聽朋友介紹觀塘區有間隱世高質日本餐廳食材全部由日本直送淘小姐緊係要去試試啦森戶 位處於觀塘與牛頭角之間鬧市中有一間風格簡約嘅餐廳算是較為突出雖然時間尚早店內已有幾名食客除了可以享用omakase之外還可以單點即製壽司我地就選擇左壽司拼盤、刺身拼盤同串燒特上壽司拼盤 $298#拖羅 、#深海池魚 、#鯖魚 、#白身魚 、#金目鯛#赤貝 、 #牡丹蝦 、#帶子 、#海膽 、#三文魚籽拼盤有十件壽司先來一件赤貝又爽又甜極之高質三文魚籽軍艦嘅三文魚仲籽多過飯海膽壽司味道濃郁又甜拖羅就極度肥美魚類壽司都新鮮甜美口感大滿足刺身拼盤 $258#油甘魚 、帶子、甜蝦、池魚、白身魚帶子上撒上少量海鹽與鮮甜嘅帶子形成強烈對比也帶來味覺衝擊帶子下有海帶昆布在香港實屬少見海帶同昆布係好健康嘅食物多食亦無妨甜蝦肉質結實油甘魚、池魚和白身魚亦是厚切作為食客享用到如此份量真心興奮淘小姐食到最後才發現之前在豉油樽倒出來的並非豉油應該是稍為淡口的鰹魚汁想不到餐廳如此心思細密豉油有可能太強烈就蓋過海鮮鮮味鰹魚汁就反而有畫龍點睛的效果差不多吃完的時候再上四串 #串燒#鹽燒牛舌 $58牛味香濃肉質爽滑質素上盛#黑豚五花腩 $
聽朋友介紹觀塘區有間隱世高質日本餐廳

食材全部由日本直送
淘小姐緊係要去試試啦

森戶 位處於觀塘與牛頭角之間
鬧市中有一間風格簡約嘅餐廳算是較為突出

雖然時間尚早
店內已有幾名食客
除了可以享用omakase之外還可以單點即製壽司
我地就選擇左壽司拼盤、刺身拼盤同串燒

特上壽司拼盤 $298
#拖羅 、#深海池魚 、#鯖魚 、#白身魚 、#金目鯛
#赤貝 、 #牡丹蝦 、#帶子 、#海膽 、#三文魚籽

拼盤有十件壽司

拖羅就極度肥美
魚類壽司都新鮮甜美
口感大滿足

刺身拼盤 $258

#油甘魚 、帶子、甜蝦、
池魚、白身魚

在香港實屬少見
海帶同昆布係好健康嘅食物
多食亦無妨
甜蝦肉質結實

油甘魚、池魚和白身魚亦是厚切
作為食客享用到如此份量真心興奮

🍽森戶
📍牛頭角牛頭角道305-325A號官塘立成大廈地下E號舖

鹽燒牛舌 $58 黑豚五花腩 $48
2022-05-30 44 瀏覽
同屋企人去食壽司🍣餐廳仲有廚師發板食~ 不過我地今次揀左2個拼盤同埋2份串燒一齊食~ 我地叫左特上壽司拼盤,刺身拼盤,鹽燒牛舌同埋黑豚五花腩!特上壽司拼盤包括左拖羅,牡丹蝦,赤貝,銀鱈魚,深海池魚,白身魚,金目鯛,鯖魚,海膽同埋三文魚籽~ 全部壽司都好新鮮,海膽同三文魚籽都好鮮美❤️海膽入口溶落咀到,三文魚籽爽口彈牙~ 拖羅好香油脂味~ 食落係溶左入個咀到~ 銀鱈魚好好口感~ 經火灸好香口!刺身拼盤全部份量都係乘2~ 有油甘魚,帶子,池魚,白身魚同埋甜蝦~ 全部都好鮮美~ 特別係帶子真係好爽口!油甘魚好肥美!甜蝦都好彈牙!串燒真心好出色!誠意推薦黑豚五花腩!個串燒真係好香口好好味,油脂睇起身好似好厚,實際食落去唔係咁油膩~ 想更清爽可以加多小小檸檬汁🍋鹽燒牛舌都好驚喜地美味~~外香內爽口保持了牛舌爽口既口感❤️2款串燒都係必食之選!
同屋企人去食壽司🍣餐廳仲有廚師發板食~

不過我地今次揀左2個拼盤同埋2份串燒一齊食~

我地叫左特上壽司拼盤,刺身拼盤,鹽燒牛舌同埋黑豚五花腩!

拖羅好香油脂味~ 食落係溶左入個咀到~
銀鱈魚好好口感~ 經火灸好香口!

2022-05-09 92 瀏覽
因為工作關係,所以盡量會揀番觀塘區的食肆。呢間食過好多次,亦介紹過俾唔同既朋友試,大家食完都覺得正。由刺身丼、壽司、鰻魚飯、串燒、飲品甚至omakasa都試過曬!當中最鐘意omakasa, 因為最貴果兩set當時做緊第二位半價,所以除番開大約$500一位,好抵食!份量仲唔少,有刺身、壽司、手卷、湯、蒸蛋、甜品等。刺身中的拖羅入口即溶,海膽黎自北海道既赤膽都十分鮮甜。至於lunch set既選擇都多,但價錢係偏貴,所以就觀塘工廈區黎講未必咁多人捨得食咁貴,而且觀塘區真係有好多其他選擇!至於點解我會一食再食,係因為呢區比較好既日本料理,佢係一個好既選擇!而且服務也好!唯一食過既鰻魚飯,因為加左山椒粉係面,我唔係好鐘意果種麻味,所以應該唔會再揀勒!

當中最鐘意omakasa, 因為最貴果兩set當時做緊第二位半價,所以除番開大約$500一位,好抵食!份量仲唔少,有刺身壽司、手卷、湯、蒸蛋、甜品等。刺身中的拖羅入口即溶,海膽黎自北海道既赤膽都十分鮮甜。

也好!

最近開返堂食,我就即刻想食日本嘢!森戶出名係性價比高嘅日本菜,九龍新界都有店。今次遷就朋友去咗觀塘嗰頭嗰間。睇Menu好多款式都好吸引唔知點揀好!最後揀咗一個刺身拼盤同埋一個特上壽司拼盤開心share。$298 特上壽司拼盤拖羅+牡丹蝦+赤貝+銀鱈魚+深海池魚+白身魚+金目鯛+鯖魚+海膽+三文魚籽超多款式,款款都好新鮮!特別係鯖魚配白昆布,食落唔腥好清新,仲有銀鱈魚經過火炙,油香豐富之餘入口軟嫩~ 當然不少得非常彈牙的深海池魚,爽口鮮香赤貝,入口爽甜牡丹蝦及肥美拖羅,款款好食真係唔知點揀,我全部都要。$ 198 刺身拼盤油甘魚 x2 +帶子 x2 + 池魚 x2 + 白身魚 x2 + 甜蝦 x2 刺身拼盤兩個人叫一份,人人都有得食,帶子超大粒+鮮甜,池魚彈牙到一個點,仲有清新小小嘅白身魚,爽彈油甘魚都好吸引味蕾。燒牛舌+燒雞翼,我自細鍾意食~牛舌厚切而且口感爽彈,鹹香十足;燒雞翼就燒到真係好金黃,完全沒有overcook,顏色剛好,味道鹹香不失水份,完全食晒所有皮+肉。作為性價比之選,如果Budget有限又想食質素保證嘅壽司刺身同燒物,森戶可以話係不二之選。門面、餐牌

$298 特上壽司拼盤

$ 198 刺身拼盤

門面、餐牌
牛頭角森戶裝修日式風格簡約,座位也很多給寬躺,很多日本的擺設給予人嘅感覺走進一間居酒屋,有多款刺身及壽司等選擇,一於試試看!刺身拼盤包括了油甘魚、帶子、池魚、白身魚、甜蝦~有頭甜蝦味道鮮甜,池魚肉質鮮甜好味,加上薑蓉呢個配搭味道好濃郁,亦能帶出魚的淡香。白身魚食落結實有彈性,鮮甜質地,完全唔腥!大大粒帶子極之鮮甜,油甘魚肥美味道正常,魚味香濃,特別多魚油呢。$298 特上壽司拼盤每一件都用料超足,包括了拖羅、牡丹蝦、赤貝、銀鱈魚、深海池魚、白身魚 、金目鯛、鯖魚、海膽、三文魚籽。拖羅肥膩甘香,深海池魚好肥美!火炙銀鱈魚壽司,油脂感幾重,入口即溶,令我一試難忘!牡丹蝦香甜爽彈,鮮味而且濃郁的蝦膏帶來一股後勁。軍艦兩者的味道都是非常濃郁,海膽食落去夠鮮甜,水準之作,加上壽司醋飯的味道唔錯,跟刺身相輔相成。特上壽司拼盤必點推薦,好好食!串燒嘅種類都算多,我哋分別叫咗燒牛舌同埋燒雞翼,鹽燒雞翼味道都唔錯,雞肉夠嫩滑,有咬口,帶有少少燒脆既惹味~燒牛舌好爽口好有火喉,會食上癮,值得一讚嘅係唔會太鹹。
牛頭角森戶裝修日式風格簡約,座位也很多給寬躺,很多日本的擺設給予人嘅感覺走進一間居酒屋,有多款刺身壽司等選擇,一於試試看!

牡丹蝦香甜爽彈,鮮味而且濃郁的蝦膏帶來一股後勁。

燒牛舌好爽口好有火喉,會食上癮,值得一讚嘅係唔會太鹹。
2022-03-29 118 瀏覽
好抵食嘅Omakase 😍😍 平時食Omakase都要$1000-$2000但係呢間幾百蚊就食到啦 佢個set有刺身 壽司 手卷或者牛肉湯烏冬 雪糕最後我仲食唔晒添😅 不過就一分錢一分貨啦
  • 刺身
2022-03-01 109 瀏覽
雖然佢個omakase做緊第二客半價..但個人認為佢性價比偏低😩😩食完有啲啲失望覺得佢既環境服務同質素唔係好對得住個價錢..首先,佢環境唔算好舒服坐得有少少迫😗😗至於啲刺身同壽司都冇驚為天人嘅感覺成餐印象最深,最好味既,就係個海膽壽司其他都好一般..😀😀如果以佢午市omakase呢個價錢個人認為會有其他好啲嘅選擇😢😢我見呢間野評價唔錯可能食返普通午市定食/壽司會比較好🙈🙈佢啲普通餐個價錢好似抵好多
雖然佢個omakase做緊第二客半價..
但個人認為佢性價比偏低😩😩
食完有啲啲失望
覺得佢既環境服務同質素唔係好對得住個價錢..

首先,佢環境唔算好舒服
坐得有少少迫😗😗
至於啲刺身壽司都冇驚為天人嘅感覺
成餐印象最深,最好味既,就係個海膽壽司
其他都好一般..😀😀

如果以佢午市omakase呢個價錢
個人認為會有其他好啲嘅選擇😢😢

我見呢間野評價唔錯
可能食返普通午市定食/壽司會比較好🙈🙈
佢啲普通餐個價錢好似抵好多
2022-02-27 68 瀏覽
已經來過五次,水準仍然保持優質。廚師發辦性價比高,壽司套餐抵食。餐廳推介黑板有季節性食品,之前試過秋刀魚、白子、彷彿等季節性魚類,品質都非常高。另有熱食例如串燒,味道OK。唯有餐廳Sake選擇一般,建議自携,開瓶費$200。服務好,餐廳座位不算多,但環境寬敞。
2022-02-13
Omakase  Sashimi  platter
燒白鱔燒雞翼
  • 廚師發辨
2022-02-08 1697 瀏覽
新年本身想約朋友食新年飯,點知就禁咗堂食,唯有約早啲食個「早晚餐」。森戶分店有好多間,今次就去咗牛頭角分店,都幾近地鐵站。我地去到已經四點幾,睇睇餐牌發現餐廳做緊抗疫優惠,竟然Omakase「戶」同「山」堂食同外賣自取第二位都有半價。另外12至6點單點都可以有9折。我地最後都係決定食lunch set,套餐會跟埋麵豉湯同茶碗蒸。我地就揀咗一丼飯一壽司拼盤。特上北海丼 ( 吞拿魚 , 油甘魚 , 帶子 , 海膽 , 牡丹蝦 , 三文魚籽 , 三文魚 ) 超級豐富嘅海鮮丼,有成八種刺身!呑拿魚係拖羅位,非常肥美,油脂感十足。海膽新鮮creamy,無腥味。帶子都好厚切,夠鮮甜!份量好十足,二百蚊唔使都幾扺食。壽司拼盤(吞拿魚腩, 帆立貝, 三文魚, 油甘魚, 金線鯛, 池魚, 真鯛, 甜蝦, 蔥吞拿魚腩, 三文魚籽 ) 拼盤總共有十件壽司,師傅手勢都好好,每件都握得好靚。估唔到會有金線鯛同真鯛呢兩種鯛魚,味道好鮮。另外仲有蔥呑拿鮮同三文魚籽都係我最鍾意嘅肥美之選。配埋嘅茶碗蒸都好滑,適合清清味蕾。我地另外仲加上幾串串燒串燒雞腎、雞翼、五花腩串、牛舌燒得好有火口,外面燒得脆口,內裏又唔會乾身。

配埋嘅茶碗蒸都好滑,適合清清味蕾。

我地另外仲加上幾串串燒

串燒雞腎、雞翼、五花腩串、牛舌

燒得好有火口,外面燒得脆口,內裏又唔會乾身。推介牛舌,厚切爽口,牛味濃!

走嘅時候見到18:00後外賣自取都有85折,岩哂附近想食晚餐嘅人,性價比夠哂高
  • 特上北海丼
2022-02-08 116 瀏覽
呢間森戶我之前聽過啲人話有好抵食既omakse食,最平唔洗$400 就食到。今次黎食,試左佢地既lunch set,lunch set無論壽司刺身既set定係熟食都好多選擇。今次嗌左壽司、刺身丼同埋一份咖喱飯🍛全部都好高質,而且宜家抗疫價有九折!抵食又好食。1⃣️特上北海丼($188) 有吞拿魚腩、油甘魚、帶子、海膽、牡丹蝦、三文魚籽同埋三文魚。全部都好厚切食落好友口感🤤特別係海膽,一啲都唔腥無臭。同埋吞拿魚腩好肥美,又厚又大片。另外午市套餐跟麵豉湯同埋茶碗蒸。茶碗蒸好足料,蛋好滑,而且入面有菇有蟹柳好多料。  2⃣️日式咖喱吉列大蝦丼($68) 炸蝦有四件,炸得好脆,都幾大條啖啖肉😋另外咖喱汁偏稠身,撈飯一流🥰有少少微辣,另外咖喱入面仲有啲蘿蔔、薯仔,不過如果再煮得淋啲會更好。  3⃣️自選壽司十件($158) 有好多款自由配搭,揀左真鯛壽司、深海池魚壽司、池魚壽司、火炙金線鯛壽司、火炙三文魚腩壽司、火炙左口魚邊壽司、火炙帆立貝壽司、辣味帶子軍艦、辣味吞拿魚軍艦、蔥吞拿魚腩軍艦。好豐富😍特別鍾意佢個火炙左口魚邊,油脂感豐富而且夠厚身。另外其他全部壽司都好新鮮。飯係微暖既帶少少醋味,握得啱啱好好夠
呢間森戶我之前聽過啲人話有好抵食既omakse食,最平唔洗$400 就食到。今次黎食,試左佢地既lunch set,lunch set無論壽司刺身既set定係熟食都好多選擇。今次嗌左壽司刺身丼同埋一份咖喱飯🍛全部都好高質,而且宜家抗疫價有九折!抵食又好食。

1⃣️特上北海丼($188)

2⃣️日式咖喱吉列大蝦丼($68)

3⃣️自選壽司十件($158)
 有好多款自由配搭,揀左真鯛壽司、深海池魚壽司、池魚壽司、火炙金線鯛壽司、火炙三文魚腩壽司、火炙左口魚邊壽司、火炙帆立貝壽司、辣味帶子軍艦、辣味吞拿魚軍艦、蔥吞拿魚腩軍艦。好豐富😍特別鍾意佢個火炙左口魚邊,油脂感豐富而且夠厚身。另外其他全部壽司都好新鮮。飯係微暖既帶少少醋味,握得啱啱好好夠實👍
日式咖喱吉列大蝦丼
自選壽司十件
茶碗蒸
日式咖喱吉列大蝦丼
自選壽司十件
茶碗蒸
雖然飛唔到去日本,但係都可以喺香港享受日本菜!森戶有幾間分店,荃灣,黃埔,牛頭角都有~ 我就去咗牛頭角嗰間。最近仲做緊抗疫優惠,有特別堂食及外賣折扣,仲有廚師發板第二客半價,有興趣就自行留意。由於而家淨係可以食午餐,我哋就會揀定食套餐,裏面仲有茶碗蒸,麵豉湯。一開始就來,味道有日本風味,特別係茶碗蒸相當香滑,裏面更有白果,口味特別。特上北海丼 (吞拿魚 , 油甘魚 , 帶子 , 海膽 , 牡丹蝦 , 三文魚籽 , 三文魚 ) $198好鍾意呢碗飯上面有好多唔同嘅新鮮魚,無論係吞拿魚、油甘魚都係油香十足!另外加上左三文魚子及海膽,味道鮮甜。 裏面嘅飯一早已經調味,不用另外添加豉油,相當方便。壽司拼盤(吞拿魚腩, 帆立貝, 三文魚, 油甘魚, 金線鯛, 池魚, 真鯛, 甜蝦, 蔥吞拿魚腩, 三文魚籽 ) $198鍾意食壽司就千祈唔好錯過,呢個裏面有好多款壽司,但價錢$198非常合理,裏面有10款不同,相當豐富!有啲魚平時比較難食到如金線鯛、真鯛,鮮味十足,比較清新。吞拿魚腩就夠晒肥,爆曬啲油香,肥美鮮甜。款款嘅份量比例同飯好match,唔會覺得太多飯或者太飽。加多少少串燒就大滿足!串燒雞腎

加多少少串燒就大滿足!
串燒雞腎、雞翼、五花腩串、牛舌
鹹香十足,但係同時保留應有水份,雞翼有好多肉,雞腎比想像中更加彈牙,五花腩串就大大件冇得輸,牛舌質感比較軟淋,全部都好香!

Menu及環境
去買外賣 🥡🥡🥡🥡🥡🥡🥡🥡落單 到取得大約30分鐘左右午餐時段, 都耐了一點叫完之後 比個自備餐盒店員另一名店員姐姐就話:「疫情關係,唔接受自備餐盒!」咁唯有收返埋個餐盒對餐廳的做法 有點可惜依家又話無晚市 要買外賣既機會咁多就算好食 咁唔環保♻️都好難再幫襯而餐廳所用的外賣餐具 質地軟,又唔密實根本唔可以重用得返依家咁既時勢, 唔接受自備餐盒實在太過時了……….為什麼餐廳要拒用呢? 用少一個膠盒 唔好咩?
去買外賣 🥡🥡🥡🥡🥡🥡🥡🥡
落單 到取得大約30分鐘左右
午餐時段, 都耐了一點
叫完之後 比個自備餐盒店員
另一名店員姐姐就話:「疫情關係,唔接受自備餐盒!」
咁唯有收返埋個餐盒
對餐廳的做法 有點可惜
依家又話無晚市 要買外賣既機會咁多
就算好食 咁唔環保♻️
都好難再幫襯
而餐廳所用的外賣餐具
質地軟,又唔密實
根本唔可以重用得返
依家咁既時勢, 唔接受自備餐盒
實在太過時了……….

為什麼餐廳要拒用呢?
用少一個膠盒 唔好咩?
2022-01-29
30 分鐘 (外賣自取)
2022-01-31 71 瀏覽
牛頭角日本餐廳 — 森戶▫️呢間位於牛頭角嘅日本餐廳,除咗有omakase供應之外,仲有午市套餐提供,今腐就試左佢地嘅午餐~午市奉送茶碗蒸及麵豉湯。▫️茶碗蒸味道啱啱好,裏面啲雞肉好嫩滑,會食得出有冬菇嘅鮮味~▫️特上北海丼($198)有吞拿魚腩、油甘魚、帶子、海膽、牡丹蝦、三文魚籽、三文魚。▫️三文魚正正常常,無特別多脂肪嘅;油甘魚好肥美,帶子好大片,不過質感有少少鞋🤔好少食到帶子會鞋口😂整體刺身都切得幾大片同夠厚,食落去都幾滿足,但整體質素普通。▫️地址:森戶地址:牛頭角牛頭角道305-325A號官塘立成大廈地下E號舖。紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下9A號舖。#goeat牛頭角#goeat紅磡#goeat黃埔#goeat日式#goeat日本菜#森戶
牛頭角日本餐廳 — 森戶
▫️
茶碗蒸味道啱啱好,裏面啲雞肉好嫩滑,會食得出有冬菇嘅鮮味~
▫️
特上北海丼($198)
有吞拿魚腩、油甘魚、帶子、海膽、牡丹蝦、三文魚籽、三文魚。
地址:森戶
紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下9A號舖。

又禁晚市堂食,唯有集中火力係6點前食好啲。間間餐廳都推返晚市外賣自取優惠,呢間6點後外賣85折,但我見lunch都有折,獨自食個正lunch。之前幾次都食自選壽司set,而家禁咗晚市,12-6pm堂食定外賣都9折,所以今日再豪啲,叫左特上壽司拼盤。🍱特上壽司拼盤$288(連茶碗蒸及味噌湯)拼盤有吞拿魚腩、牡丹蝦、赤貝、銀雪魚、深海池魚、魴鮄、海膽、帆立貝、鯖魚、三文魚籽🍙款款都正常,魚料新鮮,有幾款勁impressive,想encore單件。🥢帆立貝:相當鮮甜,加埋旁邊幾滴檸檬汁,仲fresh 🥢鯖魚:以為會好腥,點知完全無。平時食鯖魚壽司多數都係熟鯖魚,鯖魚刺身係截然不同嘅味道,值得一試🥢吞拿魚腩:肥美,脂香感重🥢牡丹蝦:肉質爽厚,有滿足感🍳茶碗蒸上台時熱辣辣,夠嫩滑,但當日略嫌有啲唔夠咸。中午食左個正lunch,下午時間感覺會過得快啲,早啲收工。下次再搵多個人試omakase,一個人無優惠,但第二位有半價,本身$580/$680,折埋先400幾蚊可以一戰。

🍱特上壽司拼盤$288(連茶碗蒸及味噌湯)

🥢帆立貝:相當鮮甜,加埋旁邊幾滴檸檬汁,仲fresh
🥢吞拿魚腩:肥美,脂香感重
🥢牡丹蝦:肉質爽厚,有滿足感

🍳茶碗蒸上台時熱辣辣,夠嫩滑,但當日略嫌有啲唔夠咸。

中午食左個正lunch,下午時間感覺會過得快啲,早啲收工。

新年前找朋友聚下,想去觀塘市中心食日本野,但新開大商場的餐廳都滿座要等位,工廈區的餐廳又遠,朋友就建議在牛頭角道附近,看看食邊間好,竟然搵到一間日本壽司小店,午餐價錢合理,就直接入座。 餐廳位於觀塘至牛頭角中間,附近有巴士和小巴站,都算方便。餐廳裝修跟傳統日式鮨店差不多,以淺啡色木系為主,而且擺放不少日本酒,十分吸引。 餐廳在午市提供10多款定食套餐,由壽司刺身飯至熟食都有,選擇多元化。如果想食壽司,除了拼盤款式,全日也有廚師發板,有平有貴,見到門外廣告寫「戶」($580)或「山」($680),不論堂食/外賣自取,都有第二位半價,即係唔洗$300有得食omakase 👍另外,店員細心介紹,師傅手法正宗,而且食材來自日本空運到港,新鮮有保證。宜家單點叫野餐,12點至6點堂食或外賣自取堂食9折,下午茶時間都繼續營業,而6點後做緊外賣自取85折,真心抵! =特上壽司拼盤 $288=10件包括吞拿魚腩、牡丹蝦、赤貝、銀雪魚、深海池魚、魴鮄、海膽、帆立貝、鯖魚、三文魚籽 壽司飯做得十分正宗,預先經過醬油和醋調味,就算進食時唔點醬油都夠味。吞拿魚腩入口即溶,淺粉紅色肥美嫩口,魚油超級豐富。牡丹蝦

=特上壽司拼盤 $288=

壽司飯做得十分正宗,預先經過醬油和醋調味,就算進食時唔點醬油都夠味。吞拿魚腩入口即溶,淺粉紅色肥美嫩口,魚油超級豐富。牡丹蝦 爽口彈牙,肉質厚身而且鮮味十足。赤貝夠大隻,爽口新鮮,跟活赤貝相近,意想不到的驚喜! 深海池魚魚味濃郁,帆立貝鮮甜嫩身,海膽份量剛好而且香濃又夠鮮,唔會苦。三文魚籽軍艦的口感豐富鮮味。

• 特上刺身拼盤