2017-11-22
今晚屋企晚餐無著落,於是同黃兔周圍行下,睇下有咩好野食,經過這裡比個越式火鍋吸引左入來店舖面積較細,枱與枱之間好窄,坐得不太舒服好彩我地點了火鍋同面包盅,二人枱勉強放得下,但都感覺有點迫,若然點了2個火鍋-定放不下。晚市套餐包咖啡或茶,特飲正價六折。越式牛肉火鍋(1人用)個鍋有別於平時火鍋,湯底係越式湯粉那種湯底,有香茅香葉等,清清地不太濃。火鍋料有薄切美國牛肉,-片片掛在架上,賣相吸引!牛肉肥瘦適中, 在湯上淥一淥,已經入味不需另外點汁了還有魚蛋及牛丸(估不到好彈牙),芝士波(好流心),金菇,粟米(由頭煮到落尾都唔淋,較遜色),烏冬等!不過侍應不會主動加水,無錯不是加湯是加水,所以略為遜色同埋星期六,日及公眾假期不會供應火鍋!芝士咖哩牛腩面包盅拌牛油金磚賣相好吸引,份量好多,還有一碗白飯!牛油金磚係烘過的厚切牛油蒜蓉包,味道好香脆同好香牛油味,原本唸住試一啖,怎料忍不住成個食哂至於咖哩好香濃,牛腩同薯仔入哂味好淋,面包内裡吸收左咖哩汁,外面還脆脆的,好好食本人覺得這個咖哩牛腩包好出色
本人覺得這個咖哩牛腩包好出色