2019-05-20
同同事食生日飯,由於壽星中意食中菜,我地搵左中華匯館同佢慶生首先點左黑魚子流心蛋,流心蛋黃唔會太漏,配埋黑魚子香味,味道唔錯,幾夾再嚟一個話梅南瓜酸酸甜甜咁,南瓜幾硬身,唔會好林,話梅嘅酸味入晒南瓜🎃係幾特別同開胃嘅前菜下一道係花雕醉乳鴿酒味唔算好濃,但啱啱好入晒乳鴿肉,啖啖乳鴿肉都有好香花雕味肉身結實,好味古法炆鱔,用冬菇同菜配鱔,加上好好味嘅醬汁,啖啖鱔肉,味道一流最緊要冇骨話梅豬手,同話梅南瓜未到差唔多,係豬手嘅口感唔同,煙煙韌韌豬手皮勁厚好正,入口都係酸尾尾,好味既宮廷貴妃雞,雞肉嫩滑,唔會諧,半隻四個食剛剛好我中意佢簡簡單單又入味意想不到係呢道油雞縱法邊豆,炒起來好香好爽好好味又似四季豆又似豆角,味道真不錯食完想再叫一碟主食就叫左沙嗲牛肉炒腸粉呢個又係意想不到嘅好食竟然辣辣地再加沙嗲汁嘅香味撈埋腸粉真係好好味一煲份量約兩個食左右,四個唔夠食太好味糖水就叫咗蛋白杏仁茶和雪山棗薑茶湯圓,個人好鍾意食蛋白杏仁茶,勁香好重杏仁味,蛋白都好多,朋友就比較中意湯圓,薑味夠香濃總括來說,味道同菜式都唔錯,好多菜式都想食但試唔到咁多款,第一次叫左啲推介既菜式,好幾道都意想不到既好食當然,價錢
總括來說,味道同菜式都唔錯,好多菜式都想食但試唔到咁多款,第一次叫左啲推介既菜式,好幾道都意想不到既好食當然,價錢不菲啊......😂四個食左2300幾!!!
一年一次生日就是要破費