2021-09-09
上網睇到宣傳片,介紹呢度有高質素嘅「片皮鴨🦆」,作為忠粉點可以唔去試吓咩環境。晚市時間人頭湧湧,都好旺場。服務係有需要改善嘅地方,招呼有點不周到,希望食物能夠挽回部分水準👀———————————————————————————⚜️北京填鴨三食🥢京滬香酥烤鴨🦆💬例牌嘅份量,唔算大份,鴨皮脆,但唔算是很驚艷。配料方面,一個九宮格嘅擺盤極有新意,青瓜條、蘿蔔、哈密瓜🍈、京蔥等,不過要求要多些少份量嘅醬汁,職員居然話要整個九宮格柯打,價值$128🥴,試問合理嗎?😵💫.🥢雲吞鴨肉湯🥣💬與砂窩雲吞雞類同,感覺濃郁,鴨肉與雲吞算是絕配,味道不錯🤔.🥢京醬涼瓜炆鴨架🦆💬大量京蔥與鴨肉爆炒,加入涼瓜,苦而不澀,風味十足😌.🥢爆汁牛肉煎餅🐮🥧💬比較過很多間牛肉煎餅,最主要一個元素就係要爆汁💦,賣相飽滿已覺吸引😌.🥢油炆茭白筍🎋💬茭白筍唔係筍類,唔會話好毒,好多人都誤會咗。反而有營養價值,能補充人體營養,但記得唔可以同豆腐一齊食👀.🥢惹味燻魚🐠💬又係人氣食品之一,餐前小吃,要夠乾身而入味先至叫有水準,唔係度度都好食😌
———————————————————————————
⚜️北京填鴨三食
🥢京滬香酥烤鴨🦆
🥢雲吞鴨肉湯🥣
🥢京醬涼瓜炆鴨架🦆
💬大量京蔥與鴨肉爆炒,加入涼瓜,苦而不澀,風味十足😌
🥢爆汁牛肉煎餅🐮🥧
🥢油炆茭白筍🎋