2019-11-13 208 浏览
今日同男朋友去荃灣拍拖👫我地都想食下西餐飲下cocktail,於是搵咗間環境幾靚,幾舒服既餐廳。店員好有禮貌,安排咗高櫈2人枱比我地👍🏽Menu有set dinner ,不過我地就比其他野吸引咗。我地嗌咗個龍蝦湯,慢煮牛膝肉配番紅花意大利飯,傳統法式油封鴨腿配菠蘿莎莎。另外嗌咗杯refreshing同埋Mojito😋龍蝦湯係店員推薦,好濃好好飲,唔會膩🦞牛膝肉食落口感似煮淋既牛腩,意大利飯好有番茄味,粒粒分明,好正😋😋最後鴨腿比較特別,唔係間間餐廳見過,於是試下。側邊配咗d食落好清甜既沙律,鴨腿肉好淋又入味,皮煎到好脆好香。推薦大家!🤗
2019-11-05 177 浏览
好耐冇同老公拍下拖,今日難得放假,佢帶咗我去荃灣呢間好有情調嘅餐廳食晚餐🥰我哋每人點咗一個set dinner,餐湯係羅宋湯,不過不失,反而餐包非常有驚喜,質感帶點煙韌而且非常新鮮😋頭盤係先海膽櫻花蝦慕絲,海膽好新鮮,唔好以為食完面頭嘅海膽會好upset,下面嘅慕絲都係充滿海膽味,而且帶着淡淡嘅櫻花蝦香,非常回味🥰Main course我哋都揀咗美國頂級西冷牛扒,足足12oz,其實都幾大,我都有啲後悔一人叫一個set,早知就叫一個set然後試多啲唔同嘅嘢🙈我哋order咗5成熟,效果非常好,中間仲見到鮮紅嘅肉色得嚟唔會有血絲或者血水,咬落非常juicy,而且一啲筋都冇👍🏻最後係是日甜品,麵包布甸整得唔錯,好香1蛋味,重點係唔會過甜👍🏻
2019-11-04 179 浏览
柔和的燈光,配以英倫式的裝潢,感覺猶如置身於哈利波特的場景當中。羽衣甘藍沙律 $88沙律內除了羽衣甘藍還有藜麥、炸淮山、神石榴、及苜蓿苗;配料新鮮,羽衣甘藍以醬汁稍為醃過,去掉了原有的青澀味,酸酸甜甜的非常開胃,經神石榴點綴後味道更清新,淮山口感軟糯,配以爽脆的羽衣甘藍及藜麥令口感層次豐富。西班牙黑毛豬鞍配白酒燴蘋果,熱情果汁 $288豬鞍非常厚身,原本還擔心會嚡口,但一切下去便知肉質軟熟,火喉控制得恰到好處,肉汁被充分鎖住,值得讚揚;伴碟的白酒蘋果燴得入味,上面配以幼滑輕盈的Mascarpone cheese,再以琥珀合桃作點綴,整體配搭得宜。美國頂級牛胸腹肉,牛骨髓 $348牛胸腹肉味濃郁,無需多作調味已風味甚出,經過烤焗到三分熟後再切片,口感軟嫩帶有嚼勁;伴隨的牛骨髓非常有驚喜,面頭加了蜜糖稍為用火燒過,使其如焦糖布甸般香脆,內裡則包裹着入口即溶的牛骨髓,令人再三回味。芝士薯條 $38 蒜蓉BB菠菜 $38

羽衣甘藍沙律 $88

西班牙黑毛豬鞍配白酒燴蘋果,熱情果汁 $288

美國頂級牛胸腹肉,牛骨髓 $348

芝士薯條 $38

蒜蓉BB菠菜 $38
2019-11-04 176 浏览
好耐無落去荃灣搵好野食啦!今日我就同幾位朋友搵食途中,竟然發現一間超有驚喜的西式餐廳,地址近荃灣站,只需要步行幾分鐘就到,沿途可以經商場行過來,其實幾方便的。呢間餐廳就係叫”Chalet”! 原來Chalet有瑞士小木屋的意思。呢度係分2層的,服務員招呼我地上左2樓,一上來,深深比呢度既環境吸引住!因為2樓佈置超有驚喜!餐廳的格局模擬書房,墻壁有書架及書本,另有舒適的皮製梳化及cushion,配上浪漫和諧的燈光,好似只會拍劇出現的環境甘,簡直打卡一流!檯面的餐牌封面十分有質感,一打開,見到餐單分為幾個類別:湯、前菜及小食、意粉及意大利飯、主菜、甜品及Set Dinner。最後我地叫左以下食物:前菜:羽衣甘藍沙律(藜麥、炸淮山、神石榴)。呢個沙律係我人生食過甘多沙律以來,最最最值得推薦的!一來食材健康,羽衣甘藍、藜麥、淮山及石榴都對身體很好,很有益。二來製法及醬汁特別,沙律竟然沒有生的味道,因為羽衣甘藍有小小煮熟左的味道,而且醬汁不是平時食開的醋,而是甜甜的。淮山是炸過的,好香口,藜麥同神石榴增加口感!意粉及意大利飯:黑松露薄片意大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫。上面的泡沫是牛肝菌產生的,加

最後我地叫左以下食物:
前菜:

意粉及意大利飯:
黑松露薄片意大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫。上面的泡沫是牛肝菌產生的,加入牛肝菌令整個意大利飯味道更香濃,牛肝菌泡沫亦令整個飯層次更豐富。
意大利飯十分Creamy, 口感不太硬。黑松露味道突出,另外整個飯更為好味!大啡菇是成個上的,好Juicy。

主菜:
2個主菜無論是味道還是整體外形,都十分有驚喜!上菜時好似藝術品甘令!真係可以攞來打卡

西班牙黑毛豬鞍配白酒燴蘋果(熱情果汁)。西班牙黑毛豬鞍是整個上的,服務員建議我地食甘多切甘多,因為煮時,肉汁是鎖上的,如果一早切開曬,就會凍左及味道會變左。一入口,簡直係驚為天人!口感好嫩滑,而且非常多汁。另外醬汁是熱情果汁,酸酸甜甜的,好開胃。燴蘋果,吃得出使用白酒燴,上面有蜜糖煮過的核桃,燴蘋果口感滑滑的,中間有芝士。另外,豬鞍下面還有的是紫薯,是糖心紫薯,甜甜的,好吃!

美國頂級牛胸腹肉,牛骨髓。我地叫左3成熟,第一次食甘生的牛肉,竟然感覺唔錯。牛肉顏色嫩嫩的,望到都流口水!中間的是火箭菜、神石榴及蘿蔔片,增加Fresh感。另外牛骨髓上面鋪有焦糖,十分香口。下面是薯蓉,好香牛油味,都非常好吃!看得出廚師的用心!因為牛骨髓上面做了裝飾,好有藝術氣息。

主菜可以用$38加配芝士薯條、蒜蓉BB菠菜、黑松露炒雜菌或者凱撒沙律。我地就揀左芝士薯條和蒜蓉BB菠菜。

芝士薯條十分邪惡!上面鋪滿了芝士,而且芝士可以起絲的,證明新鮮炸的。薯條份量都多。

蒜蓉BB菠菜,是用蒜蓉來煮,菠菜嫩口,都不錯吃!

整體感覺十分良好,看的出餐廳的用心。服務員招呼好好,上菜時每份食物都跟我們詳細說明,解釋食法。環境及座位舒服,岩曬Gathering或者拍拖!下次都會選擇呢度!
2019-10-30
  • 西班牙黑毛豬鞍配白酒燴蘋果(熱情果汁)
  • 美國頂級牛胸腹肉,牛骨髓
2019-11-03 3430 浏览
同媽咪大戰完荃灣嘅Ikea當然要帶佢黎高質小木屋「CHALET」食野啦除左食物高質,地方就腳,服務周到最緊要係環境氣氛都吾錯👍.餐廳既裝修佈置頗具心思🥰全店裝潢以木系為主燈光昏暗配上輕快既音樂,不錯👍分為三區,戶外區,餐飲區同二樓樓上戶外區嘅石牆配上高身枱凳,感覺RELAX餐飲區嘅燈光更昏暗,有酒吧枱,感覺舒適二樓就未上過去啦,下次帶埋成家人先去Lu🤣.今次店員安排我地坐係戶外區嘅近窗位雖然位置有D偏但Waiter既服務都一樣咁好咁貼心呢💕.餐牌分MAIN同SETSET比較抵食,有三款主食可以揀但媽咪想散叫🤣.貨真價實既原隻波士頓龍蝦完全冇偷工減料👍大火將龍蝦既表面燒至香脆龍蝦肉仍保持住鮮嫩彈牙,仲有好多龍蝦膏添入口冇腥味,仲帶少少焦香龍蝦鉗已去左殼而切邊嘅蝦肉用叉好輕易就剝到底部係茄蓉意粉茄蓉醬汁同意粉配合得岩岩好條條意粉都掛到茄蓉醬仲有粒粒開心果仁碎就伴碟,口感豐富🥰.即叫即整既芝士薯條薯條上鋪滿半融芝士食落外脆內薯又好有芝士香,大讚👍.新鮮沙律菜落左酸汁,麵包糠,煙肉碎,芝士粉食落爽口帶少少微酸,好開胃呢.鵝肝頗為厚身,目測有2vm厚口感豐厚油潤旁邊既蘋果蓉可平衡鵝肝既肥膩感~.

同媽咪大戰完荃灣嘅Ikea
當然要帶佢黎高質小木屋「CHALET」食野啦
除左食物高質,地方就腳,服務周到
最緊要係環境氣氛都吾錯👍

餐廳既裝修佈置頗具心思🥰
全店裝潢以木系為主
燈光昏暗配上輕快既音樂,不錯👍
分為三區,戶外區,餐飲區同二樓樓上
戶外區嘅石牆配上高身枱凳,感覺RELAX
餐飲區嘅燈光更昏暗,有酒吧枱,感覺舒適
二樓就未上過去啦,下次帶埋成家人先去Lu🤣

今次店員安排我地坐係戶外區嘅近窗位
雖然位置有D偏
Waiter既服務都一樣咁好咁貼心呢💕

餐牌分MAIN同SET
SET比較抵食,有三款主食可以揀
但媽咪想散叫🤣

貨真價實既原隻波士頓龍蝦
完全冇偷工減料👍
大火將龍蝦既表面燒至香脆
龍蝦肉仍保持住鮮嫩彈牙,仲有好多龍蝦膏添
入口冇腥味,仲帶少少焦香
龍蝦鉗已去左殼
而切邊嘅蝦肉用叉好輕易就剝到
底部係茄蓉意粉
茄蓉醬汁同意粉配合得岩岩好
條條意粉都掛到茄蓉醬
仲有粒粒開心果仁碎就伴碟,口感豐富🥰

即叫即整既芝士薯條
薯條上鋪滿半融芝士
食落外脆內薯又好有芝士香,大讚👍

新鮮沙律菜
落左酸汁,麵包糠,煙肉碎,芝士粉
食落爽口帶少少微酸,好開胃呢

鵝肝頗為厚身,目測有2vm厚
口感豐厚油潤
旁邊既蘋果蓉可平衡鵝肝既肥膩感~

雖然係一塊,但個SIZE如一隻拳頭咁大
成個蟹餅都係一絲絲嘅蟹肉製成
再將兩面煎至香脆
建議食之前啫D檸檬汁落去,可以平衡膩感
2019-10-31
2019-11-01 178 浏览
荃灣一向俾人感覺係有好多抵食嘅小食,例如豆腐花、篤魚蛋等等,估唔到原來都有一啲比較高級路線嘅餐廳,今日就嚟咗Chalet。我哋要咗每人一個dinner set,前菜係半熟吞拿魚配三文魚子,朋友好喜歡個半熟吞拿魚,覺得佢有少少地中海菜嘅感覺添。主菜我哋分別要咗鴨胸配焗薯同埋燒烤醬豬肋骨,鴨胸好嫩滑,我會比好高嘅分數,配合埋車厘子醬同菠蘿汁醬都幾襯。焗薯都好好味,牛油味唔會太重。豬肋骨亦都表現不俗,我好鍾意佢骨上面嘅比較肥美嘅肉,配合醬汁酸酸甜甜好好味。美中不足係個甜品有點兒一般,如果可以係蘋果批或者系carrot cake 會開心啲。總括嚟講餐廳裝修特別,走懷舊英倫風,架上有一整排嘅書,配上呢個大班椅造型嘅梳化,好適合一大班人傾計、慶祝節日或者生日。服務方面,員工亦都非常有禮,上每一味菜都會細心介紹,係加分嘅地方。

2019-10-31 117 浏览
🥰原來荃灣有間咁出色既西餐店👍🏻絕對要推介俾大家·🦞燒原隻波士頓龍蝦配開心果香茅茄蓉意粉($298)未食見到已經有驚喜🥰香到一個點~喜愛食茄醬茄蓉既我 俾佢100分😋帶酸度好開胃!!好貼心地龍蝦鉗脫殻⋯啖啖肉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻大食仔唔洗剝得咁辛苦😂😂·🐷美式燒烤醬豬肋骨配薯條.火箭菜($288. Set dinner) 份量十足!!用上大量火箭菜鋪底,係我超愛既火箭菜啊😍最怕食豬肋骨難咬開好費力,呢度既唔會啊~輕輕一咬成條肉出左黎🥰輕鬆!薯條都不錯吃~秒清·🐟半熟吞拿魚伴三文魚籽.跟餐送既頭盤~半熟吞拿魚點上芥末醬⋯提升口感😋·🥣洋蔥湯.暖胃~伴隨餐包香脆,我鍾意浸湯食☺️·🍮奶凍.加入士多啤梨醬🍓不算太甜🥰·🍫熱朱古力($48)favvvvv~·📍Chalet荃灣青山公路407-411號金荃大廈地下B鋪
🥰原來荃灣有間咁出色既西餐店👍🏻絕對要推介俾大家

🥣洋蔥湯.暖胃~伴隨餐包香脆,我鍾意浸湯食☺️

🍮奶凍.加入士多啤梨醬🍓不算太甜🥰

🍫熱朱古力($48)favvvvv~

📍Chalet
荃灣青山公路407-411號金荃大廈地下B鋪
2019-10-29 105 浏览
是咁的,CHALET就係正IKEA對面,都幾好揾。不過唔係朋友介紹都唔知道荃灣有間咁舒服既西餐廳,一入到去見到好多情侶黎呢到拍拖呢。一早book定枱,入到黎已經set好位了。食飯之前點左飲品先,我揀左杯雙重朱古力,真係超級濃厚既朱古力味,好滿足呢。呢杯好似係枱枱都會點既飲品~佢個樣都幾得意呀。今次我地點左3個main dish,牛豬同海鮮都試下。整體質素都唔差,我自己就比較中意波士頓龍蝦,夠鮮甜,肉質都可以,而且唔太難拆肉。另外烤乳豬都幾特別,出面少見。燒原隻波士頓龍蝦配開心果香茅茄蓉意粉美國頂級西冷牛扒傳統西班牙烤乳豬前菜同湯,仲有小食薯條:最後有餐甜品布甸,好清甜,非常岩做飯後甜品呢!有人生日~只要提早book枱都會送返個蛋糕仔,係lemon cheese cake,都好fresh!仲有隻唐老鴨,廚師畫功一流!

一早book定枱,入到黎已經set好位了。

呢杯好似係枱枱都會點既飲品~佢個樣都幾得意呀。

燒原隻波士頓龍蝦配開心果香茅茄蓉意粉

美國頂級西冷牛扒

傳統西班牙烤乳豬

前菜同湯,仲有小食薯條:

最後有餐甜品布甸,好清甜,非常岩做飯後甜品呢!

2019-10-29 251 浏览
筆者每天通勤的巴士總會經過這條路,隔著玻璃窗看了幾年,今夜竟終有機會親身到臨其中一間餐廳——「Chalet」。位於大街上的「Chalet」,相當好找。昏暗的燈光為「Chalet」增添了幾分浪漫格調。餐廳以小木屋為主調,木地板、木桌,還有墜吊在天花板的花草,蠻有特色。馬刀貝是日本產的貝類海鮮,非常肥美大隻,入口鮮味濃郁。醬汁特別的用上了黑啤來煮,所以會感覺到一股啤酒香味夾雜著。另外也因加了辣椒,入喉後會有點微辣更惹味。晚巿set dinner系列收費尚算合理,二百多元包括了餐湯至甜品各項目。餐湯是椰菜花湯,質感creamy又香甜。隨湯附上一小片餐湯,麵包體不過不差。半熟呑拿魚蠻重魚油香味的,有少許入口即融感。三文魚子撈了沙律醬,入口爆開後出現海水咸香,是一道不錯頭盤。豬肋骨烤得香口,切開後有6件,份量挺多。肉質非常軟腍,塗在面上的美式燒烤醬完全滲入,味道甜甜的。粗薯條薯香十足,而火箭菜沙律正好用來平衡肉肉的油膩。甜品是意式奶凍,雖然是隨餐甜品,但也很有誠意的出現了畫碟。滑溜質感的奶凍有著很濃雲呢拿味。不喝酒的筆者點了mocktail,這一杯的名字令人想起了韓國著名的女子組合,又是一股青春

位於大街上的「Chalet」,相當好找。

昏暗的燈光為「Chalet」增添了幾分浪漫格調
黑啤辣椒馬刀貝

馬刀貝是日本產的貝類海鮮,非常肥美大隻,入口鮮味濃郁

醬汁特別的用上了黑啤來煮,所以會感覺到一股啤酒香味夾雜著
。另外也因加了辣椒,入喉後會有點微辣更惹味。
餐湯

半熟吞拿魚伴三文魚子

半熟呑拿魚蠻重魚油香味的,有少許入口即融感

豬肋骨烤得香口,切開後有6件,份量挺多。肉質非常軟腍
,塗在面上的美式燒烤醬完全滲入,味道甜甜的

粗薯條薯香十足,而火箭菜沙律正好用來平衡肉肉的油膩。
甜品

甜品是意式奶凍,雖然是隨餐甜品,但也很有誠意的出現了畫碟
。滑溜質感的奶凍有著很濃雲呢拿味。
Girls Generation

不喝酒的筆者點了mocktail,這一杯的名字令人想起了韓國著名的女子組合,又是一股青春回憶澭上心頭

以紅莓汁作底,還加入大量莓果元素;另也有檸檬葉跟姜味汽水,甜酸辣百味雜陳

2019-10-28
黑啤辣椒馬刀貝
半熟吞拿魚伴三文魚子
Girls Generation
2019-10-26 115 浏览
📍Chalet (荃灣)🔻Happy Friday🥳呢間荃灣的Chalet,典雅既木系裝潢,好有英倫小木屋的感覺,格調十足,而且食物質素真心不錯!🔻餐湯 - 南瓜忌廉湯南瓜湯糊度調教得好好,清甜得黎口感幼滑!作為開胃既餐湯非常合適!🔻頭盤 - 半熟吞拿魚伴三文魚子吞拿魚既外層烤香,令到魚味更加突出!不得不提醬汁加入淡淡既芥末味道,配上三文魚子,一試難忘!🔻主菜 - 法式半煎鴨胸配鯷魚,牛油焗薯,車厘子汁半煎鴨胸口感一流!配埋車厘子汁更加帶出鴨胸既煙香味!鯷魚既咸香更加帶出焗薯既味道!成道菜既配合都好有心思!🔻主菜 - 美式燒烤醬豬肋骨配薯條,火箭菜沙津豬肋骨肉質幼嫩,不過略嫌乾身。豬助骨加上薯條配埋火箭菜就岩岩好,解到膩又好refreshing!🔻P.S 值得一提既係呢度有好多好特別既Cocktail選擇!鐘意試特色Cocktail既千其唔好錯過!環境舒服指數:🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 8.6/10推介指數:🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭 8.1/10地址:荃灣青山公路407-411號金荃大廈地下B鋪(荃灣地鐵站A3出口步行約8分鐘)
📍Chalet (荃灣)

🔻餐湯 - 南瓜忌廉湯

🔻頭盤 - 半熟吞拿魚伴三文魚子

🔻主菜 - 法式半煎鴨胸配鯷魚,牛油焗薯,車厘子汁

🔻主菜 - 美式燒烤醬豬肋骨配薯條,火箭菜沙津

環境舒服指數:🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 8.6/10
推介指數:🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭 8.1/10
2019-10-26 94 浏览
今日去食朋友一早就book 好的餐廳!一入到餐廳下層比較有酒吧feel !服務員請了我們上2樓!一上到2樓,嘩!好有英式書房feel😍我們兩個點了一個美國頂級西冷牛扒套餐炭燒澳洲羊架有一個湯~南瓜番茄湯香濃幼滑!酸酸甜甜好好味!頭盤 半熟吞拿魚!好好味!好滑!有種好好好滑的牛肉的感覺!主菜西冷牛扒牛肉好有肉味好香!軟淋香滑!🤣😂👍🏻👍🏻甜品麵包布丁!炭燒澳洲羊架好香羊味!肉質好香滑!十分推薦!👍🏻👍🏻👍🏻
今日去食朋友一早就book 好的餐廳!
一入到餐廳下層比較有酒吧feel !
服務員請了我們上2樓!
一上到2樓,嘩!好有英式書房feel😍
我們兩個點了
一個美國頂級西冷牛扒套餐
炭燒澳洲羊架
有一個湯~南瓜番茄湯
香濃幼滑!酸酸甜甜好好味!

頭盤 半熟吞拿魚!
好好味!好滑!有種好好好滑的牛肉的感覺!

主菜西冷牛扒
牛肉好有肉味好香!軟淋香滑!🤣😂👍🏻👍🏻

甜品
麵包布丁!

炭燒澳洲羊架
好香羊味!肉質好香滑!十分推薦!👍🏻👍🏻👍🏻
2019-10-23 158 浏览
仔仔正日生日,諗左好耐決定食CHALET。一入餐廳侍應好熱情地介紹餐牌,我記得上網睇過人地食心太軟時,係個碟到畫公仔寫 happy birthday咁樣好靚,我就同個侍應要求,點知侍應回覆話,呢d 係要一日前預訂先有,加上專門畫的那同事今日冇返, 那時我真係有點失望的。但最後送上甜品時,竟然超級驚喜我和仔仔都嘩左聲出來。佢地超有心思見到仔仔著住 Spider-Man衫 就畫左Spider-Man 係個碟到呀!仔仔開心到係咁叫我幫佢影相留念。Set Dinner 一份 是日餐湯~南瓜湯 (南瓜打哂蓉好滑配個脆身麵包點湯食好夾。)頭盤 ~ 半熟吞拿魚伴三文魚子 (估唔到半熟吞拿魚點小小汁夾幾粒魚子係咁 滋味仔仔試左件都話得。)主菜 ~ 美式 燒烤醬豬肋骨配薯條 ,火箭菜沙律(豬肋骨一刀切落去已經好淋, 又夠哂入味, 明明6條骨,我切切下,仔仔一人已經食左4條, 我只分到兩條食,可想而知有幾好味。)是日甜品~ 奶凍 (由於個心太軟太過出色,呢個奶凍突然被比下去。)另外order 左 黑松露薄片意大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫~仔仔點名要食,入口每一啖都好香黑松露,個菇和飯吸哂d 味,真係一流
仔仔正日生日,諗左好耐決定食CHALET。

Set Dinner 一份

是日餐湯~南瓜湯
(南瓜打哂蓉好滑配個脆身麵包點湯食好夾。)

頭盤 ~ 半熟吞拿魚伴三文魚子

主菜 ~ 美式 燒烤醬豬肋骨配薯條 ,火箭菜沙律
,可想而知有幾好味。)

另外order 左 黑松露薄片意大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫~仔仔點名要食,入口每一啖都好香黑松露,個菇和飯吸哂d 味,真係一流,仔仔真識貨。

最後就係 朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 ~ 打卡影相必定要叫,真係好吸精, 哄得我地好開心,一焗好拎出來食,一口心太軟夾小小雪糕真係冇得彈。

2019-10-22 2693 浏览
行到邊食到邊~荃灣-今次朋友帶我到荃灣。他説有一間西餐廳環境適合拍照打卡😍於是相約在此吃晚餐。-我們二人點了一個晚餐套餐及另外散點一個意大利飯。-Sea Urchin Sakura Shrim~套餐的頭盤另加HK$58便可以升級鮮海膽櫻花蝦慕斯。海膽鮮美在口腔內綻放,櫻花蝦慕絲軟滑又清甜,加上這道菜顏值高。真是另人一試難忘。-Soup Of The Day~是日餐湯是南瓜忌廉濃湯。南瓜濃郁到位,奶香十足。-HK$288 Grilled Pork Rib In BBQ Sauce 套餐的主菜是我最喜愛的豬肋骨😁豬肋骨輕輕一咬骨肉分離,肉質嫩不黏牙。這裡的BBQ醬與其他餐廳不一樣,多了一點蘋果清新香味。-HK$248 French Edible Crab Risotto~米粒粒粒分明吸滿濃郁奶香味道,蟹肉新鮮嫩肉。此道菜擺碟精美👍🏻。-Daily Dessert ~麵包布丁-HK$58 Chalet~餐廳自家制手工啤酒,清爽不太濃。飲品餐牌是木製,挺特別😃-餐廳晚上九點後搖身一變變成酒吧。酒吧位置放滿了不同類型的酒,十分型格。晚餐時段也是一個拍攝的好地方。坐位附近也用木箱盛著不同類型的酒古
行到邊食到邊~荃灣

我們二人點了一個晚餐套餐及另外散點一個意大利飯。
Sea    Urchin    Sakura    shirmp

Soup  of  the  day

Grilled  Pork  Ribs    BBQ  Sauces

French  Edible  Crab  Risottos

Daily Dessert ~麵包布丁
麵包布丁

😃
Chalet

坐位附近也用木箱盛著不同類型的酒古典風的電話另外門外有一架盛滿花的單車。又是影相及吃好嘢好去處😆

2019-10-18
Chalet
  • Sea Urchin Sakura Shrimp
  • 法國麵包蟹燴意大利飯
2019-10-18 190 浏览
如果想二人世界又好 朋友聚會又好 呢間餐廳絕對滿足到大家既要求。前菜係半熟吞拿魚伴三文魚子,吞拿魚入口即溶另外+58試左龍蝦湯。個湯有好濃郁既龍蝦味,絕對唔係罐頭湯個種主菜我點左西冷牛扒,朋友話太多根所以食唔到,甘呢個無辦法既第二個主菜試左意大利飯 個賣相比較特別,如果唔夠牙力既話 呢個就好適合你最後甜品方面個奶凍係是日甜品🍮另外再+38叫左芝士蛋糕。總括黎講,食物方面係ok既 值得一提係店員既服務態度係100分
主菜我點左西冷牛扒,朋友話太多根所以食唔到,甘呢個無辦法既
奶凍,芝士蛋糕🍰
主菜  西冷牛扒
主菜意大利飯
前菜
龍蝦湯
Refreshing  (飲品)
2019-10-08
  • 意式奶凍
  • 半熟吞拿魚伴三文魚子
2019-10-18 2197 浏览
荃灣愉景新城對面,有間幾特別嘅酒吧餐廳,環境舒適,感覺高尚,CHALET餐廳共兩層,低層外圍更有吸煙區,與內層相隔🌠Set Dinner around $300左右🌠有餐湯、頭盤、主菜以及甜品🌌南瓜湯配麵包🌌南瓜湯相當濃,有南瓜香甜之味, 帶少許南瓜蓉,而餐包本身牛油味香,與南瓜湯非常夾👍🏻🌠半熟吞拿魚配三文魚籽🌠吞拿魚外層煎香,內裡幼嫩,感覺幾特別,三文魚籽帶鮮,混合進食既新鮮又開胃🎇美式燒烤醬豬肋骨配薯條火箭菜沙律🎇豬肋骨分量相當多,足一排共6條骨,燒烤汁酸酸甜甜夠惹味,肉質唔錯,一切即開🐖薯條熱辣辣,而本身經調味的薯條幾出色,外脆內軟帶少少辣味一切即開✨法式半熟鴨胸配鯷魚 牛油焗薯車厘子汁✨半熟鴨胸嫩口,雖然大件,但煎得非常嫩,配車厘子汁幾清新,肉味鹹而香,唔錯鯷魚味道刺激新奇,配焗薯吃更夾🎇麵包布甸🎇麵包布甸相當特別,質感是豐滿的麵包,味道為甜甜的布甸,加上少許朱古力醬及糖霜,令外貌相當好看🎆Sparkling water $28🎆大大支750ml,都好抵飲總括而言,呢到環境相當唔錯,而服務質素亦都好高,食物唔錯,適合一大班人飲酒作樂,亦可共享晚宴慶祝的好地方😁👍🏻

餐廳共兩層,低層外圍更有吸煙區,與內層相隔

🌠Set Dinner around $300左右🌠
有餐湯、頭盤、主菜以及甜品
南瓜湯配麵包

🌌南瓜湯配麵包🌌
半熟吞拿魚配三文魚籽

🌠半熟吞拿魚配三文魚籽🌠

🎇美式燒烤醬豬肋骨配薯條火箭菜沙律🎇
美式燒烤醬豬肋骨配薯條火箭菜沙律

薯條熱辣辣,而本身經調味的薯條幾出色,外脆內軟帶少少辣味

一切即開

✨法式半熟鴨胸配鯷魚 牛油焗薯車厘子汁✨
法式半熟鴨胸配鯷魚 牛油焗薯車厘子汁

鯷魚味道刺激新奇,配焗薯吃更夾
麵包布甸

🎇麵包布甸🎇