餐厅: 漁獲浜燒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-09-11 204 浏览
日本菜真係點食都吾會厭~ 平時多數食居酒屋、廚師發辦,今次就特登揀左呢間專食浜燒既日式餐廳,可以食到食材新鮮既味道👅 地點仲好方便~波士頓龍蝦加左好多好多芝士,燒到啲芝士融晒熱辣辣,真係好過份🤤 龍蝦啖啖肉,食得好爽😄貴妃蚌肉質好爽口,清清甜甜勁好味👍🏻個甜品外皮煙煙韌韌,口感Q彈,都幾好味,最重要係吾會過甜,食晒兩塊都吾會覺得好滯😋餐廳有專人負責浜燒,客人只需坐定定就食到,懶人之福👍🏻🫢

貴妃蚌肉質好爽口,清清甜甜勁好味👍🏻

餐廳有專人負責浜燒,客人只需坐定定就食到,懶人之福👍🏻🫢
2024-09-11 226 浏览
今次又跟朋友去食好嘢,係銅鑼灣嘅一間樓上居酒屋,地點非常方便,正正喺銅鑼灣地鐵站行吾洗兩分鐘。居酒屋座位寬敞,充滿住日式和風設計,店員由入門口開始,已經殷勤有禮👍🏻我哋叫咗一個2人餐"Premium",個餐好豐富。刺身三點仲可以+$98升級 - 拖羅/金目鯛/赤蝦- 刺身肥美,而且仲好新鮮浜燒黃金大虎蝦(2隻)- 店員喺我同朋友面前即場燒烤大虎蝦,未食已經香味十足,非常吸引蒜蓉牛油馬刀貝+清酒帆立貝- 兩種食法都各有特色,清酒帆立貝特別可帶出海鮮嘅鮮味西京比目魚/燒魚餃 (二選一)- 我哋就揀咗比目魚,鍾意佢肉質夠滑,而且冇乜骨,可以啖啖肉發塔紙白蜆湯- 白蜆好清甜,份量啱啱好海鮮炒飯- 我地又+$98升級海膽炒飯,炒飯炒得好乾身,而且用料十足甜品(2份)- 椰子雪糕+朱古力窩夫成個餐非常豐富,如果你得一個人都想試吓,唔使擔心,因為一人前都只係$429, 有興趣嘅朋友快啲嚟試吓啦
我哋叫咗一個2人餐
"Premium",個餐好豐富。

仲可以+$98升級 - 拖羅/金目鯛/赤蝦
- 刺身肥美,而且仲好新鮮

浜燒黃金大虎蝦(2隻)

蒜蓉牛油馬刀貝+清酒帆立貝
- 兩種食法都各有特色,清酒帆立貝特別可帶出海鮮嘅鮮味

西京比目魚/燒魚餃 (二選一)

發塔紙白蜆湯
- 白蜆好清甜,份量啱啱好

海鮮炒飯

甜品(2份)
- 椰子雪糕+朱古力窩夫

2024-09-08
2024-09-10 240 浏览
🇭🇰漁獲浜燒·Signature $988/二人前波士頓龍蝦浜燒 l 活鮑魚 l 生蠔呢間我之前見其他人嘅reel好吸引 所以就嚟咗食啦😈佢係職員喺你張枱嗰度即席同你燒海鮮 而且職員好熟手 係真係將所有海鮮都燒得啱啱好👍🏻個龍蝦好大隻 而且都幾甜 龍蝦鉗都啖啖肉🦞鮑魚都好新鮮 不過就稍微淡味少少 最後生蠔都好大隻🦪·發塔紙白蜆湯l 西京比目魚 l 刺身三點 l 鰻魚炒飯 l 甜品之後佢個蜆湯係好似禮物咁包起咗 都幾特別🎀比目魚同刺身都唔錯 鰻魚炒飯用左鰻魚汁嚟炒都幾正😎最後個甜品燒完外暖內凍口感唔錯 而且佢中間嗰個雪糕係有少少似雪糕mochi咁樣 我幾鍾意🍓·#rbyeat#rby日本菜#rby銅鑼灣·📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心18樓
🇭🇰漁獲浜燒
#rby銅鑼灣
📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心18樓
生蠔
刺身三點
好耐以前有人帶過我嚟食飯,過咗咁多年好多野都變咗,唯獨漁獲浜燒依然好味 😋💭餐廳有自家魚缸,海鮮保證新鮮🌊 Signature Set 有齊刺身、浜燒、湯、飯、甜品,每一項都有勁多 option,一定有你鍾意食嘅野👏🏻🦐 刺身三點有三文魚同蝦已經夠開心,升級的話仲有拖羅/金目鯛/赤蝦!🦞 浜燒口味可選芝士/蒜蓉牛油/泡菜/清酒,波士頓龍蝦一定要用芝士浜燒啦~ 口感鮮甜彈牙,加火槍燒溶芝士極滋味;另外活鮑魚/帆立貝/貴妃蚌/生蠔/馬刀貝/紐西蘭刀貝可六選二,我就點咗清酒生蠔&貴妃蚌,感受海鮮嘅原味!🐟 魚方面都多選擇,白鱔/西京比目魚/燒魚鮫/伍魚一夜干,全部都咁吸引叫人點揀喎... 最後揀燒魚鮫,因為唔係度度有大魚鮫食架,非常嫩滑juicy!🍚 飯類都仲有得揀海鮮炒飯/鰻魚炒飯/海鮮雜炊,我揀嘅鰻魚炒飯有角切鰻魚調味,成碗飯都香噴噴!喜歡的話可以加錢升級海膽炒飯!🍨 白蜆湯清甜,原煲上好多蜆;甜品今日係窩夫三文治,士多啤梨味同芝士藍莓味都推介,升級仲有 椰子雪糕/蘋果雪葩 添!咁多海鮮又有專人燒俾你食 $524/一人前 $988/二人前 性價比幾高架~

餐廳有自家魚缸,海鮮保證新鮮🌊

🍨 白蜆湯清甜,原煲上好多蜆;

• 波士頓龍蝦浜燒
2024-09-01 191 浏览
想來呢間居酒屋好耐啦,日式風格裝潢簡約,點咗鮑魚好新鮮,彈牙爽口師傅會係你面前燒睇到好過癮,手握壽司好好食蝦好肥美,鰻魚炒飯飯粒粒分明鰻魚好肥美食得好滿足,刺身三點裡面的油甘魚和三文魚入口即溶,嫩滑細膩。
2024-08-28 233 浏览
這間餐廳在銅鑼灣十分之有人氣,今日於嘗試一下.餐廳環境十分之有氣氛店員也熱情地招待.刺身,鮮味十足,令人難忘.今日我有幸品嚐到這家餐廳的精選海鮮浜燒,包括鮮甜可口的龍蝦、Q彈爽口的馬刀貝,以及肥美多汁的沒鮑魚,無論口感還是口味都讓人難忘。首先是龍蝦,鮮紅的外殼散發著誘人的香氣,一截截肉質飽滿的龍蝦肉令人垂涎欲滴。輕輕一夾,龍蝦肉立即彈牙而出,入口即化.接著是那碟盈盈一口的馬刀貝。貝殼剝開後,可見貝肉飽滿彈牙,散發著淡淡的海洋氣息。咬下去,貝肉瞬間釋放出汁水,Q彈有勁,清脆爽口,令人回味無窮。沾點蒜泥或香油,更能凸顯貝肉鮮甜的本味。最後是份量十足的沒鮑魚。鮑魚肉,外表略帶焦香,內裡卻是鮮嫩多汁。每一口都彷彿在海洋中遨游,醇厚濃郁的鮑魚香氣瀰漫在口腔之中,令人百味俱全。沾點酸甜的醬料,更能突出其鮮美的味道。即叫即燒的白鱔十分之爽口.海鮮炒飯鑊氣十足,看得出廚師的功力.這家餐廳的海鮮浜燒絕對是海鮮愛好者的天堂。龍蝦、馬刀貝和沒鮑魚三種精選食材,無一不是鮮味十足、口感出眾。無論是獨享,還是與親朋好友分享,都是一次難忘的海鮮餐.
這間餐廳在銅鑼灣十分之有人氣,今日於嘗試一下.

餐廳環境十分之有氣氛店員也熱情地招待.

刺身,鮮味十足,令人難忘.

即叫即燒的白鱔十分之爽口.

海鮮炒飯鑊氣十足,看得出廚師的功力.

2024-08-27 167 浏览
漁獲浜燒是一間主打浜燒專門店海鮮新鮮生猛,即席在面前燒海鮮燒前亦會用木盤端上海鮮打卡,龍蝦不斷郁動店內環境簡約木系設計,掛有不少日式裝飾最吸引注意是一幅介紹蝦種類的圖解❥ Signature $988 二人前✾ 刺身三點三文魚|油甘魚|赤蝦刺身新鮮厚切,三文魚肥美油甘魚細緻甘甜;赤蝦綿密彈牙✾ 波士頓龍蝦浜燒龍蝦新鮮大隻,肉質飽滿嫩彈鋪滿芝士後再燒,真的很邪惡再加上甘香蝦膏,每一口都超幸福✾ 貝類浜燒紐西蘭刀貝|貴妃蚌兩款貝類都選擇以高湯方式浜燒品嚐到原汁原味,兩款都相當鮮甜紐西蘭刀貝肉質嫩滑爽口帶點海水鮮味貴妃蚌較為厚肉,肉質緊緻爽彈最後連湯汁都可以飲,簡直就是精華✾ 西京比目魚比目魚表面金黃焦香,魚肉帶白味噌甘甜肉質軟嫩帶點魚油香氣,配搭日式蛋黃醬更惹味✾ 發塔紙白蜆湯很開心可以拆禮物❤️用發塔紙包著白蜆煮湯保留食材原味道,每一口湯都相當鮮美✾ 海鮮雜炊店員即場熬煮,入口綿密鮮甜滿滿魷魚和八爪魚等海鮮,吃完全身暖呼呼✾ 蘋果雪葩✾ 芝士藍莓窩夫喜歡蘋果雪葩造型吸引,入口充滿蘋果酸甜果香,冰冰涼涼很消暑當時以為是窩夫熱食,原來是凍的入口煙煙韌韌,芝士奶香與藍莓醬很搭配
漁獲浜燒是一間主打浜燒專門店
海鮮新鮮生猛,即席在面前燒海鮮
燒前亦會用木盤端上海鮮打卡,龍蝦不斷郁動
店內環境簡約木系設計,掛有不少日式裝飾
最吸引注意是一幅介紹蝦種類的圖解

❥ Signature $988 二人前
三文魚|油甘魚|赤蝦
刺身新鮮厚切,三文魚肥美
油甘魚細緻甘甜;赤蝦綿密彈牙

✾ 波士頓龍蝦浜燒
龍蝦新鮮大隻,肉質飽滿嫩彈
鋪滿芝士後再燒,真的很邪惡
再加上甘香蝦膏,每一口都超幸福

✾ 貝類浜燒
紐西蘭刀貝|貴妃蚌
兩款貝類都選擇以高湯方式浜燒
品嚐到原汁原味,兩款都相當鮮甜
紐西蘭刀貝肉質嫩滑爽口帶點海水鮮味
貴妃蚌較為厚肉,肉質緊緻爽彈
最後連湯汁都可以飲,簡直就是精華

✾ 西京比目魚
比目魚表面金黃焦香,魚肉帶白味噌甘甜
肉質軟嫩帶點魚油香氣,配搭日式蛋黃醬更惹味

✾ 發塔紙白蜆湯
很開心可以拆禮物❤️用發塔紙包著白蜆煮湯
保留食材原味道,每一口湯都相當鮮美

✾ 海鮮雜炊
店員即場熬煮,入口綿密鮮甜
滿滿魷魚和八爪魚等海鮮,吃完全身暖呼呼

✾ 蘋果雪葩
✾ 芝士藍莓窩夫
喜歡蘋果雪葩造型吸引,入口充滿蘋果酸甜果香,冰冰涼涼很消暑
當時以為是窩夫熱食,原來是凍的
入口煙煙韌韌,芝士奶香與藍莓醬很搭配
2024-08-25 188 浏览
特製黑松露炙燒平目魚邊沙律:結合黑松露的香氣和平目魚的鮮美,經過燒烤後,平目魚鮮嫩滲出魚油香,搭配清爽的沙拉,好開胃主角海鮮浜燒出場香草牛油燒馬刀貝:香草牛油燒過馬刀貝非常香及鮮甜活帆立貝浜燒:新鮮的活帆立貝,經過細火慢烤,帶來了帆立貝獨有的鮮甜和彈牙口感鮑魚浜燒:新鮮鮑魚的鮮嫩與濃郁的柚子胡椒完美結合,風味十足蟶子浜燒:鮮嫩多汁的蟶子,經過精心燒烤後保留了蟶子的原汁原味,口感鮮美清酒煮貝:清酒的香氣與貝類的鮮甜相得益彰,帶來清新的口感牛小排壽喜鍋:選用了優質的牛小排,搭配豐富的蔬菜和鮮美的湯底,熱騰騰的壽喜鍋非常惹味金目鯛壽司:金目鯛肉質鮮美,微微燒過後帶來了燒烤的香味北海道馬糞海膽壽司:北海道特產馬糞海膽的濃郁與壽司飯的香糯完美結合黑松露帶子壽司:黑松露的香氣與帶子的鮮美交織,好食朱古力窩夫:以燒過的朱古力窩夫作為結尾的點綴,香濃的朱古力味道與軟綿的窩夫完美融合

特製黑松露炙燒平目魚邊沙律:

主角海鮮浜燒出場

香草牛油燒馬刀貝:
香草牛油燒過馬刀貝非常香及鮮甜

活帆立貝浜燒:

鮑魚浜燒:
新鮮鮑魚的鮮嫩與濃郁的柚子胡椒完美結合,風味十足

蟶子浜燒:

清酒煮貝:
清酒的香氣與貝類的鮮甜相得益彰,帶來清新的口感
牛小排壽喜鍋:

金目鯛壽司
金目鯛肉質鮮美,微微燒過後帶來了燒烤的香味

北海道馬糞海膽壽司
北海道特產馬糞海膽的濃郁與壽司飯的香糯完美結合

黑松露帶子壽司
黑松露的香氣與帶子的鮮美交織,好食

朱古力窩夫:
1K
2024-08-22 193 浏览
$798/二人前刺身三點🍣刺身盛合(三点)Assorted sashimi(3 kinds)中拖羅/金目鯛/赤蝦+$98Upgrade(Toro Red Bream Red Shrimp)軟糯鮮味,炙燒過的金目鯛帶層次感,值得一讚浜燒黃金大虎蝦🦐(2隻)Tiger Prawn Hamayaki塗上美乃滋再炙烤,入口惹味,蝦肉夠爽浜燒帆立貝/馬刀貝Scallop/Razor Clam口味泡菜/清酒🍶清新的清酒適合嚐到海鮮在鮮味泡菜則較酸辣,更提胃燒魚鮫Grilled Fish Mackerel嫩滑肉厚,配蘿蔔酸汁值得一試發塔紙白蜆湯Clam Soup非常清新又帶蜆肉鮮的清湯海鮮雜炊Seafood Porridge綿綿的粥品,在海鮮跟洋蔥🧅的加持下,鹹香鮮味,更具滋味甜品(2份)Dessert藍莓🫐芝士巧克力🍫窩夫夾心餅口感煙韌,口味透心涼漁獲浜燒 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心18樓#漁獲浜燒 #銅鑼灣#爐端燒#海鮮

$798/二人前

刺身三點🍣
刺身盛合(三点)
Assorted sashimi(3 kinds)
中拖羅/金目鯛/赤蝦+$98

軟糯鮮味,炙燒過的金目鯛帶層次感,值得一讚

浜燒黃金大虎蝦🦐
(2隻)
Tiger Prawn Hamayaki

塗上美乃滋再炙烤,入口惹味,蝦肉夠爽

浜燒帆立貝/馬刀貝
Scallop/Razor Clam
口味
泡菜/清酒🍶

清新的清酒適合嚐到海鮮在鮮味
泡菜則較酸辣,更提胃

燒魚鮫
Grilled Fish Mackerel
嫩滑肉厚,配蘿蔔酸汁值得一試

Clam Soup
非常清新又帶蜆肉鮮的清湯

海鮮雜炊
Seafood Porridge
綿綿的粥品,在海鮮跟洋蔥🧅的加持下,鹹香鮮味,更具滋味

甜品(2份)
Dessert
藍莓🫐芝士
巧克力🍫窩夫夾心餅

口感煙韌,口味透心涼

漁獲浜燒 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心18樓

#漁獲浜燒 #銅鑼灣
#爐端燒#海鮮
2024-08-22 181 浏览
二人份招牌海鮮menu已經有刺身、龍蝦、鮑魚、貝類、一夜干、蜆湯、主食和甜品坐喺Bar枱位置更加可以近距離望到師傅準備食材,環境氣氛好啱朋友情侶聚會✨刺身三點有三文魚、油甘魚、大赤蝦,刺身每件都肥美清爽每一樣海產都由師傅親自即場烹調,見到師傅處理海鮮過程好專業✨波士頓龍蝦浜燒芝士開邊燒龍蝦🦞入面好飽滿龍蝦膏,爽口龍蝦肉、龍蝦膏和濃郁芝士混合一齊食,非常豐富味道✨活鮑魚活鮑魚原味或者配柚子胡椒醬都各有特色,鮑魚燒得啱啱好,食到燒烤香味亦都保持到彈牙口感✨紐西蘭刀貝刀貝肉身厚身肥美,用清酒&高湯一邊燒一邊煮,帶出刀貝鮮味燒完留低的海鮮湯汁亦非常鮮甜✨伍魚一夜干全晚最驚喜就係伍魚一夜干這道菜,一夜干由師傅自家製,需要提前兩日準備食材配搭返蘿蔔蓉加酸汁完全提升帶出哂伍魚一夜干鮮味👍🏻燒完仍然保持到魚肉嫩滑口感✨發塔紙白蜆湯蜆湯包裝好似禮物咁賣相好得意好靚,蜆湯入面超多蜆,每一口湯飲落都非常鮮甜✨海鮮雜炊非常滿足海鮮雜炊🍲口感吃落似海鮮粥,湯底鹹中帶出海鮮鮮甜✨窩夫窩夫外層燒香過,食落外脆內軟,窩夫加雪糕味道更加香
刺身三點
有三文魚、油甘魚、大赤蝦,刺身每件都肥美清爽
每一樣海產都由師傅親自即場烹調,見到師傅處理海鮮過程好專業

✨波士頓龍蝦浜燒
✨活鮑魚
✨紐西蘭刀貝
刀貝肉身厚身肥美,用清酒&高湯一邊燒一邊煮,帶出刀貝鮮味
燒完留低的海鮮湯汁亦非常鮮甜
✨伍魚一夜干
✨發塔紙白蜆湯
✨海鮮雜炊
非常滿足海鮮雜炊🍲口感吃落似海鮮粥,湯底鹹中帶出海鮮鮮甜
✨窩夫
窩夫外層燒香過,食落外脆內軟,窩夫加雪糕味道更加香
2024-08-14
  • 波士頓龍蝦浜燒
2024-08-21 180 浏览
同朋友慶祝生日, 當然要食餐好既,餐廳安排左bar 枱俾我哋, 可以一邊用餐, 一邊欣賞師傅既刀工。特製黑松露炙燒平目魚邊沙律-平目魚油脂好香, 入口即化, 魚油大爆發, 配上新鮮既沙律, 做到一個完美既平衡。 日本生蠔刺身-生蠔肥美飽滿, 入口creamy, 鮮甜得黎又有小小海水味, 醬汁既調配亦做得好好, 值得一讚 密甘鯛刺身 -聽餐廳介紹, 密甘鯛係新推出既,食落有蜜柑柚子香味, 幾特別 壽司(金目鯛,北海道馬糞海膽,黑松露帶子) -餐廳有輕輕燒一燒金目鯛, 令魚香味更出 -馬糞海膽真係大推! 十分鮮甜, 份量亦好多 浜燒(鮑魚, 帆立貝,馬刀貝,蟶子) -海鮮十分新鮮, 全部都睇住師傅係魚缸新鮮捉出黎, 即叫即燒, 仲可以自己選擇牛油蒜茸或清酒燒。 -當中最推薦鮑魚,鮑魚肉質彈牙,仲有少少焦香, 正👍🏻 藍莓芝士窩夫 -窩夫外皮用左火槍輕輕燒過,口感煙韌, 好特別-芝士香滑, 唔會太膩, 係一個滿意既飯後甜品❤️

特製黑松露炙燒平目魚邊沙律

日本生蠔刺身

密甘鯛刺身

壽司(金目鯛,北海道馬糞海膽,黑松露帶子)
-餐廳有輕輕燒一燒金目鯛, 令魚香味更出
-馬糞海膽真係大推! 十分鮮甜, 份量亦好多

浜燒(鮑魚, 帆立貝,馬刀貝,蟶子)
-當中最推薦鮑魚,鮑魚肉質彈牙,仲有少少焦香, 正👍🏻

藍莓芝士窩夫
-窩夫外皮用左火槍輕輕燒過,口感煙韌, 好特別
-芝士香滑, 唔會太膩, 係一個滿意既飯後甜品❤️

隔咗好耐無嚟,今次坐吧枱,睇住師傅炮製,胃口都特別好。刺身賣相一流,師傅好有心思放喺擺碟度,赤蝦好大隻,三文魚勁厚身,整體新鮮肥美。波士頓龍蝦浜燒師傅幫手起埋蝦鉗嘅殼,非常貼心。龍蝦鉗好多肉,蝦肉有好香嘅燒烤味。蝦頭有好多蝦膏,芝士味唔會太濃,唔會搶咗龍蝦嘅鮮味。活鮑魚配上柚子胡椒醬,鮑魚燒到有少少焦邊嘅感覺。紐西蘭刀貝師傅只淋上高湯清酒,唔加其他調味,保持刀貝嘅鮮味,刀背肉好肥美,刀貝比想像中大隻好多。伍魚一夜干👍🏻👍🏻係食過最好食嘅一夜干,燒到熟度啱啱好。魚肉好滑,好夾酸汁,好食到停唔到。海鮮雜炊👍🏻😍好足料,每啖都好多海鮮。好似食海鮮粥嘅感覺。味道好清甜,好出色嘅主食。最後嘅甜品係燒焦咗嘅士多啤梨窩夫,口感外脆內軟,有少少焦香嘅味道,非常特別。嘢食嘅賣相和味道都兼顧到,因為食材新鮮,所以唔需要太花巧嘅調味,已經好好食。師傅喺我哋面前燒海鮮和窩夫,啱晒打卡,非常有心思,整體感覺非常深刻。
隔咗好耐無嚟,今次坐吧枱,睇住師傅炮製,胃口都特別好。

刺身

活鮑魚
配上柚子胡椒醬,鮑魚燒到有少少焦邊嘅感覺。

紐西蘭刀貝

伍魚一夜干👍🏻👍🏻

海鮮雜炊👍🏻😍

2024-08-14
2024-08-13 241 浏览
位於銅鑼灣的居酒屋「漁獲浜燒」,除左主打的浜燒料理,為客人席前即叫即燒新鮮海鮮,餐廳還有提供其他日式食品,例如刺身、壽司等,店內海產由日本直送抵港😍居酒屋裝潢簡約,店內設有bar枱座位同普通座位,四周掛有不少日式裝飾,增添居酒屋風味,環境氣氛一流,而且店員服務到位🤗居酒屋除了單點餐牌外,還有3款套餐供應,跟友人選擇了一個中價位的二人前套餐 - Signature,食好啲慶祝生日🎂二人前套餐 - Signature $988套餐包括刺身三點、波士頓龍蝦浜燒、2款海鮮浜燒、燒魚、湯品、炒飯及甜品🤩味噌蟹甲羅燒 +$88 (套餐優惠價)因為貪吃,加配了甲羅燒🦀店員將生鵪鶉蛋加入蟹膏,即席在烤爐上燒熟,味道鮮甜濃郁,口感軟滑綿綿,配餅乾一齊食,非常滋味❗️🔹️刺身三點 (油甘魚、三文魚、赤蝦)升級➡️拖羅、金目鯛、赤蝦 +$98我同友人因為想食拖羅,所以選擇升級刺身😈每款刺身都新鮮肥美,厚切足料❤️好幸福呀💟1️⃣拖羅 富天然魚油脂的甘香,入口即溶,味道濃郁。2️⃣金目鯛肉質細嫰甘甜,魚味濃郁,魚肉連魚皮輕微炙燒,從而迫出魚油,口感更香滑🥰3️⃣赤蝦 🦐肉質細綿,味道甘香鮮甜。🔹️波士頓龍蝦浜燒店員先端上生猛的龍蝦
位於銅鑼灣的居酒屋「漁獲浜燒」,除左主打的浜燒料理,為客人席前即叫即燒新鮮海鮮,餐廳還有提供其他日式食品,例如刺身壽司等,店內海產由日本直送抵港😍

二人前套餐 - Signature $988
1991 浏览
味噌蟹甲羅燒 +$88 (套餐優惠價)
椰子雪糕,蘋果雪葩
🔹️刺身三點 (油甘魚、三文魚、赤蝦)
升級➡️拖羅、金目鯛、赤蝦 +$98
1️⃣拖羅
富天然魚油脂的甘香,入口即溶,味道濃郁。
2️⃣金目鯛
3️⃣赤蝦 🦐
肉質細綿,味道甘香鮮甜。
拖羅、金目鯛、赤蝦
🔹️波士頓龍蝦浜燒
店員先端上生猛的龍蝦及其他海鮮比我倆打卡,再席前浜燒🔥😝
龍蝦肉非常飽滿,真係啖啖肉,而且肉質嫩滑彈牙,加上芝士再燒,燒後入口甘香豐腴,味道濃郁鮮味🦞
🔹️海鮮浜燒 (活鮑魚 / 帆立貝 / 貴妃蚌 / 生蠔 / 馬刀貝 / 紐西蘭刀貝) (6選2)
我選擇了活鮑魚及貴妃蚌🤗都係席前浜燒呢🔥這2款海鮮我們選了清酒浜燒。
1️⃣活鮑魚 (2隻)
鮑魚肉厚軟韌,味道鮮甜十足又juicy,店員將鮑魚切片,方便進食😋
波士頓龍蝦浜燒
2️⃣貴妃蚌 (2隻)
貴妃蚌肥大肉厚,燒完後原隻上枱,好鮮甜美味,清酒燒清甜突出,我地汁都飲埋😝
活鮑魚浜燒
🔹️白鱔 / 西京比目魚 / 燒魚餃 / 伍魚一夜干 (4選1)
我選擇了 伍魚一夜干 😊魚的身體柔軟,魚脂四溢。燒好後魚皮香脆鹹香,魚肉嫩滑多魚油,口感細緻鮮甜。
貴妃蚌浜燒
🔹️發塔紙白蜆湯
用透明的發塔紙裝住白蜆來煮,還飽滿脹卜卜的白蜆清甜無沙,清湯滲出微微清酒味道,清酒加上白蜆的鮮甜,味道豐富美味😎
🔹️海鮮炒飯 / 鰻魚炒飯 / 海鮮雜炊
升級 海膽炒飯 +$98
我地升級了海膽炒飯,加熱炒香後的海膽讓平淡的炒飯變化出無窮的味道,海膽的鮮甜濃悠不散,米飯粒粒分明🍚,有嚼勁‼️
🔹️甜品~窩夫
升級 椰子雪糕 +$10 及 蘋果雪葩 +$10
最近天氣太熱,我地都想食凍冰冰的甜品🥥🍧🍎就由窩夫升了雪糕同雪葩。
1️⃣椰子雪糕
雪糕質地柔滑綿密,椰子味道好濃郁,用上新鮮椰子殼作為容器🥥,外型十分可愛
2️⃣蘋果雪葩
同樣使用蘋果外殼盛載,擁有濃香的蘋果味🍎好正。
伍魚一夜干
2024-08-06
椰子雪糕,蘋果雪葩
拖羅、金目鯛、赤蝦
貴妃蚌浜燒
伍魚一夜干
  • 海膽炒飯
2024-08-11 200 浏览
很久沒去旅行,今天約了朋友去了銅鑼灣食日本料理,餐廳主推浜燒,配有不同刺身,又有套餐選擇,當然試試個中位價格的套餐料理。刺身拼盤三款刺身各具風味,三文魚的紋理細膩如絲,入口即化,豐腴的脂肪在舌尖融化。牧丹蝦色澤誘人,肉質緊實彈牙,鮮甜中帶著甘甜。油甘魚其油脂分布使口感豐富,既細膩,又醇厚。波士頓龍蝦龍蝦肉經過浜燒後,外焦裏嫩,配濃郁的芝士,兩者相互滲透。芝士的香濃與龍蝦的鮮甜併在一起,十分美味。活鮑魚鮑魚的鮮美在店員火候的控制下,十分爽彈。而柚子胡椒醬,則增添清新的果香與微微的辛辣。馬刀貝清酒的醇香與馬刀貝的鮮美融合,充滿美妙滋味。清酒不僅去除了海鮮的腥味,更提升了層次感,十分爽口。白鱔外皮香脆,肉質細膩滑嫩,保留了食材的原汁原味,香口味美。發塔紙白蜆湯白蜆的鮮甜與湯底的醇厚相得益彰,清新爽口。禮物紙的包裝更引人入勝。海鮮炒飯將各種海鮮加入,米飯粒粒分明,吸收了海鮮的鮮美,加上洋蔥和香蔥,令人飽足。甜品以朱古力夾餅作為甜品收尾,甜而不膩的巧克力在口中緩緩融化。

刺身拼盤

波士頓龍蝦

馬刀貝

白鱔
外皮香脆,肉質細膩滑嫩,保留了食材的原汁原味,香口味美。

海鮮炒飯

甜品
以朱古力夾餅作為甜品收尾,甜而不膩的巧克力在口中緩緩融化。
2024-08-08 1356 浏览
話說上周weekend慶祝友人生日~佢特別request想食燒海鮮🐟🦐於是找到了這家樓上燒海鮮~嗯?價錢看著亦很相宜~好就選這一間!結果係超級有驚喜的一餐呢❤️先選好套餐✅再選喜歡的海鮮類🐟選好後會先拎盆海鮮出嚟過目保證新鮮~之後現場燒🔥🦐海鮮都確實非常新鮮啊🤤‼️是很值得推薦及再回訪的一家樓上燒海鮮日料😋非常高質👍🏻~「Premium 浜燒二人前套餐🥢」/ $798 -🐟 刺身三點盛合(當日的刺身是三文魚,蜜柑鯛和油甘魚)-🐟西京比目魚(比目魚烤出來的魚油超級香!)-🦐浜燒黃金大虎蝦(2隻)(以蛋黃醬燒的大虎蝦~OMG蝦肉超級大隻呀!是能吃得出的新鮮海鮮味道!肉質超~級爽口!真的有即直浜燒吃的feel呢~)-🐚帆立貝/貴妃蚌/馬刀貝/紐西蘭刀貝(四選二)(選了帆立貝和馬刀貝<<即是蟶子~還有可以自選口味呢!選了蒜蓉牛油和泡菜口味~)-🥣蟹肉湯(原先套餐跟的是白蜆湯,但當日售完就轉了做蟹湯~點知更加有驚喜呢!係超級多蟹肉啊!)-🍚海鮮炒飯(炒的飯粒粒粒分明很好吃呢!)-🦀味噌蟹甲羅燒 / $88 (加購價)(呢個甲羅燒都係現場即整架~蟹迷的me表示喜歡!)-🍨甜品(甜品是雪

「Premium 浜燒二人前套餐🥢」/ $798

-🐟 刺身三點盛合
(當日的刺身是三文魚,蜜柑鯛和油甘魚)

-🐟西京比目魚
(比目魚烤出來的魚油超級香!)

-🦐浜燒黃金大虎蝦(2隻)

-🐚帆立貝/貴妃蚌/馬刀貝/紐西蘭刀貝(四選二)

-🥣蟹肉湯

-🍚海鮮炒飯
(炒的飯粒粒粒分明很好吃呢!)

-🦀味噌蟹甲羅燒 / $88 (加購價)
(呢個甲羅燒都係現場即整架~蟹迷的me表示喜歡!)

-🍨甜品
甜品是雪糕窩夫~選了朱古力和藍莓口味!)

2024-07-27
庆祝纪念