2019-10-08
女朋友轉新工, 為咗同佢慶祝新開始,一於車佢去九龍城食好西,之前聽朋講呢間日式料理出名和牛,今日同女朋友試下法國龍蝦有幾種食法刺身海鮮船睇相都好吸引,同埋A4和牛望到都想食張枱側面有個金色物體,問店員原來係抽風機,食和牛燒肉嘅時候轉過來就可以抽風芥辣軟殼蟹沙律芥辣味不太重,軟殼蟹好脆口,沙律酸酸甜甜令到個人好開胃刺身我自己選擇左帶子、深海池魚同埋劍魚腩刺身都好新鮮劍魚腩清甜爽口有一種入口即溶嘅感覺帶子大大隻真係好鮮甜, 佢肉質肥食落口感好實在深海池魚質感係脆清甜,完全冇腥嘅味道可以唔使用豉油芝士燒法國龍蝦伴飯卷,龍蝦肉爽甜燒芝士又多芝士燒過之後仲好香食過一次番尋味A4燒和牛串,和牛真係超好食佢大大粒而且肉好厚身,師傅技巧真係好好一粒食落口堅入口即溶,怪唔之得我哋order左兩串佢已經冇晒貨原來真係咁正難得女朋友轉新工,用少少錢食好嘢我都覺得值得,因為佢食完之後好開心而且佢都好滿意
法國龍蝦有幾種食法 刺身海鮮船睇相都好吸引,同埋A4和牛望到都想食 張枱側面有個金色物體,問店員原來係抽風機,食和牛燒肉嘅時候轉過來就可以抽風 芥辣軟殼蟹沙律芥辣味不太重,軟殼蟹好脆口,沙律酸酸甜甜令到個人好開胃 刺身我自己選擇左帶子、深海池魚同埋劍魚腩刺身都好新鮮 劍魚腩清甜爽口有一種入口即溶嘅感覺 帶子大大隻真係好鮮甜, 佢肉質肥食落口感好實在 深海池魚質感係脆清甜,完全冇腥嘅味道可以唔使用豉油 芝士燒法國龍蝦伴飯卷,龍蝦肉爽甜燒芝士又多芝士燒過之後仲好香食過一次番尋味 A4燒和牛串,和牛真係超好食佢大大粒而且肉好厚身,師傅技巧真係好好一粒食落口堅入口即溶,怪唔之得我哋order左兩串佢已經冇晒貨原來真係咁正 難得女朋友轉新工,用少少錢食好嘢我都覺得值得,因為佢食完之後好開心而且佢都好滿意