2024-08-31
餐廳門口是一扇巨形六角扇門,非常搶眼🤩設有兩層,提供各式各樣日式串燒,以燒鳥做主打,一次過食盡不同部位雞串燒,仲多其他特色串燒、海鮮、蔬菜等等😜🐥燒鳥串燒:我哋點了幾款不同雞部位燒鳥串燒,首先有「提燈 」、「雞芯」、「雞尾」、「雞頸肉」加「塩燒手羽」、「自家製雞肉棒」等等「提燈」每日限量供應!「提燈」即係母雞嘅輸卵管、卵巢及未成熟有殼的雞蛋黃組成的部位,煙煙韌韌,提燈有一小金波,咬落極似蛋黃第二款想重點介紹是「雞尾」即係雞屁股,食落有種好肥美感覺,好彈牙!第三款要推薦係「雞頸肉」即係位於雞頸周邊的肌肉,因屬於活動頻繁嘅部位,肥瘦均勻,肉質彈性十足🐷 豚肉生菜卷 十分喜歡呢個豚肉生菜卷,用豚肉包裹爽脆生菜,口感相當清新🐮 牛舌亂切超巨型牛舌亂切,口感彈牙爽口🦐雞腸紫蘇蝦卷呢款係「蕾」特色串燒之一用爽脆雞腸包裹紫蘇葉與鮮蝦,食落帶淡淡紫蘇香茶味道,推薦一試🐟燒白鱔超厚切白鱔,外皮燒得很香脆,魚質肉嫩鮮滑「鰻魚玉子燒」非常厚身,中間夾住蒲燒鰻魚「墨魚汁香腸」好Juicy另外仲叫咗一支「仙禽」清酒🍶相當易入口,店內有過百款清酒供應😎最啱同朋友食住串燒又小酌幾杯!
🐥燒鳥串燒:
🐷 豚肉生菜卷
十分喜歡呢個豚肉生菜卷,用豚肉包裹爽脆生菜,口感相當清新
🐮 牛舌亂切
超巨型牛舌亂切,口感彈牙爽口
🦐雞腸紫蘇蝦卷
呢款係「蕾」特色串燒之一
🐟燒白鱔
超厚切白鱔,外皮燒得很香脆,魚質肉嫩鮮滑
「鰻魚玉子燒」非常厚身,中間夾住蒲燒鰻魚
「墨魚汁香腸」好Juicy 另外仲叫咗一支「仙禽」清酒🍶相當易入口,店內有過百款清酒供應😎最啱同朋友食住串燒又小酌幾杯!