2019-09-03
大角咀真係好多好野食 今日又比我地搵到一間正野啦!!!比佢個魚子醬吸引左 話時話好似咁大個女都冇咩點食過 成個餐都係$250 like Facebook 重有9折 即刻入去試試啦晚餐都好多選擇 而且+$38就轉套餐 包埋沙律🥗湯同飲品先上左個烤西班牙水晶包見個名咁得意 又平平地$38 就試一試 唔知點解叫水晶包不過佢係面頭咸咸地 又脆脆地 而且超鬆軟 原來麵包可以咁好味 另外配上3個醬汁 ❤️紅色個味好似肉醬意粉 中間係橄欖油 綠色問左係秘製味噌💚我最鐘意E個然後到主角啦!皇家魚子醬三重奏 上碟就知係高質野 不過同餐牌有出入 因為佢地會照返當日最新鮮既食材而有少少改動 多士改成我最鐘意既劍魚腩呀!😍😍豉油芥末改為魚子醬 成塊放入口 個魚油味出曬黎 魚腩入口即溶 而魚腩邊位又結實 雙重口感 食完個魚油味重係個口到徘徊 正到呢紅蝦蟹肉薯仔沙律🥗中間應該夾雜左金華火腿?味道夠濃帶出埋薯仔既香 再加多幾粒魚子醬 口感豐富到呢🤤🤤🤤而溫泉蛋平時都好鐘意 再加幾粒魚子醬 嘩 係升華咗嘅溫泉蛋 !套餐意粉-乾魚子醬海蝦意大利粉🇮🇹又一勁野 新鮮到係你面前刨乾魚子醬 原來1大塊要成萬蚊架 真係覺得自己變
晚餐都好多選擇 而且+$38就轉套餐 包埋沙律🥗湯同飲品
套餐意粉-乾魚子醬海蝦意大利粉🇮🇹又一勁野 新鮮到係你面前刨乾魚子醬 原來1大塊要成萬蚊架 真係覺得自己變左有$人 食緊咁貴既食材 但其實只係$250😂😂成個意粉好creamy 重有意粉 唔係一般意粉 佢地話只係選用料 都選左好多隻先選到佢出黎 口感比較實 唔係淋啤啤個d 我杯茶呀!
其實2個女仔 食完個餐都好飽 因為中途重飲左個栗米湯 同平時食個d粟米羹好食10倍 因為佢係用新鮮栗米再打成蓉再煮 所以真係超足料
另外點了芝士焗澳洲和牛面頰肉 好淋身 唔會好似牛扒咁有排咬 已經成3寸厚 面頭有上芝士 我覺得好似西餐版既牛腩 好好食👍🏻重有個底 係自家打既薯蓉 超滑 就算我地已不好飽 都!清!曬!
最後飲埋餐飲 個薑茶幾好味 夠薑味但又唔會太辣👌🏻
好開心食到間咁高質既西餐廳 平民價錢食到高質既魚子醬 下次帶男友黎食下先得 比佢欣賞下個魚子醬之餘 我自己都想試埋佢個海膽焗元貝😍😍聽老闆講黎緊有個大芝士輪返Tim ar 期待下先🥳🥳