2019-07-24
hEat係一間專食地中海料理既餐廳係香港比較少見佢地既賣點係以炭烤爐高溫快速咁炭燒從而帶出食物既原汁原味野食方面推薦熟成牛扒同海鮮而環境就好寬敞裝飾亦都夠浪漫細緻枱同枱之間相隔都幾遠係時間講下野食點左佢4-course menu ($580)1. Summer Truffle Porcini Toast - 一上枱就非常之香噴噴,多士烤得香脆,同truffle醬好夾。2. King Crab King - 皇帝蟹腳已經開左殼,非常方便,而且啖啖肉,無加調味料所以食到蟹既鮮味,唔錯唔錯。3. Salmon - 煮得岩岩好 邊邊煎得香口而入面三文魚仲好嫩滑新鮮4. Chocolate Tiramisu - 貌似mousse但食落發現手指餅原來隱藏左係底,朱古力幼滑好味道另外仲叫左呢度既Signature Dish美國Prime 30日熟成牛扒 (medium rare)意思即係牛肉會通常吊掛經過幾星期既風乾而令牛既肉味更加集中肉質嫩滑色澤亦會透出粉紅色仲會食到少少parma ham 既咸香味如果你中意食非常濃郁既牛肉味可以選擇風乾45日既熟成牛肉另外侍應調製左一杯酸酸甜甜既柚子飲品俾我地有
係香港比較少見
佢地既賣點係以炭烤爐高溫快速咁炭燒
從而帶出食物既原汁原味
野食方面推薦熟成牛扒同海鮮
而環境就好寬敞裝飾亦都夠浪漫細緻
枱同枱之間相隔都幾遠
係時間講下野食
點左佢4-course menu ($580)
另外仲叫左呢度既Signature Dish
美國Prime 30日熟成牛扒 (medium rare)
意思即係牛肉會通常吊掛
經過幾星期既風乾而令牛既肉味更加集中