2017-10-10
今日同朋友入荃灣,見openrice 寫呢間幾特別就黎試下一去到門外已經有個同人咁高既大黃蜂!入到去無論背景、枱上既擺設都係同Transformer 有關,鐘意Transformer 既人,一定鐘意!入面野食選擇唔多,主要係麵食,不過每樣都特別,係出面都比較少見而望望菜單,款式唔算多,不過每樣都幾特別。 我點左個黃酒雞柳湯米線,老闆娘話呢個係藥饍好補嫁!岩女仔食!但我都要補下haha。食落味道唔錯,而且用料好足,湯底又唔太濃,幾好食!我朋友就叫左個豬軟骨豬腸米線,餣制得好入味,而湯底亦唔咸但好濃郁,而且份量都係多☺️最後仲見到樣幾特別既小食,炸珍珠奶茶第一次見有店做呢個菜式,食落幾特別,有d似食炸饅頭,不過冇佢咁乾身,而入面有珍珠提升口感,都幾好食!總括黎講,無論食物質素、環境都係幾有心思,成日諗唔到食咩可以黎食下!
而望望菜單,款式唔算多,不過每樣都幾特別。
最後仲見到樣幾特別既小食,炸珍珠奶茶