2019-06-19
朋友收工約左我去上環食飯加飲野,問佢去邊又神神祕祕唔講我知,淨係話跟住佢行,去到磅巷一間應該係配鎖鑰既店,見佢係牆上咁多把鎖之中,搵左個按左下就開左門,出現左個通道,竟然係一間餐廳?裡面裝修都好令,仲要係我最中意既粉紅色!!日式燒饅魚,灑上紫菜碎同咸蛋黃碎,魚皮燒到勁香脆,十分惹味!Yuba Bolognese 係素肉炒日式腐皮,望落似意粉咁,食落幾特別,岩哂怕肥既女士!laksa Prawn Dumpling ,即係雲吞叻沙,配上蒜蓉包,呢個配搭幾新潮,哈哈!雲吞足料,蝦肉彈牙,叻沙湯底濃郁入味,我將蒜蓉包沾點叻沙,出奇地好match ,好味!甜品係咸蛋雞蛋仔,用上西式方式黎擺去盤,咸蛋黃既味同甜甜既雪糕令口感更有層次!呢度環景同食物都令我好有驚喜,好岩約下女仔黎,下次會再黎飲下杯 in the mood, 調得好飲,清清地好開胃!
裡面裝修都好令,仲要係我最中意既粉紅色!!