2019-05-08
食慣銅鑼灣地鋪,同朋友上去樓上餐廳試試食野。尚鮮係百樂中心八樓,同MTR時代廣場只係唔夠五分鐘既距離。餐廳既感覺好cozy, 燈光暗暗地,環境又幾靜,幾適合同三五知己聚會。一坐低店員已經好熱情介紹招牌美食,同埋時令推介海鮮。望一望餐牌先知原來7:30前離座或者21:30後入座都有八折優惠,生啤亦都做緊promo。火鍋配料同湯底既選擇都好多,同朋友諗左好耐都傾唔掂數,決定叫個星級之選套餐,咩都食下咁。又叫左個時令鯛魚試下。平時都好少係餐廳食到鯛魚,今次真係一試難忘,除左好新鮮之外,口感亦都好輕盈,入口即融。火鍋湯底叫左姬松茸冬瓜同雜菜湯,兩邊都相當足料,好鮮味,淡淡地唔會搶左配料既味。店員好貼心,知我地唔食豬內臟,轉左豬肉片比我地,牛肉同豬肉片都片片厚薄分明,肥瘦岩岩好。丸同雲吞都係手做,外表精緻又足料。海鮮拼盤同樣好新鮮,淥一淥d鮮味出曬黎。價錢雖然唔算特別平,但食物好高質,絕對係超值,特別推薦刺身同海鮮拼盤!