2019-12-03 303 瀏覽
最近去左上環食左間好高質既日式火鍋,餐廳環境好寬倘,坐得好舒服,啲服務仲要勁好,非常細心又有禮貌,好抵讚。呢間火鍋湯底係昆布湯底,清清地先唔會蓋過食物本身既鮮味。A4和牛有唔同部位,全部雪花都好靚,放落湯到拾幾秒就食得,入口即溶,肉質好滑,非常高質。我個人最欣賞佢嘅牛肩肉,牛味特別香濃,諗返都流晒口水。A5和牛就更加肥美,雪花好鮮明,拾幾秒牛肉仲有小小紅,但食落口感非常嫰滑。點埋餐廳秘製嘅柚子醋,好香柚子味,好夾好好食。黑豚肉一樣有唔同部位,肉質好靚好滑,冇牛肉咁肥,食落都冇咁有罪惡感。蔬菜好新鮮好鮮甜,就算食到好飽但都因為太好食食晒佢。

蔬菜好新鮮好鮮甜,就算食到好飽但都因為太好食食晒佢。
2019-11-26 289 瀏覽
Family picked this place to celebrate Dad's birthday. First timer here. Friendly greeting at the door. We were the first guests in for we were there at 630. Quite impressive with its decor, especially love the setting of personal hotpot as well as the bar table. I ordered the Kuro Omakase Set that came with quite a lot of food, with a choice of rice, multigrain rice or udon. Picked udon. The server later brought over heaps of veg to start the pot with. It'snice to start out the dinner with veg, which one normally would not do at any chinese/Taiwanese hotpot, at least I don't. The A4 came first, followed by the A5, the pork and lastly the chicken. Amazing quality of the beef and pork, only takes a few secs to cook and voila just completely melted in my mouth. The restaurant was packed half way of my dinner. My mom doesn't normally love hotpot but she also had a wonderful experience. If you are looking for a night of shabu, this is the restaurant one can't miss for sure.
A4 wagyu
Kurobuta Pork
  • A4 wagyu A5 wagyu
  • Pork
2019-11-03 2230 瀏覽
琴晚Halloween party book左間party room 係上環,訓醒同朋友check out去上環覓食,沿路搵極都係d 西式餐廳,但偏偏我哋就係想食熱辣辣有湯嘅嘢。事關我哋真係太肚餓,穿透櫥窗見到啲人食緊啲有煙岀嘅嘢就以為係拉麵啦,餐牌又唔睇問又唔問就坐低左,呢個moment 先知原來係Shabu Shabu 🤣一坐低店員好好服務就會走過來介紹翻今日嘅套餐,有四款選擇,我哋就分別揀咗黑毛和牛A4同埋黑毛豬套餐。套餐跟嘅蔬菜盤,入面有海苔,冬菇,豆腐,薄切紅蘿蔔,黃芽白,薯粉,金菇同埋南瓜,每樣都有啲咁,睇落唔多但食落都幾飽,同埋都新鮮嘅,火鍋湯底就清清地冇乜味。黑毛和牛套餐既和牛分3part 部位,足外則肉就比較硬身同鞋口啲,可能因為脂肪比較少,牛味不太岀。。。牛肩肉就滑啲,不過又未至於入口即溶果隻,同埋脂肪多d,牛肉味都香濃d...而我最鍾意食嘅就係上肩胛肉,油花分布平均,肉質細滑而且有彈性,不過始終同日本嗰隻冇得比,未算係香港食到最好食嘅和牛,呢個價錢呢個份量我覺得唔太值。。黑毛豬肉套餐,同樣都係分為三part,腩肉唔使講都知係最淋最嫩,豬肩肉口感就比較豐富,食落彈牙

黑毛豬肉套餐,同樣都係分為三part,腩肉唔使講都知係最淋最嫩,豬肩肉口感就比較豐富,食落彈牙而有嚼勁,不過只係比較上好食,同街外火鍋店嘅豚肉冇乜大差別。
里肌肉係最硬身同最無肉味(個人認為)同埋脂肪好似比較多,食起上嚟唔乾澀。

首先套餐係返三款煮食俾你揀,都係店員行過嚟問先知有,不過佢只係問我地要白飯,米線定係日式稻庭烏冬,咁當我揀烏冬嘅時候佢先候補返一句(轉)稻庭烏冬要加番$20既~感覺上好似比佢fake左咁,不過算啦,入得黎食貴就預咗。🤥不過呢啲幼身既烏冬唔係太岩我,口感一咬就斷,冇咗烏冬嗰精粹同q彈,同我expect 嗰隻粗身Q彈稻庭烏冬好有出入。。。

最後上埋跟餐甜品,綠茶雪糕加消化餅碎。綠茶我係好鍾意飲,不過綠茶嘅製品我就麻麻哋。。。不好吃。

就咁兩個人都食咗六百幾蚊。。。唔係話唔好食嘅,係冇驚喜同唔值。
2019-11-01
2019-10-31 282 瀏覽
【Omakase Shabushabu🐮🍲】上環正宗日式ShabuShabu🤩餐廳Menu精簡,基本上只售和牛🤔,而客人只需挑選和牛等級😋,價錢由HKD438起,包括烏冬/飯 🍜🍚及甜品🍦,價錢算公道!想豪食一翻嘅餐廳亦有Omakase🤤,HKD788可嚐儘廚師推介嘅特選部位👨🏻‍🍳,令人意猶未盡!ShabuShabu湯底相常正宗🇯🇵,主要以昆布淆成👍🏻,清淡得嚟又能帶出牛香🤩 Omakase Set嘅和牛相當高級,當晚則以A4及A5為主😍部位包括 A5肋肉眼、A5上肩胛肉 及 A5 西冷🤤 款款部位脂肪分佈唔同,卻都能獨當一面👍🏻 定食仲包括【黑薩魔雞🐔】,係香港稀有品種🧐,大家亦可一戰!
【Omakase Shabushabu🐮🍲】

上環正宗日式ShabuShabu🤩

2019-10-22 269 瀏覽
今晚跟咗個識食朋友搵食, 佢帶咗我去上環食和牛邊爐, 地點有小小難搵, 但環境好舒服, 有bar 台有房有普通台。 佢係一人一鍋形式, 得一款清湯底, 唔好覺得無得揀好似無咁好, 呢個清湯底可以確保大家品嚐到肉嘅原味。 Menu可以散叫或者叫set。 我同朋友叫咗個omakase set同一個A4和牛 premium set。 每個set 都有菜盤跟, 唔會齋食肉咁寡。重點係啲牛, 每塊嘅雪花都咁均勻, 厚薄均勻。 現場見到店方對出品好有要求, 過肥果啲邊會先切走, 確保客人食到嘅牛係和合乎品質。 omakase set 可以試埋豚肉同雞, 雖然呢度主要食牛, 但都建議叫呢set試下, 豚肉同雞都好鮮甜, 店員亦會主動教大家要煮幾耐可以食, 等大家可以係最好嘅狀態享用美食。 服務食物都真係一流, 絕對推薦大家試

服務食物都真係一流, 絕對推薦大家試
2019-10-14 239 瀏覽
今日嚟咗PMQ附近嘅一間shabu shabu食午餐,兩個人叫咗一人一個set,分別係黑毛和牛特選套餐同黑毛和牛套餐,set會跟白飯同野菜,烏冬就要另外加錢。特選套餐食嘅肉當然會靚啲!油脂分布平均,配上昆布湯可以保留返牛嘅鮮味!另外亦都可以點上芝麻醬或者自家調製嘅醋,同牛又出奇地夾!職員教我地由淡味食到濃味,以免口腔比濃味嘅牛掩蓋!食落每款牛都有入口即溶嘅感覺,最貴果款當然牛味最重,最好食!野菜盆有好多類蔬菜分別有皇帝菜、菇類等,整體都好大份!最後仲有雪糕送,係綠茶口味,可以清一清味蕾,亦都唔會太甜,加埋少少脆脆,口感亦都有提升!椰菜盆有好多類蔬菜分別有皇帝菜、菇類等,整體都好大份!

野菜盆有好多類蔬菜分別有皇帝菜、菇類等,整體都好大份!

2019-10-13 2582 瀏覽
平時食和牛,多數係鐵板為主,今次試下新野,食和牛Shabu Shabu。今次我地去左中半山既Kuro Shabu,地點確實有點難找,在上環行上來也有點喘氣,當是餐前運動吧,稍減一下吃美食的罪咎感!跟一貫日式Shabu Shabu的格局不同,店內以吧枱位為主,而且是面向眾人的座位,燈光也比較明亮。座位下有衣物藍可擺放個人物品。這裡以供應 鹿兒島和牛為主,餐牌內的和牛有A4 和 A5等級,亦包括不同部位的和牛,另外亦有黑豚和黑薩摩雞等。以吃日式火鍋也有廚師發辦,反正面對不同和牛也有點不知如何入手,就直接來個Omakase更簡單。Kuro Omakase Set $788先來5盤和牛,都切得十分薄和平均。跟吃魚生Omakase 一樣,師傅會建議進食的次序,要趁仍冰凍才易夾起,不會散開。於清湯中焯煮2-3秒即可。A4黑毛和牛肩肉比較瘦,肉味香濃,有嚼勁但唔韌, 點柚子醋味道清新,更帶出牛的鮮味。A4牛裡脊肉, 明顯油分突出很多,肉質稔滑A5肋肉眼,細片,油分高。A5 上肩胛肉,肉味很突出,放入咀裡可感受到肉的紋理,軟稔而帶嚼勁。A5 西冷油花十分充滿足,烚2秒即可,入口即溶,香嫩稔潤,油香四溢

Kuro Omakase Set $788

A4黑毛和牛肩肉

A4牛裡脊肉, 明顯油分突出很多,肉質稔滑

A5肋肉眼,細片,油分高。

A5 西冷
油花十分充滿足,烚2秒即可,入口即溶,香嫩稔潤,油香四溢。

黑薩摩雞腿肉,瘦而肉嫩,味道清淡,幾有咬口。

黑豚里肌肉,烚5秒,肉質好有嚼勁,有黑豚既爽彈,味道腳偏淡,要加醬汁伴吃更突出肉味。

黑豚肩肉,相對瘦,韌勁十足,黑豚肉味獨特,令人回味。

另外有黑毛和牛及黑豚肉丸,野菜拼盤,稻庭烏冬等,每款少少,吃完卻十分飽足。

日式Shabu Shabu 沒有中式火鍋的大堆頭,以配料品質和精緻為主,吃出上品和牛的原汁原味,一次過品嚐不同部位的口感和味道,令人回味。
2019-09-26
2019-10-12 162 瀏覽
位於上環的Kuro Shabu,是一間主打日式火鍋的高級餐廳。環境很不錯,店內裝修得好好,燈光明亮,食用噶時候都幾舒服。湯底非常清甜,用昆布同埋其他配料一起熬制噶,甘樣就吾會搶走肉噶味道啦,牛肉噶色澤同埋滴雪花脂肪紋好靚,感覺滴肉質應該比較靚,吃落去滴肉好軟好嫩,加埋滴醬汁,味道一流,果然無來錯地方,yummy!
2019-10-10 130 瀏覽
Amazing farm-to-table shabu shabu on Hollywood road. Wagyu beef is sourced directly from a farm in Nanchiku, Kagoshima to ensure quality and freshness! 🐮We ordered the dinner omakase ($788) and A4 wagyu premium dinner set ($568)The former included A4 wagyu beef tenderloin and shoulder, A5 wagyu ribeye, striploin and chuck roll, Kurobuta pork loin, belly and shoulder, Satsuma tori chicken leg; the later included A4 wagyu striploin and tenderloin. Both came with Inaniwa udon or rice🍚 and assorted

The former included A4 wagyu beef tenderloin and shoulder, A5 wagyu ribeye, striploin and chuck roll, Kurobuta pork loin, belly and shoulder, Satsuma tori chicken leg; the later included A4 wagyu striploin and tenderloin. Both came with Inaniwa udon or rice🍚 and assorted vegetables.

Especially loved the spicy yuzu paste which elevated the flavours of the meat. Will definitely be back!

Food ⭐️⭐️⭐️⭐️
Setting ⭐️⭐️⭐️⭐️
Service ⭐️⭐️⭐️⭐️
📍Kuro Shabu🔥 G/F Centrestage, 108 Hollywood Road 🇭🇰
2019-10-10 141 瀏覽
以免影到太多人, 我出面影一張大約既環境, 主要係bar台型式, 圍住廚師位坐.佢地會係我地面前處理食材, 呢個都要廚師好有信心先可以做到.同時都係向客人保證食材既質素!呢到主要都係食和牛多, 唯獨問題係選擇真係會比較少啦每人會有一個鍋底, 自己享受想放咩都得, 湯底係昆布清湯, 有味, 但唔算太濃. 基本上想發揮返和牛原味吧!唔想有太多其他味阻住,首先呢到d和牛就係靚, 雪花分佈係完美, 差在中意a4定a5多d , a5係高級d ,但其實未必係客人心目中最好食的.呢到d牛基本上都唔洗點醬, 原味食係最好, 加上湯清, 基本上牛味突顥得好重! 西冷夠大件, 食落口感味道上係好濃雪花味係重.牛肩同脊肉 反而係口感比較好食, 可能口感上會彈牙小小. 要注意既係煮既時候切勿時間過耐! 一般都係5~8秒左右A4其實主要係油脂味無咁重, 有d人唔中意太重油脂味, 反而覺得a3,a4係最好食, 所以唔一定要a5先叫好食! 搵返自己個人喜好.部位主要都係口感上既分別, a5呢到我中意西冷多d, 主要原因係呢個大件得黎油花多, 好滑, 一煮完放入口個種滑滑既感覺, 同埋爆出黎既油花味好重唔錯. 當然上
同時都係向客人保證食材既質素!
呢到主要都係食和牛多, 唯獨問題係選擇真係會比較少啦
唔想有太多其他味阻住,

唔錯. 當然上肩一樣都好食, 但都係會口感上彈牙小小. 咁呢到就睇你有幾中意d油花味, 反而呢到既a5無入口即溶既感覺,
之前食既a5係入口即溶好似雪糕咁.
呢到豬肉都係靚黑毛豬, 一樣可以唔洗太熟就食得, 如果唔放心就自己整熟D啦, 豬味反而無牛咁重, 而且前面食晒最靚D和牛,
食返豬反而無咁滿足, 同埋豬肉幾靚都好, 對比起A5牛始終都係差D, 但呢到豬質素係靚. 點小小醬油反而會好食d ,
口感上夠薄所以口感上都係易入口!
每人會有d雜菜, 可以避免全肉太濟
呢到烏東反而一定要試下, 因為未食過呢種口感鳥東,
佢口感好滑, 面條係偏型, 同稻庭差好遠, 就算有d人覺得有d似, 所以我覺得烏東必試, 雖然好飽肚
烏東我反而中意加d醬, 呢到可惜既位係醬料都好少, 全部野就廚師set好晒, 反而選擇比較少,
但當然服務食物都係專業.
2019-10-09
2019-10-09 124 瀏覽
同朋友食飯想食好呀,就搵搵下搵到依間餐廳,原來係食鹿兒島黑毛和牛嘅shabu shabu,成個感覺都好特別,裝修亦都好靚,重點係主打高質嘅肉類坐嘅係吧枱,感覺上同平時Shabu shabu好唔同我自己就叫咗黑豚肉set,而朋友就叫咗鹿兒島和牛嘅set,雖然價錢唔算平但係其實材料好豐富叫咗set就有一個蔬菜籃,蔬菜嘅份量都幾多下入面有好多唔同嘅菜 唔洗自己另外嗌,然後黑豚肉嘅份量其實都幾多而且顏色都好靚,有3種d staff仲有教我地點樣去煮每種肉,大概6至8秒就可以食得,就連食黑豚肉都可以好快熟,味道當然都好好而和牛就更加唔使講,因為切到好薄嘅關係,所以碌一再下就食得,入口即溶,個set仲包左烏冬或者飯最後仲加左咗兩款肉分別係雞肉同埋牛肩肉兩樣都好正呀,啲口感都好好,雞肉都幾有驚喜最後仲有甜品添下次一定會再黎享受下啲靚肉~
坐嘅係吧枱,感覺上同平時Shabu shabu好唔同

叫咗set就有一個蔬菜籃,蔬菜嘅份量都幾多下

而和牛就更加唔使講,

最後仲加左咗兩款肉
分別係雞肉同埋牛肩肉
兩樣都好正呀,啲口感都好好,雞肉都幾有驚喜
最後仲有甜品
下次一定會再黎享受下啲靚肉~
2019-08-27
2019-10-08 133 瀏覽
聽朋友介紹呢間係上環soho區嘅Kuro Shabu好好食,就約埋男朋友book位嚟食下。呢到主打係食和牛同黑豚,就緊係要食下啦。一叫完好快就上左個鍋同蔬菜,昆布湯底好日式,蔬菜店員suggest我地最後先食。店員好好服務,特別同我哋介紹佢哋嘅醬汁有柚子醋同芝麻醬,兩個醬都好出色。A4A5和牛都有唔同部位,店員話放落湯到3秒就食得,食落真係好嫩滑,點少少醬汁調下味已經好好食。手打烏冬好滑好好食,五穀米好香,煙煙靭靭好有口感。黑豚原來都可以咁滑,唔同部位都咁好食,非常impressed。最後甜品有好香濃綠茶味嘅雪糕,唔會太甜,配隔離啲木糠食脆脆地,有口感又好食。好滿足!

手打烏冬好滑好好食,五穀米好香,煙煙靭靭好有口感。

2019-10-07 1599 瀏覽
期待已久的和牛盛宴終於可以起動!今次挑選的這間 Shabu Shabu店食材全部日本由鹿兒島獲獎農場空運抵港,由前六星級酒店大廚主理,聽上去已經覺得有保證!餐廳食物種類專門,set menu 選擇不會太多,但每樣都十分吸引!最後決定跟跟朋友share,點不同的食物來試試!我點了黑毛和牛A4 Standard set,朋友點了 Kuro Omakase set,一人一鍋!另外追加黑薩摩鳥 腿肉。每個set 均附有野菜拼盤、洞庭烏冬/白飯及甜品。黑毛和牛 是世界公認為最頂級的牛肉,其色澤粉嫩、脂肪分佈平均,所以又被稱為雪花牛。足外側肉是其中一個運動量較多的部位,所以紋理較為清晰,肉味比較濃,嚼嚼時較有咬口。和牛中以A5 油份最多,這裡的A5西冷肉質呈嫩紅色,脂肪纖細、比例均一。入口溶化,味道甘香鬆化!牛肩肉口感結實富有彈性,上肩胛肉顏色較深,筋和筋膜比較多,香味較濃。黑豚里肌肉,灼一灼就可以吃,肉質不易變硬,吃起來油脂豐富。肩肉肉質較堅實,肥瘦適中。將和牛、豚肉放在白飯上同吃,美味可口!鹿兒島的黑薩摩鳥雞十分有名,在飼養時飼料會加入微生物營養,而且不使用籠子飼養,任雞隻在地面行走減少壓力,

黑豚里肌肉,灼一灼就可以吃,肉質不易變硬,吃起來油脂豐富。

肩肉肉質較堅實,肥瘦適中。

將和牛、豚肉放在白飯上同吃,美味可口!

鹿兒島的黑薩摩鳥雞十分有名,在飼養時飼料會加入微生物營養,而且不使用籠子飼養,任雞隻在地面行走減少壓力,每一隻雞都有認證!
雞腿肉水份較少,質感柔滑而彈牙,雞味濃郁,果然不錯!

吃到差不多,set Menu還有甜品,抹茶雪糕口感香濃幼滑,茶味慢慢滲出,帶點回甘味~
  • A4 Standard set
2019-09-30 115 瀏覽
個人推介指數 7.5分 (10分為滿分)-   食物質素不用置疑, 最高級的鹿兒島A5和牛, 片片都是珍材. 以日式SHABU去處理, 比起鐵板橈更來得自然, 純粹. 店內環境光鮮, 主要以吧枱為主. 女仕們上座時, 男仕們就可以幫一幫手. 每樣食材的背景和烹調時間, 主廚也會細心地尾尾道來, 讓你有賓至如歸的感覺. 有時候, 豪爽一點, 就是希望品嚐優質的食物和貼心的服務.日本旅遊回來後, 太太一直也很想吃A5級的和牛, 我明查暗訪, 終給我找到一所價錢合理又能品嚐最好的日本和牛的地方. 只因在日本和香港我們也是品嚐了鐵板料理, 今次我就選了比較健康的日式火鍋. 還一早訂了座, 希望太太喜歡我的安排.(最重要是安排女兒)老實說, 對於我們新界人來說, 上環的山路有點摸不透, 如未去過的朋友, 不想女友走多了路, 最好事先去一趟.走了一點山路, 終於和太太找到了店子, 心情已經很興奮, 快上坐在預先安排的吧枱上.我們二人點了一個最頂級旳套餐, 食物很快便開始送上. 食材未上, 先介紹醬料, 有抽子醬, 日本麻醬, 和抽子辛辣醬 三種選擇. 我本人最就最愛麻醬, 感覺和和牛十分配合.這裡

(最重要是安排女兒)

我們二人點了一個最頂級旳套餐, 食物很快便開始送上.

我本人最就最愛麻醬, 感覺和和牛十分配合.

這裡的牛主要是來自鹿兒島和牛, 聽店員說來近幾年, 也是代表這裡出上產的和牛是日本第一.
湯底方面是用最純粹的昆布湯, 沒有任何的其他調味料. 本人反十分喜歡, 就是清淡就是純粹.
在我喉嚨不太好的時間, 飲一口, 感覺有點清潤.

先來的是野菜籃, 內裡有冬菇, 紅蘿蔔白片, 高麗菜, 南瓜等.
食材十分新鮮之餘, 每樣食材都帶有一股蔬菜本身的清甜味.
浸泡在煮過和牛的鍋裡, 混上一點肉香, 味道更加昇華了.
不是說笑, 吃到最後, 品嚐了各種肉類後, 你會有種它是最好的感覺.

廚子提示吃時最好跟次序, 醬料的配撘就以個人喜好.
黑毛和牛裡脊肉A4 - 牛味香濃, 肉質較結實, 放入湯焯數秒即可, 就是這個品質, 我們已感相當好食.
沾些柚子辣醬, 味道更美味.
黑毛和牛肋肉眼A5- 油花更明顯, 吃下去肉質明顯比前者柔軟, 入口有點即溶之感, 吃下去感覺已很幸福.
太太一邊吃一邊也讚好.

再來就是主角
黑毛和牛西冷- 油花分佈大於一比一, 放下去基本上焯兩秒就拿上來, 還是嫩紅的樣子.
建議先完全不沾醬料來食, 單是靠昆布湯去帶出其牛味, 入口即溶, 肉味香濃, 就是這樣.
黑毛和牛上肩胛肉- 老實說, 基本上味道和前者相若, 只是較有咬口感, 太太就比較喜歡這個多一點.
真是各人有各人的口味.

吃牛之餘, 還有
黑薩摩鳥腿肉- 即雞腿肉, 廚子說焯六至七秒便可, 本人比較隱陣, 焯了十秒左右, 沾些柚子汁來吃.
味道清新可口, 雞腿肉還保持住其幼嫩彈牙.

黑豚方面有里肌肉, 肩肉和腩肉. 全都建議焯六秒就可以, 可見廚子對其品質之信心.
而我不用說最愛就是腩肉, 不用鐵板來燒, 就是焯, 也能把其肉香和油香散發出來, 還沒有那樣油膩.
太太就喜歡其餘兩樣, 口感較結實, 沾上多些辛辣醬, 立即增加其惹味度.

最後用其湯底的精華焯一個稻庭烏冬, 我就拌以芝麻醬, 待其放涼冷食, 很消暑氣.
太太就放湯來食, 一啖昆布肉湯, 一啖美味的烏冬, 各有滋味.

當我們以為完了的時候, 原來還有一個綠茶雪糕.
奶味比茶味重, 如茶味能更重一點就更佳, 不過吃罷那麼多肉器, 來一柸雪糕, 實在妙.

整体來說, 價錢沒有我想像中貴, 能吃到不同款式的和牛實在幸福, 就如以上的大合照一樣美滿.

有時候, 豪一點, 找些有質素的店子來享受, 就是幸福.
太太是晚帶着滿足的笑容離開.
2019-09-23
2019-09-29 110 瀏覽
傍晚來呢間不普通的 Shabu Shabu 店,呢度肉材主打鹿兒島黑毛和牛、黑豚及黑薩摩雞。餐廳裝潢以吧檯座位為主,大家可以一邊吃一邊看著師傅們準備食材。而今晚就點了份A4和牛餐。先來湯底,看似清淡,但是用上北海道的昆布及天領酒蔵深井戶水。黑毛和牛A4包括每款4片的上肩胛肉、牛肩肉、足外則肉,合共180g。店員建議先由脂肪較少的足外則肉吃起,再到油脂均勻的牛肩肉及上肩胛肉,上肩胛肉肉質嫩並牛味濃郁。大大份的蔬菜拼盤,有皇帝菜春菊、娃娃菜、白蘿蔔、紅蘿蔔、豆腐、大蔥、冬菇、金菇、本菇、及日式粉絲。配上十穀飯,吃落感覺非常健康。最後來一球綠茶雪糕為餐後甜品。

配上十穀飯,吃落感覺非常健康。

最後來一球綠茶雪糕為餐後甜品
2019-09-07