2024-08-15
喺社交平台上見到有人討論呢間新嘅餐廳,有人話好食有人話唔好食,像我呢啲敢死隊,反正今 晚有空又冇嘢做,決定嚟試一試睇下到底味道如何。我嚟評價一下成個環境,燈光好足好亮,成間茶室用透明玻璃嚟設計,從外面可以一眼睇晒入面 嘅內觀,我覺得真係可以稱得上係Cafe級別嘅裝修。和舊式茶餐廳好唔同,令人感覺好舒服。最重要係唔會畀人鬧 。😂😂服務態度方面都唔似其他人講嘅員工好新唔知做緊咩,手忙腳亂嘅,可能已經過咗一陣啦,佢哋 都已經上手。感覺全部都做到好熟練!所以有時候都要俾人哋改變嘅機會。我叫咗一份雞扒鐵板餐,88蚊,有配一碗羅宋湯同一粒包配牛油。雞扒煎到啱啱好,皮脆肉嫩,單 睇樣已經覺得好多汁,主要係搭配洋蔥汁,洋蔥汁淋喺雞扒上面真係好搭,唔會覺得奇怪。羅宋 湯有少少酸酸地,都好開胃。仲有一粒太陽蛋,我睇到佢真係好想整破佢再淋喺雞扒上面,哈哈! 炸薯條都好脆,唔會冷冰冰同軟綿綿嘅感覺,整體我覺得可以俾到90分!值得推薦 !!😋凍檸檬蜜糖咖啡嘅味道真係幾特別,檸檬嘅清香同蜜糖嘅甜味中和咗咖啡嘅苦澀,飲落去有種清 新嘅感覺,隨之而嚟嘅係咖啡嘅濃郁苦澀,味道層次分明。真係一個幾有創意嘅飲品。老實講,我
老實講,我覺得冇外面講得咁差,我覺得仲係幾好食㗎!下次一定會再嚟。