豬骨湯底食多咗,如果想轉吓口味,呢間魂拉麵嘅墨魚汁同只有晚市六點後先至供應嘅菠菜汁豬骨湯底就真係要試一試。一嚟唔會好油,冇味精好健康,食完麵飲晒成碗湯一啲都唔口渴。麵嘅軟硬度可以自己選擇仲可以揀多葱添!老闆話個豬骨湯底每日用咗好多個鐘頭去煮,門口仲有個video添。個黑魂配合左鳴門卷蟹膏蟹肉同埋叉燒,湯底有豬骨嘅濃同海鮮(墨魚汁)嘅鮮味。佢個日本梅雪碧,酸酸地少少咸配合雪碧好飲過鹹檸七!個炸雞配合酸甜醬唔會膩,咬落仲有肉汁添!菠菜味都夠香,鮮味十足!炸雞塊都夠晒juicy!整體上表現不俗!
菠菜味都夠香,鮮味十足!
炸雞塊都夠晒juicy!
整體上表現不俗!
2018-03-20 48 瀏覽
我最喜歡日本拉麵的地方是它的湯底千變萬化,每每都能感受到久經歷練的風味。濃郁、豐厚、清新等等,都愈喝愈滋味。就如在太子的魂,他們的湯底也是靈魂所在。看著店內以木為主的設計和格局,就如置身日本民居區域的小拉麵店一樣。不過這裡好先進環保,點菜就用tab來點,取代傳統的一人一張紙。晚上有四款拉麵和六種小食選擇,貴精不貴多。我和男友覺得太極和青龍都較特別,另外加兩款小食。青龍為豚骨湯配秘製的菠菜汁,整碗綠油油的。濃厚 creamy的豚骨湯本身已經又香又滑,加上菠菜汁帶來清新的味道,多喝也不膩半熟溫泉蛋夠香滑,叉燒一大片不會太多脂肪,還有清甜的粟米粒和蔥粒。除此之外,店家更加了蟹肉和魚子醬,豪華感即時提升,更讓湯加上鮮甜味呢麵條不太幼身,喜歡偏硬的麵條更掛湯,煙靭又彈牙15元的小食好便宜呀!這魚干外層香甜,咬下去較結實,充滿魚鮮味,點了蛋黃醬微酸又有另一種感覺。太極即黑白湯,所以就是豚骨湯配墨魚汁,烏黑的湯底還配木耳,黑上加黑墨魚汁主取顏色,味道不算太濃。這邊也很豪華的加了蟹膏和金箔,金箔就沒味道的,但蟹膏的鮮味非常突出,濃郁芳香,配在這海產豚骨湯好夾!黑色湯底更易看到麵條掛汁的情況。另外叫了個

青龍拉麵

麵條不太幼身,喜歡偏硬的麵條更掛湯,煙靭又彈牙

烤日本味淋魚乾

墨魚汁主取顏色,味道不算太濃。
太極拉麵

黑色湯底更易看到麵條掛汁的情況。

另外叫了個18元的八爪魚波波,本以為是普通的八爪魚丸,但份量多又爽口彈牙,都值得叫。
八爪魚波波

每人百多元埋單~ 總括而言,這裡的湯底都好足料,濃厚又creamy,喝完嘴唇黏黏的,但不油膩這點簡直滿分!
2018-03-11
烤日本味淋魚乾
2018-03-19 49 瀏覽
又係係屋企呢頭搵食既一天,太子有間唔會坐得好迫既拉面店。日式豚肉煎餃子18🥟皮薄,有些菜,無肉”酥”,唔會膩。烤日式味淋魚干15平價小食,燒得好靚,喜岀望外,熱辣辣,脆卜卜,惹味有嚼口,又有魚味。火魂拉面99三文魚肉和叉燒也好吃,蕃茄味不重,辣湯帶有勁蒜味,妹佢吃得好快呀,樹一聲就已經食曬😱青龍拉面99主要材料有青豆蟹棒粟米日本玉子紫菜等,叉燒入口香鬆,我喜歡面經過我劃紙後,真是適中的硬度,富彈性,拉面唔會太多,個人認為飲曬d湯好飽了🤤日本梅子雪碧18必飲項目,梅子加雪碧的感覺,啖啖都有氣十分爽,有點像咸檸七的感覺,總之好喝。食後感:次次去食都忍唔住要飲好多湯,因為真係煲得好好味,唔會過咸,真材實料,就腳,成日都想黎食。魂竟然令不喜歡吃拉麵的人感到好吃😎真的有點神!

又係係屋企呢頭搵食既一天,太子有間唔會坐得好迫既拉面店。

日式豚肉煎餃子18
🥟皮薄,有些菜,無肉”酥”,唔會膩。

烤日式味淋魚干15

火魂拉面99

青龍拉面99

日本梅子雪碧18

魂竟然令不喜歡吃拉麵的人感到好吃😎真的有點神!
2018-03-19 40 瀏覽
魂拉麵早年由銅鑼灣搬遷到太子,人氣依然不減!餐牌由自己寫紙改為電子餐牌,少左份日式傳統拉麵店既感覺,不過資訊好清楚。有寫齊青龍有咩料,仲有得揀麵既軟硬度、調味既濃度同減少配料。<日本Hata原味波子汽水,$18><青龍拉麵,$99>青龍係每晚六點後先供應,由秘制波菜汁配豚骨湯底,配以叉燒、玉子、蟹肉加魚子醫而成。以前食覺得一食難忘,不過今次食無左呢種感覺。湯底略嫌淡左少少,唔夠波菜味,拉麵好煙韌,玉子同叉燒都係好食。<火魂拉麵,$99>火魂由蕃茄辣汁配豚骨湯底,配以叉燒、玉子和三文魚肉而成。呢個辣味好特別,有別於一般拉麵既辣味,但好滋味。<日式炸雞塊,$20>炸雞熱辣辣,肉質鮮嫩,炸粉多左少少,不過整體不錯。
魂拉麵早年由銅鑼灣搬遷到太子,人氣依然不減!

日本Hata原味波子汽水
<日本Hata原味波子汽水,$18>
<青龍拉麵,$99>
<火魂拉麵,$99>
<日式炸雞塊,$20>
炸雞熱辣辣,肉質鮮嫩,炸粉多左少少,不過整體不錯。
2018-03-13
日本Hata原味波子汽水
2018-03-17 36 瀏覽
今天跟朋友到此店吃拉麵,份量太少又貴,吃完也不飽,不太值。我们点了2碗拉麵,味道非常一般,位子坐得不舒服,可能是櫈太高,枱是相对太低。我俩吃了178,我朋友拿了180到櫃面付錢,老闆竟老冯不找回2元。做生意非常不老實。
2018-03-17 28 瀏覽
係花虛買完花, 去西洋菜北街睇下有咩食.比衣間(魂)外面既日本音樂吸引入左去試下.落單係用電子方式, 好環保又先進火魂拉面 $99蕃茄辣汁配豚骨湯底, 配叉燒, 玉子&三文魚碎湯汁有淡淡既蕃茄味但濃濃的豚骨湯, 唔太辣面底係幼面, 軟硬度我揀左(中),  超岩我.份量都好大太極拉面$99墨魚汁配豚骨湯底, 配以叉燒, 玉子, 蟹膏, 金箔超矜貴既拉面, 加左金箔重有我最愛既蟹膏, 衣個配搭加係拉面到睇得出師傅係想別出一面.好特別. 好好味烤日本味淋魚乾$15衣個價錢真係好扺, 出面食同等份量至少2倍價錢烤得好乾身, 又夠味, 唔洗點沙津醬都已經好好食日本梅子雪碧 $18超特別, 梅子酒就飲過, 但梅子雪碧真係未飲過.梅子酸酸地/咸咸地比梅檸7好飲得多
係花虛買完花, 去西洋菜北街睇下有咩食.
比衣間(魂)外面既日本音樂吸引入左去試下.

落單係用電子方式, 好環保又先進

火魂拉面 $99
蕃茄辣汁配豚骨湯底, 配叉燒, 玉子&三文魚碎
湯汁有淡淡既蕃茄味但濃濃的豚骨湯, 唔太辣
面底係幼面, 軟硬度我揀左(中),  超岩我.
份量都好大

太極拉面$99
墨魚汁配豚骨湯底, 配以叉燒, 玉子, 蟹膏, 金箔
超矜貴既拉面, 加左金箔

重有我最愛既蟹膏, 衣個配搭加係拉面到
睇得出師傅係想別出一面.
好特別. 好好味

烤日本味淋魚乾$15
衣個價錢真係好扺, 出面食同等份量至少2倍價錢
烤得好乾身, 又夠味, 唔洗點沙津醬都已經好好食

日本梅子雪碧 $18
超特別, 梅子酒就飲過, 但梅子雪碧真係未飲過.
梅子酸酸地/咸咸地比梅檸7好飲得多

2018-03-16 22 瀏覽
今日去了吃魂拉麵,店內格局挺吸引,挺有那種日式的感覺,我特別喜歡坐那些吧枱。電子落單夠high tech,點了一個太極拉麵、青龍拉麵、八爪魚波波、日式炸雞塊和魚乾。一如我之前的貼文所言,拉麵可謂我的最愛,所以這篇食評難免有點偏見,當然是好的偏見啦。八爪魚波波又足料又大粒,價錢尚算便宜,可以一試。魚乾十分惹味,可在主食的前後慢慢一邊談天一邊吃,消磨不少時間。至於拉麵,我覺得太極拉麵比較好吃,太極拉麵的湯底濃郁,上面有一少堆蟹膏,雖然份量不多,但卻成為了太極拉麵的重要元素。青龍拉麵的湯底則比較淡口,有着蔬菜的味道,如果當天不想吃得太heavy,可考慮點個青龍拉麵。最後就是炸雞,這個就比較一般了,粉比較厚,還好雞肉尚算嫩滑。整體而言,再去旺角太子一帶上找拉麵的話, 這裏是一個非常不錯的地方。不得不提的,是那超級熱情親切的服務態度,有着一種在香港很久沒有試過的熱情。

魂位於太子一條寧静的小街,店外兩個寫著拉麵的紅燈籠相當搶眼,所以也不難找到店內以木系裝修,甚具日本風味呢~雖然店內位置不多,但以平板電腦自助點餐,可睇圖和了解拉麵配料是什麼才下單,貼心又方便呢!店內只專注做四款拉麵,而我和友人就分別選了太極拉麵和火魂拉麵!太極拉麵$99太極拉麵是以墨魚汁配豚骨湯底,一邊黑一邊白,做到太極般圖案,再配上叉燒,玉子,紫菜等配料,面頭仲有蟹膏和金箔作點綴,拉麵入口爽口彈牙,墨汁味香濃,混合蟹膏一起吃也相當夾呢!火魂拉麵$99而友人就選了火魂拉麵,火魂拉麵就是以番茄辣汁配豚骨湯底,再加上叉燒,玉子,三文魚肉碎和紫菜等配料,香辣而濃郁嘅湯底亦非常美味呢日式炸雞塊$20另外再叫了日式炸雞塊,炸得非常香口,咬落亦好juicy,但就略嫌外皮炸得有點硬八爪魚波波$18初時以為是章魚燒那種,原來是八爪魚丸,一碟三粒,這個就不過不失呢!日本士多啤梨味波子汽水$18店內仲有日本直送嘅波子汽水,除了常見嘅原味,仲有比較特別的士多啤梨,蜜瓜,和綠茶味,而我們就試了士多啤梨味,味道唔會太藥水味,味道也不錯呢~PS:這小店竟然不用加一,這點也值得加分呀

店內以木系裝修,甚具日本風味呢~

太極拉麵$99

火魂拉麵$99

日式炸雞塊$20

八爪魚波波$18

日本士多啤梨味波子汽水$18

PS:這小店竟然不用加一,這點也值得加分呀
2018-03-15 1435 瀏覽
一個人覓食, 最方便快捷又享受到美食, 當然選擇拉麵, 位置太子的魂拉麵, 由於近港鐵站, 所以交通方便又易搵.拉麵有四款口味, 分別(魂)豚骨湯底, (火魂)蕃茄湯底,  (太極) 墨魚汁湯底 及 (青龍) 菠菜汁湯底, 每款口味都混合豚骨湯底, 再配搭不同的材料, 各有特色.店內裝潢有日式拉麵店的風格, 木枱櫈好貼近小店的特色, 雖然拉麵可以好快食完就離坐的選擇, 但呢度坐得很舒服.我點了太極, 即墨魚汁配豚骨湯底拉麵 $99, 有叉燒, 玉子, 蟹膏和點綴的閃令令金箔. 先飲一口湯汁, 用墨魚汁混入豚骨的湯頭, 既有豬骨的鮮, 又有墨汁的鮮, 還有蟹膏的濃鮮味, 湯底味道十分濃郁, 而且幾濃稠, 可以更掛汁在麵上. 最重要是濃而不咸, 食完也不太膩. 還有湯底冇加味精, 所以飲哂都不口乾, 真材實料.拉麵較幼身, 但仍保持其彈性口感, 而且沾到好多湯汁, 我特別點了煮得較硬身的麵, 很合我口味.叉燒半肥瘦, 有肉感得來夾著脂肪香, 一塊有點不夠, 下次要追加.半隻糖心蛋, 蛋黃半熟軟滑帶蛋黃香, 配湯汁或麵食, 是不可缺少的配料之一.  我還多點一份小食, 日式炸雞塊 $20,
太極-墨魚汁豚骨湯底拉麵

日式炸雞塊
我還多點一份小食, 日式炸雞塊 $20, 份量頗多, 有6-7塊, 兩個人分享都夠食.
炸得超香超脆卜卜, 咬下雞肉帶點雞油潤澤, 雞味不重, 但勝在香口不膩, 仲熱辣辣上菜.
食到中段, 小店仲推仲加入調味配料, 我加了蒜泥, 立即提升拉麵的香度與味道.

2018-03-11
太極-墨魚汁豚骨湯底拉麵
2018-03-13 31 瀏覽
每次飲完酒都想食拉麵, 拉麵店開在太子MTR附近的酒吧街真的很方便,拉麵店裝潢很有日本風味, 尤如置身日本,拉麵最重要是湯底, 每次也先飲湯, 再吃拉麵,這家店的拉麵款式不多, 我選了太極拉麵,用tablet點餐,方便快捷,太極拉麵是墨魚汁+豬骨湯底, 十分創新,選了軟麵,黑色的湯底, 味道清爽不油膩,吃拉麵要吃到雪雪聲才痛快,一塊叉燒, 一塊紫菜, 半隻糖心蛋, 木耳, 點了桂圓 薑母茶, 養一養生
拉麵店裝潢很有日本風味, 尤如置身日本,

拉麵最重要是湯底, 每次也先飲湯, 再吃拉麵,

這家店的拉麵款式不多, 我選了太極拉麵,
用tablet點餐,方便快捷,
太極拉麵是墨魚汁+豬骨湯底, 十分創新,
選了軟麵,
黑色的湯底, 味道清爽不油膩,
吃拉麵要吃到雪雪聲才痛快,
一塊叉燒, 一塊紫菜, 半隻糖心蛋, 木耳,

點了桂圓 薑母茶, 養一養生
2018-03-12 747 瀏覽
餐廳主打四款拉麵 - 魂、火魂、太極、青龍。原本覺得青龍幾吸引,不過因每日現做嘅湯底製作需時,要晚巿先供應,而我地又不嗜辣,最後叫咗【魂】同【太極】兩款拉麵。落單係用平板電腦,麵條軟硬度、調味濃度、追加配料等等都可以選擇,一目了然。餐廳亦供應多款小食,大部份只係十幾二十蚊,都幾抵食。飲品叫咗【日本梅子雪碧】,少少一粒梅子令到雪碧酸maymay,幾好飲。【太極$98】叉燒、流心蛋、蟹膏+金箔拉麵,湯底係墨魚汁配豚骨湯。叉燒嘅上面擺咗蟹膏同靚靚金箔,濃濃蟹膏味,正。先試啖墨魚汁配豚骨湯,味道幾濃,好似仲有啲芝麻味。麵條揀咗中等軟硬度,掛湯能力高。可惜嘅係叉燒只得一塊,唔係好夠喉。【魂$88】濃豚骨湯底配叉燒同流心蛋拉麵。都係純豚骨湯底啱我多啲,大量香蔥令湯底濃得嚟又帶啲啲清香,可惜同【太極】一樣都係只得一塊叉燒。【日式清酒煮蜆$38】啲蜆都幾大隻而且係新鮮嘅,湯嘅酒味適中,仲加咗少少紅辣椒粒,食落幾惹味。餐廳有普通枱同「自閉位」,雖然餐廳位置比較僻,但我哋食到兩點幾都不斷有客入座,睇嚟餐廳喺呢區都幾受歡迎。
餐廳主打四款拉麵 - 魂、火魂、太極、青龍。

餐廳亦供應多款小食,大部份只係十幾二十蚊,都幾抵食。

【魂$88】濃豚骨湯底配叉燒同流心蛋拉麵。

【日式清酒煮蜆$38】

傳統日式拉麵店既裝潢,設有不倒翁等日式裝飾物。配合社會發展,融入現代化經營方式,以平板電腦替代手人點單,方便快捷,而且環保。餐牌四款特色拉麵,分別有魂(原味)、青龍(菠菜,下午6點後先有供應)、太極(墨魚)同埋火魂(蕃茄辣汁),就眼睇個夠吾系好知系咩黎,不過店面非常親切友善,細心教我地點用ipad功能,只要系滑動菜單上既拉麵圖片,就顯示出一電拉麵既材料,幫你揀到一款岩你口味既拉麵。日式豬肉煎餃$18外皮非常香脆,內裡是椰菜絞肉,涵料好多,肉汁豐富,鮮甜可口,暫時食過當中超高水準既一家,必試!八爪魚波波 $18點配酸辣醬,感覺似泰國菜色多,不過質感彈牙,味道不錯。太極拉麵$99墨魚汁湯底濃而不咸,湯感非常順滑,但完全不油,同店員傾計先知原來佢地每日都會將湯隔油,健康不油膩。麵條有別其他,捲曲既外型增加掛湯力,麵質Q彈,比外面既硬身少少。青龍拉麵 $99秘制菠菜汁融入哂豬骨湯底,幾意外完全沒有青草味,配料豐富,有好少見既蟹肉同魚子醬,提升鮮味。值得一提的是半熟蛋沒有加入醬油,雞蛋是日本蛋,因此雞蛋的蛋味亦都十分濃郁,食落好滿足!店員會邀請我們加入任何配料作配搭分別有紅薑、酸菜、蒜蓉整體來說

傳統日式拉麵店既裝潢,設有不倒翁等日式裝飾物。

餐牌

不過店面非常親切友善,細心教我地點用ipad功能,

日式豬肉煎餃$18
外皮非常香脆,內裡是椰菜絞肉,涵料好多,
肉汁豐富,鮮甜可口,暫時食過當中超高水準既一家,必試!

八爪魚波波 $18
點配酸辣醬,感覺似泰國菜色多,不過質感彈牙,味道不錯。

太極拉麵$99
墨魚汁湯底濃而不咸,湯感非常順滑,但完全不油,
同店員傾計先知原來佢地每日都會將湯隔油,健康不油膩。

青龍拉麵 $99
秘制菠菜汁融入哂豬骨湯底,幾意外完全沒有青草味,
配料豐富,有好少見既蟹肉同魚子醬,提升鮮味。
值得一提的是半熟蛋沒有加入醬油,雞蛋是日本蛋,
因此雞蛋的蛋味亦都十分濃郁,食落好滿足!

店員會邀請我們加入任何配料作配搭
分別有紅薑、酸菜、蒜蓉

整體來說,餐廳的服務十分好、友善,
而且會一一為客人解答,亦都在拉麵上下了很大的功夫!
十分值得食家到此一試!
2018-03-07
  • 青龍拉麵
  • 太極拉麵
2018-03-07 31 瀏覽
因為自己好鍾意食豚骨拉麵,所以無論係旅行定係香港都會發掘一啲人細又好味嘅拉麵店。今次依間拉麵店係喺太子,位置都算方便附近都有其他唔同嘅嘢食,我哋今次見到餐廳門口嘅裝修幾特別而且餐牌上面都有一啲我哋未見過嘅湯底所以就諗住試吓新野。估唔到我哋又搵到一間有特色嘅拉麵店,我叫嘅拉麵係普通嘅豚骨拉麵魂拉麵,不過都千祈唔好睇小普通嘅豚骨拉麵,湯底係非常之龍豬骨湯味,叉燒亦都做得非常之好,肥瘦均勻,掛湯能力都幾高下。因為餐廳係用咗曲嘅拉麵所以如果鍾意食有口感嘅拉麵,最好就叫硬身嘅拉麵🍜值得一讚嘅就係糖心蛋做得非常之好,半生熟嘅程度係啱啱好留心,而且糖心蛋嘅味道都唔會太鹹好正宗既感覺另外朋友就叫咗菠菜湯底嘅拉麵,我哋本身見到湯底綠色本身有啲猶豫,但係朋友叫咗之後我飲左一啖湯底發現原來係新發現,湯底嘅味道係香濃嘅蔬菜味,再配左少少胡椒有一啲啲辣辣地嘅感覺,感覺非常之特別而且絕對冇伏反而係一個非常之特別嘅湯底添,覺得都可以一試。反而係一個非常之特別嘅湯底添,覺得都可以一試。另外我哋覺得餐廳嘅小食都非常值得一試,我哋叫咗味淋魚乾同埋炸雞,炸雞嘅質素非常之高因為係即炸嘅關係所以非常之脆最後我叫左一支綠茶味波子
反而係一個非常之特別嘅湯底添,覺得都可以一試。
另外我哋覺得餐廳嘅小食都非常值得一試,我哋叫咗味淋魚乾同埋炸雞炸雞嘅質素非常之高因為係即炸嘅關係所以非常之脆
最後我叫左一支綠茶味波子汽水,個人就覺得原味比綠茶味好飲,因為綠茶味搶咗波子汽水味嘅甜。
2018-03-01
2018-03-07 33 瀏覽
今日放工口痕想食拉麵,滿足一下冇得去日本但又想食日本嘢嘅感覺。朋友於是帶咗我去太子依間魂拉麵入到去見到啲裝修都幾日本feel~再睇下menu,主要有四款拉麵其中有兩個特別有特色,分係青龍拉麵同太極拉麵青龍拉麵係波菜湯底,有魚子醬同日式叉燒,仲有少少配菜。依個湯底雖然睇落綠綠地,但其實味道都似豬骨湯,而麵條只有曲麵。青龍嘅味道都唔錯,啱晒鐘意試新口味嘅人,不過咁啱今日想食直麵,所以有少少爭咁啲。朋友就試太極拉麵,係墨汁湯底,食落似西式墨汁意粉嗰隻味,配落拉麵度個口味都幾得意,而同樣係有日式叉燒,但依個就有蟹膏同金萡,都係創新特式口味!我地仲追加咗兩隻蛋同木耳,用嚟配拉麵都幾好之後叫多個燒魚乾,味道都唔錯,可惜切得厚身咗,如果切細條啲可能口感仲好整體嚟講都唔錯,口味創新特別,有機會要去日本睇下有冇依啲咁有特色嘅湯底!

朋友於是帶咗我去太子依間魂拉麵
入到去見到啲裝修都幾日本feel~

再睇下menu,主要有四款拉麵
其中有兩個特別有特色,分係青龍拉麵同太極拉麵

我地仲追加咗兩隻蛋同木耳,用嚟配拉麵都幾好

2018-03-06
2018-03-07 60 瀏覽
位於太子的魂拉麵店一早就聽過大名,但每次都無緣一試,今次特意由元朗出來會一會他,順道行行鬧市。不過星期日的下午來到,還是人山人海,排了一會終於可以入內。香港人對食新是好執著,好食就那怕排隊都要試。店內麻省雖小但五臟俱全,有吧枱有坐枱! 就是高朋滿座。飲品隨便點上一杯日本梅子雪碧$18和桂圓紅棗茶$20,兩杯都清熱解渴!就是個人比較喜歡紅棗茶,甜度適中。火魂拉麵火魂拉麵$99用上蕃茄辣汁配豚骨湯,加上叉燒、玉子和三文魚肉,鮮味十足,同時又惹味濃郁。麵質彈牙有咬口!太極拉麵$99墨魚汁配豚骨湯,加上叉燒、玉子、蟹膏和金泊,玫麗當皇,蟹膏鮮甜、叉燒嫩口。墨魚汁做成黑白太極效果,別出心裁。八爪魚波波$18有點像墨魚丸,但又比墨魚丸有咬口!炸完香脆!加個麵底就剛剛好!
店內麻省雖小但五臟俱全,有吧枱有坐枱! 就是高朋滿座。
日本梅子雪碧
桂圓紅棗茶
火魂拉麵火魂拉麵$99
八爪魚波波$18
有點像墨魚丸,但又比墨魚丸有咬口!炸完香脆!
加個麵底就剛剛好!

2018-03-03
日本梅子雪碧