2023-03-19
朋友同我慶祝生日,去左試呢間見個個話抵食的Omakase,點知就中伏,叫左$298 set,知道一分錢一分貨,但絕對有啲過份,之前去旺角食另一間$298的,質素正常很多服務方面每兩位座位會有一個熱茶壺,自己斟茶,很自助,第一次食omakase需要自己斟茶,樓面有兩位服務員,但需要每位客人自己斟茶,對於吃$498的客人也相對減低檔次😔😔食物-三文魚、北寄貝、墨魚雖然叫$298餐,絕對明白一分錢一分貨道理,但從未試過會有三文魚、北寄貝、墨魚的出現,第一件壽司是三文魚時,已經心諗”唔係呀嘛”,而且味道亦唔覺鮮甜特別新鮮。😞😞而且壽司份量偏小,最後亦沒有手卷類似的壽司,食完只係勉強飽肚老實說,去連鎖壽司店都未必會叫墨魚、北寄貝,比呢種材料好似有少少用廚師發辦之名去呃人的感覺,不是加少少醬就變高檔食材。😔而且壽司飯的wasabi比例不均,有時會攻到好勁,可能我唔識比例上安排,呢方面問題亦不嚴重。值得一讚係個湯味道幾特別,好好飲😋😋師傅服務師傅一個人對住多名客人,但係甚少見到交流,可能比較忙,但係師傅上壽司嘅時候,完全聽唔到佢講係乜嘢壽司(雖然唔講都會知道係三文魚),但係真係有待改善整體而言,個人
服務方面
食物-三文魚、北寄貝、墨魚
值得一讚係個湯味道幾特別,好好飲😋😋
師傅服務
整體而言,個人唔太推薦俾朋友,如果冇誠意做$298 set,不如淨係安排$498 set,望落用料安排比較合理,好過而家感覺係當人唔識就係廚師發辦