2023-01-12
前排lunch喺銅鑼灣食咗個超正嘅Omakase Set,而家嚟分享先☺️ Sakura Omakase Set $880茶碗蒸前菜係茶碗蒸,我超級鍾意食😚,蛋味香濃而且嫩滑,入邊配料有太刀魚、松葉蟹同埋百合等等,好味!😍間八間八係鱆紅魚🐟,望落去肉質晶瑩剔透,食落亦都超級新鮮😝😝!食落去成個肉質超級軟滑,餐廳會再加上紫蘇花去提升佢嘅鮮味,食完想再嚟一份😝😝壽司10貫10款壽司都好新鮮同精緻😙😙海膽三文魚籽丼超級新鮮嘅海膽同埋三文魚籽,好似每一粒三文魚籽都會係嘴裡跳躍,口感超豐富!三文魚籽同海膽勁鮮甜,超推介! 紅豆🫘抹茶雪糕甜品係紅豆抹茶雪糕,食完主食再食甜品就啱啱好啦😜,抹茶嘅清香再配上紅豆啱啱好,唔會太甜,味道啱啱好🥰#銅鑼灣美食 #美食地圖 #美食推介 #omakasehk #omakase #打卡餐廳 #日式料理 #日本餐廳 #銅鑼灣好去處 #吃貨
Sakura Omakase Set $880
茶碗蒸