2023-05-03
呢日同事話請食飯喎,仲揀左係世貿一間食日式火鍋店🙌🏻,店鋪係係以日本風裝潢,一走入去感覺好舒服好日系同清新😍 仲要係食日本產黑毛和牛,感覺自己食咗一餐好奢侈嘅lunch🥰🥰🥰午市套餐包前菜、旬之野菜盛盒、主食(可選烏冬麵同蕎麥麵)、飲品同甜品我地一個鍋揀咗壽喜燒湯底,甜甜的湯底配料都十分入味,而另一個就揀咗黃金鰹魚湯底,鏗魚湯底既清更能帶出配料既鮮味,兩個唔同味就可以交換黎試吓旬之野菜盛盒賣相岩打卡,擺盤砌得好靚色彩斑斕分別有娃娃菜🥬、蓮藕片、蕃茄仔、粟米🌽、南瓜🎃、紅蘿蔔等等超級豐富有益健康鹿兒島縣產黑毛和牛 $249 和牛真係好好食,淥完係超級軟腍既肉質,好似入口即溶咁,就算淥耐左都有呢個口感(食親牛肉都鍾意全熟嘅我😂) 本日推薦海鮮 $199當日推薦海鮮分別有油甘魚同生蠔,油甘魚有5塊極為新鮮,食入口冇腥味,肉質較實,而生蠔大隻肥美鮮餐飲我哋揀咗黑烏龍茶同埋橙汁甜品為綠茶蕨餅同紅豆🫘丸子
鹿兒島縣產黑毛和牛 $249
本日推薦海鮮 $199