2015-07-04
刺身可接受]餐廳:魚鮮生刺身專門店做完物理治療,搵個地方食午飯,好啦,呢條街(活道)嘅日本野我都想試左好耐,望一望價錢,試一間平啲嘅先,十二點九,壽司bar枱仲有位坐。一個貌似經理嘅人走過來落單,兇得來帶幾分怨氣,食乜?我以為我去咗大排檔,我估啲阿姐仲有笑容果呢度。算數啦,我來食嘢,唔係同佢做人世。叫咗一個帶子三文魚丼,有沙律,有湯,加$5可轉汽水。好啦我想轉coke zero,黑面姐姐話冇,咁算啦,我都唔敢阻住佢做生意。送餐姐姐照樣面黑,我想是這間餐廳的特色吧...前菜沙律同湯正常啦,刺身丼有四片三文魚,睇落去幾肥美,食落去冇乜味,但係可以接受啦。帶子兩粒各開半,仲有幾粒三文魚子咁。飯就係比較硬,冇乜味,$68灣仔呢個價錢,已經無所求啦,飽肚係不成問題嘅。食食吓,隔離嗰台有兩個姐姐話,碟海膽臭左喎,換二塊花魚生算啦,好彩冇叫海膽。食完飯還未到一點鐘,已經要攞飛排隊,可能有學生餐,多學生哥。總結如果唔介意黑面,可以一試。是次評級:⭐️⭐️⭐️由於本人鍾意食日本野,日本野整體評級會高少少,請讀者自行調節🙇🙇⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️真係搭飛機都要過去食⭐️⭐️⭐️⭐️ 去到果區要特登安排時間去試吓⭐️⭐️⭐️
[落單拍得住澳牛,魚生刺身可接受]
餐廳:魚鮮生刺身專門店
總結如果唔介意黑面,可以一試。
是次評級:⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️真係搭飛機都要過去食
⭐️⭐️⭐️⭐️ 去到果區要特登安排時間去試吓
⭐️⭐️⭐️ 行過又要食嘢,可以入去食嘅
⭐️⭐️ 如果冇得揀,又肚餓都可以食一次
⭐️ 建議除非餓死,如果唔係都唔好入去
食物測試員:陳虎