2019-08-05 90 瀏覽
Kuro Shabu - 日式牛涮涮鍋專門店,餐廳有一個大吧枱,簡單日式木系設計,簡約美。坐低左先送上杯熱茶,點好菜後有侍應細心介紹醬料,有少辣芝麻醬,適合蔬菜類;有蘿蔔蓉、蔥花、可以加上柚子醋;另外仲有柚子胡椒,味偏鹹辣,適合肉類。一人一鍋,昆布湯底有益又美顏。坐吧枱望住d師傅切肉,口水都留埋。食物唔描述啦,因為你睇圖都睇到有幾正。蔬菜籃A4黑毛和牛A5黑毛和牛黑豚肉黑薩摩鳥雞肉烏冬最後仲有綠茶雪糕!

蔬菜籃

A4黑毛和牛

A5黑毛和牛

黑豚肉

黑薩摩鳥雞肉

烏冬

最後仲有綠茶雪糕!

知道屋企附近開咗呢間新嘅Shabu Shabu,點可以唔試,所以同屋企人lunch黎試下。雖然價錢唔算平,但勝在食物新鮮,環境舒適,尤其是不會像其它火鍋店一樣多人嘈吵,所以我一定會繼續光顧。中午帶眼鏡長髮嘅女店員,服務非常好,介紹餐牌同好樂意回答我地嘅提問。兩個人都叫咗黑毛和牛,一個A4特選Premium Set,肉質比較軟身,入口即溶。另一個A4 Standard,比較有咬口,我自己鍾意。D牛果然好好食,物有所值,好味係好緊要!!另外個,盤仲配有麵同蔬菜,d麵透明的好特別,好味。之後有飯,或加$有烏冬,烏冬好彈牙。本人覺得值得!! 咁近我屋企,一定會再去,正~走時,個個帶眼鏡長髮嘅女店員送我地出門口,非常有禮貌,跟足日本人嘅禮儀。

本人覺得值得!! 咁近我屋企,一定會再去,正~

仲配有麵同蔬菜,d麵透明的好特別,好味
之後有飯,或加$有烏冬,烏冬好彈牙。
2019-07-07
午餐
仲配有麵同蔬菜,d麵透明的好特別,好味
之後有飯,或加$有烏冬,烏冬好彈牙。
  • 黑毛和牛
與朋友閒談,朋友推薦呢間日式火鍋店,所以我地一齊黎happy下。新裝修,一入到去環境幾好,幾舒服。店員服務都好好。Shabu Shabu當然要食牛,主力食牛嘅我,好鍾意呢度嘅牛,個牛顏色好靚,花紋都好均勻,肉質軟嫰,牛味濃郁,入口好好味。D鮮草菇,蔬菜唔知點解特別鮮甜。食完仲有甜品。每樣野都好好食,第一次黎,估唔到有咁大驚喜!! 非常推介,雖然都幾貴,但真係一分錢一分貨!!又有新去處!! We will come again!!

新裝修,一入到去環境幾好,幾舒服。店員服務都好好。

D鮮草菇,蔬菜唔知點解特別鮮甜。

食完仲有甜品

又有新去處!! We will come again!!
2019-07-07
2019-07-30 48 瀏覽
今晚去了左Kuro Shabu - 日式牛涮涮鍋專門店。menu太多選擇,唔知食咩好,所以點左一個standard set同Omakase set一齊share,可以試多幾款肉。先講A4黑毛和牛,脂肪分佈極佳,有嚼勁,牛肉味亦頗濃。A5黑毛和牛肉色相對較粉紅色,有大大塊西冷,肋肉眼、上肩胛肉,比A4肥少少,但入口即溶,好好食!將牛肉放入昆布湯灼3秒左右就ok,超級嫩滑!黑豚肉既脂肪不多,肉質較牛肉更有嚼勁,但豬味濃。 薄切黑薩摩鳥雞肉,產量較少,肉質鮮嫩,好想再encore。除左蔬菜籃,仲有烏冬,吸取充滿和牛精華既湯底,正。最後就係甜品綠茶雪糕,綠茶味重加上餅碎,味道口感都更有層次。
2019-07-30 38 瀏覽
點左一個standard set同Omakase set,所以都試左好多款牛、黑豚同黑雞。重點講牛,首先有A4黑毛和牛上肩胛肉、牛肩肉、足外則肉,另外仲有師傅精選唔同部位既A4和牛,油花分佈靚,一塊一塊雲石紋咁,肉色鮮紅嫩口,牛肉味濃,好食!滾3秒就食得,鮮嫩剛剛好,千奇唔好滾太耐浪費左。跟著就係期待已久的A5和牛上肩胛肉、西冷、肋肉眼,A5和牛呈粉紅色,相對脂肪含量比A4高,但無疑A5比A4更入口即溶,令人回味無窮!跟餐既蔬菜籃都好豐富,有啡菇、金菇、白蘿蔔、皇帝菜、娃娃菜、豆腐、薯粉等,其實食完碗菜都飽飽地,呢餐可以話係大滿足!
2019-07-30 608 瀏覽
女兒是小綿襖真的沒無錯,超貼心,出嚟工作後趁今年我生日就帶我嚟試超豪嘅Omakesa慶祝吓餐廳於上環開業不足四個月,專賣鹿兒島藤嶺農場飼養的黑毛和牛,黑豚及黑摩雞餐廳採用一人一鍋,銅鍋傳熱夠快,湯底選用日本籠目昆布熬煮而成,含豐富褐藻素,味道鮮甜,對腸胃有益,被視為健康營養食材醬料唔需要多只有三款,柚子醋汁,溫醇微酸;胡麻醬汁,麻香惹味;柚子胡椒;清香微辛每個套餐均有蔬菜拼盤,十六穀飯/稻庭烏冬及甜品Assorted Vegetables 蔬菜拼盤除了菇類外還有菜類,京蔥,豆腐及薯粉,店員提點先放蔬菜可令湯底變得更清甜十六穀飯/稻庭烏冬十六穀飯以糙米為主,再混合燕麥粒,洋薏仁,黑豆等十六種穀物煮成,口感豐富,口中有香甜的穀物味稻庭是手打的意思,餐廳會計時預先淥好再過冰水,上枱時叮囑只需淥三十秒就可食得,果然入口爽滑,兩邊軟腍中間煙韌Wagyu Beef A4 Premium SetWagyu Beef Striploin A4/InsideA4黑毛和牛嘅橫隔膜肉油花分佈均勻,色澤鮮紅,肉質緊實,而西冷相對肉味較濃,油脂豐腴,入口鬆化Kuro Omakase Set 包括有A5及A4黑

每個套餐均有蔬菜拼盤,十六穀飯/稻庭烏冬及甜品

Assorted Vegetables

十六穀飯/稻庭烏冬

Wagyu Beef A4 Premium Set

Kuro Omakase Set
包括有A5及A4黑毛和牛,黑豚及黑薩摩雞

Wagyu Beef Ribeye A5/Striploin A5/Chuck Roll A5
無論是肋肉眼、西冷及上肩胛肉的脂肪與肉的比例都是頂級的,油花分佈如大理石紋,只需灼三數秒,入口如棉花般即時融化

Wagyu Beef Shoulder Clod A4/Short PlateA4
脂肪與肉的比例雖不及A5,但部位不同,質感及味道各有特色;牛肩肉是牛經常運動的部位,肉質細緻有咬口;胸腹肉即腩肉,油花細緻,風味濃厚

Kurobuta Pork Belly /Lion/Shoulder
鹿兒島黑豚以蕃薯作飼料,肉質軟腍無臊味;脂肪較少入口清爽,肉質細緻有咬勁

Satsuma Tori Chicken Thigh
無添加任何激素飼養,脂肪較少,雞肉鮮甜,肉質結實有口

Dessert

綠茶雪糕質地幼滑,帶綠茶清香,回甘但無澀味
慶祝紀念
生日
  • Kuro Omakase Set
  • Wagyu Beef A4 Premium Set
辛苦工作星期放假當然食番d好野見到網上介紹上環區有主打日本直送食材shabu shabu 昆布味湯底調味料有特別柚子醋 芝麻醬 柚子芥末假日中午時段黎食仲有午市套餐另包飯、野菜同甜品揀左kuro signature set包含左黑毛和牛 黑豚 同雞肉一次過可試均唔同既肉類一上格都睇得出食材好新鮮而且肥瘦均勻仲放左小木牌作簡單介紹店員介紹牛肉落水三秒 豬肉同雞肉則落水5秒便可享用和牛味道果然一流肉質非常嫩滑 油脂豐腴 有入口即融既感覺呢度黑豚肉 同雞肉味道肉味比平常食到既香濃另外還包了一份野菜盛有新鮮蔬菜、菌菇、蘿蔔片同豆腐 仲有d 日式粉絲非常豐富除左白飯仲可以揀穀物飯最後仲有抹茶雪糕做甜品抹茶味夠香濃而且雪糕質地非常幼滑滿足
辛苦工作星期放假當然食番d好野

和牛味道果然一流
肉質非常嫩滑 油脂豐腴 有入口即融既感覺
呢度黑豚肉 同雞肉味道肉味比平常食到既香濃

另外還包了一份野菜盛
有新鮮蔬菜、菌菇、蘿蔔片同豆腐
仲有d 日式粉絲
非常豐富

除左白飯仲可以揀穀物飯

最後仲有抹茶雪糕做甜品
抹茶味夠香濃而且雪糕質地非常幼滑
滿足
2019-07-29 32 瀏覽
今次去左中上環區搵好野食 ,竟然比我發現一間專食日本和牛餐廳,呢間餐廳會用火鍋讓客人嘗試不同牛部位.我們選擇坐在吧台,因為可以望住師傅整哂成餐比我地食,好有feel!餐牌內有4個set ,還有一些可以散點食物!我見到旁邊客人都係叫set 為主,所以我同朋友都叫了一個a4和牛set $568同Kuro Omakase Set $788 .用簡單銅鍋裝著昆布熬成湯底,有益及不會搶走和牛鮮味, 呢個係食和牛shabu 既基本梨,用得呢個湯底即刻有信心好多,證明老闆都係識貨食之人!首先來了蔬菜籃種類都多,而且十分新鮮!A4黑毛牛拼盤,有牛既不同位置,例如牛肩肉,胸腹肉等,雪花脂肪紋分佈平均,食落去肉質鮮嫩,肉味濃香!重頭戲A5黑毛和牛拼盤,雪花脂肪紋比A4更細,食落入口即溶,令人難忘!另外,omakase 真係好抵食,總共有4盤肉,一盤牛一盤豬一盤雞,雞不得不提,好好食,雖然都知道係冰鮮,但係一食就分高下,好鮮好肉生雞,一問之下原來又係老闆做左野,用既係鹿兒島番既雞,1年產量先有300隻出產,甚至可以佢刺身既雞 點會唔鮮!

• a4黑毛和牛set
  • kuro  omakase  set
2019-07-28 27 瀏覽
今晚帶媽媽食好嘢,去左上環一間高級日料餐廳入面係食shabushabu,肉類只提供高質種類😳包括A4/A5黑毛和牛、黑毛豬心大心細可以揀Kuro Omakase Set咁就每款都試到😚會有A5級黑毛和牛呢🙈我最後就決定要左一份A4特選黑毛和牛 $568同埋一份黑毛豬肉 $368之後追加A4黑毛和牛牛肩肉 100g $208、豬肉丸(4粒) $45每人都會有一鍋昆布清湯同蔬菜拼盤🥬鍋湯真係好清!! 完全可以感受到牛肉同豬肉嘅鮮味❤️特選和牛餐就係兩個唔同部位嘅肋骨肉,新出嘅短肋骨肉好正,食到筋肉,兩款嘅牛脂香氣都好突出🤤但我更加鍾意我後來追加嘅和牛牛肩肉😝脂香同牛香都好出,超好食😭!!唔食牛肉都可以揀黑毛豬,超濃嘅豬肉味!對上一次話好濃豬肉味係鋸緊3百幾蚊一塊扒嘅時候,之後都無再食到咁重豬肉香🥺呢度都係三百幾蚊,但食到好滿足,因為套餐仲可以包括蔬菜、飯或者烏冬、仲有甜品!呢度嘅豬肉丸都係用佢地嘅黑毛豬落去整👍🏻口感係鬆軟多汁,好特別!must try🤤主食可以揀白飯或者十六穀米飯,我揀咗16穀,好足料,感覺好健康😆唔會係得幾粒紅米糙米扮晒嘢🤣稻庭烏冬都好好食,同出面嘅唔同,超幼身但係又好彈

今晚帶媽媽食好嘢,去左上環一間高級日料餐廳

入面係食shabushabu,肉類只提供高質種類😳
包括A4/A5黑毛和牛、黑毛豬
心大心細可以揀Kuro Omakase Set
咁就每款都試到😚會有A5級黑毛和牛呢🙈

我最後就決定要左一份A4特選黑毛和牛 $568

同埋一份黑毛豬肉 $368
每人都會有一鍋昆布清湯同蔬菜拼盤🥬

鍋湯真係好清!! 完全可以感受到牛肉同豬肉嘅鮮味❤️

但我更加鍾意我後來追加嘅和牛牛肩肉😝
脂香同牛香都好出,超好食😭!!

稻庭烏冬都好好食,同出面嘅唔同,超幼身但係又好彈牙,食落仲帶有濃濃嘅小麥香🌾
最後甜品嘅抹茶雪糕又係好驚喜✨✨

估唔到抹茶味咁香濃!唔會甜、帶奶香,好滿足🤤

仲有啲小麥餅乾碎、mix埋食好有抹茶蛋糕嘅口感💕
呢間價錢雖然唔算平,但質素同價錢成正比🙈係有返咁上下,平日努力工作都係想享受,偶爾去放肆下都不失為過😋
2019-07-27 27 瀏覽
星期六放假 男朋友又帶我去食好西知道我想食壽喜燒特登揀左依一間係上環既 — Kuro Shabu餐廳和式格調 環境舒適一個座位一個爐 一人一鍋依到既午餐價格比晚餐實惠 值得一試黑毛和牛A4特選同男朋友都係揀左依個setShabu Shabu梗係要食牛牛啦A4和牛油脂豐富 脂肪紋理好靚望落就覺得好吸引店員提醒落水三秒食得食落口牛味香濃 肉質軟滑 好出色呀而且份量都唔少 好滿足柚子胡椒醬 幾特別一個餐 包埋野菜盛有新鮮菌菇、娃娃菜、金針菇、蘿蔔片同滑滑豆腐 Shabu Shabu必備配菜主食揀左穀物飯聞落好香 穀物飯粒彈牙最後仲上埋甜品今日甜品係抹茶雪糕雪糕香濃抹茶味 食落細滑打完邊爐降降溫就最適合
星期六放假 男朋友又帶我去食好西

食落口牛味香濃 肉質軟滑 好出色呀
而且份量都唔少 好滿足

柚子胡椒醬 幾特別

一個餐 包埋野菜盛
有新鮮菌菇、娃娃菜、金針菇、蘿蔔片
同滑滑豆腐 Shabu Shabu必備配菜

主食揀左穀物飯
聞落好香 穀物飯粒彈牙

最後仲上埋甜品
今日甜品係抹茶雪糕
雪糕香濃抹茶味 食落細滑
打完邊爐降降溫就最適合
2019-07-27 379 瀏覽
母親大人生日緊係帶佢食啲好嘢慶祝下啦餐廳位於上環荷李活道今年四月開業;主打鹿兒島縣三黑而且全部食材均由日本獲獎農場藤嶺牧場直送到港餐廳座位基本都係吧枱而且選用獨立銅鍋傳熱較快;湯底採用日本籠目昆布以及飛驒天然井水熬製而成簡樸素雅突顯食材原味柚子醋汁溫和微酸配搭柚子胡椒以及辣蘿蔔蓉微辛刺激略帶柚子清香;胡麻醬料香濃惹味Assorted vegetables 四款套餐都會跟配蔬菜拼盤;職員建議先放蔬菜以及菇菌淥煮配合湯底清甜Wagyu Beef A4 Premium SetWagyu Beef Striploin A4 / Inside 黑毛和牛油花呈乳白色霜降大理石紋豐腴甘香;西冷部位肉味相對較濃而且肉質軟綿鬆化入口即融Kuro Omakesa Set廚師發辦套餐包搭除左多款黑毛和牛仲有三款黑豚以及單份黑薩摩雞Wagyu Beef Ribeye A5 / Wagyu Beef Striploin A5 / Wagyu Beef Chuck Roll A5無論脂肪色澤紋理或者肉色肉質都係日本食肉評級協會評分基準中嘅最高等級品質無可挑剔Wagyu Beef Shoulder Clod A4
母親大人生日緊係帶佢食啲好嘢慶祝下啦

Assorted vegetables

Wagyu Beef A4 Premium Set

Kuro Omakesa Set

Wagyu Beef Shoulder Clod A4 / Wagyu Beef Short Plate A4
餐廳現時供應七款黑毛和牛部位口感味道各有千秋;師傅即席原件刨製黑毛和牛輕薄透光稍微輕涮兩三秒就食得

Kurobuta Pork Belly / Kurobuta Pork Loin / Kurobuta Pork Shoulder
黑豚多以蕃薯餵飼肉味濃郁清香而且脂肪溶點較高感覺相對清爽

Satsuma Tori Chicken Thigh
黑薩摩雞產量稀少每月只有約三百隻;由於牧場選擇自由放養雞隻活動空間較大因此雞肉水份較少而且肉質相對緊緻其中腿肉部位質感柔軟鮮嫩

Rice/Inaniwa Udon

十六穀飯以糙米為主混合燕麥以及薏仁黑豆等等多種穀物口感相對白飯豐富

手打稻庭烏冬扁長偏幼翻灼約三十秒左右質感爽彈

Dessert

雪糕質感幼滑綿密而且濃淡恰宜茶香回甘配搭消化餅碎口感酥脆略帶麥香感覺清新

• Wagyu Beef A4 Premium Set
  • Kuro Omakesa Set
位於中上環的Kuro Shabu,是一間主打食日式火鍋的高級餐廳。整間採用高質高檔貨,牛肉 - 選用 曾獲得冠軍的日本鹿兒島Nanchiku農場飼養的黑毛和牛,雞肉 - 選用 日本鹿兒島的黑薩摩雞,豬肉 - 選用 日本鹿兒島的黑豚,質素質量絶對有保證。餐廳光線充足,有金碧輝煌的感覺唷。一人一鍋的U型吧台,能看到廚師忙碌地切牛肉,令人更加期待。晩市光顧,可以選擇 晩市套餐或單點肉類。當日跟媽媽來吃晩餐,點選一份 廚師發辦,一份A4黑毛和牛套餐,和加點四粒牛肉丸,滿足得不得了哦。Kuro Omakase 廚師發辦 $788/位A4黑毛和牛套餐 $438/位簡單設計的銅鍋,放滿昆布熬製的清湯,入口清香,清純的湯頭,是為了不搶掉肉類的鮮美。率先呈上蔬菜拼盤,包括: 紅蘿蔔片,蘿蔔,冬菇,豆腐,金菇,娃娃菜,粉絲等。蔬菜勻很新鮮,服務員建議先淥點蔬菜,令湯頭變得清甜。A4黑毛和牛拼盤 ,色澤和雪花脂肪紋都令人滿意,包括: 裡脊肉,胸腹肉,足外則肉,牛肩肉,上肩胛肉。鮮紅的和牛,切成薄薄一片,肉質幼軟幼嫩,肉味濃香,沾上香濃的芝麻醬或酸汁後,更加得我歡心。廚師發辦的肉類,比A4和牛套餐更加矜貴,更

Kuro Omakase 廚師發辦 $788/位

A4黑毛和牛套餐 $438/位

A4黑毛和牛拼盤

廚師發辦的肉類,比A4和牛套餐更加矜貴
,更加肥美,更加令人難忘。包括: A5黑毛和牛西冷,上肩胛肉,肋肉眼 和 黑豚肩肉,里肌肉,腩肉。

已經被脂肪沾據九成的A5黑毛和牛,迷人的粉嫩紅色
,令人垂涎三尺! 超級大片的薄切西冷,快速涮三秒,即刻入口,超級幼滑鬆化,油花豐富,甘香滑潤,瞬間化掉,堪稱極品,超級美味唷!

牛肉丸 $98/4顆

最後更有 五穀米或烏冬,滑溜溜的扁薄烏冬,跟餐廳的自家製微辣芝麻醬拌和,非常合和口味,使我吃個不停呀。

整體而言,食物質素真的很高,環境優雅寧靜,是慶祝的好地方哦。
2019-07-23
上環新開左一間和牛專門店。知道係食頂級和牛,因此身為牛魔王既我特意光顧。一進餐廳後,木系的裝潢。加上很多金色的element. 帶左種高級嘅感覺。由於有Omakase set. 所以係開放式嘅廚房。見住師傅們用人手+機器將一片片和牛薄切,好治癒😍😍見到A4和牛我已經覺得好impressive.鮮紅色的牛,油花滿佈和牛上,油花綿密程度就如刻意設計的暗花圖案一般。我首先食咗塊,浸左超過10秒。店員大叫,「浸咁耐會曬咗隻牛架!三秒食得架喇!平時我哋當刺身咁食既」唔知係咪堅,但幾好笑。講返味道,浸3秒同浸10幾秒真係好大分別😂😂😂 3秒,入口即溶,油花淥到香晒!我覺得啲牛其實真係可以生食,主要係令啲油花受熱帶出更香嘅牛味食完A4我更鍾意A5和牛!A5和牛係粉紅色的!呢盤黑毛和牛無論厚度新鮮程度油脂分布都係一絕。聽店員講放入水煮3秒就食係最perfect. 於是我照做,雖然仍然係好粉紅,但我一啲都唔擔心直接放入口中,極香嘅和牛味。油脂嘅香氣會同我鼻腔散出嚟!口感方面,入口即溶,完美!黑薩摩雞肉呢種係用來做刺身嘅雞肉,每一個月只有100隻,所以產量唔會好多,師傅建議淥5秒鐘淥到九成熟。佢嘅口感嫩滑

由於有Omakase set. 所以係開放式嘅廚房。
見住師傅們用人手+機器將一片片和牛薄切,好治癒😍😍

見到A4和牛我已經覺得好impressive.
講返味道,浸3秒同浸10幾秒真係好大分別😂😂😂

食完A4我更鍾意A5和牛!

黑薩摩雞肉
呢種係用來做刺身嘅雞肉,每一個月只有100隻,所以產量唔會好多,師傅建議淥5秒鐘淥到九成熟。佢嘅口感嫩滑,口感彈牙。

最後食的是黑豚肉。
黑豚嘅里肌肉,黑豚嘅豬肩肉,黑豚既腩肉。
呢種排序係由小油脂去到多油脂分佈的排列。淥完7秒後仲係食到好香嘅豬味,同出面啲豬肉淥熟咗就冇豬味好唔一樣,個人鍾意食豬肩肉,因為油花分布比列適中

最後有綠茶雪糕甜品食,完美的句號!
2019-07-25 28 瀏覽
同老婆慶祝ANNIVERSARY, 帶佢食好野, 搵左間食SHABU SHABU 既餐廳, 佢最中意食牛~~~黎到Kuro Shabu, 我地每人叫左一個黑毛和牛A4餐 =]個餐跟好多野, 有蔬菜籃、和牛、白飯、雪糕,加$20可以將白飯轉稻庭烏冬, 不過我地揀左16穀飯, 感覺健康D ~~一坐低先奉上熱茶,菜籃~再坐一陣, 就黎個和牛盤,入面有120g既薄切牛,前面係西冷,後面係牛小排~A4牛油脂比例好靚, 見到都開心, 只要放入湯,大約3-5秒,食落口感勁佳,嫩滑無比,仲入口即溶..而蔬菜籃有紅蘿蔔、白蘿蔔、豆腐、大啡菇、皇帝菜、娃娃菜、本菇、蕃薯粉等等,正,全部都好新鮮~最後黎個綠茶雪糕,綠茶味重,加上餅碎,有唔同層次,NICE!下次會再黎,真心唔錯, 價錢又合理!

一坐低先奉上熱茶,菜籃~

下次會再黎,真心唔錯, 價錢又合理!

2019-07-24 56 瀏覽
前排同媽媽食飯去咗上環呢間kuro shabu 🤣🤣聽聞呢間獨賣日本黑牛、黑豬、黑雞,全部來自鹿兒島Nanchiku農場嘅shabu shabu~..........今次我哋試咗呢兩個setA4黑毛和牛套餐(晚市)$438Omakase套餐$788一開始佢會有一盆蔬菜係度比你入面種類非常多 而且全部都好新鮮!而每個人有一個鍋..........A4和牛嘅足外側肉 牛肩肉 上肩胛肉脂肪會比較少 肉質厚實有牛味👍🏻胸腹肉脂肪就比較多 食落非常香另外就食左A5黑毛和牛嘅肋肉眼丶西冷同埋上肩胛肉部份肉眼最多脂肪 油甘味超級香👍🏻個人應為呢度啲牛肉全部都好高質如果鍾意食靚牛嘅朋友就應該會好鍾意🥰另外我哋仲試左黑豚肉同雞肉味道同出面嘅好唔同 肉質好結實 脂肪唔多味道同口感都好正我哋仲叫咗烏龍茶 佢呢間嘅烏龍茶係日本直送嘅飲落烏龍茶茶香四溢 不錯總括而言 呢間環境舒適 服務態度好食物質素亦非常高 推薦大家可以試吓🥰👍🏻..........Kuro Shabu地址:上環荷里活道108號聚賢居地下C號舖
前排同媽媽食飯
去咗上環呢間kuro shabu 🤣🤣
今次我哋試咗呢兩個set
A4黑毛和牛套餐(晚市)$438
Omakase套餐$788
一開始佢會有一盆蔬菜係度比你
入面種類非常多 而且全部都好新鮮!
而每個人有一個鍋

A4和牛嘅足外側肉 牛肩肉 上肩胛肉