2018-10-19 224 浏览
路經石門京瑞廣場, 見OpenRice 評價不錯, 就試一試...龍蝦湯~送上時, 我們還以為是贈送的例湯, 問一下侍應, 他還說不會有整隻龍蝦俾你, 但湯裡會有龍蝦肉 (一個連加一差不到$100 既湯, 都可以有半隻龍蝦"殼"的期望吧~), 他沒錯, 湯裡有肉的,  有一丁點的, 比M記龍蝦湯還少......壽司拼盤~刺身和飯都是常溫的, 味道一般, 新鮮度成疑...Main Course 牛柳~做到要求的五成熟, 水準還可以~但配菜薯條都只有數條...燒油甘魚鰭~最好的一味菜, 熱、外皮脆、肉嫩, 不錯~總括而言, 這一中價餐並不合格, $7xx 應該可以吃到更真的龍蝦湯和更新鮮的壽司~

龍蝦湯~
龍蝦湯

壽司拼盤~
刺身和飯都是常溫的, 味道一般, 新鮮度成疑...
壽司拼盤

Main Course 牛柳~
做到要求的五成熟, 水準還可以~
但配菜薯條都只有數條...
牛柳

燒油甘魚鰭~
最好的一味菜, 熱、外皮脆、肉嫩, 不錯~
油甘魚鰭

题外话/补充资料: 只收現金...
2018-10-18
油甘魚鰭
2018-10-14 170 浏览
又黎開沙田呢邊做野,之前試過係第一城河畔個邊度食飯,今次去左石門既Explorer Fusion Restaurant 度試下啲fusion菜。餐廳裝修係走時尚風,佢有西式同日式既餐牌,但我個人比較鍾意西式,所以就叫左個意式蕃茄燴美國牛肋肉條配白飯 (HKD 88)餐湯係羅宋湯,餐飲叫左凍檸檬茶。個羅宋湯幾好味,酸辣度適中,而且都幾夠料,有薯仔同蕃茄,仲有啲香草做伴碟。至於個主食好大份,賣相又唔錯,有唔少既牛肋骨。另外仲有西蘭花同紅蘿蔔添。個牛肋骨好軟熟,啖啖肉唔韌而且味道好好。 個檸檬茶就不過不失。

個羅宋湯幾好味,酸辣度適中
,而且都幾夠料,有薯仔同蕃茄,仲有啲香草做伴碟

至於個主食好大份,賣相又唔錯
,有唔少既牛肋骨。另外仲有西蘭花同紅蘿蔔添
。個牛肋骨好軟熟,啖啖肉唔韌而且味道好好

意式蕃茄燴美國牛肋肉條配白飯

個檸檬茶就不過不失。

意式蕃茄燴美國牛肋肉條配白飯
2018-10-12 110 浏览
最近很常過來石門吃晚餐 這裡比較少連鎖式餐廳,有不少小店進駐朋友得喜歡這家餐廳的室外座位,像最近這種天氣座左外面非常舒適 餐廳同時提供西餐跟壽司刺身,很特別 店內座位不多,環境舒適什苺沙律配藍芝士沙律用上自家沙律油,沙律菜來得新鮮酸酸甜甜很開胃,不得不說藍芝士味道十分香濃日本直道鯛魚刺身鮮度十足,肉質爽且油份不重初入口,魚肉味道較淡但愈嚼魚的鮮甜愈感明顯上級壽司盛盒有三文魚腩,三文魚,油甘魚,甘蝦,吞拿魚,三文魚籽,海膽,帆立貝海膽質感紮實,入口即溶三文魚籽鹹鮮度出色,更有淡淡清新的柚子香氣帆立貝非常厚身口感彈牙,吃得滿足榖飼牛柳牛柳顏色粉嫩,肉質鬆化不帶筋肉味濃而肉汁豐富烤薯仔很粉糯,吸收了牛柳的肉汁,份外滋味除了食材新鮮外,菜式的水準也很高呢 沙田石門安群街3號京瑞廣場第一期地下G10號舖
朋友得喜歡這家餐廳的室外座位,像最近這種天氣
座左外面非常舒適
餐廳同時提供西餐跟壽司刺身,很特別
店內座位不多,環境舒適

什苺沙律配藍芝士
沙律用上自家沙律油,沙律菜來得新鮮
酸酸甜甜很開胃,不得不說藍芝士味道十分香濃

日本直道鯛魚刺身
鮮度十足,肉質爽且油份不重
初入口,魚肉味道較淡
但愈嚼魚的鮮甜愈感明顯

上級壽司盛盒

海膽質感紮實,入口即溶
三文魚籽鹹鮮度出色,更有淡淡清新的柚子香氣

帆立貝非常厚身口感彈牙,吃得滿足

榖飼牛柳
牛柳顏色粉嫩,肉質鬆化不帶筋

肉味濃而肉汁豐富
烤薯仔很粉糯,吸收了牛柳的肉汁,份外滋味

除了食材新鮮外,菜式的水準也很高呢

沙田石門安群街3號京瑞廣場第一期地下G10號舖
2018-10-11
  • 日本直道鯛魚刺身
  • 上級壽司盛盒
2018-10-11 1232 浏览
可能大家對沙田石門的了解不清楚,但其實如果細心找一找,仍能在當中嚐到優質食肆😂經openrice 的尋找,我們決定一嚐日式Fusion 餐廳 Explorer Fusion Restaurant 😍😍從石門站到餐廳只需要2分鐘的路程,十分方便。餐廳用半開放式的設計,有一半的座位在室內,另一半的在外面,十分西化🤣因為已接近夏天的尾聲,不少客人都坐在户外,chill翻兩杯🤣不到十分鐘,第一道菜 Explorer Platter上菜了😍有parma ham和煙三文魚配有芝士粒和沙律菜。餐廳十分體貼地附上了甜酸的沙律醋,減低芝士的肥膩感和火腿的咸度😆值得一讚的是芝士十分香濃和creamy,與parma ham十分合襯。然後凍醬油煙鴨胸上菜☺️凍煙鴨胸出其地十分鮮嫩,沒有雪藏味,醬油地鴨胸本身的蘇味帶走,十分滿意😘飲品方面,我選了熱情果梳打,十分清新宜人,不會過甜或偏淡。而男友點了咖啡😆Explorer 爆丼隨即上菜😍😍份量十分大,刺身有三文魚、呑拿魚、油甘魚、帶子、章魚、(牡丹蝦?!)全部都十分新鮮😘😘😘三文魚籽大大粒,入口即化,非常滿足☺️☺️☺️男友點的和牛漢堡也上菜了😂賣相十分精美,和牛扒也十分

Explorer    Platter

凍醬油煙鴨胸

Cuppacinno

Explorer  爆丼

和牛漢堡

男友點的和牛漢堡也上菜了😂賣相十分精美,和牛扒也十分有厚度。份量十分大,侍應在上菜時也提我們要先按扁,才放進口中😂值得一讚的是廚師把煎蛋的技術做得淋漓盡致😘蛋汁把整個burger 更加多汁滋味。配菜如蕃茄都十分有誠意,事先用醬汁醃過,不會太單調👌🏻

經過這次入石門覓食,我重新定義了馬鐵線美食沙漠這個稱號,細心一找其實仍能找到有誠意又高質素的餐廳😆😆
2018-10-11
Explorer    Platter
凍醬油煙鴨胸
Cuppacinno
Explorer  爆丼
和牛漢堡
2018-10-09 92 浏览
睇外觀你以為係酒吧🍺? 其實佢仲有西式x日式fusion 菜食嫁 餐廳環境好舒服 好適合朋友聚會 而家秋天仲有陣陣微風吹住🌬 坐係露天位非常之舒服☺精選自家沙律🥗有機菜x日本刺身係一個唔錯嘅選擇 沙律除左有菜之外 仲有牛油果🥑 同珍珠蕃茄🍅 而上面佈滿三文魚剌身🐟 八爪魚剌身🐙 芥末八爪魚🐙 同蟹子🦀 再加上巴馬巨芝士🧀同黑醋 原來都幾夾嫁啵 有西式風格之餘仲有日式風味 唔會話俾某一邊搶左做主角特選刺身6款(竹)🐟🦐🥢刺身分別有三文魚腩 油甘魚腩 吞拿魚腩 牡丹蝦 海膽 帶子 刺身非常之新鮮 一啲雪藏味都冇 好鮮甜 牡丹蝦好大隻 帶子好厚 好大粒 食落好有滿足感 海膽值得一讚 食完口腔keep住徘徊住海膽嘅鮮甜味😻 真係想再encore🤤慢煮美國豬肋骨配沙律薯角🐖慢煮牛扒就食得多 慢煮豬肋骨唔係間間餐廳都有會有 呢到嘅豬肋骨經歷完慢煮之後再加上醬汁烤焗 慢煮令肉汁鎖住係裏面 切開嘅時候會見到肉汁流出 好juicy 好嫩滑 必叫之選🤤👍🏻

精選自家沙律🥗

特選刺身6款(竹)🐟🦐🥢
刺身分別有三文魚腩 油甘魚腩 吞拿魚腩 牡丹蝦 海膽 帶子

慢煮美國豬肋骨配沙律薯角🐖
2018-10-05
男朋友有朋友係石門返工,話過對面幾多野食,搵朋友同時,就去其中一間醫下肚啦。呢間「Explorer Fusion Restaurant」,所謂Fusion,就係西日餐廳。😳我地難得唔太餓,叫左少少野試下,果到啲野都唔平嫁🤐—藍妹幾鐘意佢好多自選配搭,客人可以因應自己既要求去揀岩食既配料,價錢亦好清晰。—凱撒沙律配63度溫泉蛋凱撒沙律食得多,不過好少見會配溫泉蛋。😮沙律就冇乜特別,但係用溫泉蛋汁撈埋一齊食,係另一種新鮮嘗試呢。😊—特選刺身6款(竹)佢分別有吞拿魚腩、活北海道帶子、時令海膽、油金魚腩、三文魚腩同赤蝦。🐟🦐呢盤刺身可算係近來食過最好食既,全部都好新鮮。藍妹最欣賞佢既刺身唔會雪到好冰好硬,平時果啲始終會有啲雪味。😣赤蝦非常大隻,好豐富既膠質,食到漿住個口。🤤海膽味道比較重,有少少腥味,不過尚在藍妹接受範圍內。好少食吞拿魚腩既藍妹,覺得呢間既味道岩食,淡而清新。😋—慢煮挪威三文魚慢煮三文魚,最緊要唔好煮到老,呢間合格👏 能夠見到佢仲保留住魚既肉汁,唔會鞋,魚油既香味配埋醬汁,藍妹食到lam lam脷。😜值得一提係佢既薯蓉,好滑,而且好香牛油味,男朋友都大讚。💙—其實呢間野真係幾貴
我地難得唔太餓,叫左少少野試下,果到啲野都唔平嫁🤐
凱撒沙律配63度溫泉蛋
凱撒沙律食得多,不過好少見會配溫泉蛋。😮
特選刺身6款(竹)
呢盤刺身可算係近來食過最好食既,全部都好新鮮。
赤蝦非常大隻,好豐富既膠質,食到漿住個口。🤤
海膽味道比較重,有少少腥味,不過尚在藍妹接受範圍內。
好少食吞拿魚腩既藍妹,覺得呢間既味道岩食,淡而清新。😋
慢煮挪威三文魚
慢煮三文魚,最緊要唔好煮到老,呢間合格👏
值得一提係佢既薯蓉,好滑,而且好香牛油味,男朋友都大讚。💙
其實呢間野真係幾貴,食左幾樣野已經接近700,不過水準係有既。
如果係想慶祝節日,都未嘗唔係一個好選擇。
(佢果到有得睇波飲啤酒喔😆)
2018-09-29 143 浏览
同男朋友黎左沙田石門食野,就係貪呢度人流唔多,可以享受一下靜嘅環境。呢間餐廳幾特別,係日本同西餐嘅fusion bar and restaurant。雖然石門人唔多,但呢間餐廳都book爆左,同埋感覺有一部分係熟客,同侍應幾好傾。頭盤我地叫左個凱撒沙拉配63度溫泉蛋。建議一定要界開隻蛋,撈勻食,超正(我係溫泉蛋fans)。蛋汁配上酸醋同蔬菜,開胃得黎幾香。呢個fusion小食係凍醬油鴨胸,口感清新,好開胃。食完凍野想食下上熟野,所以我地叫左火炙壽司盛合,包括左三文魚、吞拿魚、帶子、海膽。侍應同我地講唔洗點任何醬汁,因為師傅已經幫我地落左海膽汁,好正。個人認為最好食係海膽!Main dish係意式燒春雞。

。蛋汁配上酸醋同蔬菜,開胃得黎幾香。

呢個fusion小食係凍醬油鴨胸,口感清新,好開胃。

Main dish係意式燒春雞。
2018-09-27
  • 凱撒沙律配63度溫泉蛋
2018-09-26 122 浏览
沙田石門一帶屬於傳統工商貿區 ,這區特點是中午有龐大的人流, 而傍晚及晚上人煙稀少。主要靠附近的屋苑如濱景花園等等 ,近年的石門邨落成以及即將的石門邨二期落成,相信人流會更加多0配合京瑞1、2期商場,店舖相繼開始營業, 社區的人流相信不下於沙田市中心。 所以很多餐廳都在此相繼落戶,要在沙田尋找美食,作為一個識飲識食的沙田人,當然要去到沙田石門 一帶出沒。☃️餐廳主打西日fusion菜式,裝修帶有酒吧風格,及帶輕微omakase的即席坐格局。🍻提供沙田區少有的飛鏢場地🥃時令新鮮刺身menu 盡現眼前🥢三文魚雜菜沙律, 三文魚用料都非常新鮮,蔬菜 refreshing。🥦🥒油甘魚 大甜蝦 兩件吞拿魚中脂, 肥美橫紋間著墨不多, 但魚肉保持鮮嫩, 較有咬口感覺, 肉味質感感覺強烈。🤩海膽新鮮程度一般,海水味不突出,但勝在夠大件。😍燒西冷牛仔扒, 點5成熟 ,望起來比較生 。但我則認為品質上乘的牛扒 ,吃五成熟已經很足夠 ,就像魚生一樣 ,很raw的感覺很有肉味。😋😋

🍻

提供沙田區少有的飛鏢場地🥃

時令新鮮刺身menu 盡現眼前🥢

油甘魚 大甜蝦 兩件

海膽新鮮程度一般,海水味不突出,但勝在夠大件。😍

2018-09-26 120 浏览
朋友係石門收工,我地就去左石門街邊既一間Explorer Fusion Restaurant食野。呢間餐廳感應更像一間bar,入面既食物價錢合理,而且聽朋友講幾好味下。餐廳仲有其他選擇!香辣燒雞翼:雞翼肉嫩,燒得香脆可口。唔會有偏乾既感覺。煙三文魚牛油果沙律:用料好新鮮,無論係菜還是牛油果亦然。最好味係煙三文魚,有少少煙薰味,三文魚又新鮮!---香辣大蔥吞拿魚蓉卷:除了魚蓉之外,當中有些更是吞拿魚刺身,外層包住香辣的沙拉醬,味道比一般吞拿魚蓉卷更有層次感。Ecplorer壽司:吞拿魚蓉配上鮮美的帶子,食落新鮮又清甜。松葉蟹,海膽手握壽司:海膽真係大大份又新鮮,入口即溶!真係好正呀!一定要食呢度既海膽呀!---意式燒春雞伴紅酒燒汁:呢款係餐廳最新的餐單。因為我地都鐘意試新野。哈哈!燒春雞分量好足,有半隻雞。用意式烹調,感覺又幾特別。餐廳更令上燒汁,食得清淡既朋友都唔駛怕咸!👍🏻👍🏻👍🏻---我地仲叫左兩杯soda,一杯係檸檬梳打,另一杯係雜莓梳打。呢間餐廳既soda都整得好好味,薄荷葉令梳打更覺清新,而且顏色亦好靚。唔錯!無論飲品還是美食都好好味,值得回味!👍🏻👍🏻👍🏻

餐廳仲有其他選擇!

香辣燒雞翼:雞翼肉嫩,燒得香脆可口。唔會有偏乾既感覺。

---

無論飲品還是美食都好好味,值得回味!👍🏻👍🏻👍🏻
2018-09-18 4422 浏览
有個朋友轉左去石門個頭返工,平時就好懶去搵佢架啦🤣難得今日放風假就諗住去接佢收工。佢提議係附近食飯,就黎左呢間係石門站隔離商場既Explorer Fusion食野啦。佢話之前來食lunch都唔錯😋黎到門口以為係食西餐,但入到去又有刺身menu wow,攪到我有D亂😩🤷🏼‍♀️🤣果然佢係走fusion路線。有appetizer又有pasta仲亦有刺身壽司,選擇都幾多元化。另外佢都有D室外半露天既座位,都啱D鍾意呼吸既朋友🤫🤣我地今晚6點到,都有D人在外面坐happy hour。由於朋友麻麻地食生野,我地就叫左個火炙壽司🍣🍣盛合、雞翼同個和牛漢堡🍔去share。火炙壽司先上場,賣相唔錯! 有海膽、帶子、中toro、三文魚、油甘魚同吞拿魚,standard得來都幾豐富。火灸既程度剛好,面燒起左但入面個心既肉質仲好鮮味同好嫩👏🏼我食左個帶子、油甘魚同中toro,帶子好甜、而兩舊肉都好甘香😋😋朋友食另外個三款都話唔錯。唯一有少少不足係舊飯🍙有少少散,同筷子夾點完醬油就易散開。和牛漢堡🍔個份量好厚好大,除左個和牛扒之外仲有好多配菜。店員叫我地切之前用面頭個面包壓一壓隻太陽蛋🍳等D蛋汁流落個和牛扒度食

火炙壽司盛合

和牛漢堡配薯角

和牛漢堡🍔個份量好厚好大,除左個和牛扒之外仲有好多配菜。店員叫我地切之前用面頭個面包壓一壓隻太陽蛋🍳等D蛋汁流落個和牛扒度食會好食D,果然係香左,牛既鮮味幾出。雖然如果佢唔講我唔會咁勁食得出係和牛,但係漢堡扒既牛味比平時食既鮮D同嫩D👍🏼
香辣燒雞翼

香辣燒雞翼就係相對比較普通既小食,雖然燒既程度剛好,有D香草加係面提升個香味,但食落就食唔到咩辣味,味道較為普通。🤷🏼‍♀️
雜莓梳打
青檸梳打

連特飲我地每人食左240蚊,價錢都好合理,主菜都幾好食,起碼係呢D新小區都多一個選擇都唔錯👏🏼
2018-09-17
火炙壽司盛合
和牛漢堡配薯角
雜莓梳打
青檸梳打
2018-09-16 93 浏览
我們知道馬鐵石門站近年開了很多特色食肆,於是趁有空便到那裡逛逛有什公好吃.....這夜經過這間名叫Explorer fusion餐廳,感覺很悠閒和寫意,應該適合一大班朋友或三五知己閒聚的好地方。我們叫了三道菜—頭盤是精選自家製沙津,味道清新,不太濃味;牛油果配上新鮮的魚生,不錯!第2道菜我們叫了上級壽司盛合,餐廳用了酸薑砌了丨朵花及用了小黃菊點綴了這道菜,頗有心思。果真是每件壽司很新鮮,我尤其喜歡吃甘蝦和帶子,鮮甜之外點些芥末更惹味。最後我們叫了一碟黑松露忌廉汁意大利粉配溫泉蛋。一上菜我們就聞到一陣陣黑松露的淡淡香味,恰到好處,沒有蓋過忌廉意粉本身的味道;白汁又香又濃,配上蛋汁吃很滋味,而且非常飽肚!環境舒服配上食物更加relax自在。

環境舒服配上食物更加relax自在。

2018-09-13
2018-09-13 68 浏览
在石門站C出口附近同fd交收文件,順便食埋晚飯!餐廳外牆好有歐陸風情,令人有衝動入去!呢個祝福板可以俾人留下一些腳毛𥚃面似日本的居酒屋,仲播埋音樂聽!一來我地叫左個凱薩沙拉配63度溫泉蛋,睇來佢地有將個溫泉蛋set左個度數,將個軟熟蛋搞勻,煙肉咸香加蛋cream,食落去好fresh味道岩岩好!個手握壽司有三個級别,而我地揀左中間個級別來試上級壽司組合$198好多款都係我至愛,首先食個海膽壽司,個飯握得幾好,同海膽好鮮甜,食到有少少海水味油甘魚個樣好似話我知叫我快點食左佢自選意粉,呢個主題幾好,可以任意自己配什麼食材意粉,我揀左海膽帶子磨菇菌意粉,一百蚊頭有找,個汁溝左芝士碎更加香濃!香煎三文魚配芥末子忌廉醬,個露筍好爽脆,三文魚都煎到不錯!最後叫杯飲品,今晚己好豐富

呢個祝福板可以俾人留下一些腳毛

𥚃面似日本的居酒屋,仲播埋音樂聽!

個手握壽司有三個級别,而我地揀左中間個級別來試
上級壽司組合$198

油甘魚個樣好似話我知叫我快點食左佢

香煎三文魚配芥末子忌廉醬,個露筍好爽脆,三文魚都煎到不錯!

最後叫杯飲品,今晚己好豐富
  • 凱撒沙律配63度溫泉蛋
2018-09-13 65 浏览
今日約左好朋友晚飯,想搵個位坐得耐啲傾下偈,於是揀左朋友之前介紹嘅呢間西日餐廳。餐廳屬於酒吧形式。可以選擇室內或室外座位。戶外環境其實都幾好如果唔係怕落雨我都會揀外面坐。餐牌都有唔少款式,日式嘅有刺身,壽司,丼等等,西式嘅有漢堡,扒同意粉之類。我地決定西日都叫啲。首先一人嚟一隻生蠔。生蠔好新鮮,濃濃嘅海水味道配合鮮甜嘅肉質,令人食完一隻想encho!之後叫左個店員介紹好多人鍾意食嘅池魚刺身。個刺身放得好靚,將條魚骨捲埋放喺側邊,仲有條有花嘅植物放左喺刺身上面。第一次食池魚,又名鰺魚,刺身入口即融,質感有啲似吞拿魚。正當我諗緊點樣唔好嘥刮埋條魚骨啲肉嚟食時,侍應埋嚟收左我條魚骨話原來廚師會幫我地炸埋佢嚟食架!之後再上枱條魚骨已經變左咁冇特別加啲咩調味,食落好鬆脆好似食炸魚皮咁,加上炸過嘅魚脂非常香口,連埋個頭都食得,出面真係未試過咁食呢。呢個池魚一味兩食,值得推介!另外叫左個凍醬油鴨胸小食。浸過醬油嘅鴨胸甜甜地,再沾芥末食,味道不錯。叫左一個主食,和牛漢堡配薯角。超大份,有沙律配菜,漢堡入面有隻太陽蛋,煙肉,芝士同牛肉。侍應教我地用上面嗰塊包壓落去隻蛋度等啲蛋黃流出嚟,先再切兩份食。切開

餐廳屬於酒吧形式。可以選擇室內或室外座位。戶外環境其實都幾好如果唔係怕落雨我都會揀外面坐。餐牌都有唔少款式,日式嘅有刺身壽司,丼等等,西式嘅有漢堡,扒同意粉之類。
我地決定西日都叫啲。
首先一人嚟一隻生蠔。

之後叫左個店員介紹好多人鍾意食嘅池魚刺身

切開先見到入面塊和牛漢堡有成3cm咁厚!

我嘗試將成個漢堡包壓實,成個放落口,失敗了。都係要分開一樣一樣咁食。個包烘到表面脆口,將佢點流出嚟嘅蛋漿就咁食原來幾唔錯,好香口。下面嗰幾層可以一齊食,和牛聞落都幾香肉味,漢堡咬落去啲肉亦有少少脆口,原來係因為啲煙肉煎到好脆,幾夾嘅配搭。但個和牛稍為咸左少少,變左搶左肉本身嘅味道。入面嘅芝士如果再濃味啲或者多啲我會更喜歡呢個漢堡。連皮嘅薯角好食,唔會炸得太油同太硬。
一人一半食完個漢堡已經夠飽。
最後埋單每人唔洗三百,有生蠔又有刺身,唔算貴,下次可以約朋友喺戶外邊食邊飲酒。

2018-09-12 124 浏览
工作關係,果客要求係馬鐵站附近傾工作,要搵個合適環境都有d困難。又要環境好,又要食物質素好,仲要地點方便之餘仲要唔洗等。最後選擇左石門呢間Fusion菜,有西式又有日式揀,唔怕得失個客。最緊要係可以book定位!先揀食物,食飽個肚,慢慢傾工作,環境舒服,有輕柔既背景音樂,令氣氛輕鬆。餐牌選擇多,大家都對此贊口不絕。花多眼亂,最後我選擇左日式午餐—火炙四色飯。火燒三文魚好正,唔會燒得過火!魚生夠鮮味!同行人就揀左車仔麵點餐紙。係西式意粉,醬汁、配料、主菜都自由配搭。對於細食和大食既人來講最適合!一上菜,仲飄來陣陣既煤氣味(黑松露醬味)。正!整體餐廳環境好,食物質素高,價錢合理!亦會係我係沙田見客既首選地方!

餐牌選擇多,大家都對此贊口不絕。

一上菜,仲飄來陣陣既煤氣味(黑松露醬味)。正!

整體餐廳環境好,食物質素高,價錢合理!
亦會係我係沙田見客既首選地方!
2018-09-10
2018-09-07 64 浏览
今日去石門等我朋友收工,我地就諗住係附近食埋晚餐,佢就介紹左一間西日嘅fusion菜,佢話都唔錯,咁我地就去食!去到餐廳,環境似西式嘅酒吧餐廳,加上燈光同音樂,都幾有氣氛,裏面仲掛住一d日本裝飾,都幾特別,幾舒服!餐牌~~什莓沙律配哥根蘇拿藍芝士,自家沙律油~芝士味道唔錯,幾濃好香,配上自家制沙律油,好夾,沙律菜都好新鮮,最特別係有橙👍🏻我覺得好好食特選手握壽司拼盤~呢個真心正,拍得住日本!d刺身好新鮮,由其海膽同吞拿魚腩,海膽味重又濃,三文魚腩好肥美,好重鮮味,第一次係香港食壽司覺得好食,值得一試北海道鮮帶子配荷蘭大啡菇菌海膽龍蝦汁意粉~雖然佢個名好長,但係佢真係好足料,帶子鮮甜,意粉好彈牙,有口感,仲要有我最喜歡的海膽,d菇都好入味澳洲穀飼牛柳配薯蓉~牛柳口感唔錯,肉質新鮮,五成熟剛剛好,咬落口好淋食物質素同環境都唔錯,我下次都會再黎!

餐牌~~

什莓沙律配哥根蘇拿藍芝士,自家沙律油~

特選手握壽司拼盤~

北海道鮮帶子配荷蘭大啡菇菌海膽龍蝦汁意粉~

澳洲穀飼牛柳配薯蓉~
牛柳口感唔錯,肉質新鮮,五成熟剛剛好,咬落口好淋

食物質素同環境都唔錯,我下次都會再黎!