2018-04-20
聽聞哩間燒肉店喺台灣好受歡迎,喺台灣就未有機會試喇,見佢黎左香港開分店,就梗係去試試佢啦!入到店門會有職員用普通話同你打招呼,好似真係喺台灣食咁🤣 2個人店員安排我地坐卡位,坐低既感覺有d似日本既爐端燒,店員喺你面前燒俾你食,感覺幾親切,又多左互動交談。打開餐牌見到各款牛、豬同海鮮等,即時心心眼左😂 價錢黎講算做中等,都合理!店內既裝修都好有中國風,坐位都擺得唔會話好密,食得舒服。前:牛五花 $168後:牛肋條 $88牛五花既雪花紋分佈得好平均,店員幫我地燒好,時間控制得非常好,坐bar 枱係用炭爐燒嫁,燒出黎特別香。牛五花既肉真係好軟林,感動左!哩度肉既味道師傅一早已經調好,食果時唔洗點任何醬汁。牛肋條揀左椒鹽味,哩個部位都係好林,油脂較牛五花少,都好正!奶油去骨雞腿肉 $80最特別都係燒完擺落燒融左既牛油浸一浸,效果係好香口又充滿牛油既香氣!雞肉去左骨啖啖肉超yummy!每位客人都會有一碗檸檬汁、蔥花配料,將燒肉點d檸檬汁再食多左份清新感,去左d油,好特別!鮮魚味噌湯 $30味噌湯加入鮮魚都係第一次飲,配搭好新鮮,加左魚將碗湯既鮮味提升!墨魚香腸 $110哩個腸中間有粒粒墨魚嫁!咬
打開餐牌見到各款牛、豬同海鮮等,即時心心眼左😂 價錢黎講算做中等,都合理! 店內既裝修都好有中國風,坐位都擺得唔會話好密,食得舒服。 前:牛五花 $168
後:牛肋條 $88
奶油去骨雞腿肉 $80
最特別都係燒完擺落燒融左既牛油浸一浸,效果係好香口又充滿牛油既香氣!雞肉去左骨啖啖肉超yummy! 每位客人都會有一碗檸檬汁、蔥花配料,將燒肉點d檸檬汁再食多左份清新感,去左d油,好特別! 鮮魚味噌湯 $30
味噌湯加入鮮魚都係第一次飲,配搭好新鮮,加左魚將碗湯既鮮味提升! 墨魚香腸 $110
哩個腸中間有粒粒墨魚嫁!咬落好爽口,墨魚味重,配啤酒係一流!