2015-11-27
同朋友係朗豪坊睇完4D 戲,朋友話想食燒海鮮放題,而自己又好想食刺身,於是係openrice search 到呢間舖頭可以有齊我地想要既野,而且又係旺角,我地就去試試。只有呢間門口有2個紅燈籠,所以好易俾我地搵到,由於時間還早,入到去仲可以俾我地揀位座tim~~一坐下睇到個menu 己經有好多選擇,有肉類,海鮮類,野菜類,和食類,炸物同刺身,最重要飲品同甜品都係任食ga~~另外我地仲見到每人只要加多$40 仲可以升級有帶子同帆立貝,我地二話不說即刻嘗試。首先先點一些小食醒醒胃中華沙律雖然係雪藏,但可能夠時間解凍,唔會有食冰既感覺。大大碗味付螺肉完全冇加任何配菜,煙韌的螺肉配合本身濃郁既醬汁。三文魚:新鮮,充滿了魚脂香帶子:比比想像中厚肉,入口質感軟軟甜蝦:鮮甜,但如果有埋蝦頭會更佳到主角燒海鮮出場餐廳是選用在網爐鋪了一張牛油紙,既能減少燒燶食物,又能降低油膩鎖住肉汁,亦能方便店員們即時更換。大虎蝦: 巨形虎蝦,肉質爽口彈牙,蝦身實肉,不需用任何調味料也能食到鮮甜味帆立貝:燒後仍能充滿肉汁保留原汁原味既味道,令我特別追加肥大肉厚既帆立貝青口: 青口水份足夠,相當Juicy又冇海水味食左咁
首先先點一些小食醒醒胃
帶子:比比想像中厚肉,入口質感軟軟
甜蝦:鮮甜,但如果有埋蝦頭會更佳
到主角燒海鮮出場 餐廳是選用在網爐鋪了一張牛油紙,既能減少燒燶食物,又能降低油膩鎖住肉汁,亦能方便店員們即時更換。
青口: 青口水份足夠,相當Juicy又冇海水味
最後當然食埋甜品la~~
芝麻雪糕味夠濃郁滑身,我還一連食左四球。
如以燒肉放題來說,這店算是抵食,地點方便,一邊燒海鮮,一邊食刺身,很不錯!!