2023-11-04 22 瀏覽
今個月唯一好有印象既一餐飯當然非omakase所屬。鮨石地方唔大,大概有9個吧位左右。午餐晚餐都各有2個set,午餐價錢係$580/$980,晚餐係$1680/$1980 (最少2日前預訂)大部份食材都係北海道黎既,即開即食,睇住師傳係我地面前切魚,堅新鮮。我地當日食既係《神石》$1680/pp,好難得真係全部野食都好岩食。🍽️🍽️🍽️小食:✨富山灣炸白蝦,又香又脆,食唔停口先付:✨酒盗瀨尿蝦鮮甜、八爪魚吸盤脆口、長崎無花果同醃左既果茄好鮮甜、水雲酸甜清新。刺身:✨薄切地金目鯛,油脂分佈平均,魚味鮮甜濃郁,可捲住wasabi點豉油食。✨北海道粒貝,貝味重,爽脆sok sok 聲。可點青檸、鹽或豉油wasabi食。✨北海道天然海水海膽+北海道三文魚籽2樣都好鮮甜,三文魚籽唔咸唔腥。✨北海道野生鰤魚,油脂極重超肥美。一片配wasabi,另一片配柚子胡椒,食完個油脂香仲流係口到🤤冷し鉢:✨櫻煮八爪魚,未開舖師傅就開始煮,八爪魚口感腍得黎帶點彈牙。揚物:✨炸白子,外脆內超creamy!配紫蘇超香!燒物:✨香湘蟹燒賣配俄羅斯魚子醬。呢個岩曬季節,食落成口都係蟹鮮味。壽司:✨春子鯛,即係鯛魚BB,愈咬味
🍽️🍽️🍽️
小食:
✨富山灣炸白蝦,又香又脆,食唔停口
先付:

刺身
✨北海道天然海水海膽+北海道三文魚籽
2樣都好鮮甜,三文魚籽唔咸唔腥。

冷し鉢:
揚物:
✨炸白子,外脆內超creamy!配紫蘇超香!
燒物:

壽司
✨春子鯛,即係鯛魚BB,愈咬味道愈清甜。
✨池魚,脂肪比例適中,食落爽口。
✨鰝蝦,即係甜蝦同牡丹蝦既結合,又甜又彈牙。
✨中拖羅,魚油脂恰到好處,非常甘香。
✨秋刀魚,濃味得黎又唔會腥。
✨鯖魚卷,有陣陣炙燒香味,入邊包左漬物蘿蔔帶出脆脆口感,紫蘇可中和腥味。

✨赤身x燒拖羅,呢件係師傅extra送俾我地食既,本身我地個set無的。但師傅話好好食所以想我地都試下☺️佢叫呢個做生死戀,因為一件生一件熟😂有赤身既口感加拖羅既油脂,perfect match🤤

✨北海道海膽,呢個好應節,係萬聖節版👻
師傅好慷慨咁每人俾成堆海膽我地擺上手食,佢話用手既餘温可以令到海膽食落仲鮮甜,再撒上淡雪鹽,真係食完有幸福既感覺☺️

麵豉湯:
唔咸之餘仲帶少少甜。
甜品
一啲都唔hea,有成三款!
北海道夕張蜜瓜同黑鑽柿都好清甜、培茶雪糕超香茶味。
2023-11-03 23 瀏覽
間唔中要對自己好啲,滿足吓自己嘅食慾,Omakase 真係一種享受,食咗接近三個鐘,呢間真心唔錯,神石ISHI $1680-富山灣炸白蝦-瀨尿蝦,長崎無花果,水雲-北海道地甘目錭,魚味濃厚-北海道粒貝,貝味重,非常爽口,配青檸同鹽-北海道無菌海水海膽,甘香鮮甜,三文魚子粒粒飽滿-北海道野生鰤魚,油脂豐富-櫻煮八爪魚,烹調咗幾小時,香甜柔軟-炸白子,第一次食,炸完都好creamy -香箱蟹燒賣配俄羅斯魚子醬,入口有豐富蟹肉鯛魚bb味道清甜池魚爽口唔腥縞蝦彈牙爽滑中拖羅充滿魚油香秋刀魚肉厚又唔腥鯖魚入口多重層次北海道海膽入口濃厚甘甜麵豉湯鹹淡適中黑鑽柿,焙茶味雪糕,北海道蜜瓜從前菜到甜品每一樣都好高質,鍾意佢哋大部份食材都係嚟自北海道,而且非常新鮮!每一款師傅都好細心咁整,配搭同擺盤都好用心,已經放左入encore list

-富山灣炸白蝦

-瀨尿蝦,長崎無花果,水雲

-北海道地甘目錭,魚味濃厚

-北海道粒貝,貝味重,非常爽口,配青檸同

-北海道無菌海水海膽,甘香鮮甜,三文魚子粒粒飽滿

-北海道野生鰤魚,油脂豐富

-櫻煮八爪魚,烹調咗幾小時,香甜柔軟

-炸白子,第一次食,炸完都好creamy

-香箱蟹燒賣配俄羅斯魚子醬,入口有豐富蟹肉

鯛魚bb味道清甜
池魚爽口唔腥
縞蝦彈牙爽滑
中拖羅充滿魚油香
秋刀魚肉厚又唔腥
鯖魚入口多重層次
北海道海膽入口濃厚甘甜

麵豉湯鹹淡適中

黑鑽柿,焙茶味雪糕,北海道蜜瓜

2023-10-30
2023-11-02 32 瀏覽
Omakase餐廳喺香港真係非常多,尤其係尖沙咀一帶差唔多有五十間,能夠屹立不倒嘅omakase餐廳卻少之又少。今日我同女朋友去咗一間新開不足半年嘅鮨石,餐廳唔算大,只有十個座位,裝修充滿日式山系風格。我同女友叫左「神石」套餐,每位$1680🤑小菜係車海老配椰菜花製成既moose,蝦肉質非常彈牙鮮甜,moose口感好滑溜,中間仲有一件豆腐,口感非常豐富。第二部份係Thin-Sliced Sashimi ,主角係北海道剝皮魚,油脂分佈高,魚肉晶瑩剔透。師傅建議先淨係食剝皮魚,然後再將剝皮魚肝加上細蔥一齊食,魚肝非常肥美。之後就上咗三款刺身。第一款係北海道粒貝BB,入口爽脆鮮甜,上菜嘅時候見到隔籬嘅海鹽特別粗粒,原來係檸檬味海鹽,大大提升粒貝嘅鮮味。第二道刺身係柚子銀鱈魚白子,即係魚既精巢🤣。本身聽完「精巢」二字有啲卻步,但之後師傅提及其中一個好處係滋陰養顏,我女朋友二話不說食曬。不過食落質感幾順滑,而且唔會滑「生生」。第三款刺身係煙燻鰹魚,係三款刺身之中最鍾意既一款。鰹魚魚肉肥美,有少少入口即化既感覺,煙燻能夠逼出更多魚油,同時增添一股煙燻風味。生海苔醬同鰹魚簡直係完美配搭。第四部份係冷

北海道剝皮魚

北海道粒貝BB

柚子銀鱈魚白子

煙燻鰹魚

鮑魚配四季豆配肝醬

第四部份係冷鉢(Hiyashi-bachi),意指用冰鎮過的食器放上熟食,入面係鮑魚配四季豆配肝醬,鮑魚肉質彈牙,味道偏向清甜。

慢煮鰤魚

之後食返少少熱既食物,燒物(Yakimono)係慢煮鰤魚,魚味非常濃郁。

炸拖羅三文治

炸拖羅三文治係鮨石既signature,味道非常高質,中間拖羅肉質非常粉嫩,入口軟滑,同香脆三文治好夾。比起炸和牛三文治有過之無不及,不得不讚餐廳嘅創意👍🏻

當師傅開始切薑同漬蘿蔔嘅時候,我就知道壽司即將上菜🤩。值得一題係師傅將薑設成一粒粒,並非平時見到嘅一片片。

喜之次
銀鱈魚
赤身
海膽

壽司一共有七款,包括北海道赤貝、池魚、喜之次、時令秋刀魚、銀雪魚、赤身同海膽。壽司嘅選擇幾有驚喜,我有時都會食煎秋刀魚同銀鱈魚,但壽司嘅話係第一次。前者肉質非常細嫩,後者輕輕灸燒過,魚脂香味非常吸引,油分非常重但未至於油膩嘅感覺😍。至於海膽灑上淡雪鹽,賣相滿分,味道都係💯。其他壽司都好新鮮。

最後嘅甜品幾特別,係Sake啫喱配上北海道無花果同香印提子。

整體而言,今餐可謂大開眼界,師傅非常健談,而且非常詳盡講解唔同食材嘅配搭,令我彷如踏上一場美食之旅。今餐omakase總共有九個部份,每一個部份都有印象深刻嘅菜式。另外,我認為餐廳既餐具好精緻,擺盤比起其他omakase餐廳更勝一籌。不得不佩服自己可以喺50間餐廳之中揀選到咁出色嘅餐廳😚,希望餐廳可以長做長有,等我可以一直光顧。

2023-10-07
銀鱈魚
赤身
海膽
2023-10-28 24 瀏覽
尖沙咀寶勒巷,近K11 art mall有間omakase,喺地舖好易搵。舖頭大概有八個座位,燈光柔和。今日菜單係ishi,有三款sashimi,炸物,燒物,七款sushi,甜品。開始係三片薄片深海池魚,好清甜。sashimi 有象拔蚌, 自家製魚子,粉虹色白子,最有印象係象拔蚌好脆口。熟食慢煮獅魚,外面燒香,魚身好軟熟。sushi 包括真鯛,北海道赤貝,地金目,毛蟹,獅魚,秋刀魚,鯖魚,當中赤貝爽到不得了,秋刀魚師傅切到好似車輪咁,佢話呢種刀法會增加口感。鯖魚壽司好新鮮,由於質素幾高,另外追加白海膽壽司,每件海膽好厚身,師傅話要喺日本拍賣返嚟。

2023-10-27 12 瀏覽
今日同朋友出咗尖沙咀,去咗鮨石食omakase。入到餐廳,環境好舒適,裡面有9個座位。我地一邊品嘗日本料理,一邊欣賞師傅為我們準備食材,仲見到師傅即剖秋刀魚,真係味覺同視覺嘅雙重享受。師傅處理唔同食材嘅時候仲會用唔同嘅砧板,非常注重食物衛生。前菜係北海道長崎縣蝦搭配無花果和蛋黃醬,口感豐富,蝦肉鮮嫩,無花果嘅甜味同蛋黃醬嘅濃郁相互襯托。明石八爪魚,食落好有嚼勁,非常爽口。北海道帆立貝好大粒,食落又甜又脆,讓人回味無窮。白籽係一道養顏的日式料理,富含維他命B和E,口感好creamy,底部還有一層海帶,夾埋白籽一齊食可以中和白籽味道。磯煮鮑魚鮮嫩嘅鮑魚同鮮甜香濃嘅醬汁非常夾。香箱蟹、燒賣和俄羅斯魚籽醬嘅組合係一個令人驚艷嘅創意。師傅將不同嘅食材完美地融合在一起,味道好驚喜。炸秋刀魚外脆內軟,非常好味。(左上) 海膽拖羅壽司(右上) 赤貝壽司(左中) 鯖魚壽司鯖魚無醋漬過,保留咗鯖魚自然的鮮味,食落有一種清爽的口感。(右中) 炙燒銀雪魚壽司銀雪魚的鮮嫩同炙燒嘅香氣互相融合,好食。(左下) 池魚壽司(右下) 拖羅壽司北海道海膽口感豐富,味道濃郁,令人回味無窮。湯品係濃郁嘅麵豉湯,飲完肚暖笠笠。

明石八爪魚,食落好有嚼勁,非常爽口。

北海道帆立貝好大粒,食落又甜又脆,讓人回味無窮。

磯煮鮑魚
鮮嫩嘅鮑魚同鮮甜香濃嘅醬汁非常夾。

炸秋刀魚外脆內軟,非常好味。

(左上) 海膽拖羅壽司

(右上) 赤貝壽司

(左中) 鯖魚壽司
鯖魚無醋漬過,保留咗鯖魚自然的鮮味,食落有一種清爽的口感。

(右中) 炙燒銀雪魚壽司
銀雪魚的鮮嫩同炙燒嘅香氣互相融合,好食。

(左下) 池魚壽司

(右下) 拖羅壽司

北海道海膽口感豐富,味道濃郁,令人回味無窮。

湯品係濃郁嘅麵豉湯,飲完肚暖笠笠。

最後,甜品係焦糖番薯配焙茶雪糕,香脆又甜嘅番薯配搭濃郁焙茶味嘅雪糕味道一流。

整體黎講,所有菜式味道很好,食材新鮮而且食物賣相好靚,係高質嘅omakase,值得一試。
2023-10-26 13 瀏覽
第一次嚟到呢間位於尖沙咀嘅omakase餐廳,入到去餐廳覺得環境氣氛都唔錯。裝修簡約舒適,好具日本風格。吧檯嘅設計令客人可以欣賞廚師嘅刀工同手藝。頭盤係北海道長琦懸蝦,配無花果同蛋黃醬。蝦本身好鮮甜彈牙,三者夾埋一齊,味道恰到好處。之後有明石八爪魚同北海道帆立貝。帆立貝好大隻,上少少海鹽可以調出佢嘅鮮味。食落口感又脆,味道又鮮甜。然後係白子,係美顏補身嘅珍品。聽廚師講含有維他命B同E,有好高嘅營養價值。然後打開蓋嘅時候真係有驚喜,冇諗過係omakase會見到燒賣🤣呢個係香箱蟹燒賣,再配上俄羅斯魚子醬。好食之餘又好有創意。之後總共食咗七件壽司。包括越食越清甜嘅鯛魚、同赤貝。爽口、魚味濃嘅關青魚、入口即溶嘅灼燒銀鱈魚、同池魚、拖羅、仲有北海道海膽壽司卷。刺身味道鮮甜,值得一試。到最後有一個好特色嘅甜品 - 焦糖番薯配焙茶雪糕。食落好特別但又好好味,鍾意呢個驚喜搭配可以近佢嚟欣賞廚師劏秋刀魚

可以近佢嚟欣賞廚師劏秋刀魚

又係一餐令人非常難忘,處理秋夏轉接食材處理得算好而且有心思既omakase ($1680/人)!當中最叫人Lam Lam 😋既係佢哋signature dish,用日本北海道毛蟹整既燒賣!師傅拎出來嗰下已經全世界哇咗下,配上俄羅斯魚子醬真係鮮味十足😆同樣令人好impressive 既有師傅特登係Omakase 前一早拍賣返來既北海道紫海膽,顛到有埋拍賣編號架🤣配上雪鹽花真係不得了又鮮甜滑溜☺️.同樣令我好鐘意既有自家製既三文魚子同只有入秋先食到既秋刀沙甸魚太卷,前者爽脆之餘帶有獨特醬油甜香,後者太卷中細蒽釣出咗沙甸魚肉既酸爽,算係上乘之作☺️慢煮四國八爪魚🐙真係我近期食過咁多間omakase 覺得煮得最軟腍入味既一次,就咁睇外表完全睇唔出咁驚喜😝🤪最後甜品新鮮雲呢拿雪糕配清酒白梨係絕佳總結,我已好耐無食過口味咁complex and rich 既finishing dessert, 可以話係為成餐提升咗一個層次!.P.S. 成晚omakase都有來自唔同國家既朋友,但師傅都照顧得好好,值得一讚👍🏻依間係我會想返轉頭的Omakase哦🤭

2023-10-24 12 瀏覽
同朋友聚舊當然要搵間靚餐廳食廚師發辦,第一味北海道帆立貝配無花果,師傅只係落岩鹽已經好夠味,等我哋真正嘗到食材既新鮮,無花果又fresh又開胃,汁煮銀鱈魚好夠味,最令我難忘係澳洲慢煮大鮑魚,如圖隻鮑魚真係勁巨型超誇張,第一次見真係手掌咁大嘅鮑魚,鮑魚配肝醬味道絕襯,配少少米飯,食完鮑魚再配個柚子皮鮑魚湯,加上少少酒香更細膩,中間好細心地比碟蘿蔔片清一清口腔味道先再享受接下來既壽司,師傅特登整少啲飯,等我哋每位客人都可以吃到更多唔同食材,沖繩車海老係肥美海蝦,入口鮮甜,喜馬拉雅鹽加柚子皮配北寄貝,用柚子澀味中和鹹味,再帶出北寄貝鮮味,高質!毛蟹啖啖肉,蟹肉絲細滑,火炙左口魚邊入口即溶,油脂感豐富,一吃難忘,最後黎個海膽,師傅教落原來放係手背食先係最正宗,因為可以用手背溫度中和冰凍既海膽,口感滑溜又美味,為正餐既完美句號,最後黎個甜品係焙茶雪糕、日本密瓜同甜蕃薯條,甜蕃薯條煙煙韌韌,十分獨有及好食,焙茶雪糕又香又滑,整體而言係個非常高質素既晚餐❤️
2023-10-23 11 瀏覽
 Omasake真係會令人入坑。呢個體驗太正,食完會想再食。呢間有大概十六道菜式。第一道已經好靚,好似拆禮物咁,有北海道栗米、無花果同埋螺,個螺好入味。粒貝好好食,加埋wasibi醬一流。秋刀魚好鮮,一d都唔腥。白子都係唔腥而且好補身。賣相仲好得。八爪魚既煮法令佢好入味,口感特別。毛蟹燒賣真係好創新,食到啖啖蟹肉,好豪華,個皮好薄,好好食。炸拖羅三文治,拖羅外脆內軟,食到刺身既口感。中場有d漬物比我清清個口。d漬物都好好食。金目鯛、池魚既口感非常之好,食過就返唔到轉頭。甜品係好正既焙茶,超濃茶味,仲有焦糖口感既日本甜薯。兩者好夾,好好食。
2023-10-17
2023-10-22 16 瀏覽
想講下呢間尖沙咀隱世廚師發辦,睇住師傅每道菜式好細心咁雕琢出嚟,感覺好治癒,大概1600一位,性價比極高,成個晚餐完全係個享受💙前菜先上一個北海道帆立貝,呢款帆立貝係比較爽身大隻,麻醬長崎無花果,酸酸甜甜,第一次食原隻粒貝,粒貝即係響螺BB,味道鮮甜💕伊佐木刺身簿切,夾芥末捲食,微嗆刺激既口感啱啱好💕接着上菜的鰤魚油份較高及厚身,好肥美,刺身師傅已經沾左啲芥末,部分刺身沾左海鹽,配合返食材嘅味道,但客人喜歡都可以沾醬油食,亦係另一種風味💕熱食令我印象深刻係汁煮北海道銀鱈魚bb,配搭左大葱、昆布、蘿蔔片,師傅仲好有心機將蘿蔔片制成星星形狀,芡汁鮮甜入味,汁煮白蘿蔔又夠稔又好味,第一次食銀鱈魚BB,肉質非常嫩滑,特別係嗰層魚皮充滿豐富膠原💕再來係八爪魚熱食,軟硬度煮得一流,而且仲完全食到章魚種鮮味,可見師傅們實力同心思👍
伊佐木刺身簿切,夾芥末捲食,微嗆刺激既口感啱啱好💕

• 汁煮銀鱈魚
  • 伊佐木刺身
  • 澳洲慢煮鮑魚
2023-10-20 15 瀏覽
有一段時間沒吃過廚師發辦啦🥹,最近實在是忙得很,根本連吃飯的時候都沒有😭。幸好終於忙完,便找姐姐一齊去吃餐好。 之前逛尖沙咀時發現新鮨店 鮨石,我就去試試啦!餐廳坐位不多,有預約比較好呀! 神石ISHI 廚師發辦,每位$1680,有好多款美食。 先有前菜,有長崎無花果、白粟米、水雲等等。味道清甜又清爽,清新味蕾呀! 刺身有好多款,有深海池魚、香箱蟹、秋刀魚、紅蝦、八爪魚、拖羅、鮑魚海膽。 深海池魚又鮮甜又肥美,秋刀魚脂肪好豐富。八爪魚好彈牙入味。拖羅吉列過,好正呀! 壽司有喜之刺、鯖魚、梳子魚、金目鯛、海膽等款式。我不太愛貝類,吃魚就最重我胃口。喜之刺我最愛吃,魚肉好甜,好好食。 最後有味噌湯和哈密瓜,好多汁呀

餐廳坐位不多,有預約比較好呀!

神石ISHI 廚師發辦,每位$1680,有好多款美食。

最後有味噌湯和哈密瓜,好多汁呀
2023-10-14
2023-10-20 23 瀏覽
日本菜真的百吃不厭(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),特別是廚師發辦,不論是新餐廳,還是轉季節,都可以去吃一吃🤣!! 前個月前,尖沙咀的🇯🇵鮨石 開幕啦~一直太忙沒空去,終於約到朋友一齊去試試啦~ 餐廳只有十個位子,地方不大,建議大家早點預約,Walk-in不一定有位哦🫣。用餐環境比較輕鬆,感覺更自在啦~ ☆ 神石ISHI OMAKASE🍽️$1680/位 ·前菜: 北海道醬油漬螺、水雲、長崎無花果、北海道白粟米🌽。當中我最愛無花果,好香好甜。 ·刺身: 深海池魚、香箱蟹、秋刀魚、西班牙紅蝦、八爪魚🐙、中拖羅、海膽鮑魚等等。刺身好鮮美,深海池魚好肥美,毛蟹鮮甜。紅蝦味濃,用壽司飯拌蝦膏更惹味。 ·壽司: 喜之刺、鯖魚、梳子魚、金目鯛、赤鯥魚、海膽等等🍣。我最愛肥美鮮甜的喜之刺,油份豐盈,入口即化,香到不得了😋!!! 海膽都好清甜,加上淡雪鹽,更美味。 ·甜品是哈密瓜🍈,多汁又香甜。 師傅和經理都好有善,吃得好開心(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)。

☆ 神石ISHI OMAKASE🍽️$1680/位

當中我最愛無花果,好香好甜。

2023-10-14
與老婆二人世界,在尖沙咀赫德道選了間omakase。需知最近日本排放核廢水,的確影響好多日本餐廳,但也不影響我對日本食物的熱情😊,日本師父也分享他的經歷及心得,真係獲益良多。所以要盡情享受這一餐及體驗師傅的功能👍🏻。先附賣相精緻,象拔蚌配柚子海膽醬,清新又彈牙,淡淡的黑胡麻,以及清爽水雲😋深海池魚也是我最愛之一,魚身肉質有彈性,加上色澤鮮明,大好き北海道貝粒清爽,而且很有咬口,賣相再加分☺️這個自家製魚子,師父加入柚子皮,味道非常夾,清新感覺👍🏻粉紅色白子,真係一個字<爽>,非常出色,,平時食到的白子大部份都是白子,粉紅色白子的確貨源不多。再來有手握壽司🍣真鯛🤤北海道赤貝😋地目魚🙂毛蟹☺️鰤魚😚秋刀魚🙂鯖魚😉大toro😍樣樣都超新鮮,真有口福,也見到師父刀功,如表演一樣🫰🏻🫰🏻,由其是秋刀魚,賣相信分👍🏻,大toro更入口溶化😌太正。最後師父介紹白海膽,這板海膽給人感覺實在amazing🤩。再加一點點淡雪鹽。滿分
先附
北海道貝粒清爽,而且很有咬口,賣相再加分☺️
這個自家製魚子,師父加入柚子皮,味道非常夾,清新感覺👍🏻
再來有手握壽司🍣

秋刀魚🙂
鯖魚😉
大toro😍

2023-10-15 14 瀏覽
餐廳只設有吧枱可以欣賞廚師親手處理食物。廚師發辦 $1680前菜三點❤️醬油漬刺身、糊麻豆腐配蛋黃醬、白粟米-賣相好精緻,豆腐口感滑溜,清新開胃)薄切伊佐木❤️-味道鮮甜脂肪豐盈、肉質白裡透紅池魚Tata-肉質鮮嫩肥美,脂厚油香北海道帆立貝❤️-味道鮮甜,肉質柔軟北海道魚子❤️-魚子濃厚美味,勁鮮甜毛蟹燒賣❤️-滿滿的蟹肉,再加了魚籽醬作點綴,賣相精緻燒穴子❤️-油脂豐富入口即溶九洲八爪魚❤️-八爪魚肉質腍身香嫩壽司七貫愛侶魚、赤貝、關鯖魚、池魚、赤露魚、拖羅、北海道白海膽品味鮮美壽司七貫,一次滿足味覺享受,值得一讚北海道白海膽,好香甜和creamy❤️拖羅手卷-口感綿滑又油脂豐富嘅大拖羅同中拖羅味噌湯粟子雪糕
餐廳只設有吧枱可以欣賞廚師親手處理食物。

廚師發辦 $1680
前菜三點❤️
醬油漬刺身、糊麻豆腐配蛋黃醬、白粟米
-賣相好精緻,豆腐口感滑溜,清新開胃)

薄切伊佐木❤️
-味道鮮甜脂肪豐盈、肉質白裡透紅

池魚Tata
-肉質鮮嫩肥美,脂厚油香

北海道帆立貝❤️
-味道鮮甜,肉質柔軟

北海道魚子❤️
-魚子濃厚美味,勁鮮甜

毛蟹燒賣❤️
-滿滿的蟹肉,再加了魚籽醬作點綴,賣相精緻

燒穴子❤️
-油脂豐富入口即溶

九洲八爪魚❤️
-八爪魚肉質腍身香嫩

壽司七貫
愛侶魚、赤貝、關鯖魚、池魚
、赤露魚、拖羅、北海道白海膽

拖羅手卷
-口感綿滑又油脂豐富嘅大拖羅同中拖羅

味噌湯

粟子雪糕

2023-10-14 380 瀏覽
位於尖沙咀寶勒巷內既鮨店,裝修簡約舒適,以全吧枱位設計,大約只有8個座位,每位客人都可以席前欣賞師傅手藝🥰 食材新鮮加上創新配搭,令人回味☺️✨ 神石 ISHI Dinner Omakase ($1,680/ person)❀ 先付 🥢拖羅刺身肥美甘香,胡麻豆腐加入山藥磨製而成,配埋蛋黃醬酸酸地好開胃,而白粟米味道好清甜呢❀ 薄切伊佐木 🐟質感柔軟細膩,配上辣蘿蔔蓉、蔥花及芥末食更顯鮮香☺️♡ 刺身🐟❀ 北海道帆立貝口感鮮甜爽滑,蘸上檸檬海鹽及以玫瑰花作點綴✨❀ 池魚他他肉質爽口又帶油脂香, 以芝麻、紫蘇花及蔥作調味令味道更有層次😚❀ 三文魚籽自家醃製既三文魚籽比一般食落較清甜,加埋醃蘿蔔蓉及芥末食鮮味更突出👍🏻❀ 九州八爪魚 🐙口感軟腍入味,鮮嫩多汁❀ 毛蟹燒賣 🦀賣相精美又有創意😍 燒賣內有滿滿既蟹肉,上面加入魚子醬及紫蘇花作點綴,味道豐富❀ 燒穴子 🔥先將穴子炙燒再用紫菜包住食,肉質柔軟入味,味道濃郁帶焦香,好滋味呢❤️♡ 壽司 🍣❀ 愛女魚:肉質緊實爽口,鮮香肥美❀ 赤貝:灑上岩鹽調味,入口爽脆鮮甜✨❀ 關鯖魚:質感彈牙,充滿魚香味,油分均勻❀ 池魚:魚肉鮮嫩肥美,配以芽蔥及

✨ 神石 ISHI Dinner Omakase
($1,680/ person)

❀ 先付 🥢

❀ 薄切伊佐木 🐟
質感柔軟細膩,配上辣蘿蔔蓉、蔥花及芥末食更顯鮮香☺️

刺身🐟

❀ 北海道帆立貝
口感鮮甜爽滑,蘸上檸檬海鹽及以玫瑰花作點綴✨

❀ 池魚他他

❀ 三文魚籽

❀ 九州八爪魚 🐙
口感軟腍入味,鮮嫩多汁

❀ 毛蟹燒賣 🦀

❀ 燒穴子 🔥

壽司 🍣

❀ 愛女魚:肉質緊實爽口,鮮香肥美
❀ 赤貝:灑上岩鹽調味,入口爽脆鮮甜✨
❀ 關鯖魚:質感彈牙,充滿魚香味,油分均勻

❀ 池魚:魚肉鮮嫩肥美,配以芽蔥及紫蘇花
❀ 赤鯥魚:經炙燒後逼出油分,配柚子胡椒更香口
❀ 拖羅 :油香滿溢,灑上海鹽令拖羅香更突出

❀ 北海道白海膽:味道鮮甜又creamy,灑上淡雪鹽及芥末食味道更濃厚

❀ 拖羅手卷 🍣
師傅將厚切拖羅刺身整成拖羅蓉,口感綿滑鮮香,入面仲有西瓜漬及蔥增加口感✨

❀ 赤麵豉湯 🥣

甜品 🍨
栗子雪糕配Oreo脆脆,香甜可口