Restaurant: On-Yasai
Info:

2024-09-21 730 views
牛角嘅集團旗下有好多唔同打邊爐嘅品牌,平時求其食就會去食牛涮鍋,想食好啲嘅話就會去溫野菜,今日就同朋友嚟溫野菜食set lunch,最鍾意佢係一人一鍋,同朋友嚟食就方便好多。-兩個人嚟食就可以叫唔同set share食,可以叫齊豚肉、雞肉同牛肉試吓,另外仲有個蔬菜盤包埋,湯底就叫咗壽喜燒。整體嚟講各款肉類嘅質素都唔錯,雞肉都幾滑,豚肉亦都唔嚡口,好香油脂味,而牛肉就不過不失。整體質素係好過牛涮鍋,想食好啲,不妨嚟呢度食lunch幾抵食~
$150 (Lunch)
2024-09-12 982 views
平時呢喺一田或者Donki 會買啲二百幾蚊一碟靚啲嘅牛打邊爐嘅咁食都要就住就住咁食啦經朋友介紹之下呢就試吓呢一間溫野菜啦今日嚟到就係食呢個嘅鹿兒島黑毛和牛任食套餐佢嘅黑毛和牛質素真係好 同平時喺一田買嗰啲二百幾蚊一碟嘅和牛一樣油脂分布平均 入口即溶但係嚟到呢度係任食 雖然價錢都唔係好平如果食到5碟嘅話,絕對回到本而我呢個和牛控嚟講,一食就食咗八碟啦另外仲有一啲日本嘅蔬菜 都幾特別另外佢個蓮藕都好爽但係大家要記住溫野菜得銅鑼灣先有放題㗎咋
咁食都要就住就住咁食啦
經朋友介紹之下呢就試吓呢一間溫野菜啦
今日嚟到就係食呢個嘅鹿兒島黑毛和牛任食套餐
佢嘅黑毛和牛質素真係好
同平時喺一田買嗰啲二百幾蚊一碟嘅和牛一樣
油脂分布平均 入口即溶
但係嚟到呢度係任食 雖然價錢都唔係好平
如果食到5碟嘅話,絕對回到本
而我呢個和牛控嚟講,一食就食咗八碟啦
另外仲有一啲日本嘅蔬菜 都幾特別
另外佢個蓮藕都好爽
但係大家要記住溫野菜得銅鑼灣先有放題㗎咋

2024-07-31 1527 views
本身我坐個冷氣位冇風出,第一次反映情況,當時職員就話佢哋會再重新較一較個冷氣。但過咗20分鐘都冇改善,同佢哋第二次反映情況,佢哋又話再較較個冷氣。最後聲稱有咩事事後可以喺張單QR code下面個email反映情況,但同佢哋customer service溝通簡直係惡夢。所謂嘅「調查」敷衍了事,只係回覆冷氣機冇事,亦指冇客人反映類似情況。都過咗幾日,冷氣機出風位整返好正常。同埋佢地係咪真係有問當日曾經坐同一位置既客人情況?完全唔合理。食物質素雖然OK,但服務令人非常失望。價錢同服務完全唔成正比。每人700幾蚊,但就擺出呢種愛理不理嘅態度。

$724 (Dinner)
2024-06-13 2354 views
以前一直都想試溫野菜, 由於價格偏貴, 所以一直都不捨得食, 直至知道銅鑼灣店 有放題 提供, 於是便趁機嚐嚐, C餐 日本國產牛.火之本豚食之放題 [65品]店舖裝修非常日系,全店簡潔高雅,以木為主調卡座有竹簾隔開,私隱度高,而且環境不會嘈吵,用餐時可以舒適和靜靜地享受美食,{環境舒適度一流}湯底:北海道昆布湯秘傳月見壽喜湯+$10仙人果柚子梳打味道清新而不會太甜肉類質素與預期中差不多,保持集團一貫水準
以前一直都想試溫野菜, 由於價格偏貴, 所以一直都不捨得食
, 直至知道銅鑼灣店 有放題 提供,

店舖裝修非常日系,全店簡潔高雅,以木為主調

湯底:
北海道昆布湯
秘傳月見壽喜湯+$10

仙人果柚子梳打
味道清新而不會太甜

肉類質素與預期中差不多,保持集團一貫水準
2024-03-20 3289 views
由於小弟因為飯量比較大成日食放題,每一次食食之前都會上唔同嘅網站睇吓餐廳嘅評價。但有時發覺好似好少人會屎窟痕食最貴嘅放題套餐。所以決定更新吓呢方面嘅資訊,俾大家可以參考吓呢間溫野菜放題其實食咗好多次,今次見佢做期間限定所以決定再嚟食下一嚟到果然有驚喜,今次期間限定嘅熊本和牛肉眼有啲料到,有別於平時食嘅牛肩胛同埋其他次一等嘅部位,肉眼呢啲一線嘅牛肉部位果然係唔同啲入口即溶,但相對地都係比較肥膩,不過我揀得食和牛就係鍾意呢啲感覺。湯底嘅話個人都係推介返壽喜湯攞嚟配和牛真係絕配溫野菜比其他餐廳好嘅地方就係你係咁refill佢啲牛質素都唔會有特別多嘅下降。其他海鮮都幾出色特別係個帶子好大粒解凍都做得幾好。不過生蠔就質素一般入口有苦澀味。小弟第一次寫食評有啲乜嘢不足嘅地方請多見諒

湯底嘅話個人都係推介返壽喜湯攞嚟配和牛真係絕配

小弟第一次寫食評有啲乜嘢不足嘅地方請多見諒
期間限定熊本黑毛和牛肉眼
第唔知幾多次refill嘅熊本牛
D餐黑毛和牛肩隻肉
12035 views
帶子,生蠔
2024-03-17
$890 (Dinner)
期間限定熊本黑毛和牛肉眼
第唔知幾多次refill嘅熊本牛
D餐黑毛和牛肩隻肉
帶子,生蠔
  • 秘傳月見壽喜湯
2023-12-16 3746 views
前排去日本都有食過温野菜,咁啱朋友想喺銅鑼灣區食一人一鍋嘅邊爐,我就醒起Times Square對面嘅温野菜~~😋🍲其實對日本温野菜嘅印象好一般,只係如果想一人一鍋嘅話,呢間都係唔錯嘅選擇(其實我最有印象係個隔湯兜🤭)。夜晚嘅火鍋分咗4個等級,可以食120分鐘,另外仲有銅鑼灣店期間限定嘅「飛驒牛肩脊肉放題 」。🥘我哋揀咗C餐「日本国產牛 · 火の本豚食べ放題コース」,價錢比冇日本產和牛嘅B餐貴$30左右,但就可以無限揀各一款日本產同美國產嘅和牛、幾款美國牛,仲有多款豚肉同其他火鍋配料等。🐮湯底我揀咗和牛湯,望落清清地,味道都OK。至於牛肉方面,無限點和牛真係冇得輸🤤 日本產同美國產嘅牛肉,我覺得真係食得出前者口感的確係嫩啲同滑啲😜😹🥬其他嘢方面,我就覺得黑芋絲同葛絲幾好食,黑芋絲係介乎蒟蒻同芋絲之間嘅口感,而葛絲就係比較彈牙嘅粉絲,都係值得Encore嘅火鍋配料😙 總括嚟講,香港温野菜嘅價錢的確係比日本貴好多(呢個餐仲貴過日本最貴嘅霜降黑毛和牛餐🙈),但我覺得貴得嚟都係高汁嘅,只不過缺點係冇雪糕🥺

和牛湯

前菜
烏冬

2023-12-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$537 (Dinner)
和牛湯
墨魚滑 & 蝦滑
黑芋絲
烏冬
  • 葛絲
佢咁多間溫野菜食,都係覺得銅鑼灣呢間係最好。溫野菜長期都係好多人排隊食。原因係因為質素好好,佢哋係想用最靚嘅牛,蔬菜都係用最靚嘅日本產地,所以煮嘅時候都唔需要擔心過熟。每個月都有出唔同嘅主題。之前有赤身和牛。我同男朋友已經係佢哋嘅熟客,因為真係性價比好高。 佢哋出餐時間都算快,而且冇留單。🍻如果鍾意飲啤酒放題嘅。依度$38就可以任飲啤酒🍻。其實真係好平。而且啲靚嘅好牛食多幾盤都已經抵返晒🥘🥘。
2023-09-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 黑松露免治雞肉
  • 鹿兒島茶美豚肉眼
  • 鹿兒島黑毛和牛肩脊肉
  • 秘傳月見壽喜湯
2023-08-04 3012 views
火鍋一年四季都好想食😆今次去咗溫野菜叫咗兩個lunch set食一人一鍋溫野菜係行中高檔路線環境好闊落👍🏻好舒適可以慢慢打邊爐同朋友傾偈⭐️湯底:鰹魚湯⭐️湯底好鮮甜😍味道唔會過濃唔會搶咗其他火鍋料嘅味道⭐️牛肉⭐️整體不同款式既牛肉都好嫩滑☺️牛肉厚度適中,不會太薄或太厚如果想健康啲,可以叫美國牛頸脊呢款比較瘦⭐️配菜⭐️有各種蔬菜🥬,蝦滑🦐,烏冬,麵,肉丸🍡蔬菜嘅擺盤都好整齊👍🏻烏冬係日本讚岐烏冬口感煙韌餐廳有提供芝麻醬用嚟撈烏冬一流😋
火鍋一年四季都好想食😆

味道唔會過濃
唔會搶咗其他火鍋料嘅味道

⭐️牛肉⭐️
整體不同款式既牛肉都好嫩滑☺️
牛肉厚度適中,不會太薄或太厚

如果想健康啲,可以叫美國牛頸脊
呢款比較瘦

⭐️配菜⭐️
有各種蔬菜🥬,蝦滑🦐,烏冬,麵,肉丸🍡

蔬菜嘅擺盤都好整齊👍🏻

烏冬係日本讚岐烏冬
口感煙韌
餐廳有提供芝麻醬
用嚟撈烏冬一流😋
2023-06-03 3422 views
最近同朋友慶生,去了温野菜食和牛shanu shabu放題,這絕對是一個美味的用餐體驗。這家餐廳提供了各種肉類和蔬菜,讓客人可以盡情享受美食的樂趣。我食了和牛、日本豚肉和雞肉,肉質都非常新鮮和嫩滑,味道也十分美味。此外,他們還提供各種不同的蔬菜,包括豆腐、生菜、菇和沖繩苦瓜等等。所有的蔬菜都很新鮮,口感清脆,給人一種非常健康的感覺。除了食物之外,餐廳的服務也非常周到。服務員總是微笑著迎接客人,盡心盡力地提供服務。如果客人有任何需求,他們也會非常樂意地幫助。温野菜日式shanu shabu放題絕對是一個非常值得品嚐的用餐體驗。美食豐富,品質高,服務周到,讓人感到非常滿足和愉快,是絕對不容錯過的餐廳。

2023-05-06 3179 views
【灣仔區】【温野菜】成日聽同事講呢間,今次終於預埋我,八條麻甩佬就去食銅鑼灣呢間日式火鍋放題。我哋揀咗 $679 嘅「任飲任食放題 Set D」,主要係「鹿兒島產和牛」、「火之本豬肉」、「茶美豚」嘅放題,係餐牌裡面一個貴啲嘅選擇嚟。湯底方面,同事慨嘆「蒙古炎湯」嘅辣味愈食愈勁,而其他嘅「鰹魚湯」、「秘傳月見壽喜湯」、「和牛湯」同我食嘅「藥膳湯」都唔錯但唔算勁特別。初初店員話畀藥膳九宮格我睇,但之後都冇咗件事就咁一袋咁,影少張相。主食係「鹿兒島黑毛和牛肩脊肉」,唔食還好,一食就個個上晒癮咁。問追加啲乜,大家都係咁「鹿兒島」、「鹿兒島」咁,幾失禮,哈哈。其他嘅「澳洲M9和牛肩脊肉」、「茶美豚梅肉」、「雞腿肉」唔差,但都黯然失色。海鮮有「白蜆」、「虎蝦」同「鰻魚」,我只係食咗後者,幾好食,同事都狂嚼虎蝦話正。其他火鍋料就正正常常,我覺得「濃厚芝士腸」、「芝士燒魚卷」同「芥辣豚肉丸」呢三樣係幾吸引到我嘅,其他食物就有待大家發掘喇。有同事加 $38 要咗 Asahi 生啤放題,我就冇叫,佢本身啲任飲飲品係一渣渣咁上,就同其他人一齊 share 飲,飲咗「橙汁」、「薑味汽水」、「白桃活乳酸梳打」都

有同事加 $38 要咗 Asahi 生啤放題,我就冇叫,佢本身啲任飲飲品係一渣渣咁上,就同其他人一齊 share 飲,飲咗「橙汁」、「薑味汽水」、「白桃活乳酸梳打」都可以,後者最好飲。埋單八位 $5441.6,收咗我 $675,算係值嘅。。。

(地址:銅鑼灣堅拿道東8號2000年廣場4樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #foodiehk #hkig #hkfoodstagram #hkfoodpic #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #灣仔 #銅鑼灣 #會展 #溫野菜 #温野菜 #OnYasai #onyasaihk #shabushabu #日本 #Japan #Japanfood #鹿兒島黑毛和牛肩脊肉 #任飲任食 #1am0990 #1ambackup
2023-04-15 2295 views
無食左一排溫野菜,今次去見佢轉左餐牌,價錢都貴咗,湯底要另外收費,不過肉類嘅質素依然保持到,真係每次食都咁靚,菜都好新鮮😍而且上菜好快😄食放題就係開心,咩都可以試下,個人推介辣味蜆肉,泡菜,墨汁墨魚丸,蝦丸,今次提早訂枱有得坐房,職員服務好有禮,一行六人都好滿意。

2023-04-11 1528 views
鹿兒島黑毛和牛火鍋放題👍🏻,呢間溫野菜估唔到原來係一間咁高質火鍋放題,因為係其他餐廳如果揀咗啲貴牛,通常頭幾碟都keep到水準嘅,之後就⋯⋯所以好難得啲牛食極都仲係咁靚,環境又寬敞,裝修格局令到每一枱都自成一國,好有私隱,最正嘅係唔洗自己出去攞食物,order就攪掂,啱晒我呢啲懶人🥰,食物選擇雖然唔算多,但係高質,唯一缺點係汽水唔夠氣,因為每次叫飲品都係一壺上,大約3杯份量,所以難免唔夠氣😅
2023-03-03 2151 views
正正天氣很凍想食日式火鍋溫暖一下,因為太多人等,本來應該琴日可以食,就算拎咗飛都冇得食,吸收咗琴日嘅經驗,今日提早咗三個半鐘去拎飛,今日夜晚終於有得食🥲今日試呢個C餐放題: Asu 牛。熊本放題牛肉不過不失,但真係唔值得排咁耐隊嚟食款式又唔算多🥲🥲🥲最後又冇甜品提供我應該唔會再食,失望!呢個價錢可以有更好選擇

今日試呢個C餐放題: Asu 牛。熊本放題
牛肉不過不失,但真係唔值得排咁耐隊嚟食
款式又唔算多🥲🥲🥲最後又冇甜品提供
我應該唔會再食,失望!呢個價錢可以有更好選擇
2022-12-10
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
2023-02-28 1706 views
溫野菜價錢唔係平價有做放題既得呢間揀左set C啲牛肉已經夠高質再下個level既價錢就有點偏貴了建議C已經ok牛同豬high quality 但菜既選擇就比較少丸類選擇都多款湯底要逐款計錢
溫野菜價錢唔係平價
牛同豬high quality
但菜既選擇就比較少
丸類選擇都多款
湯底要逐款計錢
天氣涼涼地,打個邊爐就岩曬啦☺️ 成日聽啲朋友講温野菜好正,今次終於第一次試🫣 我地試左最basic個款牛嘅放題套餐(set B, 價錢可參考最後一張圖✅) 雖然係最basic個set, 但啲牛嘅質素都已經好掂😳 入口即溶、牛味香濃、油脂分布平均☺️ 我地嘅湯底就試左壽喜燒,牛肉點落生雞蛋度食仲正☺️ Menu上面仲有好多其他小食、配料可以揀嘅,例如麻醬凍豆腐同韓式辣醬椰菜沙律我自己都幾鍾意😆 當然仲有好多其他丸類同飲品可以選擇品,自己用手機落單就得架啦,好方便~ 另外一樣我鍾意係温野菜食嘅原因係職員態度都好好👍🏻 呢樣好重要~ 而且位置之間間隔唔會太近,唔怕講野隔離坐太近會聽曬、冇曬私隱咁啦😁