相信大家不時都會有想食燒肉的念頭,但正式的燒肉的確要大夥兒一起才過癮~最近找到九龍城有一間可以一人或二人燒肉的石燒店,人少少就最適合不過~除了單點的肉類外,餐廳亦有設一人前/二人前/四人前等套餐。由於當日本來已經吃過下午茶,就簡單點了兩份一人前試試。套餐包括指定肉類、沙律、櫻花蝦味噌湯、蔬菜、飯、甜品、飲品~【沙律】前菜沙律有木魚、生菜,混入了胡麻醬,簡簡單單~【櫻花蝦味噌湯】美珍湯味道不會過濃,上檯時還熱辣辣~師傅特別放入了很多櫻魚蝦,提昇了鮮味。每一口都有滿滿的櫻花蝦~有別於其他燒肉店的鐵網,石一燒用上三百度高溫岩石,以快速鎖住肉汁。另外餐廳還會附送一些洋蔥,燒香後洋蔥特別甜,伴肉吃還可以減膩~【美國頂級牛小排】牛小排肥瘦適中,燒大約三十秒左右就可以了~牛小排燒過後逼出油脂,油香十足,同時肉味依然濃郁,肉質不輸大牌的燒肉店!【日本名水豬梅肉】有別於一般豬肉,名水豬在沒有污染的日本地區飼養,據稱是和牛等級的豚肉呢~所以豚肉不用燒至全熟,大約七八成就可以了。豬梅肉肉質柔軟而多汁,帶油香而不膩,值得一試!【飯素拌飯】隨套餐附送的白飯還會拌入飯素,就算單吃白飯也不會單調。【菇類】除了燒肉外

【沙律】
前菜沙律有木魚、生菜,混入了胡麻醬,簡簡單單~

【櫻花蝦味噌湯】

每一口都有滿滿的櫻花蝦~

【美國頂級牛小排】

【日本名水豬梅肉】

【飯素拌飯】
隨套餐附送的白飯還會拌入飯素,就算單吃白飯也不會單調。

【菇類】
除了燒肉外,套餐亦包括了一些雜菌,以中和肉類的油膩感。當中以厚切大啡菇最出色,即便煎過後仍然非常juicy!

【抹茶雲呢拿雪糕】
甜品方面,雖然基底是一般的雲呢拿雪糕,但在醬料上店舖亦花了些心思,可以讓客人自己調配。職員會預先準備好抹茶粉和清水,客人可以按自己的喜好調製不同濃度的醬。

整次用餐體驗下來,店員亦表現得十分友善,不時主動為客人提供協助~食完燒肉衣服少不了會沾上燒烤味,店舖更貼心地放了除味噴霧,客人可以香香的離開~
2022-08-06 17 views
之前試過大角咀既石一燒見佢最近喺九龍城開咗分店所以去咗試下~叫左一份尊上の2人前 份量超多貪佢唔同既肉都可以試😎-日本佐賀絲名水豚豬福肉-美國頂級牛小排-英國羊西冷-沙律x2-日式甜品x2-儍花蝦味噌湯×2-前菜三品-菇盛售-包2杯$18飲品豬肉牛肉都好香~意外地羊肉幾好食 😋最尾仲有個甜品 非常圓滿🤪
之前試過大角咀既石一燒

-儍花蝦味噌湯×2
-前菜三品
-菇盛售
-包2杯$18飲品

豬肉牛肉都好香~
意外地羊肉幾好食 😋
最尾仲有個甜品 非常圓滿🤪
2022-08-02 22 views
自從屯馬線通車後,閠蜜話去宋皇臺食晚飯好方便,佢知道我一向鐘意食燒肉,提早一日打去book 位呢度舖位細細,店內大約可容納十幾人,但坐得好舒服,裝修亦以簡約風格為主睇下餐牌,有好多唔同款式肉選擇,牛肉、豚肉、羊肉等不同部位都有,價錢親民,而我哋每款都想食,最後同閠蜜揀咗兩款一人前大家share 食芝麻醬什菜沙律加上木魚,口感豐富樱花蝦味噌湯-足料嘅蝦乾仔令味噌湯更鮮味日本佐賀縣名水豚豬梅肉和美國頂級牛小排見到啲肉嘅油脂分佈,已經覺得係靚肉,分量亦相當足聽到滋滋聲,就知道石板要上台上面已放咗d洋蔥。店員也會用心教我哋每款肉的食法和燒嘅時間,再加上餐廳秘製的四款特色醬鹽,配搭不同肉,口感層次豐富我個人較鐘意食牛,經燒過後的牛小排面頭滿是牛的油脂,juicy 多肉汁,且較有口感,牛味濃而豬的紋理清晰均勻,燒熟後入口彈牙,有啲似食緊雞肉咁,好味飯素-食燒肉配白飯,最佳組合,面層灑滿脆脆紫菜增添口感,白飯也可吸去烤肉油份菇盛會-把什菇放在石上,可索去肉類溢出油份,令味道更香,食落爽口最後甜品-將水倒落綠茶粉攪勻淋上雪糕,綠茶味濃而且甘香,幾有玩意和創意下次可以嚟再試下二人前

芝麻醬什菜沙律加上木魚,口感豐富

樱花蝦味噌湯-足料嘅蝦乾仔令味噌湯更鮮味

日本佐賀縣名水豚豬梅肉和美國頂級牛小排
見到啲肉嘅油脂分佈,已經覺得係靚肉,分量亦相當足

聽到滋滋聲,就知道石板要上台

而豬的紋理清晰均勻,燒熟後入口彈牙,有啲似食緊雞肉咁,好味

下次可以嚟再試下二人前

九龍城果然多美食,今日又在九龍城發掘到一間性價比極高的燒肉店,餐廳的裝潢簡單但有格調,而且座位乾淨舒服。因為不是太餓,就每人點了一份一人前,有一款肉類、沙律、櫻花蝦味增湯、菇盛會、飯素、甜品及跟餐飲品。份量非常豐盛。肉類我們就各點一份日本佐賀縣名水豚豬梅肉$188和美國頂級Prime牛小排$248,可以share食。·沙律及櫻花蝦味增湯沙律很新鮮,而櫻花蝦味增湯非常足料,味道鮮甜,不錯。·日本佐賀縣名水豚豬梅肉這款豬是在零污染的高山牧場飼養,不用全熟亦可安心食用,放在三百度的高溫岩石上燒,油脂甘香,肉質鬆化,甚至與和牛一般入口即溶,滿口肉汁。配搭少量餐廳調配的鹽已經好好味。· 美國頂級Prime牛小排油脂分佈平均,有豐富油香亦不失牛味,最欣賞餐廳將牛肉的厚度掌控得剛好,令口感既有咬口又柔軟。· 菇盛會份量亦不少,燒肉的同時燒菇類可以令豬肉和牛肉的油香滲入其中。· 飯素由於不太餓就點了少飯,鬆軟的白飯加了芝麻和紫菜調味,一口飯配一塊燒好的肉,味道簡直一流。·甜品甜品是綠菜豆腐雪糕,擺設精美,淡淡的綠茶味跟豆腐雪糕非常配合,同時可以清一清口腔。不得不讚職員的服務態度非常好,好仔細地介紹各款

·沙律及櫻花蝦味增湯
沙律很新鮮,而櫻花蝦味增湯非常足料,味道鮮甜,不錯。

·日本佐賀縣名水豚豬梅肉

· 美國頂級Prime牛小排

· 菇盛會

· 飯素
·甜品

不得不讚職員的服務態度非常好,好仔細地介紹各款肉的特性和烹調時間,還貼心地提供了衣物清新噴霧,食燒肉都不怕有油煙味了。

2022-07-21
$220 (Dinner)
2022-08-01 18 views
第一次食岩石燒,當然要記錄一下啦Openrice見到這間新店,剛巧又想吃燒肉,就相約朋友來試試這種方式的燒肉。我們二人,各點了一款肉類的一人前套餐,套餐包括了沙律、湯、菇、飯,甜品、飲品。食物質素不錯,每樣都用心擺盤。木魚沙律 - 簡單的沙律菜、麻醬,加上了木魚,立刻特別起來櫻花蝦湯 - 比較少見的餐湯,而且大大碗,毫不吝嗇,櫻花蝦份量也不少。澳洲和牛封門柳 - 擺盤吸引燒牛肉的時間要拿捏得好,肉才不會煙韌,幸好店員細心提示了每邊燒30-40秒就可以。日本佐賀縣名水豚豬梅肉 - 每邊燒1分鐘就可以,肉質非常鬆化,油脂甘香,非常推介。甜品是雪糕,不過要自己調製抹茶汁,倒在雪糕上,這個甜品令用餐過程更好玩。
第一次食岩石燒,當然要記錄一下啦

木魚沙律 - 簡單的沙律菜、麻醬,加上了木魚,立刻特別起來

澳洲和牛封門柳 - 擺盤吸引

2022-07-31 283 views
食lunch時收到好友send信息約食晚飯話要訴苦😬我答佢ok,然後在大家工作地點既中間位置,特別搵間佢至愛既燒肉餐廳食飯😋同事就推介呢間石一燒,因為新開店無耐,就打電話去book位,好彩即日book位都無問題👍🏻餐廳不算好大間,但樓底好高,而且冷氣十足,燒烤味不算太強烈👍🏻眼見只得一位侍應哥哥忙過不停🤪我們看完餐牌,與好友各點了一人前套餐,燒肉套餐包括沙律、櫻花蝦味噌湯、菇盛會、飯素、飲品及日式甜品😋食燒肉必備的調味料齊全👍🏻 而食燒肉最緊要都係有支可樂🥤套餐包埋的🤤昆布木魚絲沙津菜: 鮮味的木魚絲🤤配合昆布及沙律菜,為呢個熱辣辣天氣,絕對係一道好開胃的前菜😋樱花蝦味噌湯:整碗味噌湯都被滿滿櫻花蝦鋪滿,而且湯底都係好濃郁既蝦味,鹹香味十足食完沙津及湯之後,侍應拎左呢舊超過200度高溫既岩石,我地都好小心翼翼😬我地點左一款牛及一款豬SHARE食👇🏻上面係日本佐賀縣名水豚豬梅肉:聽侍應介紹,呢個係日本佐賀名水豚,以活性溫泉水飼,好矜貴,而且肉味上乘,有d人會媲美為豬肉界的神戶牛柳😍講到咁有睇頭,就咁睇d肉都好新鮮,d大理石油花好靚,每邊燒左一陣,d油出晒黎,肉質分外鬆軟juicy👍🏻👍🏻
食燒肉必備的調味料齊全👍🏻
而食燒肉最緊要都係有支可樂🥤套餐包埋的🤤
昆布木魚絲沙津菜:

樱花蝦味噌湯:

我地點左一款牛及一款豬SHARE食👇🏻

上面係日本佐賀縣名水豚豬梅肉:

下面就係美國頂級(Prime)牛小排:
牛小排油花就比較豐富細緻,幾乎沒有筋,口感鮮嫩

燒肉拌飯素係最佳拍檔,紫菜+芝麻再加埋燒肉,令到飯更加香口惹味😍
盛菇會:
套餐包埋幾款菇類,連埋燒肉一齊燒,令到菇類更有油香👍🏻
食完燒肉,最後來一客甜品,搽茶雪糕,有得食又有得玩,相信好友心情好了一些吧

價錢相對抵食,下次可以食其他款燒肉先得👍🏻
2022-07-28
1K
2022-07-30 15 views
今晚去了一個新餐廳搵食,雖然這個區通常都係食泰菜,但係出現了間食石燒嘅新店,喜歡日系石燒嘅我當然入去享受石燒感覺!我就點了個美國頂級(Prime)牛小排(一人前)套餐,包了份美國頂級(Prime)牛小排、沙律、櫻花蝦味噌湯、菇盛會、飯素,日式甜品等都算完整😊最先上了個麻醬沙律,上面還有鰹魚片,入口清新!櫻花蝦味噌湯,確實十分足料大量櫻花蝦放滿了味噌湯中,湯中味噌入口更鮮味!主食美國頂級(Prime)牛小排上枱時跟上了一塊用火燒住嘅石板上枱,牛小排上嘅雪花紋理清晰,一放在熱燙燙嘅石板上,小牛排好快就熟了,反多一下在石板上燒多一會,入口配埋個飯素進食就剛好,唔會覺得油膩,加埋石板上燒得香香嘅燒洋蔥,個種口感牛小排味道真係超滿足!同時間亦將菇盛會內的野菌放在石板上慢慢燒,吸收了牛脂嘅味道,野菌份外香軟入味!而慢慢燒加上大大碗嘅白飯,真係會令人覺得滿足!最後個雪糕上加埋香濃綠茶,香濃茶味入口甘香之餘,冰凍香滑雪糕個種只容化在口中感覺都十分完滿!埋單出門口前店員亦溫馨細心提示有除味噴霧以供使用👍🏻

最先上了個麻醬沙律,上面還有鰹魚片,入口清新!

而慢慢燒加上大大碗嘅白飯,真係會令人覺得滿足!

埋單出門口前店員亦溫馨細心提示有除味噴霧以供使用👍🏻
2022-07-28 15 views
餐廳佈置好有日本特式餐牌有不同的套餐選擇套餐有湯和沙律,湯是櫻花蝦麵豉湯把櫻花蝦放在麵豉湯內,入口即帶有樱花蝦的鮮味,也有味道濃郁的麵豉味沙律味道新鮮,蔬菜新鮮,還有木棉花,味道幾有特式日本九州A4 和牛上前腿肉,放在好高溫的岩石上燒,只需數十秒就已經熟了變了色,入口味道濃郁,咬落軟軟林林,食落有牛味,鮮嫩口日本九洲A4 和牛三角胸,也放在好高溫的岩石上燒,明顯牛肉和脂肪比例都好均勻,估不到只需三四十秒就已經變了外面金黃色,咬落少少爽口,食落有牛味帶甘香味道,完全沒有油膩的感覺配合支裝可樂,嘩,十分滿足最後來了自己整抹茶粉落雲呢拿雪糕,濃濃的抹茶味道,好配合,成個清新一下

餐廳佈置好有日本特式
餐牌有不同的套餐選擇

套餐有湯和沙律,湯是櫻花蝦麵豉湯

沙律味道新鮮,蔬菜新鮮,還有木棉花,味道幾有特式

配合支裝可樂,嘩,十分滿足

2022-07-27 16 views
石一燒糯米釀雞翼:慢火煎香嘅雞翼,外皮微脆,洋溢滿滿嘅糯米,而且調味。非常適中,略帶微辣,中和糯米嘅濟膩感覺三色小食拼盤:辛辣帶子裙邊,爽脆;小甜薯,絕對唔係少甜,係好甜,煙鴨胸,有淡淡的蜜糖味芝士薯條配黑松露醬:外脆內軟嘅薯條,出邊好難食得到,仲有一個黑松露醬,提升風味。櫻花蝦味噌湯:每一啖嘅味噌湯,都散發着淡淡的櫻花蝦鮮味,味道唔會太鹹。澳洲和牛封門柳:肉質軟冧,帶濃郁嘅牛肉香味,就算well done,肉質都依然非常軟冧,就算五點任何醬汁,肉本身嘅味道都已經足夠好味,送飯一流。日本九州A4和牛前腿肉:肉質較略帶咬勁,仲有豐富肉汁,以medium 熟度口感最佳,配黑椒與伯方之鹽,最夾!日本九州A四和牛三角胸:油花分布平均,入口即溶,而且口腔散發牛之香氣。最後來一個, DIY抹茶雪糕,抹茶嘅濃度由你自己控制,個人比較鍾意偏苦嘅抹茶,配上香甜既雲呢拿雪糕,喺食甜品呢件事上面,多咗一層風味。白桃味梳打+蘋果梳打:之前都未飲過呢兩隻梳打,覺得果味香濃,
石一燒

九龍城工作的我,無意中發現有間新開食日本A4和牛呀,好掛住去日本旅行,依家唔洗去到日本都有得食,好期待食啊。九龍城我都算好熟悉下,雖然地點有點偏入下,不過外貌佈置好有日本料理㗎,環境好 舒服冷氣又好足夠,好啱小情人夫妻慢慢享受嘅地方。侍應生好有禮貌,我哋請他為我哋發板。選了每人一日前嘅套餐就啱啱好喇。日本九州A4和牛三角胸(一人前)$348日本九州A4和牛三角胸/沙律/櫻花蝦味噌湯/菇盛會/飯素/日式甜品/跟餐飲品Sapporo premium beer七寶札幌啤酒(北海道)味噌湯加入櫻花蝦,成碗湯滿滿特色不一樣的味噌湯👍沙律菜配上木魚片還有點煙燻味好開胃,重有甜品是日本小甜薯,熱烘烘好味好香甜。主角出場喇,A4和牛三角胸,外貌好吸引脂肪又均勻,入口溶化成個口腔,啖啖油脂甘香,好滿足啊!送飯竟然一流。👍😋日本九州A4和牛上前腿肉(一人前)$312日本九州A4和牛上前腿肉/沙律/櫻花蝦味噌湯/菇盛會/飯素/日式甜品/跟餐飲品Coconut Water 100%椰子水食完A4和牛三角胸跟住輪到A4和牛前腿肉,肉質鮮味不油膩還有小小咬口呢!再配上自家製醬汁鮮味到呢。還有香菇洋蔥配菜添。👍👍一

日本九州A4和牛三角胸(一人前)$348

日本九州A4和牛上前腿肉(一人前)$312

日本九州A4和牛上前腿肉/沙律/

還有香菇洋蔥配菜添。👍👍

一塊塊又肥美A4和牛熱騰騰燒在岩石上,香噴噴再配凍飲品真是一流啊!

100%椰子水好清香椰子味,老公就啤啤佢北海道札幌啤,有睇頭👍

好開心九龍城有日本美食A4和牛啊!😍

2022-07-20
  • 日本九州A4和牛上前腿肉
  • 日本九州a4和牛三角胸
2022-07-26 9 views
以前去九龍城用膳,大都數都會吃泰國菜,現在九龍城已進駐了多國菜館,今晚來到一間位於啟德道的日本餐廳「石一燒」,店舖位置旺中帶靜,簡單的佈置,舒服的環境,確實是閒談用餐的好地方。 店員殷勤有禮,推介兩客套餐,前菜沙律,有木魚絲、海帶和羽衣甘藍,加了芝麻醬,相當滋味。櫻花蝦味噌湯賣相討好,味道鮮甜可口。日本九州A4和牛上前腿肉日本和牛是公認為世界第一牛,做得一哥,當然有其獨特之處,除油花分布均勻,肉質相當細嫩,雖然A4和牛級數的和牛油份較A5少,但肉香味毫不遜色,店員提醒我們在岩石板上燒30-40秒,即可食用。澳洲和牛封門柳肉同內臟位置較近,脂肪不多,但勝在珍貴,肉味香濃,入口軟腍,另有一番滋味。最後還有抹茶雪糕作為甜品,盡享美的一餐。此店的金句是「慢活享受」,城市人生活急促,應該放慢腳步,悠閑自得,享受人生,絕對是致理名言的理念!

日本九州A4和牛上前腿肉

澳洲和牛封門柳

最後還有抹茶雪糕作為甜品,盡享美的一餐。

2022-07-25 12 views
最近九龍城開了一間餐廳主打岩石燒,食材新鮮,口碑相當好,今晚特意來到此店,一嚐岩石燒的滋味。店舖不算大,佈置簡約,柔和音樂不斷的播放,令人感到舒適鬆弛。我們揀選了兩款套餐:九州A4和牛前腿肉 - 產自日本九州鹿兒島,肉質柔嫩,牛味濃郁 。用岩石燒出來的肉特別美味因為石頭受熱均勻,食物不易被燒焦,更能鎖住肉汁。澳洲和牛封門柳 - 封門柳為牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,非常之罕有,雖油花較少,但肉質十分軟滑,而且和牛肉味甚濃,廚師以厚切方式上碟,吃時口感延綿,非常滋味。兩個套餐都有蔬菜沙律、櫻花蝦味噌湯和甜品。雖然疫情還未過去,仍有優質食肆擴張營業,實屬難得,作為消費者,定必支持。
我們揀選了兩款套餐:

兩個套餐都有蔬菜沙律、櫻花蝦味噌湯和甜品
2022-07-24
$300 (Dinner)
自從港鐵通車之後,九龍城變成另一豪宅區,多咗好多高質素餐廳小店。放工又多一個聚腳點,今晚九龍城街坊帶咗我去食高級石燒和牛肉。九龍城啟德道 AVA55 地下 ,地點尚算方便,裝修簡約,乾淨衛生,抽風系統也不錯,坐得舒服,慢活節奏,香港人應該學習一下。日本九州A4和牛三角胸(一人前)$328沙律🥗和色沙律,比一般吃到的更有特色,開胃一流。樱花蝦味噌湯熱辣辣的味噌湯,香氣四溢,鋪滿鹹香樱花蝦,飲落特別滋味。日本九州A4和牛三角胸令人期待的畫面,日本九州A4和牛三角胸,A4等級,油花分佈平均,肉質嫩滑。日本和牛以 A 為最高級,脂肪量高、色澤紅潤、紋理均勻,質素高,A4 級別的和牛品質都相當高,相機食先📷親手石燒,生熟自己話事,肉面布滿清晰的網狀油花,分布漂亮得令人食指大動。輕燒兩面鎖緊肉汁,軟嫩肉質,頂級滋味,三角胸屬於非常稀少珍貴部位,少食多滋味。最令我回味的是肉味比一般和牛更為濃郁,肉質更加細膩,真正做到入口即溶的效果!滋味油香,入口嫩滑的肉質,每一啖都好感動,令人一試難忘。菇盛會食燒肉之外,還要吃點蔬菜,菇🍄保持在最佳保鮮狀態。飯素和牛保持最佳鮮度,就算沒有沾上任何醬汁,配搭飯素已經非

日本九州A4和牛三角胸(一人前)$328

沙律🥗
和色沙律,比一般吃到的更有特色,開胃一流。

樱花蝦味噌湯
熱辣辣的味噌湯,香氣四溢,鋪滿鹹香樱花蝦,飲落特別滋味。

日本九州A4和牛三角胸

菇盛會
食燒肉之外,還要吃點蔬菜,菇🍄保持在最佳保鮮狀態。

飯素
和牛保持最佳鮮度,就算沒有沾上任何醬汁,配搭飯素已經非常滿足。

日式甜品🍮
特色抹茶風味🍵清甜雪糕,冰涼甜蜜,為炎熱的夏天送上一點甜。

$328 (Dinner)
  • 日本九州A4和牛三角胸
2022-07-23 165 views
@stone.one.bar.restaurant in Kowloon City Izakaya restaurantFood: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛 🤍Price Range:💰 $200-$300Favourite:💖 Bits of beef set ------------------------------✅Located in Kowloon city , 5 minutes walk from Sung Wong Toi MTR station. Not in a commercial area, but Kowloon city is well-known for good nice Thai restaurant.✅A tiny and cozy restaurant. You can stone-grill the food by yourselves which is very interesting and nice experience. ✅Meat is fresh and foo
Izakaya restaurant

Food: 💛💛💛💛 🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛 🤍
Price Range:💰 $200-$300
Favourite:💖 Bits of beef set

✅Meat is fresh and food is nicely presented. Impressive range and quality of meat, you can choose pork, beef or even lambs.
✅The bits of beef set includes salad, mitso soup, mushroom combo, rice, drinks($18) and dessert.

✅Highly recommended their Japanese dessert "DIY Matcha Ice Cream" DIY matcha powder with your personal taste, after applying it to the vanilla ice cream, the ice cream is instantly filled with the aroma of matcha. Perfect ending!
✅ Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰
𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-07-22
$250 (Dinner)
2022-07-22 19 views
今日黎左呢到食石燒牛肉,呢到地方都好舒服、乾淨,好適合同朋友一齊黎坐一晚傾下計。我地叫左美國頂級牛小排同埋日本名水豚兩個set。每set肉既份量夠一位。既肉既油花均勻,燒出黎都有肉味,肉質鮮嫩。個set 仲有餐湯同沙律。味增湯滿櫻花蝦,好惹味。另外再叫左雞翼餃子。餃子香辣,少少刺激得黎又好惹味。最後仲食埋甜品,係抹茶雪糕。佢好特別,可以自己調配,有得食又有得玩。雪糕個茶味好濃郁。食完成餐真係好滿足~

個set 仲有餐湯同沙律。味增湯滿櫻花蝦,好惹味。

另外再叫左雞翼餃子。餃子香辣,少少刺激得黎又好惹味。