2019-06-23 56 浏览
之前喺莆田都食個下午茶,但就冇為意佢地有蟶子食今次再緻過見到招牌寫住蟶霸,多頭蟶,第一次聽呢個名,就去食呢間啦,入到去先知係米之蓮推介,哈哈😂原來佢地主力做蟶子,而且蟶子大有來頭,因為有兩個頭😂😂佢地介紹啲蟶子係來自莆田哆頭村,果到啲泥土係純黑泥,所以令當地生產既蟶子特別肥大,鮮甜。 一坐底,店員會上茶,係菊花茶,我最愛😍睇左陣餐牌,緊係要食最出名果啲,所以我地叫左蟶子。佢係$198,兩種食法,我也選擇了鐵板鹽焗同埋蒜蓉開邊蒸。另外再點左一個冰浸苦瓜,莆田荔枝肉,重有莆田扁肉湯同興化炒米粉冰苦瓜先上,好好味,出面真係食吾到,我都係第一次食。佢哋將苦瓜切到好簿,再將佢切成花嘅形狀放響冰上面,賣相吸引又好味。佢哋仲會提供蜜糖,你可以加入蜜糖一齊食,減低苦瓜嘅苦澀味,好消暑!推介指數⭐⭐⭐⭐⭐蟶子都好快到,佢哋將蟶子放喺鋪滿鹽嘅鐵板上面,用大火燒熟佢,外殼帶有鹽嘅味道亦都保留着聖子嘅鮮甜,而鹽嘅味道將蟶子嘅鮮味提升到另一個層次非常美味。另一個做法係蒜蓉開邊蒸,佢哋蒸嘅時間控制得剛剛好,肥大肉厚嘅蟶子一放入口,爽口彈牙,非常好味,鮮味十足。呢個蟶子兩食既推介指數爆燈⭐⭐⭐⭐⭐扁肉湯都十分出色,
之前喺莆田都食個下午茶,但就冇為意佢地有蟶子食

一坐底,店員會上茶,係菊花茶,我最愛😍

扁肉湯都十分出色,皮薄饀靚,細細粒,一啖一粒,原汁原味,加埋紫菜落d湯度更加香

莆田荔枝肉,佢係類似咕嚕肉,但就改用左用荔枝,感覺都幾特別,酸酸甜甜好開胃

最後就叫咗一個主食,就係興化炒米粉,配料有蝦肉,豬肉,紫菜乾,菜苗,米粉比平時食開嘅幼身,炒得都幾好味

如果大家都想試吓呢個咁美味嘅冰浸苦瓜同埋鮮甜肥美嘅蟶指,可以去呢間莆田到試下👍🏻👍🏻
2019-06-13
2019-06-23 37 浏览
父親節唔想迫,所以提早幾日一家人慶祝,幸好提早訂位,晚市很多人,未夠6點,已經滿坐了。我哋揀咗來莆田必點的蟶子紅菇鮮蟶湯:紅菇生係海拔高既地方,紅色嘅湯充滿清香加埋蟶子嘅鮮甜,又養生又好飲!鐵板鹽焗蟶子:之前已經食過,實在太美味,今次再食過番尋味,蟶子一樣肥美,熱辣辣新鮮蟶子帶微微鹹香,而且肉爽味甜不用額外調味,原汁原味,鹽焗更提升了鮮甜度。閩香洋燒排:肉燜得軟腍入味,筷子輕輕一夾便可不會有狼狽食相,而且特別用了山藥墊底,吸收晒肉汁和酸甜汁,真係比佢搶晒foc。興化米粉:又係莆田必點,平時吃的廈門炒米,星州炒米等都是以叉燒, 豬肉絲等同炒,但這道興化米粉則以海鮮入饌, 有蝦有蜆,而米粉比平時見到的幼身, 更有米香,好鬆軟, 好彈牙, 除了有蝦有蜆外,更用了紫菜及花生同炒, 味道更豐富,加埋秘製辣醬,一定食到lamlam脷酥炒芋芯:有啲似反砂芋,但芋頭表面的糖係令身的脆糖,個人覺得更美味,外面脆内裡粉糯,喜歡芋頭嘅家人都表示十分滿意👍

我哋揀咗來莆田必點的蟶子

2019-06-23 48 浏览
朋友要吃海鮮,也就跟朋友往尖沙咀吃一個海鮮大DINNER*聖子近來喜歡了一款常見的海鮮~聖子,不僅美味還營養豐富,且很做法亦很多。中國盛產聖子,南北沿海多有分佈,故也到了這店一吃裝飾清新舒適,商場半開放位置,朋友覺得冷氣亦很足夠呢~前菜好吃,辣汁香辣,正我們叫非常多:傳統扁肉湯 一個美湯,湯內加左醋,酸酸地,扁肉雲吞內肉味重,多而且好吃~蒜蓉蒸蟶子今日送上一個新鮮熱辣辣海鮮餐給朋友送飯~醒晨*沒泥的蟶子,味道很棒!加上蒜蓉提高鮮味,令人覺得更可口,可以用來下飯~原本以為蟶子有很多泥,但吃了數件亦不見有泥的問題~蟶子炒旦蛏子炒蛋味道也是想不到的吸引,好吃,下飯佳~興化炒米粉兴化炒米粉,福建莆田著名之特色小吃,莆田十大城市名片之之一。莆田人對米粉的吃法,一般有湯米粉和炒米粉兩種。享負盛名的莆田米粉,既有很多的材料,米粉口感也會不同。荔枝肉是藝術,是荔枝的香味~真的是因為荔枝,才引來肉味的香~這肉帶焦開微脆,咬下荔枝果汁與肉香混和著,甜甜的,配搭很不錯,腩肉油份平衡好~ BE ENJOY*

裝飾清新舒適,商場半開放位置,朋友覺得冷氣亦很足夠呢~

前菜好吃,辣汁香辣,正

我們叫非常多:

傳統扁肉湯

蒜蓉蒸蟶子

蟶子炒旦
蛏子炒蛋味道也是想不到的吸引,好吃,下飯佳~

荔枝肉

BE ENJOY*
2019-06-20 51 浏览
又到左蟶子收成季節喇今次帶埋屋企人黎食 一行六人先黎前菜九轉小腸,一層又一層既豬腸好似腸粉咁包住,仲要有個小火興住,食落爽口,一d脂肪都無,讚👍到左今晚主角出場喇,蟶子兩味$198,有幾種煮法俾你揀。今次嗌左蒜蓉蒸同埋鹽焗,一濕一乾,一次過試晒兩種原汁原味既烹調。唔好睇佢地外型短短,隻隻都肥嘟嘟好有肉,而且非常新鮮。清蒸好鮮味,蒜蓉又多,鹽焗都係第一次試,一隻隻排好係粗鹽上面,食落更鮮保留濕潤,不過食既時候小心喲,佢用鐵板上,會燙咀喲。海蠣煎,好足料好多蠔仔肉,煎得岩岩好,唔會好炸或者成口油。芋香鴨,芋頭控一定鍾意,依家唔係間間餐廳有得食架!蘇炸芋頭蓉包住片鴨肉,特別甘香。推介👍興化炒米粉,米粉好幼,炒得好乾身,唔會一pat pat痴住晒
又到左蟶子收成季節喇
今次帶埋屋企人黎食 一行六人

海蠣煎,好足料好多蠔仔肉,煎得岩岩好,唔會好炸或者成口油。

2019-06-19 77 浏览
今日約咗好姐妹見面,佢好鐘意食莆田,今日我哋就去咗尖沙咀嘅莆田食飯😻一坐低職員姐姐就問我哋飲咩茶和比咗碟雲耳小食我哋,雲耳好爽口,酸酸哋好開胃🥰莆田今期的新推廣係哆頭蟶節,而家以優惠價198元8種食法任選2種,都幾抵食🤤我哋揀咗鐵板鹽焗蟶子和蒜蓉蒸蟶子,我真係第一次食鐵板鹽焗蟶子,用鹽焗的方法可以保持蟶子的原汁原味,每隻蟶子都超級鮮甜好味,真係超好食😋蒜蓉蒸蟶子份量都好多,每隻蟶子都充滿蒜茸味和鮮甜味😋我哋還有叫咗冰浸苦瓜,天氣咁熱食啲冰浸苦瓜可以清熱解毒,餐廳好細心💖比埋蜜糖我哋,可以中和苦瓜嘅苦,苦瓜切到又薄又長,口感好正,同埋廚師好有心機擺放苦瓜片,好似一朵花咁靚😻夏天食啲酸酸甜甜嘅食物先開胃,所以我哋叫咗荔枝肉,每粒荔枝肉都炸都外脆內軟,幾好食👍🏻還有叫咗興化炒米粉,配料和米粉都好多,有幾隻又彈牙又大隻的蝦球🍤還有啲蜆,菜,花生等等,米粉係用好幼身嘅米粉,同埋米粉炒得好乾身,所以口感會更豐富,更好味😻最後我哋還有叫咗篇肉湯,我上網搵咗啲資料,原來扁肉湯是有 500 多年歷史的傳統福建手工菜,是中國清朝的傳統手工藝,莆田扁肉湯的燕皮是用荔枝棒槌反復敲打新鮮豬腿肉上萬次後,再撒上蕃

蒜蓉蒸蟶子份量都好多,每隻蟶子都充滿蒜茸味和鮮甜味😋

最後我哋還有叫咗篇肉湯,我上網搵咗啲資料,原來扁肉湯是有 500 多年歷史的傳統福建手工菜,是中國清朝的傳統手工藝,莆田扁肉湯的燕皮是用荔枝棒槌反復敲打新鮮豬腿肉上萬次後,再撒上蕃薯粉,擀製3 小時來做成的,薄薄的燕皮包上扁肉,燕皮好爽口彈牙,口感非常豐富,湯底非常鮮甜😋👍🏻

蟶子還有好多種食法,下次再嚟試埋其他先🥰

餐廳好細心💖為等緊位的客人準備了生薑茶,可以健脾暖胃,一飲好夠薑🤣

我哋7點幾到達莆田,餐廳已經坐爆曬,可想言之餐廳係幾咁受歡迎🎉

餐廳環境好舒適,食物真心覺得勁好食,職員都好有禮貌和有善,同埋食完蟶子職員都有為我們換碟,鐵板鹽焗蟶子真係堅好食,大家有機會一定要試😋👍🏻

💖另外,提提大家係莆田食飯可以儲Asia Miles,埋單時記得同職員講啊🥰
2019-06-06
  • 興化炒米粉
  • 莆田扁肉湯
  • 莆田荔枝肉
  • 冰浸苦瓜
  • 鐵板鹽焗蟶子
2019-06-18 65 浏览
莆田訂左位都要等先可以入座☺️ 無訂位就要下次吧 經常fullbooking😳兩款蟶子菜式有優惠 $198👻👻⚡️#酒糟蟶子蟶子充滿酒味前菜一流👌🏻👌🏻⚡️#莆田荔枝肉咕嚕肉外皮香脆 豬肉無骨 仲用左新鮮荔枝 值得加分⚡️#蒜蓉蒸蟶子餐蟶子細小肥美 最重要無沙蒜蓉過油 不過配蟶子剛好🤙🏻😏⚡️#冰浸苦瓜 苦瓜片脆薄無草腥味附有蜜糖可以沾苦瓜甘苦味道本身已經淡 加蜜糖甘甜 好開胃⚡️#蒲田扁肉湯入面有紫菜 蔥花湯有好香大地魚味道扁肉有點似小雲吞 但最特別係扁肉外皮都係肉製成⚡️#興化炒米粉米粉幼細軟滑 炒得香口條條分明配菜有鮮蝦 豬肉 芹菜等等超推薦
莆田訂左位都要等先可以入座☺️

⚡️#興化炒米粉
米粉幼細軟滑 炒得香口條條分明
配菜有鮮蝦 豬肉 芹菜等等
超推薦
  莆田的蟶子節終於強勢回歸,我當然不會錯過,趁著瑞午節假期,就來尖沙咀分店開餐。這次餐廳還特別加入新煮法,8款菜式當中,紅菇鮮蟶湯及叁芭爆蟶肉都是新菜式,$198可以任選2款,非常抵食。蒜蓉蒸蟶子 廚師將蟶子開邊,再加上大量蒜蓉清蒸,蟶子肉質爽脆香甜,帶有濃濃蒜香。花雕蒸蟶子 相比蒜蓉蒸蟶子,個人更愛花雕清蒸,以陳年花雕清蒸後,有提鮮作用,入口帶有濃濃酒香,味道爽甜,鮮味十足。冰浸苦瓜苦瓜切成薄片後金,以冰鎮方式放上,入口冰冰涼涼,點上蜜糖後,苦中帶甜,非常特別。莆田荔枝肉這個菜有點像咕嚕肉,不過,由於加了荔枝,所以味道比咕嚕肉更甜美,入口帶有荔枝果香,佐飯一流。莆田扁肉湯扁肉有點像魚皮餃,餃皮口感煙韌,餡料帶有肉香,配上紫菜湯,味道超搭。興化炒米粉米粉帶有濃濃米香,而內裏材料十足,有蜆肉、韮菜、花生、豆卜及紫菜,層次豐富,口感清爽。

蒜蓉蒸蟶子
花雕蒸蟶子
2019-06-06
午餐
2019-06-17 145 浏览
🔅🔅🔅自從上次食過一次之後呢日特別掛住他們的蟶子趁住節日帶上媽媽食多次🤩🔸<鐵板鹽焗蟶子> 鹽焗保留了蟶子的鮮肉質肥美口感彈牙😍吃時要小心熱呀~🔹<紅菇鮮蟶湯> 紅菇湯頭味道鮮甜蟶子飽吸了湯汁👍🏻🔸<冰浸苦瓜>媽媽對這苦瓜也讚不絕口苦中帶甜不錯🤩🔹🔸<莆田荔枝肉>外脆內軟帶酸甜😋🔹<莆田扁肉湯>清湯底配細細粒扁肉像在吃香港雲吞的感覺味道是不錯的十分清甜😊🔸<興化炒米粉>跟港式炒米粉有好大分別米粉偏幼細口感不彈牙勝在米香的味道十足加入蝦肉炒帶鹹香😃🔹<總結>第二次吃蒲田之後食物質素依然不錯的🔅🔅🔅
🔅🔅🔅
自從上次食過一次之後
呢日特別掛住他們的蟶子
趁住節日帶上媽媽食多次🤩
<鐵板鹽焗蟶子>
鹽焗保留了蟶子的鮮
肉質肥美口感彈牙😍
吃時要小心熱呀~

<紅菇鮮蟶湯>

食物質素依然不錯的
🔅🔅🔅
紅菇鮮蟶湯
2019-06-17 51 浏览
首先最愛是他們的炒米粉。自己以前去過福建同埋四川好多地方冇一間餐廳好似佢哋咁好.可惜嘅係裏邊有少少嘈座位唔多。😔他們的炒米粉有海鮮..有蝦同埋其他配菜好有特色。能夠做到色香味俱全咁簡單嘅餸菜做到咁好食一啲都唔簡單。你就係裏邊服務態度認真好有禮貌。自己作為一個賓客會覺得賓至如歸。okk呢啲就係佢哋嘅炒聖子。這種福建名菜再一次香港食到覺得好開心。我誠意推薦各位可以去欣賞這款菜式。我決定7月暑假再帶自己媽咪去食一次因為覺得好好食。😊
首先最愛是他們的炒米粉。
自己以前去過福建同埋四川好多地方冇一間餐廳好似佢哋咁好.
可惜嘅係裏邊有少少嘈座位唔多。😔
自己作為一個賓客會覺得賓至如歸。okk
我誠意推薦各位可以去欣賞這款菜式。
我決定7月暑假再帶自己媽咪去食一次因為覺得好好食。😊
2019-06-16 105 浏览
老友聚頭一行四人嚮美麗華食晚飯,朋友嚮附近返工,佢話呢間食肆經常滿座,相信食物水準有番咁上下。先上枱的是這四款小食,加左醋的紫菜,酸尾尾的幾開胃。參巴爆蟶肉好鮮味,肉質好彈很新鮮。以住嚮大排檔或酒家食蟶子通常是蒸的,用鐵板燒就未試過。排走了水份令肉質變得結實,而手鮮味依舊,是另一番風味。酥炒芋心不會糊口,也不會太硬,口感幾好,而且又飽肚,冇嗌錯!是日有少少牙痛,冇食這味閩香洋燒排,所以不知味道如何。炒粉麵飯通常粉麵多兼餸少,這碟興化炒米粉用料都幾重手,變相抵食左!

先上枱的是這四款小食,加左醋的紫菜,酸尾尾的幾開胃。

參巴爆蟶肉好鮮味,肉質好彈很新鮮。

是日有少少牙痛,冇食這味閩香洋燒排,所以不知味道如何。

2019-06-15 61 浏览
今日提早去食父親節飯,揀咗一間米之蓮一星嘅餐廳🍴叫咗一個六人餐,再額外叫豬手同其他餸,已經好足夠開頭苦瓜同紫菜黎嗰陣時,我哋以為好少但之後佢嚟既魚同豬手都好大份,所以都好飽想讚下個豬手,因為豬手炸得好脆,入面啲肉都好嫩,大大力推我地10個人,總共食咗大約2700港幣,我覺得還可以啦
2019-06-15 72 浏览
這天朋友相約一同前往尖沙咀吃飯, 朋友一向喜愛中國文化,我當然帶他品嚐一下中國的美食,我選擇的就是這間福建菜,全因為他得到個美芝蓮的榮耀,加上座位舒適,地點方便,喺種種因素情況下,沒有他選。餐廳正在進行蟶子祭典,我當然點算了兩個蟶子的菜式,紅菇鮮蟶湯, 山海之鮮,融於湯中,福建武夷山稀有紅菇,湯越紅,味越鮮,每隻海聖子飽吸湯汁。 最重要湯也可以喝下去,完全不會浪費。蒜蓉蒸蟶子, 哆頭蟶子的肥嫩,配搭滿瀉的蒜香,根本停不了。 餐廳配製的蒜蓉,味香但幼滑。真不錯,下次再食過。

真不錯,下次再食過。
2019-06-15 70 浏览
莆田呢到出名食蟶子,就連去到新加坡🇸🇬都見到成街分店。第一次黎食Lunch, 食物大致上同晚餐差唔多,不過就變哂set lunch. 每一set 都真係大大份,食到你飽!「冰浸苦瓜」,配一個Honey,甜甜咁食,而且切到好薄,一啲都唔苦,好爽好脆好開胃「莆田荔枝肉」有荔枝一齊整既咕嚕肉,又係酸酸甜甜,做前菜岩哂。「莆田扁肉湯」食落有小小似細粒小小既魚皮餃,不過呢個扁肉有唔同既地方係肉質再結實啲,個皮唔會一夾就散,加上紫菜湯底,絕對係perfect match「蔥薑炒蟶子」好食既係,蟶子肥肥白白,一咬啖啖肉「蒜蓉蒸蟶子」蟶子切開一半再蒸,加上蒜泥,味道完全滲入蟶子肉,蒸得岩岩好👍🏻「興化炒米粉」呢個米粉比一般既較幼,而且唔怕斷哂,每一啖都好彈牙,口感十足
莆田呢到出名食蟶子,
就連去到新加坡🇸🇬都見到成街分店。

第一次黎食Lunch,
食物大致上同晚餐差唔多,
不過就變哂set lunch.
每一set 都真係大大份,食到你飽!

「冰浸苦瓜」,
配一個Honey,甜甜咁食,
而且切到好薄,一啲都唔苦,
好爽好脆好開胃
「莆田荔枝肉」
有荔枝一齊整既咕嚕肉,
又係酸酸甜甜,做前菜岩哂。
「莆田扁肉湯」
食落有小小似細粒小小既魚皮餃,
不過呢個扁肉有唔同既地方係肉質再結實啲,
個皮唔會一夾就散,加上紫菜湯底,
絕對係perfect match
「蔥薑炒蟶子」
好食既係,蟶子肥肥白白,
一咬啖啖肉
「蒜蓉蒸蟶子」
蟶子切開一半再蒸,
加上蒜泥,味道完全滲入蟶子肉,
蒸得岩岩好👍🏻
「興化炒米粉」
呢個米粉比一般既較幼,而且唔怕斷哂,
每一啖都好彈牙,口感十足
星期六同媽咪喺尖沙咀行街 行到咁上下見到”莆田” 米之蓮一星福建菜!媽咪有興趣又唔使等位今日lunch就食佢~ 見到Menu大推聖子 OK喎!$198兩款 食得過 媽咪揀咗”鐵板鹽焗聖子”同”花雕蒸蟶子”平時去食大排檔 好怕食貝殼類海產 因為成日都會食到唔乾淨、會臭又有沙石嘅海鮮。一直怕怕但今日我對呢個聖子評分一百分!先講賣相,已經超級靚仔!一隻隻有半隻手咁大嘅聖子放喺鹽焗鐵板上 拆肉夾出嚟超級肥美海鮮夠新鮮 只要用最普通嘅調味 就可以帶出最鮮甜嘅味道~果然食到我停唔到口!隻隻都滑嘟嘟 重點係洗得好乾淨!一粒沙一粒殻碎都冇!聖子浸喺花雕酒湯底入面 未放低喺枱已經聞到嗰陣酒嘅香味!呢個扁肉湯 係我哋見到隔離枱全部都有叫 所以都抵受唔住誘惑叫咗嚟試一樣冇令我地失望!扁肉小雲吞配上紫菜湯 清清地作為一個開胃湯確實唔錯冰鎮苦瓜! 如果唔係媽咪我絕對唔會叫苦瓜嚟食~但係食咗一塊之後真係停唔到口!佢每一塊苦瓜都切得好薄 係切到透光㗎(好刀工)貼心嘅餐廳仲隨苦瓜奉上一小碟蜜糖 由於我真係唔係好食得苦 基本上我每塊都係要點蜜糖食 口感勁爽嘅苦瓜配蜜糖凍冰冰 口感好過癮另外我哋仲叫咗“莆田荔枝肉”、“
媽咪有興趣又唔使等位今日lunch就食佢~

見到Menu大推聖子 OK喎!$198兩款 食得過
媽咪揀咗”鐵板鹽焗聖子”同”花雕蒸蟶子”

平時去食大排檔 好怕食貝殼類海產
因為成日都會食到唔乾淨、會臭又有沙石嘅海鮮。一直怕怕
但今日我對呢個聖子評分一百分!

聖子浸喺花雕酒湯底入面 未放低喺枱已經聞到嗰陣酒嘅香味!

冰鎮苦瓜!
佢每一塊苦瓜都切得好薄 係切到透光㗎(好刀工)
貼心嘅餐廳仲隨苦瓜奉上一小碟蜜糖

另外我哋仲叫咗“莆田荔枝肉”、“興化炒米粉”

本身我哋都以為眼闊肚窄 但結果我哋將全台嘅嘢都食清光(鼓掌)

依家唔係知蓮一星餐廳果然非同凡響!下次帶埋屋企人嚟試埋佢嘅晚餐Menu先!
午餐
  • 莆田扁肉湯
  • 冰浸苦瓜
  • 鐵板鹽焗蟶子
莆田終於出番哆頭蟶菜式喇!唔係一年四季有得食㗎!所以每年一出我都例必帶媽媽去品嚐,做下孝順女😊😊😊哆頭蟶菜式八選二只係$198,真係好抵食,另外有多款福建菜式選擇,大家一定要來試試呀!餐廳🍴位於美麗華商場二期二樓,環境整潔舒適,未到七時已有七八成入坐率,相當旺場😳😳😳幸好一早已訂位,店員即可安排二人枱給我們,位置非常滿意👍🏻👍🏻👍🏻天氣咁熱先來個冰浸苦瓜消消暑開開胃,一片片薄切嘅苦瓜擺到成朵花咁,好吸引啊!片片透光,冰涼甘甜,極爽口,配上蜂蜜,口感非常清新👍🏻👍🏻👍🏻莆田扁肉湯,粒粒小雲吞外型小巧精緻,外皮爽滑帶Q旦口感,非常特別啊!肉䐄鮮味,湯底香甜,不錯吃的😋😋😋森巴爆蟶肉,味道咸香帶小小辣,好惹味,蟶肉味道鮮甜,不會炒得過火,配合九菜花,真係色香味俱全😍😍😍另一款口味選擇左鐵板鹽焗,上枱熱辣辣,店員提醒我整齊小心燙手啊!隻隻蟶子開口向下插在粗鹽中,除左將鹽味焗入蟶肉內之餘,亦令蟶肉保持熱辣辣,開蓋時蟶子仲出緊煙,非常飽滿多汁,呢種食法非常原汁原味,本人十分喜歡💕莆田荔枝肉,酸甜口味,非常開胃,大大粒去核荔枝清甜多汁,無骨豬肉,啖啖肉,肉質嫩滑,食落令人非常幸福呢😍😍😍興米炒米粉,

參巴爆蟶肉

興化炒米粉

興米炒米粉,每次必點菜式,米粉幼細,材料豐富,海鮮味滲入米粉中,滋味無窮😋😋😋
特別要讚一讚莆田嘅服務員非常勤快有禮,招呼周到,上菜速度非常快,食物亦能保持水準,難怪會客似雲來啦👍🏻👍🏻👍🏻
參巴爆蟶肉