餐厅: 牛陣HANARE Platinum Label
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-03 36 浏览
呢日同事話請食飯喎,仲揀左係世貿一間食日式火鍋店🙌🏻,店鋪係係以日本風裝潢,一走入去感覺好舒服好日系同清新😍 仲要係食日本產黑毛和牛,感覺自己食咗一餐好奢侈嘅lunch🥰🥰🥰午市套餐包前菜、旬之野菜盛盒、主食(可選烏冬麵同蕎麥麵)、飲品同甜品我地一個鍋揀咗壽喜燒湯底,甜甜的湯底配料都十分入味,而另一個就揀咗黃金鰹魚湯底,鏗魚湯底既清更能帶出配料既鮮味,兩個唔同味就可以交換黎試吓旬之野菜盛盒賣相岩打卡,擺盤砌得好靚色彩斑斕分別有娃娃菜🥬、蓮藕片、蕃茄仔、粟米🌽、南瓜🎃、紅蘿蔔等等超級豐富有益健康鹿兒島縣產黑毛和牛 $249 和牛真係好好食,淥完係超級軟腍既肉質,好似入口即溶咁,就算淥耐左都有呢個口感(食親牛肉都鍾意全熟嘅我😂) 本日推薦海鮮 $199當日推薦海鮮分別有油甘魚同生蠔,油甘魚有5塊極為新鮮,食入口冇腥味,肉質較實,而生蠔大隻肥美鮮餐飲我哋揀咗黑烏龍茶同埋橙汁甜品為綠茶蕨餅同紅豆🫘丸子

鹿兒島縣產黑毛和牛 $249

本日推薦海鮮 $199

餐飲我哋揀咗黑烏龍茶同埋橙汁
甜品為綠茶蕨餅同紅豆🫘丸子

2023-05-03 33 浏览
好耐冇去世貿,多咗好多新餐廳🤔 一入去超光猛,裝修以木系為主,冇咗以前牛陣嘅風格😳餐廳提供shabushabu 套餐,同普通牛陣放題形式唔同旬之野菜盛合除左有前菜之外,仲包左呢個色彩繽紛嘅野菜盛盒🥗 店員細心咁介紹每款菜,多到我已經唔記得lu😂 鹿兒島縣產黑毛和牛嚟到一定係食牛啦,黑毛和牛肉味濃郁,油脂分布平均,入口即溶嘅感覺🥰 配柚子醋同麻醬都好夾!本日推薦海鮮有日本油甘魚同生蠔🦪,兩款都好鮮甜,第一次打邊爐食油甘魚😳套餐包括飯/烏冬/蕎麥麵,太飽唔想食飯,揀左另外兩款😋諗住埋單之際,原來仲有甜品! 紅豆白玉丸子配黑糖綠茶蕨餅🍡 好滿足!🩵

鹿兒島縣產黑毛和牛

本日推薦海鮮
有日本油甘魚同生蠔🦪,兩款都好鮮甜,第一次打邊爐食油甘魚😳

套餐包括飯/烏冬/蕎麥麵,太飽唔想食飯,揀左另外兩款😋

2023-05-03 32 浏览
大家鍾唔鍾意火鍋? 我自己就好鍾意…尤其日式火鍋。今日行下WT'見到有間新日式火鍋店就同明友黎試下…睇下餐牌…lunch有幾款套餐俾你揀…有鹿兒島黑毛和牛…豚肉同海鮮…就同朋友黎試下到達餐廳門外…經過布簾進入餐廳…見到以米白色為主既裝修…感覺好乾淨…好簡約舒服望完餐牌…我同朋友都揀左食和牛…湯底我地就揀左極黃金鰹魚湯同豆乳蕃茄…其實佢地仲有個醬油壽喜燒可以選擇呢個套餐仲包括前菜…蔬菜…主食(烏冬/蕎麥麵)…甜品同飲前菜有三款…薯仔沙律…漬物同埋麥制櫻極黃金鰹魚湯顏色真係好金黃好清cappuccino豆乳蕃茄湯面有層泡沫…湯如其名鹿兒島黑毛和牛…就咁望下d油花理都知一定好味…不負所望…牛肉真係好好味…有牛肉味…入口肥而不膩…同埋d油香🤩🤩🤩牛肉分別試左用鰹魚湯同蕃茄湯…真係各有千秋。鰹魚湯可以食到牛肉原味…或者可以點下芝麻醬或醬油調下味…蕃茄湯的話濃味d…就咁食已經好味盤蔬菜好新鮮…種類有多…沙律菜級素生食都ok。仲有好多款菇菇…最正有鉛筆菇…京蔥塞米等等…我地就用鰹魚湯煮…再加埋主食蕎麥麵烏冬…蕎麥麵爽口彈牙而烏冬就煙韌開頭以為唔夠飽…再食埋個甜品蕨餅丸子就好滿足呢個餐仲有包汽水/橙汁

呢個套餐仲包括前菜…蔬菜…主食(烏冬/蕎麥麵)…甜品同飲

前菜有三款…薯仔沙律…漬物同埋麥制櫻

極黃金鰹魚湯顏色真係好金黃好清

cappuccino豆乳蕃茄湯面有層泡沫…湯如其名

鹿兒島黑毛和牛…就咁望下d油花理都知一定好味…

開頭以為唔夠飽…再食埋個甜品蕨餅丸子就好滿足

呢個餐仲有包汽水/橙汁

呢個lunch價錢可以食到呢個質素既和牛真係正

牛陣HANARE Platinum Label 📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━饞肉的我本想去吃牛陣放題 卻無意中發現牛陣姐妹品牌"牛陣HANARE" 餐廳以黑毛和牛為主題 提供shabushabu套餐 比起放題更加精緻高級 的確值得一試😙套餐非常豐富 我們二人晚上到訪 點了特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛套餐 $689 +10% 肉的種類和重量都非常多 是重質亦重量呢~🤣餐廳裝修採取木系簡約風 營造寧靜安心氛圍 服務亦非常周全 會適時加湯添茶 亦會提醒和牛只需涮8秒左右 感受其最嫩滑多汁的口感😌餐廳另有更划算的午市套餐 上班族亦可考慮來此吃一頓和牛午餐呢~━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🍲 湯底 ▶︎ 湯底有三個選擇 若同一湯底則會使用大鍋 我們二人分別選擇了"極"黃金鰹魚湯底和Cappuccino豆乳番茄湯底▶︎ 鰹魚湯底比較百搭 會為肉增添一絲鹹鮮味▶︎ 番茄湯會有現擠豆乳奶泡 淡淡豆香十分特別🤩好味指數:●●●●◯🫙 醬料▶︎ 蘸料分別有柚子胡椒醬 紅葉泥柚子醋 以及日本芝麻醬▶︎ 個人最喜愛柚
牛陣HANARE Platinum Label
📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖

🍲 湯底
▶︎ 鰹魚湯底比較百搭 會為肉增添一絲鹹鮮味
▶︎ 番茄湯會有現擠豆乳奶泡 淡淡豆香十分特別🤩

🫙 醬料
▶︎ 蘸料分別有柚子胡椒醬 紅葉泥柚子醋 以及日本芝麻醬
▶︎ 個人最喜愛柚子醋與和牛的搭配 會較清新解膩~

🥗 本日前菜
▶︎ 四款精緻前菜 店員建議由右邊開始吃起
▶︎ 漬溫室番茄酸甜水潤 配上紫蘇葉更為清爽👍🏻
▶︎ 黑毛和牛他他配上無菌蛋黃醬 京蔥 芝麻 吃起來有嚼感 油香豐富
▶︎ 三文魚籽及帆立貝都頗新鮮
▶︎ 冰頭漬配黃瓜非常酸爽開胃 三文魚軟骨口感似海蜇~
本日前菜

👅 澳洲產特級和牛 白金牛舌
▶︎ 白金牛舌為不常見的薄切長條狀 可以包裹蔥段一起吃
▶︎ 店員建議第一片吃原味 感受牛舌香和蔥迸發的清爽之感 第二片則可以沾柚子醋
▶︎ 牛舌彈牙爽脆亦不難咬 不錯🤩

箸休
▶︎ 吃到中段 店員適時送上果味刨冰 以清新味蕾✨
好味指數:●●●◐◯
🥩 鹿兒島縣產 黑毛和牛 西冷
▶︎ 西冷部分切成一厚片 脂肪含量更高 肉味濃郁且口感更加滿足
▶︎ 配上山葵亦很解膩呢

🥩 特選 鹿兒島縣產 黑毛和牛 板腱肉
▶︎ 一直對板腱的印象是結實有嚼勁的 但這款和牛板腱竟不用多嚼便融在嘴中 且不會太過油膩😲

🥩 特選 鹿兒島縣產 黑毛和牛 A5西冷
▶︎ 看著就非常賞心悅目的A5西冷 脂肪分佈均勻
▶︎ 入口即化一詞絕不誇張🫶🏻 加上少許青檸汁便足夠
好味指數:●●●●●⭐
特選 鹿兒島縣產 黑毛和牛 A5西冷

🥬 旬之野菜
▶︎ 野菜選用本地有機或水耕種植蔬菜 擺盤精緻 種類齊全
▶︎ 個人最喜歡粟米 超級香甜爆汁 而南瓜軟糯綿密 舞茸鮮味濃郁 其他野菜同樣有水準!
旬之野菜

🍚 炊飯
▶︎ 吃到最後 店員會為客人製作炊飯 推薦選擇番茄湯為底
▶︎ 店員先將油脂和殘渣撇去 再加入白飯熬煮 待飯吸收湯底精華後加入無菌蛋 便得到一鍋暖暖的番茄雞蛋炊飯
▶︎ 炊飯酸酸甜甜 略略帶有肉香和蔬菜香 雖然最後非常飽但亦忍不住多吃幾口😉
好味指數:●●●●●

🍜 烏冬
▶︎ 讚岐烏冬彈牙煙韌 能吸收鰹魚湯精華🫶🏻
好味指數:●●●◐◯
炊飯

🍡 甜品
▶︎ 抹茶蕨餅Q軟帶咬口 甜度適中 另配有黑糖可以沾~
▶︎ 白玉糰子糯米味香濃 而且非常煙韌 配上的紅豆有大顆粒卻不硬 而且甜度不太高👍🏻
甜品

• 特選 鹿兒島縣產 黑毛和牛 A5西冷
  • 澳洲產特級和牛 白金牛舌
  • 特上鹿兒島縣產 黑毛和牛 牛肩胛
📍#牛陣HANARE Platinum Label (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖♡人均消費: $1516 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️位於世貿中心新開左間新高級副線「牛陣はなれPlatinum Label」,主要以和牛涮涮鍋同套餐做主打,有別於一般牛陣分店,店內裝修日本侘寂風🇯🇵🇯🇵🇯🇵,環境光鮮亮麗又舒服。✨#套餐 #特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛💰$689我哋當日揀咗個套餐,全部都係來自鹿兒島縣產既黑毛和牛,係日本非常著名既高級牛肉品種之一~ 真係非常期待佢地每一款和牛🥰▫Cappuccino豆乳蕃茄湯底
豆乳打成似Cappuccino般的濃密泡泡,濃密泡泡加上酸甜的番茄湯,口感同味道都昇華左唔少😋️▫濃厚溜醬油壽喜燒湯底醬油裡加左日本酒,味道濃厚而有風味~.▫️前菜總共有四款前菜,建議由右至左 逐碟品嚐,錢財質素已經令人驚艷,材料新鮮。▪️日本螢光魷魚👉🏻口感非常鮮嫩,肉質柔軟而有彈性,帶有淡淡的甜味▪️日本產黑毛和牛他他 👉🏻肉質極為細嫩,帶有濃郁的肉香味,加上融化於口的脂肪 一流😋▫️旬之野菜盛合料理長會按照季節挑選新鮮有機菇菌及水耕菜,蔬菜種類多,全部

銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖

♡人均消費: $1516 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#套餐 #特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛💰$689

▫Cappuccino豆乳蕃茄湯底

️▫濃厚溜醬油壽喜燒湯底
醬油裡加左日本酒,味道濃厚而有風味~
▫️前菜

▫️旬之野菜盛合
料理長會按照季節挑選新鮮有機菇菌及水耕菜,蔬菜種類多,全部都新鮮有機,擺盤別精緻 別具心思。

▫️澳洲產特級安格斯牛 白金牛舌
醬料配搭:柚子醋及九條蔥
來自澳洲特級安格斯牛既白金牛舌係高品質的牛肉食材,肉質柔軟、細嫩,帶有濃郁既肉香味,肉質中既脂肪也比其他品種的牛肉更加均勻,食用嘅時候可以包住蔥,再一點少少柚子醋,超級好味🥺

▫️鹿兒島縣產 黑毛和牛 牛板腱
牛板腱係牛的前腿部位,肉質緊緻有嚼勁,但同時都非常柔軟,而來自鹿兒島縣產的黑毛和牛牛板腱,肉質就更加嫩滑,口感亦更細膩。

▫️鹿兒島縣產 A4 黑毛和牛
呢款黑毛和牛肉質等級為A4,佢既肉質好柔軟、細嫩,帶有豐富的肉汁和濃郁的肉香味,而且脂肪分佈更加均勻,味道帶有淡淡的甜味,好好食!

▫️鹿兒島縣產 A5 黑毛和牛
呢款黑毛和牛既肉質等級係A5,係最高等級既牛肉之一,佢嘅肉質比起A4和牛更加柔軟細膩,肉質更加嫩滑,脂肪更加豐富,味道帶有牛肉香和少許甜味,係今晚食過最好食嘅牛肉之一!❤️‍🔥🥰

▫️特撰鹿兒島縣產黑毛和牛A5西冷
醬料配搭:Wasabi及炸蒜片
醬料配搭:山椒及青檸/大葉絲

鹿兒島縣產黑毛和牛A5西冷係極為珍貴和高級的牛肉品種之一,西冷係牛後腰部位,肉質緊實而有嚼勁,而鹿兒島縣產黑毛和牛西冷就更加柔軟,肉質更加嫩滑,油脂分布好平均,做到入口即溶,即時化開嘅感覺,超級香牛味!

▫️日本白米飯/讚岐烏冬/ 蕎麥麵
食完和牛之後亦可以每人選擇一款主食,我哋當日就揀咗讚岐烏冬同蕎麥麵~

▫️日式甜品
最後以一份精緻嘅日式甜品作結,當日嘅甜品係綠茶蕨餅同十勝紅豆丸子,非常滿足。

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
難得同老公一齊放假,老公成日帶我食好嘢,今次就輪到我帶佢食返餐好嘢啦!🥰🥰🥰今次帶老公食特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛套餐,佢係牛陣姊妹品牌,但完全係走高上嘅格調,專門提供優質日本產黑毛和牛主題 Shabu Shabu 涮涮鍋,仲要食到多款黑毛和牛嘅唔同部位,按照季節挑選嘅蔬菜同有機菇菌,精心安排嘅前菜同甜品,價錢雖然係貴少少,但食優質美味食物,仲有超好嘅服務,真係值得。👍👍👍牛陣HANARE Platinum Label地址:銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛套餐 $698前菜四小碟 (建議順序,由右至左,由鮮味食到清新)磯煮原隻鮑魚 - 用特製昆布汁煮成的,鮑魚非常鮮味彈牙。😃海膽帶子刺身 - 海膽同帶子非常新鮮,又夠清甜,師父已調制咗特制醬汁,完全唔需要落其他東西,就已經非常美味。😀日本產黑毛和牛他他 - 係和牛切粒嘅和牛刺身,已配上少少京蔥粒同日本無菌雞蛋黃,只需要攪一攪就食得,講真我係一個接受不到食生牛肉嘅人,見到咁靚嘅黑毛和牛,我當然要試吓啦,食完之前,我真係對牛牛肉改觀,入口即溶,真係超正。😄檸檬海蜇頭 - 海蜇頭非常Q彈,配上檸檬汁,

牛陣HANARE Platinum Label
地址:銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖

特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛套餐 $698

前菜四小碟 (建議順序,由右至左,由鮮味食到清新)
磯煮原隻鮑魚 - 用特製昆布汁煮成的,鮑魚非常鮮味彈牙。😃
檸檬海蜇頭 - 海蜇頭非常Q彈,配上檸檬汁,真係超清新。😁

澳洲產特級安格斯牛 白金牛舌 配柚子醋及九條蔥
牛舌有口感,又唔韌,配埋九條蔥,真係超夾。🤤

鹿兒島縣產黑毛和牛牛肩胛及牛赤身肉 配紅葉泥柚子醋及自家製麻醬
牛肩胛肉緊結實,肉嫩,油脂分佈平均,牛赤身肉會比較瘦,但又唔會鞋口,兩個部位都好有牛味,配埋麻醬一齊食,真係一流。😊

鹿兒島縣產黑毛和牛板腱肉及A4西冷 配wasabi及炸蒜片
牛板腱油花分佈比較均勻,肉質柔軟,西冷肉質有彈性,肉質細嫩,呢兩款牛嘅肉味相對比較濃,原來靚嘅牛配上少少wasabi係咁正。😋

鹿兒島縣產黑毛和牛A5西冷配山椒及青檸
A5西冷係最肥美嘅,油脂超多,入口即溶,就正因油脂多,所以配上青檸,可以有中和嘅作用。☺️

旬之野菜盛合
係按照季節挑選有機菇菌及水耕菜,上枱嘅時間,簡直好似盆栽咁放係眼前,要特別一提係有一種菇菌叫黑皮雞樅,呢種有機菇菌唔係常見,含有高蛋白質,味道又香又有咬口,大家見到一定要試。🤗

湯底:cappuccino豆乳番茄湯底,舊魚打到好似cappuccino咁綿密,好似舊舊雲咁,配上酸甜嘅蕃茄湯底,一個字正呀。喜燒湯底唔會死甜,配上靚牛一齊食,簡直夾

到暈呀。👍👍👍

主食:烏冬、蕎麥麵

甜品:抹茶蕨餅及紅豆丸子,另外仲有一本巨峰提子乳酸刨冰刨冰,係比大家用餐途中用嚟作休息之用,可以清新味蕾,解膩之用,真係好貼心嘅服務👍👍👍

另外我哋還點咗兩杯飲品,蜂蜜柚子汽酒同青檸梳打。

雖然呢餐飯係貴咗少少,用我新工搵返嚟嘅私己錢同我老公食,但食物有呢種質數、同服務,真係值得嘅。🤗

整體評分:最高為🌕🌕🌕🌕🌕
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕

🌟🌟🌟必食推介:特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛套餐🌟🌟🌟

• 特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛套餐
2023-05-02 34 浏览
原來世貿開了牛陣的店,文青風木系裝修好舒服,感覺一點也不像打邊爐店,枱角及牆身沒有稜角,舒適感爆登。午市有套餐由價位稍低的鹿兒島縣黑豚$169至黑毛和牛都有,有三款湯底選擇、前菜、甜品、飲品。鹿兒島縣產黑毛和牛 | $249 先來的前菜已有日本御膳感,碟仔好靚,有柚子大根、薯仔沙律等。湯底選了極黃金鰹魚湯底、壽喜燒湯底,壽喜燒湯夠濃味,鰹魚湯選用日本訂製紙火鍋,紙鍋會吸收湯內油脂,食到最尾湯底依然清澈。主食選了黑毛和牛,有四大片,油脂含量高,口感滑溜。旬之野菜盛盒有好多蔬菜款式,從菜、紅椒、蘿蔔、蓮藕片、木耳、多款式菇菌,應有盡有。甜品是綠茶蒛餅、十勝紅豆,蒛餅煙靭,紅豆十分甜。餐飲有汽水、梳打等選擇。

鹿兒島縣產黑毛和牛 | $249

主食選了黑毛和牛,有四大片,油脂含量高,口感滑溜。

甜品是綠茶蒛餅、十勝紅豆,蒛餅煙靭,紅豆十分甜。
餐飲有汽水、梳打等選擇。
2023-05-01 40 浏览
今日到訪新開的餐廳,餐廳的裝修高雅別緻,空間感十足,感覺舒適安靜。這兒主打火鍋,下單必須-人-份起,由於A5 和牛有成400 gram和牛,所以今次點了-個A5 和牛和-個日本豚肉share. 特撰鹿兒𡷊縣產A5黑毛和牛$689及日本豚肉$489,每款包括肉、蔬菜、飯或烏冬或蕎麥麵及甜品。先送上前菜那芝麻豆腐十分香滑,芝麻味濃厚;蕃茄又爽又甜美爆汁;牛肉他他配上香蒜,味道鮮美,凍凍的有少少硬身;海帶滑溜酸爽。我們分別點左兩個湯底:濃厚醬油壽喜燒湯和豆乳蕃茄湯這壽喜燒湯味道濃郁,是傳統的醬油湯,味道香甜,湯汁清澈;而豆乳蕃茄湯有著濃郁的蕃茄酸香,又帶-點豆乳的香滑,味道也不錯。兩人蔬菜盒十分新鮮清脆,當中有不少菇菌、皇帝菜、曰本南瓜、日本蘿蔔等,鹿兒島縣產黑毛和牛赤身肉充滿雪花紋, 這和牛肥美而不膩口,滿有肉味,爽口的質感。澳洲產和牛白金牛舌口感細膩幼滑,既爽薄又滑溜,帶-點脂香。日本豚肉選擇肩部,豚肉肉味濃又唔羶,味道鮮美,但肩部肉軟滑又不鞋口,又沒有腩部咁肥膩,不錯。鹿兒島縣產黑毛和牛板腱肉是A5級,油花豐富,充滿脂香又油潤,入口即化,軟滑得很如棉花的輕柔,正!鹿兒島縣產黑毛和牛西冷

特撰鹿兒𡷊縣產A5黑毛和牛$689及
日本豚肉$489,每款包括肉、蔬菜、飯或烏冬或蕎麥麵及甜品

先送上前菜

我們分別點左兩個湯底:濃厚醬油壽喜燒湯
和豆乳蕃茄湯

這壽喜燒湯味道濃郁,是傳統的醬油湯,味道香甜,湯汁清澈;

鹿兒島縣產黑毛和牛赤身肉充滿雪花紋,
這和牛肥美而不膩口,滿有肉味,爽口的質感。

澳洲產和牛白金牛舌口感細膩幼滑,既爽薄又滑溜,帶-點脂香。

日本豚肉選擇肩部,豚肉肉味濃又唔羶,
味道鮮美,但肩部肉軟滑又不鞋口,又沒有腩部咁肥膩,不錯。

鹿兒島縣產黑毛和牛板腱肉是A5級,

鹿兒島縣產黑毛和牛西冷
這西冷的油花也不少,雖為西冷,但不乏脂香和肉味,口感軟滑肥美,又有爽滑口感,好吃。

特選鹿兒島縣產黑毛和牛西冷A5

其實剛才的和牛也有A4, A4 和A5之中,個人比較喜歡A4, 這A5 口感更豐腴,脂香油份比較重,非常柔軟滑滑,充滿油香;而A4 沒有那麼膩口,既有脂香又帶肉味,可多吃幾片。

烏冬口感軟滑彈牙,掛汁力也不錯,
也沒有酸味,好吃;蕎麥麵是軟身的,帶-點蕎麥香,
感覺沒烏冬好吃。

甜品是蕨餅,帶黑糖甜香,軟軟的;丸子QQ, 加上紅豆茸,又滑又香甜,滿滿和風風格。

這天的午餐真滿足,肉食、蔬菜同樣高質量,加上用餐環境舒適,又無乜油煙,不錯吧。

2023-04-29
午餐
🌟餐廳:牛陣HANARE Platinum Label📍地址:銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖💰價位:$401-800⏰營業時間:星期一至日12:00 - 15:00 17:30 - 22:00📱電話:21523962牛陣姊妹品牌牛陣HANARE Platinum Label係銅鑼灣世貿中心開咗啦!!以日本Shabu Shabu 涮涮鍋套餐形式提供優質日本產黑毛和牛主題涮涮鍋,一早BOOK定今日放工同朋友去試吓,犒賞自己辛勞一整日工作,舒舒服服坐底歎返個高質豐盛涮涮鍋~牛陣HANARE Platinum Label走侘寂風,選用木材質打造空間,裝潢偏向簡約清雅,光線自然柔和,塑造出優雅寧靜氛圍。今次揀咗特選 鹿兒島縣產 A5 黑毛和牛涮涮鍋套餐,有齊開胃前菜、旬之野菜盛合、雜炊及甜品,超級滿足啊真係!!———————————————————🔹 「極」黃金鰹魚紙火鍋有齊四種湯底選擇,包括「極」黃金鰹魚紙火鍋、泡沫豆乳蕃茄湯、濃厚溜醬油壽喜燒湯、和風真鯛魚湯,今次揀咗日本高級涮涮鍋傳統既「極」黃金鰹魚紙火鍋,高湯入口清甜鮮美,可以將食材鮮味昇華,呈現天然豐富滋味。—————
🌟餐廳:牛陣HANARE Platinum Label
📍地址:銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖
💰價位:$401-800
📱電話:21523962

🔹 「極」黃金鰹魚紙火鍋

🔹 前菜
堅持不時不食既牛陣Hanare會不定時轉換前菜款式,是夜有胡麻豆腐、帶子刺身配三文魚籽
、日本產黑毛和牛他他配京蔥絲+日本無菌雞蛋黃、檸檬海蜇頭。最愛日本產黑毛和牛他他!新鮮和牛顆粒拌以京蔥絲及生雞蛋,入口充滿和牛脂香,好鮮嫩!

🔹 澳洲產特級和牛 白金牛舌
質感綿密,入口爽嫩多汁,口感極柔軟。

🔹 鹿兒島縣產黑毛和牛 赤身肉
脂肪分布較少既赤身肉呈絕美霜降大理石紋,鮮嫩多汁,口感實淨具嚼勁

🔹 鹿兒島縣產特選A5黑毛和牛
餐廳特別選用無激素、無抗生素、脂肪分佈均勻之A5黑毛和牛,放入鍋內輕涮 5 至 8 秒即可食用。和牛味道濃郁肉質細嫩,入口即溶,嫩而多汁、油而不膩,散發濃郁香氣,絕對係一吃入魂!建議可以先單吃,感受原始味道~之後再搭配紅葉泥柚子醋/日本芝麻醬,提升味道層次!

🔹 旬之野菜盛合
擺盤超精美既野菜盛合就好似精緻盆栽咁,集齊餐廳嚴選由本地有機或水耕種植之新鮮野菜~推介黃金珊瑚菇,散發淡淡奶油香,仲有清甜既金針菇同心內美蘿蔔。

🔹 甜品
綠茶蕨餅+十勝紅豆丸子,抹茶蕨餅帶點回甘,軟糯丸子配香甜十勝紅豆,絕對係最佳組合。

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-04-28
Dinner at Gyujin Hanare might’ve been one of my favourite meals recently! The well-known shabu shabu chain Gyujin has recently launched a premium Japanese hotpot experience paired with premium Japanese A5 Wagyu and other high quality ingredients! 🇯🇵🐮🍲 ✨We ordered one Supreme Kagoshima A5 Wagyu set and another Kagoshima Japanese Wagyu Lean Part Set. This is served with Today’s appetiser, Seasonal Vegetable Platter, Chef’s Recommendations, Intermezzo, Main Dish, Rice/Udon/Soba and Dessert. Priced

✨We ordered one Supreme Kagoshima A5 Wagyu set and another Kagoshima Japanese Wagyu Lean Part Set. This is served with Today’s appetiser, Seasonal Vegetable Platter, Chef’s Recommendations, Intermezzo, Main Dish, Rice/Udon/Soba and Dessert. Priced at $689 hkd and $529 hkd respectively.

📝 Overall review:
— Everything was extremely high quality. The quality of wagyu was exceptional and so worth it for the price. Not a single thing I didn’t enjoy from this meal.

— I would recommend ordering a smaller set if you do opt for their $689 hkd Supreme set, as this comes with around 400g of beef. The other sets come with around 200-300g each.

— The A5 Kagoshima Wagyu sirloin was simply to die for (Pics 2️⃣,3️⃣&4️⃣) The marbling was insane and it just melted in your mouth.

— The Wagyu top blade cut was also a highlight, less fatty compared to the sirloin, but with a meatier flavour. Also melted in your mouth.

— The vegetable platter definitely deserves some attention too. Just look at how beautifully its arranged 😍 All their vegetables are imported from Japan, and were all so crisp and fresh.

— I loved the range of appetisers offered, and my favourite was undoubtedly the wagyu beef tartare which was perfectly seasoned with sesame oil, chives and a sprinkling of sea salt.

— Both broth choices were great, and we opted for something a bit lighter so we could enjoy the original taste of the beef. The sukiyaki base was a lot more flavourful and savoury, which made it perfect to cook the udon and vegetables in as they were able to soak up all the flavours.

— The dessert platter was the perfect ending. The shiratama and warabi mochi were both super chewy and tasty.
2023-04-30 43 浏览
今日lunch跟同事嚟到銅鑼灣 佢話牛陣開咗一間副線 有和牛食裝修以白色為主 好乾淨好舒服嘅感覺lunch Menu有幾款選擇 至於湯底都有三款可以揀前菜有三款 都好精緻鹿兒島縣產 黑毛和牛 $249每塊嘅油脂都好靚雖然唔係爆晒油香嗰啲部位☺️但肉質都好嫩滑 食落好幸福🥹和牛真係da best🥹湯底:“極”黄金鏗魚湯底用嚟淥和牛真係好正😍唔會蓋過和牛嘅味道之餘 仲有種清甜但淥蔬菜/粉麵就略嫌清淡2個人嚟食嘅 話 建議嗌晒鏗魚同蕃茄2款咁就可以一個淥牛 一個淥其他嘢Cappuccino豆乳蕃茄湯底會即席噴豆乳泡沫係面 so fun😂😂😂蕃茄味好濃郁加埋豆乳 濃密嘅泡泡食落質感ho creamy最後煲煲吓變咗個蕃茄雜菜湯烏冬 好甜好好味仲有一大盤蔬菜 擺盤好靚  好有心思🧺甜品:抹茶蕨餅 + 紅豆小丸子lunch set都包埋嘢飲
裝修以白色為主 好乾淨好舒服嘅感覺
仲有一大盤蔬菜 擺盤好靚  好有心思🧺
甜品:抹茶蕨餅 + 紅豆小丸子
lunch set都包埋嘢飲
2023-04-21
位於世貿中心11樓嘅新餐廳,牛陣姊妹品牌,主打日本產黑毛和牛涮涮鍋,明顯走比較高檔嘅路線,餐廳裝修好日式簡約自然風,有空間感,見到個環境已經有好印象~Weekend lunch有三個餐選擇,揀咗最貴嘅特選鹿兒島A5黑毛和牛套餐,$689一位已包前菜、野菜盛合、湯底、和牛、飯/烏冬/蕎麥麵、仲有甜品~先講主角和牛,餐牌冇詳細寫份量,比我想像中嘅多,而且質素好好,油花好靚,全部都淥10秒左右就食得,真係做到入口即溶,令人一試難忘一路食一路覺得我哋揀啱咗湯底,豆乳蕃茄湯,豆乳打成cream再加落蕃茄湯底,做法好獨特,濃郁蕃茄味酸酸甜甜,同和牛出奇地夾,中和返和牛嘅油膩感,太正喇~🔘綠色碟 - 牛肩胛、赤身 (肉質柔軟)🔘白色碟 - 黑毛和牛板腱肉(肉嫰有牛味)、A4和牛西冷🔘金色碟 - 鹿兒島A5黑毛和牛 (超大塊最肥美)🔘方形金碟 - 澳洲安格斯白金牛舌 (一睇就知係高質牛舌,建議包住香蔥一齊食)前菜四品有螢光魷魚、油甘魚海膽、和牛他他同檸檬海蜇,賣相精緻又refreshing,自己特別喜愛和牛他他,少少牛脂感完全冇筋,配搭京蔥伴生雞蛋~顏色鮮艷嘅野菜盛合, 10多款不同時令蔬菜,店員話全

🔘綠色碟 - 牛肩胛、赤身 (肉質柔軟)
🔘白色碟 - 黑毛和牛板腱肉(肉嫰有牛味)、A4和牛西冷
🔘金色碟 - 鹿兒島A5黑毛和牛 (超大塊最肥美)

前菜四品有螢光魷魚、油甘魚海膽、和牛他他

顏色鮮艷嘅野菜盛合, 10多款不同時令蔬菜,店員話全部係水耕同有機菜,份外新鮮清甜,比較有印象嘅係日本蘿蔔心內美、紫椰菜花、仲有多款不同又幾特別嘅菇類~

主食揀咗蕎麥麵同飯,炊飯同蕃茄湯係最佳配搭
,飯吸收湯底的精華後味道即刻升華咗,大推呀~

最後食埋甜品真係大滿足,估唔到連鎖品牌都食到咁高質素嘅和牛,上網睇返原來牛陣係屬於日本但馬屋集團旗下,難怪和牛咁好食😋😋
平時牛陣以任食為主,牛陣高級版你又知唔知🤔銅鑼灣世貿中心【牛陣HANARE Platinum Label】好有驚喜啊🥰它是以🇯🇵日本Shabu Shabu 涮涮鍋套餐形式提供優質日本產黑毛和牛環境十分優美,以全白色為主,好有日式風格~座位亦十分寬敞,而且梳化位很多坐得好舒服!這裡不是任食,相對地質素好好多👍🏻🥘湯底選擇了濃厚溜醬油壽喜燒和Cappuccino豆乳蕃茄~我特別喜歡壽喜燒,味道甜甜地而且很濃郁,牛肉或蔬菜在這湯底煮過都不用再沾豉油,已經夠味道!🍅另外那款豆乳蕃茄也是很好,會在上面即場整出豆乳,慢慢沸騰時豆乳融入湯內,變得又滑又香且濃濃的蕃茄味!🔸特選鹿兒島縣產 A5黑毛和牛 $689▪️前菜:1.日本豆腐- 上面有少少Wasabi好清新又冰涼,而且好滑又好實在!2.帶子刺身配三文魚籽- 刺身好新鮮,好有北海道食的感覺3.和牛他他- 全生牛肉,好新鮮的感覺,呢個推介必食😋4.檸檬海蜇- 最開胃係呢款,海蜇好香好爽口▪️野菜盛合🥬全部都採用日本蔬菜,超新鮮,而且種類繁多,例如有日本蘿蔔、蓮藕、南瓜、娃娃菜、雜菇等等,為今餐帶來健康!▪️肉類🥩1.特選鹿兒島黑毛和牛 A5西冷- 這款有
平時牛陣以任食為主,牛陣高級版你又知唔知🤔
環境十分優美,以全白色為主,好有日式風格~
座位亦十分寬敞,而且梳化位很多坐得好舒服!
這裡不是任食,相對地質素好好多👍🏻

🔸特選鹿兒島縣產 A5黑毛和牛 $689
▪️前菜:
2.帶子刺身配三文魚籽- 刺身好新鮮,好有北海道食的感覺
3.和牛他他- 全生牛肉,好新鮮的感覺,呢個推介必食😋
4.檸檬海蜇- 最開胃係呢款,海蜇好香好爽口

▪️野菜盛合🥬

▪️肉類🥩
1.特選鹿兒島黑毛和牛 A5西冷- 這款有兩大塊,是最好最肥美、入口即溶的牛肉

2. 鹿兒島黑毛和牛西冷- 這款有一大塊,應該有A4級數,脂肪較少肉質較多,會更有牛肉味道
3.特選鹿兒島黑毛和牛 板腱肉- 這款比較薄身但都大塊,中和返之前油膩感覺😬

4. 鹿兒島黑毛和牛赤身肉- 比較次級的牛肉,但都好食,因為脂肪都多,所以都好香牛肉味
5. 特上鹿兒島黑毛和牛 牛肩胛- 這款是最少脂肪
但無咁香,不過質地很易入口

6.澳洲產和牛白金牛舌- 牛舌都是薄薄的一片,共有兩片,而且好爽口職員教我們可以連生蔥一起煮,夾在牛舌中間吃👍🏻好夾

▪️日本稻庭烏冬- 正正常常一個烏冬,另外有飯或蕎麥麵可以選擇

▪️甜品🍡
1.抺茶蕨餅- 經典日本甜品,好香的抺茶味,加上蕨餅好彈牙煙銀,一塊都真不夠!
2.十勝紅豆丸子- 紅豆蓉好滑好香,沒有沙質的感覺,配上丸子中和返甜味,十分好食😋
今次同食肉獸朋友慶祝生日揀左新開無耐既 「牛陣HANARE Platinum Label」估唔到隨著世貿中心既翻新牛陣都upgrade左佢既副線餐廳喎 HaHa😆話明係食肉獸梗係唔客氣叫左個特選鹿兒島A5和牛套餐 + 「極」黃金鰹魚湯底前菜有幾樣小食螢光魷魚,墨魚,牛肉他他,海蜇都有啲水準放左工refresh一下,一洗blue monday頹氣呀🥹🥹最值得一提既係餐廳採用和風紙鍋取代傳統鍋喺打邊爐過程之中紙張吸收多餘油分同埋雜質我地一邊淥牛,飄出黎既雜質都比紙鍋吸住😎非常過癮一邊食既時候侍應會喺旁邊解釋同講解食法 牛肉分左大約4-5種當中肉味同油脂香味都有好大分別大概全部淥到肉身呈粉紅色就可食 (以下係個人感覺)肩胛: 肉質較實在 肉味最濃 板腱/赤身: 油脂分佈較均勻平衡 食好多塊都唔覺膩牛舌: 較爽脆 淥好牛舌再捲條蔥 沾一沾柚子醋醬 好滋味A4/A5西冷: 油脂極香,成塊肉入口即溶分唔到肉同脂肪,食完口腔會持續有油脂香味 食前要食一啖刨冰清下口腔既味蕾唔好睇A4/A5差左一個數字A5既油脂香我估有A4既幾倍真係唔講得笑,人生必試既美食👍🏻

今次同食肉獸朋友慶祝生日揀左新開無耐既
「牛陣HANARE Platinum Label」
估唔到隨著世貿中心既翻新
牛陣都upgrade左佢既副線餐廳喎 HaHa😆

前菜有幾樣小食
螢光魷魚,墨魚,牛肉他他,海蜇都有啲水準

最值得一提既係餐廳採用和風紙鍋取代傳統鍋
喺打邊爐過程之中紙張吸收多餘油分同埋雜質
我地一邊淥牛,飄出黎既雜質都比紙鍋吸住😎非常過癮
一邊食既時候侍應會喺旁邊解釋同講解食法

牛肉分左大約4-5種
當中肉味同油脂香味都有好大分別
大概全部淥到肉身呈粉紅色就可食
(以下係個人感覺)
肩胛: 肉質較實在 肉味最濃
板腱/赤身: 油脂分佈較均勻平衡 食好多塊都唔覺膩
牛舌: 較爽脆 淥好牛舌再捲條蔥 沾一沾柚子醋醬 好滋味
A4/A5西冷: 油脂極香,成塊肉入口即溶
分唔到肉同脂肪,食完口腔會持續有油脂香味
食前要食一啖刨冰清下口腔既味蕾
唔好睇A4/A5差左一個數字
A5既油脂香我估有A4既幾倍
真係唔講得笑,人生必試既美食👍🏻

2023-04-28 18 浏览
呢日同朋友去銅鑼灣行街,順便book左呢間牛陣HANARE Platinum Label - 牛陣既姊妹品牌,同牛陣火鍋放題唔一樣,主打係日本產黑毛和牛,齊齊lunch食好西😋入到去見到餐廳既裝修好光猛、簡潔,枱同枱之間有足夠空間,坐得好舒服唔會太逼😊點完餐就先食前菜,店員細心咁介紹每一款前菜~三款前菜都好精緻好開胃👍🏻鹿兒島縣產黑毛和牛呢碟牛有成7塊,份量都幾多!和牛油脂分布平均,放入口即刻融化😌肉質鮮嫩,輕輕淥幾下就食得!配埋個壽喜燒湯底簡直係絕配😍本日推薦海鮮呢日既推薦海鮮係油甘魚同埋蠔~油甘魚刺身就食得多,不過用黎打邊爐就真係第一次!估唔到食落魚味都好香濃,熟左既肉質都仲好嫩滑,有驚喜!蠔亦都好新鮮,肥嘟嘟脹卜卜咁😋呢個set就配左”極”黃金鰹魚湯底,味道清清地唔會搶左海鮮既鮮味👍🏻旬之野菜盛合呢個野菜盛合真係超級豐富😍材料十分新鮮,一d都唔hea架!而且份量都好多,真係兩個人先食得哂😂另外lunch set都會包左飯/烏冬或者蕎麥麵~小弟同朋友都揀左烏冬😋 烏冬係稻庭烏冬,煙煙韌韌,好食!最後仲有甜品😆甜品份量啱啱好,唔會太多,食完呢個lunch set真係好滿足🥰

鹿兒島縣產黑毛和牛

本日推薦海鮮