2017-08-25
喺北角新光戲院睇完大戲周圍行搵嘢食,搵到一條好多食店既巷,經過見到呢間環境格調唔錯,就入咗去試吓。一邊裝修好得意,麻雀雖小搭五藏俱全,鋪頭雖然好細但係環境不錯,份外格調。田園沙律配自家油醋汁菜好新鮮而醋嘅味道好有口感,同好特別,鍾意食醋嘅朋友一定要點佢地嘅自家醋汁沙律黎食。意大利芝士條配黑松露醬芝士有五條,佢出面嘅炸皮同街外邊唔同,佢係混入左香草,感覺香口啲, 入面的芝士有拉絲嘅效果,黑松露醬好香,配黑松露醬有意外驚喜嘅味道。輕煎帶子蟹子黑醋珍珠帶子煎得好香口,如果鍾意食帶子嘅話應該要嗌兩份先夠喉,黑醋珍珠味道特別。黑松露海膽鵝肝忌廉芝士意大利飯呢個可以推介一下,黑松露醬配意大利飯好香,鵝肝煎得剛剛好,好香之餘食囉唔會太油,而海膽就大大份非常之甜,唔會腥,最後意大利飯個汁唔會太流,好香口。最後叫咗兩杯熱嘅薄荷朱古力,朱古力龍尾得來加小小薄荷味,飲落都幾好OK。
田園沙律配自家油醋汁
意大利芝士條配黑松露醬