2014-10-02 1329 瀏覽
到酒吧通常也是喝酒的吧,對於食物質素也不能要求太多,但這天與友人試試位於旺角太平道的Mini Club,令我對酒吧食物有所改觀.酒吧裝修時尚,配合暗黑燈光以及舒適的疏化坐位,與友人傾吐心事最為適合.酒吧每晚9時前落單會有8折的,自選一款$368以上的酒類還會送一款小食,如德國腸拼盤、海鮮拼盤、芝士拼火腿等,個人覺得幾超值!剛坐下不久,店員送上花生、芝士脆粒等小食讓我們先醫醫肚. 芝士脆粒香口惹味,令人吃不停呢!Sea Smile $108店員推介這款顏色為海藍色的Cocktail,內裡有blue Curacao、 青蘋果、檸檬及桃汁等,酸酸甜甜的沙冰不止賣相漂亮且透心涼,而且酒味不重,適合女生享用.Fire Rose $108友人的Fire Rose也是店員推介的,送來時燃點後透出漂亮火光,拍照一流,不過味道就……有點喝火酒的感覺,我還是喜歡sea smile,喝得又看得,友人只喝了數口就放棄了.Grant Burge Moscato Rosa 2013 ($558)另外亦點了這款名為Rosa的葡萄酒,內裡有櫻桃、草莓等清香味道,很順滑易入口.有了美酒又怎少得食物呢? 所以伴酒就選了s
Sea Smile $108
Fire Rose $108
有了美酒又怎少得食物呢? 所以伴酒就選了seafood platter、德國腸拼盤
& Parma ham with cheese platter,想起也覺美味!
Seafood Platter
內裡有長腳蟹、蝦、青口等,鮮味海鮮與酒就是最佳伴侶.
德國腸拼盤
數款香腸個人鐘情於煙辣椒腸,外皮香脆內裡香辣刺激味蕾,愈辣愈想吃!
Parma ham with cheese platter
鹹香火腿配以芝士來送酒,一樂也.
香烤蜜糖雞翼 ($68)
蜜糖雞翼size比較細少,肉則不多,雖然嫩滑,但太細隻吃得不夠盡興.
炸墨魚餅拼泰式魚餅 ($68)
即炸的墨魚餅香口惹味,送酒一流.
意式風情薄餅 ($118)
店員推介這款菠菜口味的pizza,不過味道有點偏甜,個人偏好鹹味pizza多一點,這款就當試新奇口味la~
在這舒適的環境下喝着酒、吃吃美食,與友人談天說地,快樂就是如此簡單.

2014-10-01 978 瀏覽
平時在下沒甚機會到酒吧餐廳用膳,尤其是晚餐時間,但是間中也有例外,如友人相約酒吧餐廳飲杯啤酒聊天。不過近期就多了朋友相約在酒吧餐廳吃飯,除了模吓杯底外,亦可順道食埋晚飯才回家呢!就好像今晚,一眾友人相約在旺角的 Mini Club 吃飯喝杯中物,雖然今晚並非開發星期五,但是依然可以開懷暢飲,有不醉無歸的意欲。餐廳與其他酒吧沒有兩樣,同樣是漆黑一片,入到餐廳,先是一個吧檯位置,擺放了不少酒精類飲品和各款酒杯,還有高椅讓客人坐在酒吧附近。餐廳中間位置為卡座,可坐六至八人,而餐廳盡頭為類似廂房的房間,可容納約八至九個人,咱們就坐在這房間裡面。然而餐廳只是提供酒類及食物,純粹給客官一個用餐和聊天的地方,故此沒有飛標和拳手在餐廳內,也不是看足球賽事的餐廳酒吧。由於咱們人多,故點來不少酒精飲品,當中不乏紅酒白酒和 cocktail,但是在下未能逐一介紹,只好選擇其中最深刻的來介紹。Grant Burge 5th Generation Carbarnet Merlot這是一支富有果味的紅酒,紅酒富有果香味,當中有成熟黑加侖子黑醋栗果,具有柔軟和李子香味,黑櫻桃巧克力和藍莓子絲滑精緻細膩口感。Gran

Grant Burge Moscato Rosa
這支也是出自南澳洲的白酒,這是以水困為主導的白酒,有著細膩的水果味道,因此富果味而且也較甜,而且香味十足,。
Fire Rose
是一杯雞尾酒,色澤透明帶有紅色,成份有白蘭地,Henrick's Gin,Brown Sugar,Lime,Lemon,Rose Syrup,Rosemary,Rose,Soda,151 Rum。味道就有檸檬及較為苦,玫瑰味就較輕。
黑毛豬火腿伴黑松露脆多士
上次在尖沙咀店也曾吃過這款。黑毛豬採用了十四個月大的黑毛豬,風乾後就切片,吃下時鹹香味十足,而且多士也十分脆,當中的黑松露香氣十足,實在是愛不惜手。
Seafood Platter
同樣地與上的一樣吧,有蝦有蜆有螺有藍青口,當然有蟹啦。當中;蟹肉很鮮味,蝦也爽口彈牙,蜆呢就都幾大隻,而且蜆肉肥美,也十分鮮味。
白松露意大利飯
黑松露就吃過了好幾次,但是白松露卻又未嚐試過,然而今晚一於試下。當中的意大飯卻又偏向軟腍,沒有像意大利人般吃得那麼的硬,白松露的香味也較黑松露的香得多,吃起來香味也較重。
炸墨魚餅及泰式魚餅
在酒吧裡面,竟然可以吃到墨魚餅和泰式魚餅,真的估你不到。兩者在下都喜歡吃的,皆因都有著煙靭而有嚼勁的口感,其中泰國魚餅更加可以蘸上辣醬來吃,使其有香辣味道,增添了不少食味。
炸魚薯條
在下近期也吃過幾次炸魚薯條,其中在西環堅尼地城吃過的最為津津樂道,可是這個炸魚卻較鹹,薯條就炸得過燶,雖然是脆,但是過了火位呢!
今晚確實喝了不少紅酒白酒和雞尾酒,幸好在下還未醉,依然可以站得來呢!
2014-09-16
2014-10-01 761 瀏覽
平時去酒吧飲嘢,都會叫些小食佐酒,有時甚至會食到飽為止。但酒吧的主角始終是酒,食物是其次,不會太講究,亦不會像試菜般慢慢品嚐,只旨在跟朋友聊聊天。或者很多客人也跟我一樣,對酒吧的食物要求不高,酒吧餐廳的食物水準通常也比一般餐廳為低。但是,要求低不等於沒要求,對一些食物難吃的酒吧,我只要一去無回頭。這間Mini Club在尖沙咀和旺角都有分店,今次約了朋友在旺角太平道這一間。講起太平道,我認為這條街是旺角區的一處較高貴的街道,不止是旺角跟太子的分界線,也可劃入何文田,所以住在太平道或自由道的人,有些會說自己住在何文田,畢竟「旺角」這兩字比較市井,但太平道就顯得較清靜,在這裡飲嘢也沒有置身旺角鬧市的感覺。Mini Club內裡一點也不MK,長廊型的店子,坐得也算舒服。晚上時段,這裡供應$368的套餐,一支紅或白酒,配一盤食物(海鮮、生蠔、德國腸、伊比利黑毛豬火腿火腿、Parma Ham with Cheese五樣之中揀一)我們三個人就點了兩個套餐share。點酒就由女士決定,選了Grant Burge Moscatto Rosa 2013 (South Australia),這類比較甜的葡

我們三個人就點了兩個套餐share。

點酒就由女士決定,選了Grant Burge Moscatto Rosa 2013 (South Australia),這類比較甜的葡萄酒,好濃的Cherry味,始終是女人恩物,我飲一杯已夠喉了,在場的女性友人飲了差不多大半支,女人都係比較嗜甜吧。
我獨自點了一杯Cocktail,這杯叫做Sea Smile($87),用多種水果來調,包括奇異果、青蘋果、檸檬、桃等,清香易入口,亦不會太甜,適合男士的。
Sea Smile
食物選了海鮮拼盤和Parma Ham with Cheese拼盤。

海鮮拼盤有半隻波士頓龍蝦、麵包蟹、幾隻蝦、海螺、青口,看來很豐盛,新鮮和美味度屬中等,龍蝦和螺肉最為肥美,都是嗰句,不能跟大酒店比較。
海鮮拼盤
Parma Ham with Cheese Platter,配著美酒,三個人不消幾分鐘就幹掉這一大碟了,好唔好食? 你話呢!
Parma Ham with Cheese Platter
嫌未夠喉,額外叫了三款小食。

香烤蜜糖雞翼 ($55),我對雞翼情有獨鍾的,很多場合都會點雞翼,這碟水準又不錯喎。
香烤蜜糖雞翼
炸墨魚餅拼泰式魚餅($55),炸得似乎不夠鬆軟,咬落有點硬的感覺。
炸墨魚餅拼泰式魚餅
炭燒雞泡魚乾($55),這味反而不俗,絕對是佐酒之選。
炭燒雞泡魚乾
Mini Club的酒類選擇亦算多,來飲飲酒,聊聊天,頗Relax的,食物水準中等,旨在飲酒就無所謂,這個價錢也不算貴,比起旺⻆某大型商場,這裡勝在僻靜,如果夜晚要在旺角鬧市找個飲酒的地方,這裡是一個不錯的選擇。
Parma Ham with Cheese Platter
香烤蜜糖雞翼
炭燒雞泡魚乾
2014-09-30 863 瀏覽
朋友ss約飲野, 但唔想去劈場,有人介紹去左呢間, 可以輕輕鬆鬆飲酒, 尤其是紅白酒. 打完風, 塞車在所難免, 觀塘道大塞車, 平時唔洗20分但我係成個鐘先去到, 其他朋友都去到成半個鐘, 佢地開左枝紅酒嘆住先.Grant Burge - Baroosa Cabernet Merlot 2011 色澤~深紫 , Aroma~微香, 果味不重, 酸度算微,餘韻算長.黑毛豬火腿伴黑松露脆多士因為我唔食豬的,所以無食,但外表拼得好靚,好吸引巴馬火腿芝士拼盤火腿有少許油份,不太乾身.味道甘香及肥膏部份不多, 食完個口仲充滿甘香味Burg Layer Schlosskapelle Nahe 2012 紅白酒來自法國,意大利,波爾多,澳洲,紐西蘭, 希臘等國家的都品嚐過,日本來的葡萄酒真係第一次飲。色澤淺黃,很香,味道好平均,不刺喉唔酸唔甜,好清脆,飲完好舒服Fish and Chips呢隻薯條最頭覺得好特別有別於食開既薯條, 有朋友就問waiter, 原來佢老板得登搵的,唔想咁普通. 呢d係通心薯條, 顯得特別脆感覺酥酥咁.Seafood Platter多膏麵包蟹同龍蝦, 膏好香濃, 肉厚車

Grant Burge - Baroosa

Cabernet Merlot 2011
黑毛豬火腿伴黑松露脆多士
因為我唔食豬的,所以無食,但外表拼得好靚,好吸引
巴馬火腿芝士拼盤

Seafood Platter
多膏麵包蟹同龍蝦, 膏好香濃, 肉厚
車厘蜆

非常鮮甜, 很爽口
Look for Star

裡面有Vodka, Gin, Rum, Tequila, Triple Sec, Sour Mix, 7 up

因為怕甜,問店員改用soda water代替7 up, 但店員說如果改左就唔係Look for Star la~咁又係...但真係怕甜,所以改左用半7 up半 soda water

杯上有幾件 Lime, 很香很清新,連埋d Sour Mix, 酸咪咪 飲完已經舒服.加上一點酒精,感覺更爽.

雖然有很多spirit的種類,但都唔嗆喉

~今晚暢飲得好開心, 飲的好,食的好, 但都唔夠同班啱Key既朋友放工飲返幾杯放低壓力~

呢度D待應除服務好之外, 好鍾意他們貼心,和幫客人諗,不時會幫我們諗d 酒啱唔啱我們口味 (e.g. Wine 同朋友的cocktail選擇), 上菜時問等等等等, 適合一D唔鍾意諗既人.

2014-09-17
2014-09-26 415 瀏覽
小妹戒酒係fd既都知架喇,但今晚竟然一再引誘…令小妹非飲不可 由旺角地鐵站行左15分鐘到太平道後,由於滿街都係大大小小既PUB,搵左一陣晚上7時終於黎到MINI CLUB,有個矮帥型既服務員係門口問食飯定飲野,原來MINI CLUB分兩邊,出面高枱bar椅飲野入面矮枱sofa食飯,晚上7時果真人不太多,冷氣仲有d凍。服務員過黎介紹一輪後,小妹所認知到既係9點前落單8折計數,佢地仲有一個好抵既餐,order一支紅酒或者白酒送一個小食拼盤,其實都唔小食,直情係主菜呀~由於人未齊,我地先點左兩杯COCKTAIL - FIRE ROSE、SEA SMILE,而NUTS除左花生仲有芝士腸,OK好食送酒一流。Seriously,杯FIRE ROSE上面有151下面有BRANDY,一早知佢'KUN',果真點起火靚飲落同酒精冇乜分別,呢一杯係用黎睇既…SEA SMILE就好似果汁沙冰咁,而且有好fresh既口感,飲落如沐春風猶如初戀既感覺。將近8點,人開始多了,我們亦已人齊了,點了一支ROSA,HKD558,適度既甜味加埋只有8%酒精,好岩各位平日唔係太嗜酒既女士。小食拼盤就點左個seafood p

Rosa
小食拼盤就點左個seafood platter,過份,竟然有半隻龍蝦、一隻凍蟹、三隻翡翠螺、幾隻蝦、好多隻青口…隻蟹仲有好多羔呀,好香口不過膽固醇好高呀~~~
Seafood Platter
Wow, the Crab
仲點左PARMA HAM with CHEESE,有三款HAM,包括SALAMI,仲有好heavy既CREAM CHEESE,點餅乾食好正。不過d HAM就麻麻,太淡喇。
Pharma Ham
蜜糖雞翼,雞翼大小適中,甜味夠又唔多油。而個人鍾意焗雞翼,因為比較香雞皮較為脆,但呢一個係煎雞翼,都好食既
Honey Chicken Wing
白松露意大利飯,太乾身喇,當佢係炒飯食觀感同味道都一流,可惜佢係一個意大利飯,即係點呀!?即係要creamy d,飯要再'淋'd,白松露味要再出一d囉。
Risotto
德國腸唔夠熱,又有機會係我地掛住飲酒傾計,未係最合適既時間試食,都係果句,腸仔加上芥末醬、香草醬等唔會難食囉。
German Sausage
墨魚餅係後加既,其時經已飲飽食醉喇,已經唔記得左味道係點,淨係覺得賣相唔錯。
其實一間bar可以做到有餐廳水準既晚餐真係好唔錯,雖然好似逢係要技巧既黎煮既都一般般,勝在有誠意,而且佢地連nuts都冇hea我地,值得再去既。
3K
2014-09-26 12 瀏覽
進了門感覺進了迷你私人會所, 配以輕音樂, 忙碌一天約三五知己在這共敘都是不錯的選擇.首先叫了cocktail, 一款是"Fire Rose", 有brandy, rum洒混合的飲品, 杯面浮了幾朵乾玫瑰, 然後waiter在上面點火, 好美的火炎, 吮一口有好重的酒味, 不錯之選.  而另一款是"Sea Smile", 是用不同生果打成再混合, 味道清新, 一点洒成份都飲唔出, 喜歡淡味的我就適合不過.食物方面首先點了海鮮拼盤, 有龍蝦, 睡蟹, 青口, 翡翠螺, 蝦和車厘蜆, 海鮮取決於新鮮和鮮甜味, 這裡大概做得到, 但略嫌車厘蜆"腥"了點.  隨着我的至愛生蠔上枱了, Island Pacific, Coffin Bay和White Pearl三款, 我最喜歡White Pearl的真實感和重海水味的感覺.  熟食點了蜜糖雞翼, 我比較喜歡蜜糖如再重味一點就更加好, 另一款要了白松露醬蜆肉什菇意大利飯, 上枱時陣陣松露香味撲鼻, 食落果然不錯, 什菇和蜆肉份量不少, 好有口感.  最後叫了巴馬火腿, 芝士拼盤, 芝士方面有"金文拔芝士", "百麗芝士", "巴馬臣芝士"三款,
食物方面首先點了海鮮拼盤, 有龍蝦, 睡蟹, 青口, 翡翠螺, 蝦和車厘蜆, 海鮮取決於新鮮和鮮甜味, 這裡大概做得到, 但略嫌車厘蜆"腥"了點.  隨着我的至愛生蠔上枱了, Island Pacific, Coffin Bay和White Pearl三款, 我最喜歡White Pearl的真實感和重海水味的感覺.  熟食點了蜜糖雞翼, 我比較喜歡蜜糖如再重味一點就更加好, 另一款要了白松露醬蜆肉什菇意大利飯, 上枱時陣陣松露香味撲鼻, 食落果然不錯, 什菇和蜆肉份量不少, 好有口感.  最後叫了巴馬火腿, 芝士拼盤, 芝士方面有"金文拔芝士", "百麗芝士", "巴馬臣芝士"三款, 最喜歡的是百麗芝±, 軟綿綿, 入口即溶.  而火腿方面有"巴馬火腿", "黑毛豬辣腸", "燈龍腸"三款, 黑毛豬辣腸並沒有辣的感覺, 而燈龍腸本人是初次嘗試, 食落似食肥豬肉的感覺, 不太喜歡這款.  拼碟有脆麥片餅和黑松露醬的配搭, 不錯!
2014-09-25
試食活動
2014-09-24 340 瀏覽
小妹近來愛上放工後 Happy Hour但大多數會選擇灣仔, 銅鑼灣等地。但今晚約好兩位好友衝出港島來到旺角 MINI CLUB。這裡有別於旺角一般嘈雜酒吧,多了幾分豪華感。酒吧內分為兩個 Select, 分別是吧櫃高椅區(比較Casual),再行到酒吧裡面全是沙化位。而坐位之間空間感不俗,坐得頗舒服,最岩食下野傾下計。而且燈光昏暗也挺適合拍拖。套餐咁抵當然唔會放過,點了一盤 $447小妹喜歡甜永較高的葡萄酒,選ROSA最好不過。小妹被那桃紅的色澤深吸引著,微微的氣泡湧出來,再淺嚐一口感到那草莓和櫻桃的沐果香亙相對衡著,但是甜而不膩亦是rosa的優點,而酒精濃度有7點幾,所以唔好睇小呢支葡萄酒。[海鮮併盤]有藍青口,加菲蟹、蝦、大蜆、龍蝦(半隻)等 。水準一般,但勝在整體還很新鮮,其中的加菲蟹的膏非常多,而龍蝦亦帶保留點鮮味。如以套餐價加多支酒,這個併盤是百份百收貨了。(可以話非常抵食)吃完凍食,還是要點熱食暖胃,分別要了三款小食。香烤蜜糖雞亦$55 :很有BBQ感,雞亦皮脆肉嫩,充滿蜜糖香,好味到要用手口吃!炸墨魚餅併泰式魚餅 $55:前者炸粉非常厚,幸好後者還吃到是魚餅,不過味道
小妹近來愛上放工後 Happy Hour
但大多數會選擇灣仔, 銅鑼灣等地。
但今晚約好兩位好友衝出港島來到旺角 MINI CLUB
這裡有別於旺角一般嘈雜酒吧,多了幾分豪華感。
面全是沙化位。
而坐位之間空間感不俗,坐得頗舒服,最岩食下野傾下計。
而且燈光昏暗也挺適合拍拖。
套餐咁抵當然唔會放過,點了一盤 [海鮮併盤加 2013 Grant Burge Moscato Rosa] $447
小妹喜歡甜永較高的葡萄酒,選ROSA最好不過。

[海鮮併盤]有藍青口,加菲蟹、蝦、大蜆、龍蝦(半隻)等 。
亦帶保留點鮮味。
吃完凍食,還是要點熱食暖胃,分別要了三款小食。
炸墨魚餅併泰式魚餅 $55:前者炸粉非常厚,幸好後者還吃到是魚餅,不過味道幾辣下。
炭燒雞泡魚干 $55:唔使講這款是下酒必備的小食,真係會食到停唔到口。
有男仕真好,我們還有空間再來一客[巴馬火腿加芝士併盤]$191
這併盤份量恰到好處,夠我們三人分享更可以填填肚。
分別有巴馬火腿、芝士三款、黑松露醬加餅干、黑毛豬辣腸、燈籠腸等。
小妹最欣嘗是巴馬火腿,肉嫩且帶點脂肪,肉質油潤又無渣。
繼而芝士也不俗,不過份量有點小家,餘下的肉腸非小妹杯茶。

題外話/補充資料: 這裡除了環境不俗外,服務也貼心。 幾位年青男服務員逗得另外一枱全女班食客心花怒放呢。 但小妹也有兩位美男相伴,心情當然好,最後半支 ROSA由小妹一手包辦。
2014-09-21 1059 瀏覽
Mini Club酒吧遠離繁囂旺角鬧市,在寧靜的太平道上,讓人有休閒舒適感覺,店內裝潢型格高貴,仿彿置身於英倫風格的小酒館內,地方都好寬落,酒吧更不許客人猜拳、搖骰子。在微暗的燈光中加上播放著放輕舒適jazz、懷舊英文歌曲及音樂,氣氛也十分輕鬆,躺著舒適的梳化,與三五知己把酒狂歡、談笑風生,將工作的壓力更可以拋諸腦後身心也即放鬆起來。品嚐美酒之餘,當然要有佳餚。經朋友介紹話有個地方食物環境不錯,帶咗我們一班朋友們去了Mini Club酒吧去慶祝Prudence的生日。 Mini Club 推出美酒拼佳餚優惠,惠顧$368或以上的紅白酒,送以下美食拼盤 ,有五款可選擇一款,拼盤方面有時令生蠔6 隻 、炭燒德國腸拼盤、seafood platter、 parma ham w/ cheese platter、西班牙手切伊比利黑毛豬火腿(24個月)85gm伴黑松露脆多士 。 同時在happy hour time (18:00-21:00)時段更可有20%off discount。 Drink List儲在平板電腦內 ,而food menu 在枱上tend 卡中。相約在7pm朋友們也到齊,
相約在7pm朋友們也到齊,我們先點了一支紅酒及一個拼盤,紅酒方面都是交番俾男士決定。朋友較喜愛澳洲紅酒,但又想選擇較厚身的紅酒,其後選擇了Grant Burge 5th Generation Carbernet Merlot 2011 ,我也飲了少少助興一番,酒身都較深色,色澤都好清澈,都好易入口,紅酒的丹寧都較重,飲落都好柔軟滑順,質感也較厚身,果香都好濃郁。
食海鮮當然配白酒,女士反而較愛果味重及較甜的白酒,友人分別再點了一支rosa及一支白酒,向店員查詢後好悉心地介紹了一些我們喜愛口味的酒,白酒就點了Grant Burge Moscatto 2013(South Australia)及Grant Burge Moscatto Rosa 2013(South Australia) ,white wine 色澤呈golden yellow ,飲落都有氣,不會好dry酸味不重,清新的蘋果香氣和輕度柑橘口味,入口清甜芳香,容易入口都不覺飲多了一些。而另外Rosa wine其實多作餐後dessert wine,飲落帶有氣泡,味道好清新香甜,比白酒更甜,好香甜草莓及cherry 的果甜,色澤呈粉紅色,最適合慶祝場合飲用,扣人心弦,我們這班女士們熱愛的餐酒。
這時候我們要敲杯慶祝Prudence生日快樂
,開心的時光當然不要停,安排食物相當豐富,先來parma ham w/ cheese platter、西班牙手切伊比利黑毛豬火腿(24個月)85gm伴黑松露脆多士、炭燒德國腸拼盤及海鮮拼盤作頭盤先

parma ham w/ cheese platter會有巴馬火腿、黑毛豬辣腸、燈籠腸、金文拔芝士、百麗芝士、巴馬臣芝士、全麥脆片再加10g黑松露醬,聽起來都十分豐富,燈籠腸肉味較輕淡,黑毛豬辣腸的油份不算重肉味都濃,都好有嚼勁感。薄片的巴馬火腿入口帶鹹香,質素上乘,肉質也油潤,與香軟的金文拔芝士伴食真是好夾,火腿的鹹香中能突出芝士的芳香的味道,而百麗芝士及巴馬臣芝士我個人較喜歡只是用叉吉來食,芝士較挺身食落帶有咬口煙韌,芝士味較濃。最後將搽上黑松露醬全麥脆片吃掉,食落香脆菌香四溢,馥郁芳香。
parma ham w/ cheese platter
西班牙手切伊比利黑毛豬火腿(24個月)85gm伴黑松露脆多士,入口柔軟帶果香而且軟滑煙韌感覺,香氣在口中迴盪餘韻更悠長,黑毛豬火腿的鹹香十足,鹹味更比巴馬火腿更甘香,最適宜配紅酒共食。食過黑毛豬火腿後就要來番件黑松露脆多士,獨特清幽的菌香更可清清味蕾的油膩感。
炭燒德國腸拼盤包括有慕尼黑白腸、香草肉腸、煙辣椒腸、原味紐倫堡肉腸及煙莎樂滋味腸。而我個人喜歡吃些有辣味的煙辣椒腸,刺激惹味,外皮彈牙脆口,肉質鮮美有肉汁,最適合佐酒。最細size是原味紐倫堡肉腸,肉味比較最濃郁重味,蘸上一些芥末醬/沙律醬也很棒,挺不錯。
炭燒德國腸拼盤
冰鎮上枱的海鮮拼盤份量真是好豐富,包括波士頓熟龍蝦、法國麵包蟹、法國藍青口、加拿大翡翠螺、熟蝦及車厘石蜆,開邊波士頓熟龍蝦爽口彈牙及蝦肉味道鮮甜,膏位及蝦籽都好多。麵包蟹蟹膏真是好多,肉身夠厚。翡翠螺比平時buffet食既更大隻,爽脆又鮮甜,熟蝦及法國藍青口算是新鮮鮮甜。
車厘石蜆
冷盤方面,生蠔當然不可缺少,此店的生蠔更是新鮮即叫即開,店員更因客人喜愛的口味為我們選擇一些生蠔,後來我們後來選擇了四款不同地區及特性的生蠔,都是冰鎮上枱,大大盤的生蠔上枱時令大家雙目發光大叫「哇!!」,
店員更告訴我們由淡味吃至濃味,由右邊9隻開始食起,Live Oyster 是南非活蠔,蠔身大隻,海水味不會太鹹,質感都幾creamy ,其後左邊9隻生蠔是Coffin Bay是澳洲哥芬灣蠔,海水味比之前Live Oyster更突出,入口清甜幼滑,有幾分鹹鮮食落爽脆。但我個人口味都是較愛White Pearl 法國白珍珠蠔,size 都比較飽滿大隻,而且殼薄及肉滿,海水味都適中,爽滑彈牙,蠔肉清甜鹹鮮,甜味都幾悠長有回甘。
Live Oyster,Coffin Bay,White Pearl
Britanny(france)法國不列塔尼蠔的 蠔身大隻厚身又肉滑,金屬味都不會好重,反而蠔味較好濃郁,先鹹後甜,四款蠔中海水味最重。
法國不列塔尼蠔
開party怎可缺少pizza !!pizza就由我發板落單,分別柯打了意式風情薄餅(Italian delight)及西班牙精選薄餅(Spanish Deluxe),兩款pizza 的餅底入口好香脆之外,中間餅身也帶柔軟,首先意式風情薄餅皮上鋪滿mozzarella cheese,蕃茄,菠菜,香草,洋蔥,蘑菇片及千島汁,一個餅分了八件,半溶的鋪滿整個pizza 的cheese當你一啖咬下去的時候,感覺真是好香軟芝士又不會太濃烈但芝味十足,加上清新的菠菜、爽口的蘑菇片及微酸開胃的千島汁,令口感層次大大提升,整體上也不會太滯膩。後者的意式風情薄餅,肉味及醬汁比較濃,肉的配料為主,有沙樂美腸、蘑菇片、火腿、洋蔥、蕃茄、香草及mozzarella cheese,咬落啖啖肉及濃味酸香的蕃茄味,充滿肉香又不油膩。
意式風情薄餅
西班牙精選薄餅
炸墨魚餅及拼泰式魚餅(泰式酸辣醬)---兩者外表炸得金黃香脆,墨魚餅爽口彈牙,泰式魚餅帶有少少香辣更惹味可口,都好爽口,蘸上甜甜酸酸的泰式酸辣醬令人再追食下去,平衡番油膩感,開胃又好味。
炸墨魚餅及拼泰式魚餅(泰式酸辣醬)
炭燒雞泡魚干把它塗上mayonnaise醬香滑,肉質不算好實,有魚香味,味道更帶甜甜地,有點似食緊豬肉干般,有嚼口煙韌的感覺。
炭燒雞泡魚干
香烤蜜糖雞翼上枱時已經是熱辣辣,做佐酒小食是不能缺少的,咬下肉質嫩滑,做到香烤的效果。雞皮都算烤得香又有蜜糖的香甜。
白松露醬蜆肉什菇意大利飯是我今晚最愛的食物,它毫滿白松露的味道,比黑松露更香,再加上粒粒的什菌及蜆肉,有咬口嚼勁,當咬下什菌時水份更爆出,好有juicy 的感覺。能保持傳統煮意大利飯著軟中有生硬米的口感,也不會過硬,收汁都好平衡帶濕潤,真是非常難得。
白松露醬蜆肉什菇意大利飯
Sea Smile這杯雞尾酒用了Blue Curacao藍色柑橘酒、青蘋果、青蘋果蓉、奇異果、水蜜桃、syrup及檸檬汁調製而成。輕輕啜飲一口,好清新澎湃的果香甜味,最好開心的是飲落酒味很輕又晤會苦澀,而且好易入口。攪拌之後再飲都有啖啖的青蘋果蓉。將所有材料打成沙冰的質感的效果,冰冰的飲下去,涼透入心迅速呈現。視覺上已經充滿海洋的活力氣息,閉上眼後再細心想像,好像有陣陣涼爽的海風輕輕撫過臉兒,躺臥在沙灘中聽著海浪的聲音,令人心神舒暢,夏日的悶氣更逐漸消失。
sea smile
Fire Rose 這杯cocktail一聽名字已知道會有火焰,Fire Rose的成份有(brandy、brown sugar、Hendrick's Gin、Lime、lemon 、rose syrup、rosemary 、rose、soda 、151 Rum ),可見酒精成份不淺,整杯cocktail 酒色層次分明,飲品面層有一些玫瑰花粒插在檸檬片上,店員將杯fire rose 上枱給客人時,會on side 跟了一勺「151 Rum」,待後倒入杯Fire Rose面層時點火 ,待我們拍照後,更準備更roll 機拍下flaming 的Fire Rose。真是好燦爛好美,店員也remind 不要保持火焰太耐,因為好易爆杯,其後店員會將檸檬壓下將火熖撲息。味道帶有玫瑰的花香及青檸微酸味道帶清新,可能燃燒時揮發了一些酒精,飲落又不會好重酒味。
fire rose
快樂的時光總是好快過去,酒逢知己談天說地,真是一件美好的事情,更好開心地又再向Prudence講生日快樂,祝你青春常駐,身體健康!!

服務好細心體貼親切,同時會因應客人的口味介紹不同的飲品及食物,cocktail 方面好像我們都不想飲太濃烈酒精而幫助客人調較適當酒精份量,好窩心。食物水準不錯而且有promotion 真是好抵食。總括來說,美酒當然要配佳餚,mini club 都是吃喝玩樂的好地方。
2014-09-16
sea smile
parma ham w/ cheese platter
法國不列塔尼蠔
意式風情薄餅
炸墨魚餅及拼泰式魚餅(泰式酸辣醬)
炭燒德國腸拼盤
白松露醬蜆肉什菇意大利飯
2013-04-22 2058 瀏覽
今天和男朋友及朋友行經旺角,行到累了,想飲杯飲品,便隨便走進一間店,就是位於旺角太平道的一間酒吧,在外看似一間清吧,但進入這店後,竟然有一份食物的menu給我們點!還有是用i pod 取代的^^相當方便!這間店的食物很多,最主要都是海鮮我們叫了一支白酒,送了一碟生蠔,好抵丫!!!這店環境不錯,服務態度又好!大家可以試一試^^值得推介這杯有少量酒精,味道似咖啡, 都不錯的!店員說由檸檬那邊開始吃起, 由淡至濃 , 有美國,澳洲,法國等...我喜歡吃法國生蠔^^這碟是黑毛豬火腿,加上多士及提子乾, 味道超讚^^這碟有面包蟹,藍青口,翡翠螺,小龍蝦 ... 藍青口味道非常清甜, 面包蟹的膏很多^^ 小龍蝦比較咸了點 ,其他幾樣我食唔到喇,哈哈~ 朋友們都話好好食,好搶手 >0<多士上的是鴨肝 , 加上其他兩樣配料絕對一流!!我們還點了小食,這份是牛柳粒 , 好吃又不肥膩 !我只吃了一啖便沒有了...最後一樣是鴨胸, 可以與青瓜一起吃, 而且皮很脆的, 熱食最好!! 總括來說 , 整間餐廳也不錯喔^^可以一試^^
今天和男朋友及朋友行經旺角,行到累了,想飲杯飲品,
便隨便走進一間店,
就是位於旺角太平道的一間酒吧,在外看似一間清吧,
但進入這店後,竟然有一份食物的menu給我們點!
還有是用i pod 取代的^^相當方便!

這間店的食物很多,最主要都是海鮮
我們叫了一支白酒,送了一碟生蠔,好抵丫!!!
這店環境不錯,服務態度又好!

大家可以試一試^^值得推介

這杯有少量酒精,味道似咖啡, 都不錯的!
這碟是黑毛豬火腿,加上多士及提子乾, 味道超讚^^
多士上的是鴨肝 , 加上其他兩樣配料絕對一流!!

總括來說 , 整間餐廳也不錯喔^^可以一試^^
2013-03-15
5 分鐘 (堂食)
其他
2013-03-28 1636 瀏覽
聽朋友講呢間唔錯, 今晚各食家擺明車馬黎踩場,訂左全酒吧最 private 又最有私人空間既座位,thank you ﹗係酒吧最深處又最近往廁所通道添。依家剛才七點,仲好早呢,小貓兩三隻無咩客,環境都幾清靜又企企理理啦。 食家未齊人,先 study 吓個 menu,Pizza 只得 3 款,小食都係幾款。見到 special promote 呢 ﹗order 1 支紅或白酒送 1 個併盤,淨係個小食都值二百幾,似乎都抵咁噃。Free 併盤可揀 24 個月西班牙伊比利黑毛豬火腿、巴馬火腿、生蠔,仲有海鮮併盤。今晚 Table for 8 ﹗坐左半個鐘,食家們都仲未到齊,唯有先黎支法國白酒飲住先,Pierre Gewurztraminer白酒,先試第一隻。味道帶荔枝香味,中度甜味,質感滑,入口完全無苦澀味,鍾意甜既朋友就啱晒喇 ﹗但個人夠喜愛微甜中而酒濃。如果枱面上既花生能轉為各類果仁就更開心喇 ﹗侍應們真的對紅白酒非常認識,解釋既詳盡令我有點驚訝 ﹗仲見到店主推介既杜拜七星級酒店紅酒,但大家不太感興趣。煙鴨胸,店主推介?食落有煙燻香味,味道調得偏濃,夾住青瓜同吃可減低咸度而令味覺清新一點

煙鴨胸,店主推介?食落有煙燻香味,味道調得偏濃,夾住青瓜同吃可減低咸度而令味覺清新一點。鴨肉鴨皮處理得宜,皮脆不油不靭、肉嫩無渣,還可以啦,欠左份鮮肉既香氣。靚鴨胸真係無需要太多花巧,海鹽醃再煎切片已經好好食,可配橙、草梅、蘋果依類既 dressing 使味道更豐富。

8 位食家終於到齊喇 ﹗起動 ﹗Promotion 1 支紅或白酒送價值二百多三百蚊既 1 款併盤,可選海鮮、黑毛豬、巴馬火腿或生蠔。唔食野都得,回贈返 HKD70 蚊比您添,聽落都好鬼抵喎 ﹗

巴馬火腿併盤,跟類似沙樂美腸既腸仔片、火腿粒、鵝肝醬多士、葡萄乾、車厘茄,仲有少少豆苗墊底。賣相一流,第一眼望到已感到個外觀、組合、配菜都好鬼歐洲 ﹗意大利巴馬火腿咸香非常,肉質富彈性而有趙口,油份充足,如果能卷住清甜既水果同吃,甜味撞咸味係一個非常特別又美味既感受 ﹗但依家盤上只有幾片青瓜及兩片車厘茄,有點 dry 咯。

西班牙伊比利黑毛豬火腿熟成 24 個月,嘩 ﹗個名夠晒勁 ﹗味道比巴馬火腿更濃,而油份更加豐富。但我真係食唔到有橡果香或味道,但橡果到底係咩味架?哈哈。以我個人口味而言,我真係好需要有舊非常 juicy 而味道清甜既蜜瓜或哈蜜瓜同時放入口一齊食架 ﹗不過依家一啖火腿一啖甜白酒都還可以啦 ﹗甜更能帶出火腿既咸香,感覺好爽架 ﹗真陰功,無蜜瓜無哈蜜瓜又無無花果,唯有用生菜青瓜配火腿啦,慘 ﹗

海鮮併盤,法國睡蟹半隻、法國藍青口 10 隻、加拿大翡翠螺 4 隻、紐西蘭龍蝦仔 2 隻及熟蝦 4 隻 ﹗種類都幾多喎。我最鍾意食海鮮架喇,食家 8 名,點分好呢?呵呵呵。

加拿大翡翠螺,恭喜晒 ﹗第一位 ﹗應該係全個併盤最好食架喇。味道鮮而肉嫩帶海水味,質感又軟棉,Good ﹗不過依個唔係冷盤黎咩?暖暖地喎,哈哈哈 ﹗

紐西蘭龍蝦仔,第二位係龍蝦仔,蝦肉嫩帶香濃香草牛油味,雖然浸得有點過火,偏咸左少少,都合格啦 ﹗第三位就係熟蝦,味道較淡,肉質微爽,不過不失啦。

法國藍青口,並無作任何調味,烚得有點過火,開始粉口而彈力不足。點解咬落青口度會咁多水既?味道似溶雪既水喎,怪怪的。

法國睡蟹,我好鍾意食蟹,但係一向不太喜歡睡蟹,所以可能未食已經扣點分數,我係花蟹、紅蟹、奄仔蟹、大閘蟹、三點蟹、雪場蟹、毛蟹既 fans 黎架 ﹗依隻睡蟹蟹膏算豐富,質感硬而散,帶重海水味道,甘香度及質感較為遜色。蟹肉實而乾,鮮甜味及肉汁欠棒,免免強強啦 ﹗

生蠔併盤,今晚有法國、美國及愛爾蘭。各食家都無咩所謂,連我地位蠔后都話隨便,所以交比侍應哥哥發板啦 ﹗

半打愛爾蘭premium 及半打美國 blue point,侍應哥哥作此選擇真係估佢唔到 ﹗大家都有點出奇了 ﹗我最愛係 Belon 同 Ribbon point,其次有 Irish rock、white pearl,對美國生蠔真係麻麻地,不過我勁鍾意食美國桶蠔打邊爐喎 ﹗好味 ﹗侍應哥哥一輪介紹後,大家立即起動。兩款蠔分別不太大,口感較實而裙邊爽,都有淡淡既鮮蠔味道,不過 after taste 非常淺,Blue point 海水味比 premium 更濃。生蠔質量可以接受,都合格,size 就夠晒大喇,味道不過不失啦,都好明白生蠔真係好睇個人口味既 ﹗

馬穌里拉薄餅,熱辣辣上枱,顏色賣相非常討好,好靚喎 ﹗大家都非常期待。擘大個咀,大大啖咬落去,大量既香濃芝士搭上酸甜既蕃茄醬撞得非常美味,再加少少既香草,簡單又好食 ﹗薄餅邊烤得脆脆的,好鬼香口喎,但點解個餅底濕濕地又腍劈劈既?口感似上海小食蔥油餅囉,即時分數大跌了,有點美中不足。

炸魚薯條?應該係炸魚手指跟薯條呢。侍應哥哥都話不推介,但我地見個胃仲有大把地方,傳聞話食得過,所以好奇心驅使下叫黎試囉。炸魚薯條?oh no ﹗急凍魚手指乾硬咸,而且炸得過火,如果點大量茄汁或沙律醬,應該會好食。另外,幼身長條形薯條,無咩特別,不吃也罷。

今晚試左 3 隻白酒 2 隻紅酒,其實個名都係好難記得到,試過法國及意大利囉。第一口完全唔會澀,味道溫和,全部都係偏甜,愛甜人仕啱晒咀形。雖然係甜,但果香不太出,味道純而酒味淡,口感就稍為薄了點,我較愛飲 strong、酒味濃、厚身及有點 dry 既紅酒,無法喇。

多謝店主今晚既款待及侍應兄弟姊妹既熱情招待,飲飽食醉後,參觀埋個廁所就可以走喇 ﹗行出後門,通過條短短既小道就到洗手間喇 ﹗後欄同洗手間既衛生程度都好滿意,幾乾淨喎 ﹗廁所格好寬躺,兩個人一齊都可以喎,哈哈。

2013-03-08
  • 加拿大翡翠螺、紐西蘭龍蝦仔
2013-03-25 1350 瀏覽
一班好友皆是愛蠔愛酒之人,朋友介紹旺角區Mini Club正在做Promotion-Order任何紅/白酒一支可以享用蠔/小食,所以一行八人決定去試試餐廳位於太平道,由旺角火車站步行大約只需要5分鐘,非常方便八時到達餐廳,人還不算太多.環境及裝修比一般酒吧高級舒服,不太嘈雜我們八人被安排坐於餐廳最入的位置,我們自成一角,就算高談闊論也不會尷尬經店長推介,我們ORDER了以下食物:-法式煙鴨胸伴紅酒汁煙鴨胸肉質JUICY有彈性,但紅酒汁過甜蓋過了紅酒的味道-巴馬火腿拼盤巴馬火腿: 鹹香味一般,不太嗜鹹者可試燈籠腸:味道較淡,比一般火腿片還要淡西班牙黑毛豬辣腸:肉質偏硬,也比想像中淡鴨肝醬多士:味道適中,感覺比鵝肝沒那麼膩-西班牙伊比利黑毛豬火腿風乾了24個月的黑毛豬火腿,味道比巴馬火腿細膩,鹹香味更濃,配上多士吃更佳-海鮮拼盤法國睡蟹:多膏,肉質一般法國藍青口:鮮味欠奉加拿大翡翠螺:肉質有彈性有螺的味道,不似一般酒店自助餐的只要雪味紐西蘭龍蝦仔:跟翡翠螺一樣,同樣比酒店自助餐還好吃熟蝦:好失望,沒有蝦味,肉質欠彈性,蝦頭還有沙-Oyster平時和朋友們比較偏愛法愛生蠔,但店長推薦的了美國

餐廳位於太平道,由旺角火車站步行大約只需要5分鐘,非常方便

經店長推介,我們ORDER了以下食物:
-法式煙鴨胸伴紅酒汁
煙鴨胸肉質JUICY有彈性,但紅酒汁過甜蓋過了紅酒的味道
-巴馬火腿拼盤
巴馬火腿: 鹹香味一般,不太嗜鹹者可試

燈籠腸:味道較淡,比一般火腿片還要淡

西班牙黑毛豬辣腸:肉質偏硬,也比想像中淡

鴨肝醬多士:味道適中,感覺比鵝肝沒那麼膩
-西班牙伊比利黑毛豬火腿
-海鮮拼盤
法國睡蟹:多膏,肉質一般
法國藍青口:鮮味欠奉

紐西蘭龍蝦仔:跟翡翠螺一樣,同樣比酒店自助餐還好吃
熟蝦:好失望,沒有蝦味,肉質欠彈性,蝦頭還有沙
-Oyster
平時和朋友們比較偏愛法愛生蠔,但店長推薦的了美國生蠔
美國生蠔比法國蠔富有口感,但蠔味較淡.After Taste帶有金屬味
-Pizza Mozzarella
軟軟Pizza,鋪滿Mozzarella Cheese,再配上濃濃的蕃茄醬,愛Cheese人必試
-紅.白酒
店長悉心推介之紅.白酒(約HKD3XX-7XX)
題外話/補充資料: 本人消費很著重服務態度及環境,值得一讚的是店長及店員的服務態度,上至對每一種紅.白酒,下至每一款小食的介紹,都很耐心.讚!!
2013-03-08
信用卡優惠
  • Pizza Mozzarella
2013-03-19 1035 瀏覽
應朋友介紹, 去左MINI CLUB食晚飯約左響旺角地鐵站等然後一齊行過去, 不過原來間野同地鐵站有D距離, D1出口比較近少少, 大概10分鐘路程, 如果可以既建議響旺角東火車站落, 行5分鐘就到 一行六人, 被安排坐左響最入既一張枱, 成個包廂咁, 又有盞水晶燈, 好有VIP既感覺HAHA. 提外話, 開餐之前當然要去洗個手, TOILET衛生幾好幾乾淨, 值得加分!!!WAITER首先推介我地試飲兩隻酒, 一紅一白. 因為有個PROMOTION係開一支酒就送8隻蠔/海鮮拼盤, 我地全枱都愛蠔, 揀呢個SET最合適本人覺得白酒幾好味, 酸酸地, 配上生蠔令生蠔個味更加濃郁. 可惜支紅酒就稍為澀左少少友人叫左杯bailey, 但呢杯係溝左7喜既bailey, 第一次飲, 幾特別HAHA生蠔唻喇!!!D蠔唔係好大隻, 不過食落去味道比起美國果D蠔更濃, 而且翡翠螺好爽口, GOOD GOOD GOOD呢盤既特別推介係面包蟹同青口!!! 面包蟹有好多蟹羔!!! 青口亦好清甜, 唔腥本人除左中意生蠔外, parma ham亦都係賣飛佛, 單食會有D咸, 建議呢盤ham連埋烘得脆身既面包同牛
應朋友介紹, 去左MINI CLUB食晚飯

生蠔唻喇!!!
本人除左中意生蠔外, parma ham亦都係賣飛佛, 單食會有D咸, 建議呢盤ham連埋烘得脆身既面包同牛肝一齊食, 味道一流HAHA!!!
最後一盤鴨胸拼青瓜, 啖啖肉, 都值得推介

WAITER好好態度, 每樣野食都詳細介紹佢既來源同埋食法
埋單平均每人$250, 真係超抵!!!
臨離開見倒門口一支藍色既香檳, 好令好吸引!!! WAITER話有D藍莓味, 希望下次有機會試下啦
其他
  • 生蠔
  • parma ham platter
2013-03-15 878 瀏覽
其實本人不好酒精,但有位朋友話旺角火車站附近有一間酒吧有生蠔、芝士火鍋、海鮮拼盤、黑毛豬火腿等美食,服務質量也不錯,聽到後流口水就幾個朋友一齊跟佢去見識一下喇!到場感覺服務員親切,環境舒適,入座後服務員先放下小食及padpad,原來padpad係Menu,真高科技!(大鄉里)隨即他推介至Top系列, 只要Order任何支裝紅、白酒即送朋友之前所講的美食,樣樣都好吸引好想試,最後叫左1紅1白配8隻生蠔和黑毛豬火腿,再另叫海鮮拼盤。服務員亦好細心照顧我呢位0酒精既客人,特意調製一杯椰汁特飲,起初飲落以為加左爆炸糖,實質是碎冰的感覺姐,對我來講味道淡左D,唔夠椰香。上菜時服務員會講述生蠔來自那國家,由淡至咸順序排列,而我食了兩隻法國蠔,雖然不算太大隻,但新鮮爽口,海水味強烈,濃味帶少少咸。海鮮拼盤的蝦就最普通;藍青口味道鮮甜;翡翠螺肉爽有嚼勁;第一次食麵包蟹,膏味獨特,蟹肉散味淡;至於小龍蝦只有兩隻,手快有手慢無,我係食唔到,聽朋友話比自助餐好味十倍,都唔知係咪真既。哈哈…最讚係黑毛豬火腿油分平均,不咸不溜,絕非”city超級”試食的黑毛豬火腿所能比美,小多士好脆不硬,再配上加洲提子乾的甜味

最讚係黑毛豬火腿油分平均,不咸不溜,絕非”city超級”試食的黑毛豬火腿所能比美,小多士好脆不硬,再配上加洲提子乾的甜味,層次升級,一試難忘!朋友話飲淡紅酒仲正,怒我唔識欣賞。

總結:呢餐食得好滿足!推介!!

2013-03-12
2012-12-17 660 瀏覽
黎過幾次,今次同朋友順便當食埋飯,所以都叫了好多野食啊!朋友還未到,叫了個小食Fish and Chips,所有食物都來得比較慢,但質數好!這個Fish and Chips其實是魚柳手指,不是傳統一大塊,但炸得不油膩,粉不過厚,味道很好,忍不住吃完一條又一條啊!這裡就是叫一支over $3XX的紅/白酒,可免費叫一客8隻蠔、或Ham Platter、芝士火煱,我們都是愛蠔之人,當然要一客蠔啦!今次的蠔覺得無之前那麼新鮮,但爽口!叫了支很易入口的Riesling,因朋友不太喝wine,但這枝她喝得到,略甜不澀,很好! Seafood Platter中的凍蟹殼很多膏,像吃不完的!翡翠螺很大隻,而且洗得乾淨,味道不錯~蝦挺新鮮,鮮味十足!但龍蝦仔就失色了,不太多肉,味道有點刺鼻,不太喜歡。
黎過幾次,今次同朋友順便當食埋飯,所以都叫了好多野食啊!

Riesling
今次的蠔覺得無之前那麼新鮮,但爽口!
8 Oysters
Seafood Platter
但龍蝦仔就失色了,不太多肉,味道有點刺鼻,不太喜歡。
2012-12-07
Riesling
Seafood Platter
  • Fish and Chips,Riesling,Seafood Platter,Oysters
2012-06-27 491 瀏覽
一向都喜歡去清吧嘅我, 就係鍾意唔太嘈又可以同朋友傾下計~ 不過我多數去開尖沙咀,太子就少d, 但今次經朋友介紹竟然發現左間可以返兜嘅吧…good!!又多個好去處喇~一入到去已經覺得環境唔錯, 雖然地方唔算大, 但裝修唔會俾人感覺到俗氣, 加上服務態度一流, 率先已經俾我唔錯嘅印象~ 個menu係用i pod 取代往常既紙牌,幾方便,而且idea唔錯~ 呢度有幾款生蠔俾你揀, 有法國, 美國, 澳洲… 我試左美國同澳洲, 我自己就偏好澳洲多d, 不過兩款都食得出係新鮮貨, 一d都唔腥~~ 一個清靜既消遣好地方,以後又多個新蒲點!!
一向都喜歡去清吧嘅我, 就係鍾意唔太嘈又可以同朋友傾下計~
可以返兜嘅吧…good!!
又多個好去處喇~

率先已經俾我唔錯嘅印象~

呢度有幾款生蠔俾你揀, 有法國, 美國, 澳洲…
一d都唔腥~~

一個清靜既消遣好地方,以後又多個新蒲點!!
2012-06-27