實蔬菜,連烏冬一齊食更多陣爽脆既口感.大餃子果然有份量,佔半雙大碗既長度.大餃子內餡係椰菜豬肉,入口爽脆香口.名古屋雞翼炸漿夠薄之餘炸得又夠脆.面上灑上粒粒芝粒增加口感,同時加上少少燒汁減較油膩感.
鹽燒鯖魚弁當
配前菜•日替炸物•珍珠飯•味噌湯

貓飯 hkd$+12
日本蒜香牛油•木魚•昆布

麵豉和風大餃子烏冬

名古屋雞翼
$75 (Lunch)
  • 名古屋雞翼
  • 鹽燒鯖魚弁當
完全唔記得上次幾時黎過紅磡,今日有d野係呢度做,就順便食個lunch先。呢一間花火和食係環海東岸商場入面,呢個商場人流少,唔迫人,食都食得舒服d,可以靜靜地食返餐。呢度唔收加一。今日想食好d,所以叫左個料理長味自慢既原條京都風蒲燒鰻魚定食同一份午市和風小食。原條京都風蒲燒鰻魚定食 $168蒲燒鰻魚超大條又厚身,出面買急凍最少都要成$80條。鰻魚整得暖暖地,加左好多鰻魚汁同白芝麻粒,食落啖啖肉,好正,送飯食一流。伴碟仲有d蛋絲同紫菜絲。跟餐有日替炸物,和風前菜及小食。日替炸物係日式芝士魚餅,大大件冇切開,入面芝士流心,外面魚餅彈牙,仲有沙律醬點黎食。小食係兩舊芝士魚蛋,入面芝士香外面魚蛋彈牙。和風前菜係漬物青瓜。跟餐配珍珠飯,真係珍珠米,大大碗,仲加左d飯素係面,鰻魚汁送哂飯都夠味。跟餐配味噌湯,好熱,唔會過咸,有昆布同豆腐粒。午市跟餐有汽水或茶,可加錢升級其他飲品。脆炸魷魚軟骨 $32凈係食過雞軟骨,今次第一次試魷魚軟骨。魷魚軟骨有8舊,有大有細,上面好多椒鹽同蔥花炸蒜,係味道主要既來源。魷魚軟骨幾得意,比起雞軟骨冇咁脆但係大舊d。

原條京都風蒲燒鰻魚定食

原條京都風蒲燒鰻魚定食 $168

珍珠飯

味噌湯& Coke Zero

脆炸魷魚軟骨

脆炸魷魚軟骨 $32

2021-02-28
$200 (Lunch)
原條京都風蒲燒鰻魚定食
2021-02-27 126 views
-🔸日本可樂餅 $28/2件🔸原條!京都風蒲燒鰻魚定食 $168-呢間良心小店嘅日式定食放咗喺to-eat list好耐,今日放假終於去咗啦!餐廳位於新商場裡面,人流唔算多,大家要幫手懲罰吓啊🥺原條鰻魚飯定食先$168,仲包咗有飯素嘅日本珍珠米白飯、味噌湯、和風前菜小食,超級抵食。上枱見到仲好精緻𠻹!原條鰻魚超霸氣,而且厚肉唔多骨,十級推薦!另外仲叫咗日式小食——可樂餅,揀咗牛肉同洋蔥餡,即點即炸,所以咬落去超熱haha!炸粉唔厚仲卜卜脆,調味亦剛剛好,值得encore!
🔸日本可樂餅 $28/2件
🔸原條!京都風蒲燒鰻魚定食 $168

原條鰻魚超霸氣,而且厚肉唔多骨,十級推薦!

2021-02-25 132 views
-花火和食🍽-紅磡日式黃店💛野食定價親民仲要份量勁足😍晏就仲有Set Lunch包湯同飲品-B9 醬汁慢煮豬軟骨 $72麵類有得揀拉麵或者手打烏冬小編係烏冬控當然揀烏冬🤣烏冬係稻庭烏冬滑dodo軟硬適中😉豬軟骨炆到勁林又入味😋-D1 和風滑蛋吉列黑豚豬扒丼 $98勁多塊豬扒仲要件件都厚切🤣滑蛋加埋洋葱撈飯一流😋-名居屋雞翼 $48/2隻雞翼就貴左少少得2隻🤣但其實幾好食😋雞翼炸到勁香脆再淋上日式醬油好惹味👍-跟餐飲品: 抺茶🍵
花火和食🍽

B9 醬汁慢煮豬軟骨 $72

D1 和風滑蛋吉列黑豚豬扒丼 $98
勁多塊豬扒仲要件件都厚切🤣滑蛋加埋洋葱撈飯一流😋

名居屋雞翼 $48/2隻

跟餐飲品: 抺茶🍵
2021-02-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 名古屋雞翼
  • 和風滑蛋吉列黑豚豬扒丼
2021-02-23 64 views
在紅磡一間新開的商場環海東岸有間日式餐廳<花火和食>環境簡約 舒適食物選擇多有便當 有拉麵 烏冬 小吃慢煮豬軟骨烏冬大大塊豬軟骨經過慢煮烹調做到骨軟肉腍有些食店只會提供小小的一塊軟骨今次真是大滿足在六種湯底中選了鰹魚湯底 味道鮮甜手打烏冬煙韌 加上昆布 木耳等各種配料令味道更豐富和風滑蛋吉黑豚豬扒丼豬扒是厚切,炸得剛剛好,有肉汁,也不油膩。滑蛋飯調味很好,蛋跟洋蔥也不會過熟。用上較少食店採用的紫洋蔥更香甜食物更吸引。小小不足是蛋汁不夠多。蟹蓋海膽金黃燒鮮甜的蟹肉上鋪上滿滿濃郁的海膽醬整體來說 性價比十分高甚至沒有加一服務費
在紅磡一間新開的商場環海東岸

在六種湯底中選了鰹魚湯底 味道鮮甜
手打烏冬煙韌 加上昆布 木耳等各種配料令
味道更豐富

和風滑蛋吉黑豚豬扒丼
食物更吸引。小小不足是蛋汁不夠多。

蟹蓋海膽金黃燒
鮮甜的蟹肉上鋪上滿滿濃郁的海膽醬

整體來說 性價比十分高
甚至沒有加一服務費
  • 蟹蓋海膽金黃燒
2021-02-23 97 views
好耐都冇嚟過紅磡,係舊式建築中間竟然有橦新樓,下面嘅商場暫時冇乜嘢行🤔但係就有呢間花火和食🤗-❣️蒲燒鰻魚便當因為係套餐,便當都包埋小小嘅醃青瓜、兩塊芝士魚蛋👏飯面鋪上日式飯素。鰻魚嘅厚度適中,點上咗惹味嘅鰻魚汁,底層鋪咗蛋絲👻 鰻魚食唔到雪藏嘅味道,無乜細骨,呢個價錢來講實在令人滿意😼-❣️芝士魚餅便當因為冇諗過套餐會包埋兩塊芝士魚蛋👻結果呢個就變成左芝士套餐😹上碟嘅時候都俾佢個芝士魚餅嚇親😛成舊豆腐!原來係有兩塊芝士魚餅所組成,咬落去流心芝士即刻湧出😜芝士控必食❤️-❣️蟹蓋海膽黃金燒x芝士可樂餅另外我哋仲嗌左兩個小食!蟹蓋海膽黃金燒:表層有燒得脆口嘅海膽,裏面包住啲蝦膠嘅物體,好有海鮮味!芝士可樂餅:啲芝士又係多到湧出黎,用芝士完結呢一餐就啱啱好❤️-環境都幾舒適,貼上左日本嘅poster,差啲以為自己置身係日本小店💕
❣️蒲燒鰻魚便當

❣️芝士魚餅便當

❣️蟹蓋海膽黃金燒x芝士可樂餅

另外我哋仲嗌左兩個小食!
2021-02-21