2022-07-22 118 浏览
我好鍾意食龍蝦海膽所以朋友介紹我嚟呢間位於佐敦嘅鐵板燒我點咗一人前18層海膽套杯服務員介紹加$150就可以原隻龍蝦咁我梗係要原隻龍蝦囉日本師傅最值錢嘅地方就係用盡海鮮食材蝦頭嘅肉同膏炒得甘香味道濃郁甘香鮮甜蝦身芝士鋪面燒香爽口彈牙 非常鮮甜係幸福嘅感覺跟住係層次感豐富材料非常上盛又矜貴嘅18層海膽杯擺設嘅燒白飯魚脆片 酥脆可口北海道紫海膽黑魚子 沖繩海葡萄 拖羅碎 三文魚子 松葉蟹肉 海帶絲 應該仲有啲貝類碎片可以逐層品嚐亦可以倒出來拌勻再吃我好鍾意 係誠意之作柚子味金蠔 好鮮甜掛滿濃濃柚子蜜 配搭剛剛好威士忌A5和牛粒 係有口感嘅橫膈膜肉嫩不至入口即化 我喜歡有嚼口完全體會到上盛嘅食材配優質嘅烹調我哋點咗另外兩款招牌美食火焰海膽甲羅燒海膽下面是蟹膏 蟹肉三文魚子 黑魚子呢度菜色係視覺同味覺嘅結晶火焰good for打卡食材非常新鮮蟹膏蟹肉拌匀海膽食一啖已經係幸福嘅感覺然後煎鵝肝配時令水果鵝肝外皮酥脆 肉嫩軟糯我其實好怕醃製生果但係呢款紅酒梨片真係好解膩 仲有藍莓爆珠珠好新奇 好得意 好食嘅已經飽到一個點但係煎蘭王雞蛋炒飯點忍啊 爆蛋黃撈炒飯最簡單嘅食材 最考師傅手勢好好味啊😋 清
我好鍾意食龍蝦海膽

中環銅鑼灣係食唔到嘅😜😉
我一定會再幫襯囉

2022-07-21
2022-07-21 25 浏览
呢間我bookmark左好耐嘅鐵板燒終於有機會食 為咗18層海膽杯而嚟 今次叫左個一人前海膽杯set 前菜 有沙葛 薯仔沙律 岩手縣海膽 要夾埋塊餅一齊食 黑色嘅原來係好似魚旦嘅質地 入面先有海膽 海膽好鮮甜呀 玉子櫻花蝦 厚燒咬落唔會好硬 玉子好甜 終於到重點 18層海膽杯 用嘅係日本北海道海膽 影完相之後要用頂層白飯魚乾同海膽一齊食左先 跟住倒哂出嚟撈埋食 海膽杯除左海膽之外仲有勁多料 海葡萄 魚子 帆立貝 魷魚 鮑魚 松葉蟹肉……多到數唔哂 勁鮮味+$150就有原隻龍蝦 仲有2食 芝士焗龍蝦同埋龍蝦膏海膽醬炒XO醬櫻花蝦炒蟶子 呢個好惹味好正煎鰻魚 個皮煎到好脆呀 另外散叫左 法式煎鵝肝配時令水果鵝肝好大塊 充滿油香仲有叫左個火焰海膽甲羅燒 上枱好打卡able 啖啖蟹膏同海膽 成口都係超滿足燒野菜 有6款唔同嘅 食左咁多肉要食番d菜中和下 威士忌和牛橫膈膜厚燒 配埋海膽豉油 個包吸哂d汁 白松露炒飯 配日本蘭王荷包蛋一隻 本身已經飽飽地 但呢個飯真係好正好香呀 幾飽都要繼續食 最尾飲番個花膠羊肚菌蜆湯作為成晚嘅總結 得呢度先會用唔溶嘅膠袋直接喺客人面前用鐵板煮滾個湯 都真係幾有特

前菜 有沙葛 薯仔沙律

另外散叫左 法式煎鵝肝配時令水果
鵝肝好大塊 充滿油香

燒野菜 有6款唔同嘅 食左咁多肉要食番d菜中和下

威士忌和牛橫膈膜厚燒 配埋海膽豉油 個包吸哂d汁

最尾飲番個花膠羊肚菌蜆湯作為成晚嘅總結 得呢度先會用唔溶嘅膠袋直接喺客人面前用鐵板煮滾個湯 都真係幾有特色
2022-07-19 32 浏览
壽司嘅Omakase食得多,鐵板燒嘅omakase就真係未試過,今日就黎到佐敦呢間樂Teppanyaki試一試先😆十八層海膽杯Omakase(一人前) $1388前菜🥗有新鮮沙律,另有豆腐配鮮蝦,好開胃嘅前菜十八層海膽杯賣相好吸睛😍首先品嚐到北海道紫海膽嘅鮮甜,側邊嘅白飯魚脆片食落都好脆,仲有沖繩海葡萄、帆立貝、牡丹蝦、鮑魚、藍鰭吞拿魚拖羅蓉等多種配料,層次非常豐富鰻魚🐟鰻魚外皮烤得香脆,肉質嫩滑時令貝類燒得好香,味道好鮮甜火焰海膽甲羅燒🦀甲羅燒先用紙包住,點完火之後甲羅燒就會呈現眼前,好似睇緊魔術咁😆 滿滿嘅海膽同蟹膏蟹肉好足料,仲有三文魚籽撈埋一齊食好鮮甜😋活龍蝦🦞龍蝦有兩食,一半用左海膽醬芝士火炙,芝士有拉絲嘅效果,另一半用左龍蝦膏同牛油炒,香氣十足,龍蝦肉質爽口彈牙,兩款食落都好惹味🥰法式煎鵝肝配時令生果🍐鵝肝厚切肥美,入口即融,配埋淮山餅一齊食好特別,生果係紅酒雪梨仲有啲爆珠,可以中和返鵝肝嘅油膩感燒野菜 🍆有日本甜薯🍠 南瓜同茄子,最特別係甜薯中間夾住燒棉花糖,好有心思A5威士忌和牛厚燒牛肉薄切,牛味好濃郁,油脂好香,多士黑松露椰菜花飯黑松露香氣撲鼻,椰菜花飯炒到粒粒分明好

十八層海膽杯Omakase(一人前) $1388

前菜🥗
有新鮮沙律,另有豆腐配鮮蝦,好開胃嘅前菜

鰻魚🐟
鰻魚外皮烤得香脆,肉質嫩滑

時令貝類
燒得好香,味道好鮮甜

火焰海膽甲羅燒🦀

活龍蝦🦞

法式煎鵝肝配時令生果🍐

燒野菜 🍆

A5威士忌和牛厚燒
牛肉薄切,牛味好濃郁,油脂好香,多士

黑松露椰菜花飯
黑松露香氣撲鼻,椰菜花飯炒到粒粒分明好乾身,配埋個煎蛋真係好正🤤
特色紙包花膠羊肚菌蜆湯🍲
個湯用特色玻璃紙包住好特別,湯底好清甜,飲到海鮮嘅精華
2022-06-02
  • 活龍蝦
2022-07-17 144 浏览
一個月前已預約好慶祝生日,並預訂了十八層海膽杯$1388的套餐。由於第一次嘗試這間鐵板燒店,不知道店內環境如何,店員亦沒有告知可以選擇bar枱或普通枱。準時到達店舖,bar枱上已坐滿,共6位。店員安排我坐到最近門口的一張枱,餐廳冷氣的出風口位直對頭吹,風力非常強大,店員調校後亦沒有改善。我們要求轉換坐入面的一張枱,然後就開始上鐵板燒的食物。前菜方面,並不是每人一份,而是二人share,試問一粒海膽丸如何分配?一人咬一半?!一條蟹腳也是二人share出菜非常之慢,到套餐裡的和牛厚燒,廚師居然自行將厚燒改為牛肉薄燒!!!向侍應詢問時,侍應告知我厚燒要另外加錢,餐牌上根本沒有列明!實在有欺騙之成份!

2022-07-16 32 浏览
朋友生日🎂就相約去食好嘢慶祝,今晚就去咗食鐵板燒!叫咗一個set 十八層海膽杯(一人前)再加兩款set以外特別菜式一齊分享,咁就可以食齊網上勁Hit菜式👍👍🔸時令前菜及沙律🥗🔸香甜玉子蛋,菠菜紅蘿蔔絲凍豆腐,清新柚子沙葛,粟米薯蓉球,頗開胃的小食。🔸主打菜式🔸十八層海膽杯:店員教路先食頂層脆口燒白飯魚乾,黑魚子,北海道紫海膽,再將其如食材倒落碟撈嚟食,每啖都有唔同嘅味道同口感,層次豐富,沖繩海葡萄、帆立貝、明太子沙律、牡丹蝦、北海道紫海膽、海膽魷魚、凍磯煮鮑魚、北歐花膠、藍鰭吞拿魚拖羅蔘、北海道粒具、三文魚子、北海道紫海膽、北海道松葉蟹肉、北海道紫海膽、鮮海帶碎😘😘🔸時令海鮮🔸鐵板原隻斑馬賴尿蝦近距離欣賞樂師傅純熟手法起殼拆肉,賣相精美、完整一隻瀨尿蝦重現,鐵板香氣撲鼻,肉質鮮甜厚肉,仲有濃郁蝦膏,色香味俱全😍😍🔸時令貝類🔸原隻蟶子皇香濃芝士包住珍寶蟶子皇,爽口彈牙,鮮甜美味😘焦糖西京醬煎銀鱈魚魚皮煎得勁香脆,嫩滑的銀鱈魚,配合焦糖甘甜的西京醬,絕配👍👍🔸肉類🔸A5威士忌和牛厚燒用岩手和牛,日常飼料中加入威士忌粕養大的和牛,油脂帶有更濃郁香味,正👍🔸創作時令燒野菜🔸燒一口紫薯棉花糖,木

🔸時令前菜及沙律🥗🔸

🔸主打菜式🔸
十八層海膽杯:

🔸時令海鮮🔸
鐵板原隻斑馬賴尿蝦

🔸時令貝類🔸
原隻蟶子皇
香濃芝士包住珍寶蟶子皇,爽口彈牙,鮮甜美味😘

焦糖西京醬煎銀鱈魚

🔸肉類🔸
A5威士忌和牛厚燒

🔸創作時令燒野菜🔸
燒一口紫薯棉花糖,木魚絲燒茄子🍆燒南瓜🎃燒蕃茄仔,新鮮好味😋

🔸食事🔸
鐵板炒飯- 炒飯炒得夠乾身,配埋黑松露,加埋煎蛋,蛋汁更可提升味道😋

🔸吸物 🔸
特式紙包花膠羊肚菌蜆湯,用上龍蝦頭提鮮的湯底味道超濃厚又鮮甜,有花膠、蜆、冬瓜、海帶等。

火焰海膽甲羅燒
火焰🔥下慢慢出現甲羅燒的真身,好吸睛👀,材料豐富,魚籽、海膽、三文魚籽、蟹肉、洋蔥等等,每一啖不同味道及口感,層次同樣豐富😍😍

法式煎鵝肝配時令水果
厚切鵝肝,煎得香口、外脆入口即溶,加上藍莓醋汁減油膩感;伴碟的紫色玫瑰以紅酒燴梨砌成又靚又清甜,中心仲放滿藍莓爆爆珠😍😍
2022-07-07
庆祝纪念
生日
2022-07-15 18 浏览
高質鐵板燒套餐,更有招牌鎮店之寶,一定要試吧!❤超愛滋味口感,豐富多層好驚喜~ 燒白飯魚脆片非常香脆,添上香口滋味🤤北歐花膠香軟嫩滑,女仔養顔一定最中意😘黑魚子,爽口,咬開帶出濃厚鮮味。🐟藍鰭吞拿魚拖羅棘,超愛魚生!肥美甘甜🇯🇵北海道紫海膽,口感好滑,而且都好新鮮🥢北海道粒貝,粒粒爽口,好厚肉超好味。沖繩海葡萄,晶瑩剔透,而且生食健康高纖維,口感好似魚子🦐牡丹蝦鮮甜可口,好滑身。👍鮮海帶碎添上鮮香,好正。 同場一試龍蝦鐵板燒套餐,🦞龍蝦彈牙爽口,一set豐富,驚喜十足。

難得朋友話帶我食好嘢,慶祝他完成了大proj~咁當然要搵間特別d嘅餐廳,朋友就話去呢到包係「樂」宴!🤔🤔🤔原來朋友係講緊樂師傅,但的確好出色,每款都好滿足☺️☺️這裡每款食物都是樂師傅親自用心製作,親自serve的,誠意十足👍🏼和朋友點了「十八層海膽杯一人前」廚師發板,仲有8折,ard $1100就可以食到好豐盛!還另外order了甲羅燒、法國鵝肝,大🈵️足😍🌟「十八層海膽杯一人前」廚師發板($1388位,8折)❣️1. 十八層海膽杯名副其實地滿足到18個食精緻食物嘅願望,當中更有三層係我最鍾意嘅北海道紫海膽😍step1:店員教我們先將紫海膽、沖繩海葡萄、黑魚子夾上燒白飯魚脆片一齊食。海膽味道甘甜,好新鮮,配上脆脆的、晶瑩透亮嘅海葡萄,同有粒粒魚仔嘅脆片,好有層次感😋step2:然後就是撈勻餘下嘅食物,有帆立貝、明太子沙律、牡丹蝦、海膽魷魚、凍磯煮鮑魚、吞拿魚拖羅蓉、三文魚子、北海道松葉蟹肉等⋯特別喜歡松葉蟹肉,蟹肉超多,味道鮮甜。🦞2.活龍蝦師傅準備了龍蝦2食,2種食法都令人回味😋😋😋1- 連膏+海膽醬🔥,這種煮法令龍蝦肉質好彈口,連膏+海膽醬一齊食是滿滿的鮮甜味😍好rich的感覺!還有少少

🌟「十八層海膽杯一人前」廚師發板($1388位,8折)

❣️1. 十八層海膽杯

🦞2.活龍蝦

師傅準備了龍蝦2食,2種食法都令人回味😋😋😋
活龍蝦

1- 連膏+海膽醬🔥,這種煮法令龍蝦肉質好彈口,連膏+海膽醬一齊食是滿滿的鮮甜味😍好rich的感覺!還有少少牛油香,清甜爽香,正!

特別一讚的是,師傅已切曬粒粒,好易入口

2- cheese焗,燒到溶了的濃香cheese 配上彈口龍蝦,更能突出鮮海水鮮味~邪惡得來好吸引🤩

🌟3.時令貝類:燒得好香口,配上貝類嘅鮮甜味,口感好好

🐟4.時令海鮮:當晚的時令海鮮係鱔,外皮整到超脆,一食落去crunch一聲,配上香甜魚肉,juicy得來少少入口即溶感覺
日本十勝黑豚厚燒

🐷5.日本十勝黑豚厚燒真係超厚切,外皮香脆,入面超juicy 軟香入味,少少肥口感好好😋水準幾好。上面更加係粒粒去膩,juicy的果香爆珠

🍚6. 創作時令主食係蘭王蛋飯,師傅非常認真用心去炒,配上蛋香同椰菜花粒粒,更會不斷炒,令飯粒粒分明,口感乾爽切香口。最後加的流心蘭王蛋更加係重點😍😋😋可以話係最好食嘅蛋飯😋😋😋

燒野菜

🍠7. 燒野菜同樣細節位見心思,燒蕃薯仔中間竟有燒棉花糖😋左邊的軟香茄子撈上燒汁,味道+口咁都好好

8.特色紙包花膠羊肚菌蜆湯味道清甜且好足料,入面有冬瓜、花膠、大大粒蜆

❤️另外仲同朋友額外點了2款非常值得一吃的款式❤️
火焰海膽甲羅燒

🦀️火焰海膽甲羅燒的上碟方式幾特別,係先用紙包火焰🔥過,而且一睇個樣都知好高水準,非常多料。蟹膏超級新鮮,是真材實料的蟹膏(而非蟹膏醬),撈勻食仲有好多蟹肉、黑魚子、鮮甜海膽等,大🈵️足!
法式煎鵝肝配時谷水果

🌟法式煎鵝肝配時谷水果非常高水準和用心。鵝肝除了是厚切外,入面香口兼軟嫩淋淋juicy,配上香脆外層,熟度剛剛好,上面更用上黑糖醋令味道更balance😋另外旁邊還有北海道山藥製成的餅,還加了蟹膏在上,格外滋味。

紫色的係紅酒燴梨,甜甜酸酸味道好特別,亦好去膩。

真係每一道菜都係享受🥰

日本十勝黑豚厚燒
燒野菜
法式煎鵝肝配時谷水果
2022-07-13 20 浏览
佐敦好味日式鐵板燒繼上次食完鐵板燒之後,有朋友介紹我食呢間,話就嚟裝修,喺裝修前快啲食下,如果唔係唔知等到幾時先有得食,除咗可以欣賞師傅職場製作嘅煮食畫面之外,仲可以食到高級美味新鮮食材😍小店地方較細,平日晚上都好多人,滿座,記得提早預約,提供青檸水,另收加一服務費~法式煎鵝肝配時令水果 $368鵝肝配淮山餅和超開胃嘅自家製紅酒雪梨,上面仲有啲爆珠解膩。2件入口即化的肥美香煎厚必鵝肝配黑醋汁,鵝肝油曬出嚟,邪惡必食火焰海膽甲羅燒 $298吸睛,超足料,勁多蟹膏,配埋鮮甜海膽、蟹肉碎、爽甜洋蔥、三文魚籽等,撈埋一齊食更加滋味,我自己鍾意陪埋野菜一齊食十八層海膽(一人前)omakase $1388OpenRice訂座有8折😋+$150換購生猛龍蝦🦞套餐包埋18層海膽杯($368)超多鮮甜海膽,撈埋吞拿魚茸、蟹子、爽口明太子沙律等等一齊食前菜:薯蓉沙律 、日本滑豆腐、甜甜的玉子燒龍蝦頭既膏炒龍蝦肉,鮮味十足,蝦肉啱啱好熟,鮮嫩多汁得來爽口火炙海膽醬芝士仲有版,好香口,另類味道西京醬煮銀鱈魚🐟甜甜的西京將配上亂畫銀雪魚,未識過咁好食嘅魚🤣鐵板鰻魚好似食緊零食咁,脆波波,而且淋上香燒鰻魚醬汁,好
佐敦好味日式鐵板燒

法式煎鵝肝配時令水果 $368

火焰海膽甲羅燒 $298

十八層海膽(一人前)omakase $1388
超多鮮甜海膽,撈埋吞拿魚茸、蟹子、爽口明太子沙律等等一齊食

前菜:薯蓉沙律 、日本滑豆腐、甜甜的玉子燒

火炙海膽醬芝士仲有版,好香口,另類味道

西京醬煮銀鱈魚🐟
甜甜的西京將配上亂畫銀雪魚,未識過咁好食嘅魚🤣

鐵板鰻魚
好似食緊零食咁,脆波波,而且淋上香燒鰻魚醬汁,好味

2人份量燒野菜
有蓮藕、日本甜番薯夾棉花糖、車厘茄、蘆筍、燒南瓜🎃等

威士忌A5和牛 配海膽豉油 多士
足料a5和牛薄切,牛味超級濃郁,肉嫩多汁,食過返尋味

最後飲埋個海鮮湯,好香醇,花膠嫩滑彈牙,正

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:9/10

2022-07-12
2022-07-13 137 浏览
最鍾意食日本野,特別鐵板燒 今日去左間位於佐敦偉晴街嘅樂 Teppanyaki餐廳設有鐵板枱同普通坐位,聽侍應講,遲啲裝修會改晒做鐵板位,訂位要留意。 . 嚟到當然點人氣十八層海膽杯一人前Omakase $1388,依家有八折。. 前菜 薯仔沙律🥗 玉子豆腐、滑豆腐,豆腐好香豆味 . 到開始第一道主菜 十八層海膽杯 - 又打得卡又好味, 頂頂係北海道紫海膽,再加入沖繩海葡萄, 兩者口感加埋非常有趣. 再入面就係海鮮紫海膽, 打完卡, 倒出嚟撈均食,好滿足。 . 龍蝦兩食 +$150 改原隻一半溶芝士龍蝦一半牛油香煎龍蝦 , 兩個煮法都非常惹味. 西京燒銀鱈魚, 個汁酸酸地好好味,魚皮煎得非常香脆, 魚肉嫩滑有油魚香。 .香燒鰻魚 ,魚皮香脆,鰻魚甘香肥美.海膽甲羅燒, 又一道賣相完美又好味嘅菜式,入面放滿烏魚子、海膽、蟹膏、蟹肉, 用料豐富,所以餐之外特別加點 +$298 份量好多。 . 燒野菜 - 木魚茄子、燒南瓜、蕃薯棉花糖 之前食得咁豐富, 轉一轉食少少瓜菜, 減輕一下油膩感 . 有海鮮又食完瓜菜, 當然要有肉啦 鵝肝配山藥餅 - 鵝肝煎得剛剛好, 配上紅酒燴梨, 配上幾粒藍梅
一半溶芝士龍蝦
一半牛油香煎龍蝦 , 兩個煮法都非常惹味
香燒鰻魚 ,魚皮香脆,鰻魚甘香肥美
海膽甲羅燒, 又一道賣相完美又好味嘅菜式,入面放滿烏魚子、海膽、蟹膏、蟹肉, 用料豐富,所以餐之外特別加點 +$298 份量好多。 . 燒野菜 - 木魚茄子、燒南瓜、蕃薯棉花糖 之前食得咁豐富, 轉一轉食少少瓜菜, 減輕一下油膩感 . 有海鮮又食完瓜菜, 當然要有肉啦 鵝肝配山藥餅 - 鵝肝煎得剛剛好, 配上紅酒燴梨, 配上幾粒藍梅爆爆珠,加埋山藥餅,好特別。 . A5威士忌和牛厚燒,岩手縣和牛,飲威士忌大嘅和牛,肉質特別嫩滑,而且牛味好濃。 . 煎蘭王蛋配炒飯 - 煎蛋放炒飯面,望圖無份食都知正啦。 . 紙包花膠羊肚菌蜆湯, 近期流行煮法, 個湯清甜得嚟又帶有海鮮味, 再加上菇菌, 好清爽.
2022-07-12
已經差不多1年無食過Teppanyaki, 在Openrice見到“樂”做緊8折優惠,一於約埋好友一起去品嚐。店員首先奉上一杯清香的花旗參水加青檸,甘甜中帶微酸,非常清新。Menu一人前套餐選擇有4款,價錢由$680~$1388不等,中午還有7折,晚上有8折優惠,非常抵吃。今晚和友人每人order了一set“十八層海膽一人前”$1388,再加一份火焰海膽甲羅燒$298。🔶️沙律~有車厘茄,青瓜;羽衣甘藍;紫椰菜;配胡麻沙律汁,清新又開胃。🔶️前菜~以豆腐,菠菜;紅蘿蔔絲;蝦和芝麻組成,底層還有藜麥,健康又美味。🔶️十八層海膽杯~以15種新鮮魚生和食材組成18層海膽抔, 北海道紫海膽佔了4層,其他食材有: 🔸️燒白飯魚脆片🔸️黑魚子🔸️沖繩海葡萄🔸️帆立貝🔸️明太子沙律🔸️牡丹蝦🔸️海膽魷魚🔸️凍磯煮鮑魚🔸️北區花膠藍鰭吞拿魚拖羅蓉🔸️北海道粒貝🔸️三文魚籽🔸️北海道松葉蟹肉🔸️海帶碎以北海道紫海膽把所有鮮味的食材融會成一道味道層次豐富,令人回味無窮的美食,好美味呀!🔶️海鮮🔸️活龍蝦全隻+$150~活龍蝦肉質十分鮮甜彈牙,樂師傅特別把龍蝦分為2種煮法:一食:以龍蝦的肝醬煮成醬汁混入龍蝦肉,極鲜甜。二食:龍蝦肉加上芝士黑
今晚和友人每人order了一set“十八層海膽一人前”
$1388,再加一份火焰海膽甲羅燒$298。
🔶️十八層海膽杯~
🔸️燒白飯魚脆片
🔸️三文魚籽
🔸️北海道松葉蟹肉
🔸️海帶碎
🔶️海鮮
🔸️活龍蝦全隻+$150~
活龍蝦肉質十分鮮甜彈牙,樂師傅特別把龍蝦分為2種煮法:
一食:以龍蝦的肝醬煮成醬汁混入龍蝦肉,極鲜甜。
二食:龍蝦肉加上芝士黑椒焗,芝士味極香濃。
🔶️時令貝類
🔸️啖啖肉北海道帶子配卜卜脆三文魚籽和甘甜海膽,集嫩滑鮮甜於一身,實在太美味了!
🔶️時令海鮮
🔸️鐵板鰻魚魚皮十分香脆,鰻魚味香濃鮮甜,正!
🔶️火焰海膽甲羅燒$298~非一般的甲羅燒,有蟹膏,蟹肉,海膽,三文魚籽,黑魚籽,材料簡直係 滿到瀉,把所有最鮮甜的食材集於一身,真係超級美味,正到不得了。
🔶️肉鮮
🔸️A5威士忌和牛厚燒(岩手縣)~
和牛肉質軟腍,牛味濃郁,包住紫蘇葉, 海膽和白松露, 味道芬芳獨特,配上蜜桃爆珠, 真係好味到不得了。
🔶️食事
炒飯粒粒分明,加入大量白松露,口感爽脆,配上一隻蘭王荷包蛋,真是神來之筆。
🔶️燒野菜
二人份量的燒野菜有日本甜薯,南瓜和茄子。
日本甜薯夾住半溶棉花糖,南瓜加上牛油,燒茄子配上西京燒醬和木魚花,可見到師傅在平凡的食材上加上心思,成就了燒野菜的不平凡。
🔶️吸物
🔸️特色紙包花膠羊肚菌蜆湯
材料有冬菇,花膠;蜆;冬瓜;羊肚菌和海帶,湯頭十分清甜,很鮮味。

食完呢餐已經再約另外2位友人下星期再來,樂Teppanyaki 確實令我回味無窮,樂而忘返。
2022-06-16
  • 特色紙包花膠蜆湯
2022-07-12 13 浏览
餐廳菜式好有創意,有別一般鐵板燒餐廳,另bar枱座位較少,但餐廳不久後會裝修,屆時會bar枱座位會增加。.🔥火焰海膽甲羅燒Omakase($888).🌟小砵:岩手縣櫻花蝦玉子燒玉子燒加入櫻花蝦,入口有淡淡蝦香。.🌟沙律:沙葛沙律沙葛清甜,口感爽脆,十分適合作為開胃菜。🌟招牌菜式:火焰海膽甲羅燒用紙包住甲羅燒,點火後整個甲羅燒就出現眼前,夠晒浮誇;甲羅燒內有濃郁嘅蟹糕、松葉蟹蟹肉、日本海膽、三文魚籽、墨魚籽及海葡萄,味道濃厚有層次,口感豐富。🌟鐵板海鮮:焦糖西京銀鱈魚🌟鐵板海鮮:柚子汁煎蠔銀鱈魚以西京燒製法,確係幾特別蠔本身鮮甜,再配上柚子汁,非常好食🌟鐵板肉類:A5威士忌和牛厚燒 (岩手縣)和牛煎過後,油香及肉味並重,多士吸收咗和牛油香,味道好正🌟食事:山藥·紅酒雪梨伴鵝肝🌟食事:燒野菜🌟食事:白松露炒飯鵝肝唔會過熟,入口即溶,口感幼滑;紅酒雪梨有好香紅酒味,可解鵝肝嘅油膩。炒飯粒粒分明,有香濃白松露味,再配上蘭王煎蛋,非常惹味。🌟吸物:特色紙包花膠羊肚菌蜆湯以耐高溫玻璃紙包住湯加熱,好有創意;湯底味道鮮甜,師傅強調並無添加任何鹽等調味,味道均來自食材本身。🌟甘味:自家製海膽雪糕海膽味
🔥火焰海膽甲羅燒Omakase($888)
🌟小砵:岩手縣櫻花蝦玉子燒
玉子燒加入櫻花蝦,入口有淡淡蝦香。
🌟沙律:沙葛沙律
沙葛清甜,口感爽脆,十分適合作為開胃菜。

🌟招牌菜式:火焰海膽甲羅燒

🌟鐵板海鮮:焦糖西京銀鱈魚
🌟鐵板海鮮:柚子汁煎蠔
銀鱈魚以西京燒製法,確係幾特別
蠔本身鮮甜,再配上柚子汁,非常好食

🌟鐵板肉類:A5威士忌和牛厚燒 (岩手縣)
和牛煎過後,油香及肉味並重,多士吸收咗和牛油香,味道好正

🌟食事:山藥·紅酒雪梨伴鵝肝
🌟食事:燒野菜
🌟食事:白松露炒飯
炒飯粒粒分明,有香濃白松露味,再配上蘭王煎蛋,非常惹味。

🌟吸物:特色紙包花膠羊肚菌蜆湯

🌟甘味:自家製海膽雪糕
海膽味非常突出,最特別係加上爆炸糖,令雪糕多咗一個特別嘅口感。
2022-07-12 14 浏览
菜式全由餐廳自創,既新穎又有特色,連茶都以花旗參及青檸沖泡,有別一般鐵板燒。另價錢合理,份量足已飽到令人反艇😂啱晒鍾意追求創新食客。🔥十八層海膽杯 Omakase($1,388).🌟小砵:龍蝦最中餅最中餅與龍蝦肉及自家製醬汁同食,惹味帶脆😌.🌟沙律:薯仔沙律薯仔沙律口感清新綿密,幾醒胃😌🌟主打菜式:十八層海膽杯海膽杯除咗有海膽,仲有海葡萄、三文魚子、海膽魷魚、吞拿魚蓉、海苔、蟹肉、鮑魚粒及花膠等,賣相好IGable🤩🌟海鮮:活龍蝦兩食🌟海鮮:蟹腳配白松露汁🌟海鮮:鐵板鰻魚龍蝦新鮮生猛,師傅將龍蝦製成兩食,分別係芝士海膽汁龍蝦及龍蝦膏自家製牛油炒龍蝦😌蟹腳啖啖肉,與白松露汁都幾match😌鰻魚皮好香脆,配埋鰻魚汁味道甜甜地😌🌟鐵板肉類:A5威士忌和牛厚燒 (岩手縣)和牛油香十足且肉味濃,質素唔錯😌多士亦充滿牛香,又脆又好食😋🌟食事:山藥·紅酒雪梨伴鵝肝🌟食事:燒野菜🌟食事:白松露炒飯鵝肝外脆內軟嫩,配紅酒雪梨及藍莓爆珠既新穎又可解膩感😌燒野菜當中嘅甜薯配半溶棉花糖真係創意度滿分💯炒飯帶白松露香,炒得乾身且粒粒分明,再配埋蘭王荷包蛋,超好下飯😋🌟吸物:特色紙包花膠羊肚菌蜆湯以耐高溫玻璃紙包

🔥十八層海膽杯 Omakase($1,388)
🌟小砵:龍蝦最中餅
最中餅與龍蝦肉及自家製醬汁同食,惹味帶脆😌
🌟沙律:薯仔沙律
薯仔沙律口感清新綿密,幾醒胃😌

🌟主打菜式:十八層海膽杯

🌟海鮮:活龍蝦兩食
🌟海鮮:蟹腳配白松露汁
🌟海鮮:鐵板鰻魚
蟹腳啖啖肉,與白松露汁都幾match😌
鰻魚皮好香脆,配埋鰻魚汁味道甜甜地😌

🌟鐵板肉類:A5威士忌和牛厚燒 (岩手縣)

🌟食事:山藥·紅酒雪梨伴鵝肝
🌟食事:燒野菜
🌟食事:白松露炒飯
鵝肝外脆內軟嫩,配紅酒雪梨及藍莓爆珠既新穎又可解膩感😌
燒野菜當中嘅甜薯配半溶棉花糖真係創意度滿分💯

🌟吸物:特色紙包花膠羊肚菌蜆湯
以耐高溫玻璃紙包住食材及湯加熱,湯底好鮮甜,而且好有特色😌

🌟甘味:海膽雪糕
海膽雪糕為自家製,面層灑上爆炸糖,口感特別且海膽味濃郁,又係創意度滿分💯
  • 十八層海膽杯
美食博主又再出動,今天帶大家來一間食鐵板燒的餐廳,這間餐廳,喺裝修之前入去試吓!樂師傅一定唔會令你失望。喺呢度食到嘅鐵板燒出邊一定搵唔到,因為全部都係樂師傅自己研發😍佢用上嘅食材非常新鮮,一隻皮皮蝦,原隻第一次燒的味道十分斗。仲有一個十八層海膽配杯,第一次用這種方式去吃,每一層都有唔同嘅口感,所包括嘅材料有燒白飯魚脆片、黑魚子、北海道紫海膽、沖繩海葡萄、帆立貝、明太子沙律、牡丹蝦、北海道紫海膽、海膽魷魚、凍磯煮鮑魚、北歐花膠、藍鰭吞拿魚拖羅蓉、北海道粒貝、三文魚子、北海道紫海膽、北海道松葉蟹肉、北海道紫海膽同鮮海帶碎!口感多到你唔信,一啖啖放落口好滿足,想方便食用都可以倒出嚟食,樂師傅真係好細心。原條新鮮龍蝦拎去炒,半熟嘅狀態同特別嘅製法,真令人留下深刻印象,用上龍蝦嘅膏作為點綴,不失為一個好辦法。高潮疊起,一山還有一山高,接下來的火焔蟹蓋更顯師傅功架,保證令你目不轉睛!撻一撻火機燒完那張食用紙,轉眼間成為海膽蟹蓋,一條條的蟹肉絲還有脹卜卜的魚籽,這才是真正的料理吧!這麼濃郁的蟹膏,真想來一個白飯。驚喜不斷,樂師傅手勢了得,單單一隻龍蝦,也能弄出兩種味道,蝦膏蝦頭弄,非常濃郁的味道呢,

非常濃郁的味道呢,另一個是芝士蝦肉,火灼過的芝士呈現半溶狀態,令人垂涎三尺。

師傅懂得善用食材,上等豬肉粒味道略為有點寡,加上一粒粒的荔枝味爆珠,每一啖都有獎爆感覺。
還有這個用膠袋承載着的無味精湯😍😍😍令我感到相當意外,海蛤海帶花菇花膠的精華全都落在湯水內,無添加的感覺,大口大口到喝,暖暖的滋潤感覺點滴在心頭。

2022-06-07
2022-07-10 115 浏览
餐廳整體環境十分之麻麻,環境好窄小又多雜物,坐位上的冷氣機好嘈,成晚好像坐喺機房裏面食飯,整體感覺同一般高級餐廳比較有好大段的距離。如果你是喜歡餐廳有情調的人,你絕對要想清楚。食物質素更加不值一提,大部分食物送到你面前嘅時都已經凍咗,份量極少,跟本無法食飽。基本上佢係每半個鐘先上一味好似bite size 嘅食物,食咗3個鐘,好似咩都無食過。最後好失望咁返屋企再煮個麵食先飽。整體用呢個價錢,得到呢啲服務,真係覺得十分之唔抵,呢世都一定唔會再去,而且建議大家要好小心想清楚先好去,千祈咪好似我咁中伏。

2022-07-09 93 浏览
完全貼錢買難受,好嬲好嬲好嬲,食物差,完全沒service,現場11位顧客,一位廚司一位大部分時間找不到人的侍應,茶杯長期乾涸冇人理,想叫人又叫不到,坐了兩個多小時出菜其慢,我們點了五個餐,四人點同一個餐,每個人吃的都不一樣,求其拎啲嘢出嚟叫你自己share,食物完全沒廚藝可言,食物是我吃過最難吃的鐵板燒,一個師傅燒11人的菜是冇可能應付到的,應付唔到真係唔應該收客,價格和食品服務完全不匹配,好失望好失望,我的小孩子等到哭了,這樣帶家人過去真的感到好內疚。