Restaurant: Yummy Delight
Info:

落雨天又涼涼地,想食d熱野,坐低左都未拿定主意今餐食肉定食素,睇睇menu,都有好幾種素食選擇(雖然肉類更更更多)最後揀左番茄什菜烏冬,同埋炸豆腐,烏冬係番茄濃湯底,唔係唔好食嘅,不過我覺得醬油湯底同烏冬可能會比番茄配烏冬可能會更夾更好味至於炸豆腐 ,雖然係炸嘅 ,但味道屬清淡,感覺唔熱氣最奇怪嘅事發生喺埋單個時,$62加一即係$68.2,比一百蚊,找番一張廿蚊紙加一堆碎銀,我攞起張廿蚊後,個waiter竟然想極速走,我伸手繼續,佢話唔好意思,但我攞左兩個兩蚊,佢又神速走人,我冇再叫佢...只係心中對此店減了分,服務係好嘅話客人自然會比tips,何需如此呢?

至於炸豆腐 ,雖然係炸嘅 ,但味道屬清淡,感覺唔熱氣

$76 (Dinner)
2013-04-07 75 views
這段時間的天氣反復的厲害,一會落雨一會打風一會濕得滲水一會又干得嘴唇起皮,真是好難伺候。這日約了好友K歌,唱足兩個半鐘肚子開始抗議,便接著匯合好友的好友一起去了甘味讚岐手打烏冬專門店位於皇室堡的門店。紅假撞上dinner time等位是必然的,不過還好並不會等太久,店面不算大,小小的剛好佔據一個轉角的“隆”,門口豎著一大塊餐牌外加一面展示墻,是大多日式簡餐餐廳的風格。行到裏面發現餐廳佔據角落的位置也不錯,至少有一整面落地窗加街景,正對維多利亞公園,夜色路燈下的綠影摩挲也算是有幾分浪漫情調。餐廳面積不小,間隔有小小逼,故立刻想到“食堂”二字。推薦美食當然是烏冬面,友人則力薦番茄湯底;其實餐牌頗豐富,以不同的湯底搭配不同的配餐(雞扒、豬扒、牛肉等),好似魔方一般花樣百出,看得有些眼花花;除了烏冬面,也有蕎麥面以及飯類,大多都是簡單的日式料理;點了主菜亦可以優惠價點選一些預設的壽司。友人幾乎都點了番茄湯底的烏冬,一眼望去“一片紅”。海鮮刺身蕎麥面船,以船型碗器裝著蕎麥冷麵,另加一小碗混著炸蔥蒜與醬油的沾面醬汁;可能是店員忙不過來的關係,友人的這份海鮮刺身差點漏單,提醒之後check單子才姍姍

海鮮刺身蕎麥面船,以船型碗器裝著蕎麥冷麵,另加一小碗混著炸蔥蒜與醬油的沾面醬汁;可能是店員忙不過來的關係,友人的這份海鮮刺身差點漏單,提醒之後check單子才姍姍來遲,刺身拼盤麻麻地,也只有最穩整的三文魚過了關;蕎麥面倒是正常水準,口感煙韌略帶麥香,但個人覺得搭配的醬汁有些淡,整體過於清淡了些。
兩款小食點來大家share,野菜那碟賣相平平並不吸引人,味道麻麻地;炸軟骨反倒不錯,麵粉雖炸的過於乾硬,但淋上些椒鹽粉的炸軟骨也是頗有“香酥雞”的街頭風味,鮮咸又有炸物的口感,淋上些檸檬汁加多份微酸的清涼,即可解去不少油膩感。
豆漿湯底的野菜烏冬,先來說說湯底,湊近已可聞到一股豆香,不腥略帶奶味;湯汁放久片刻邊緣處便開始凝結,口感潤滑與醇厚但又不至於濃過頭,聞起來豆味重,吃起來反倒覺得是奶味重些,感覺近似牛乳湯底,調味方面也很清淡,微咸襯著豆乳香,很和諧;手打烏冬周身渾圓,掛湯一般吸湯能力卻是一流,口感偏軟,若不是執著的追求勁道,這一款手打烏冬也是不錯的選擇;野菜大軍也讓我頗為滿意,南瓜、昆布、蘿蔔絲都很清爽,也更添一份湯頭的清甜,一大顆煮到水撲撲的香菇,一口咬下湯汁迸發也十分帶勁!

整體來說是一間價廉物美的日式餐廳,走大眾路線,價格亦十分親人,若是加上環境與手打烏冬的特別分,便覺得性價比高出預期了;若是有緣,下次定會去試試招牌的番茄湯底。
2013-04-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
2013-04-01 61 views
復活節假期留港消費, 但月尾未出糧唯有揀間中價的餐廳享受享受吧。 跟男友都想試日式野, 但放題價錢閒閒地計埋加一都$200位, 壽司又係食飯多, 終於決定食日式烏冬 / 拉麵。想起之前成日經過皇室堡間 "甘味"都無入去拜訪下, 於是就一於去望望menu有咩好食, 一睇一碗烏冬價錢都係$40-$50, 二話不說就拉著男友入去。晚上7:00都唔算多人, 舖面好大好寬敞, 所以唔駛等位, 好感都多D ! 男友肚餓, 一揀就揀個二十穀滑蛋豬扒斧飯, 我揀左和風牛扒蕃茄湯手打烏冬, 小食揀左八爪魚餅泡菜千島沙律, 另外用晚市優惠價嗌多兩份芝蔴他他三文魚手卷。上菜速度好快 先上男友的定食套餐, 斧飯, 粟米沙律, 麵豉湯 --斧飯的飯加左紅米, 感覺幾健康, 不過成碗飯都無飯汁, 乾啃 而滑蛋豬扒都算幾厚肉得黎身唔會太厚粉; 跟餐的粟米沙律, 沙律醬唔酸無味, 粟米霉到無味兼無咬口 =____=之後到我份牛扒烏冬, 牛扒上碟時係微溫, 碗蕃茄湯底好入味, 夠酸又夠甜, 而且湯底仲好杰身 烏冬偏諗, 不過依然有咬口, 如果再彈牙D會更好。牛扒不過不失, 不過因為上碟時已經係暖, 放多陣已經凍晒成

上菜速度好快
先上男友的定食套餐, 斧飯, 粟米沙律, 麵豉湯 --

成晚最驚喜的反而係小食, 八爪魚餅泡菜千島沙律, 上碟唔講仲以為黎左份日式燒餅, 擺得好精緻, 加上三文魚子作點綴, 好睇又好食! 入口帶丁點辣, 再配上新鮮沙律菜, 好似日式泰式fusion. 另外用晚市優惠價嗌的芝蔴他他三文魚手卷, 味道唔錯, 三文魚尚算新鮮, 整體晚餐OK ++ (75/100)

唯一有D唔滿意係侍應生係咁係你周圍行黎行去, 平均每分鐘都可以係你張枱行兩轉, 想同男友傾密計都唔得 >~<
2013-03-31
$90 (Dinner)
  • 八爪魚餅泡菜千島沙律
2012-07-13 23 views
自峰壽司退走CWB後,無食壽司好耐(抵制板長/前)。今日癮起,又唔想排隊,就衝入呢間。點了壽司拼讚岐手打烏冬。嘩,所有魚生都唔精神,唔係色瘀,就係腿色咁,飯無乜調味,㷛爛(飯粒唔完整,無彈性),總之,超市壽司俾佢地好好多!算!人家以烏冬做招牌,就試烏冬。咬落粉條散開,無彈性,吉野家都贏佢9條街!失望)))早知去sogo超市買盒返屋企食啦!
點了壽司拼讚岐手打烏冬。
早知去sogo超市買盒返屋企食啦!
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2012-07-09 20 views
男友一向愛吃日本料理。故,今趟他介紹我去這家日式烏冬店吃晚飯。誠實點說,若要我從眾多日式麵類選擇,"拉麵"一定是我的首選。這是鐵一般的事實。但,無奈的是,他想去吃,故,我只好依他行事了。當我翻開menu,我第一時間選了滑蛋蟹籽巨型蟹柳讚歧手打烏冬。而男友就選了鐵板牛柳粒番茄湯讚歧手打烏冬。滑蛋蟹籽巨型蟹柳讚歧手打烏冬:味道不錯。我很喜歡她的蟹籽和蟹柳。烏冬也蠻彈牙。鐵板牛柳粒番茄湯讚歧手打烏冬:(據男友所言)很好吃。PS 我們自次後,還光顧這家店好幾次呢! 所以,愛吃烏冬的食饕們,不仿找天來這家試試吧!

但,無奈的是,他想去吃,故,我只好依他行事了。

而男友就選了鐵板牛柳粒番茄湯讚歧手打烏冬。

鐵板牛柳粒番茄湯讚歧手打烏冬:(據男友所言)很好吃。

PS 我們自次後,還光顧這家店好幾次呢!
所以,愛吃烏冬的食饕們,不仿找天來這家試試吧!
$50 (Dinner)
  • 滑蛋蟹籽巨型蟹柳讚歧手打烏冬
2012-07-08 17 views
25.11.2011和友人看完戲後, 都差不多十時了. 大家都未吃晚飯, 於是就留在這個皇室堡找吃的. 來到這間餐廳的門口, 立即被門口的相片吸引住, 此時見裡面有空位, 於是就決定在這裡吃晚餐. 對於烏冬, 通常我也是在家中煮的, 很少會在外吃烏冬, 所以當見到餐牌上有這麼多選擇時, 真不知揀哪款才好. 揀了十五分鐘, 就揀了有肥牛的烏冬.薄切肥牛蕃茄湯讚岐手打烏冬肥牛有很多件, 件件也大塊, 而且不韌, 正 蕃茄湯底有很濃的蕃茄味, 甜中帶少少酸. 湯中也有兩件大大的蕃茄, 很鮮甜. 至於烏冬, 雖則烏冬是浸在湯中, 但並沒有浸到好淋, 仍然可以保持彈牙及滑漏的質素. 讚 但最特別是這碗烏冬之中竟然有幾塊荷蘭豆, 但我覺得如果加一點椰菜或粟米也不錯的. 這裡的蕃茄湯底的確不錯. 有機會要再來吃其他款式的蕃茄湯烏冬.
25.11.2011

薄切肥牛蕃茄湯讚岐手打烏冬
肥牛有很多件, 件件也大塊, 而且不韌, 正
2011-11-25
$48 (Dinner)
2012-07-07 33 views
  今天我們一家人在銅鑼灣閒逛,恰好逛到皇室堡,妹妹便建議來這家吃飯。環境  格局不錯,餐廳的空間頗大,地方很寬敞,又因為是假日,人比較多。但店內環境不錯,靠窗的卡位夠閣,有落地玻璃窗,光線透過玻璃窗射進來,充份利用了自然光,十分不錯。抬頭又見到日式的玻璃罩燈,頗有時代感。  整體感覺很清潔衛生,明亮潔淨。室外用餐區  室外也有用餐區,但我相信今天這麼炎熱,不會有人喜歡坐外邊,如果是春秋二季,可能我會想嘗試在室外用餐,居高臨下,還可以享受自然風,確實不錯。  我們因為人多,又有小孩,因此被安排到最裏邊的角落位置,可以一家人坐在一角,不受騷擾地。服務  雖然我們坐的地方比較隱蔽,但服務員也會留意到我們的需要,沒有被放逐塞外的感覺,值得一讚。  因為我們有小孩,服務員很主動地把小童的椅子端過來,十分細心體貼。食物  食物的選擇頗多,我們最後選了咖喱撈烏冬、蕃茄湯牛肉烏冬和蒜香蕃茄湯雞絲烏冬。味道  我只吃了自己的蕃茄湯雞絲烏冬,因此只談這一道吧。  烏冬方面,口感極佳,外層純白軟滑,不是爽的,軟稔度適中,確實是佳作,值得一讚。  蕃茄湯底方面,是濃濃的蕃茄味,真材實料,可惜略嫌鹹了點。
店內環境
蕃茄湯牛肉烏冬
咖喱撈烏冬
蕃茄湯蒜香雞絲烏冬
餐牌

整體感覺很清潔衛生,明亮潔淨。

食物

我只吃了自己的蕃茄湯雞絲烏冬,因此只談這一道吧。

蕃茄湯底方面,是濃濃的蕃茄味,真材實料,可惜略嫌鹹了點。

配料有秀珍菇、荷蘭豆、蕃茄和雞絲,還有不少灑上了炒過了的蒜蓉,用料頗多。

是因為湯底味濃的緣故,所以配料即使是很普通的都讓整碗烏冬生色不少。

價錢

價錢方面,在這樣的環境裏,服務與食物,都只是五十多元一碗,值得推介。

2012-07-07
餐牌
蕃茄湯蒜香雞絲烏冬
咖喱撈烏冬
蕃茄湯牛肉烏冬
店內環境
2012-06-16 17 views
今日跟朋友重遊以前工作重地, 感概呢個商場又變咗了真係約人都要查清楚間餐廳仲存唔存在先好....朋友話食烏冬... 吓, 又係呢間....上次去鑽石山dinner都覺得除咗烏冬就冇嘢好食, 不過見朋友咁想去.. ok啦, 就食烏冬啦!lunch時間已過, 估唔到有個下午茶set.睇落$30幾蚊都可以啦... 就叫咗個魷魚餅同豚肋骨烏冬餐, 仲有杯飲品呀估呂到真係粒粒魷魚都幾好味喎, 好有咬, 又唔肥膩, 值得推介呢個就ok啦, 不過我覺得佢硬咗少少,又油咗少少.. 我朋友就話都可以.烏冬仍然係主打有水準 或者真係唔同地區, 廚房又唔同, 服務態度都好d... 可惜大學生做暑假工就真係要醒目d... 我地叫菜, 佢黎錯,無所謂啦我, 地食緊佢先過黎話, 剛才唔記得同你地講呢個烏冬湯底係黎錯呀....吓咁都得....
今日跟朋友重遊以前工作重地, 感概呢個商場又變咗了
真係約人都要查清楚間餐廳仲存唔存在先好....

朋友話食烏冬... 吓, 又係呢間....
上次去鑽石山dinner都覺得除咗烏冬就冇嘢好食,
不過見朋友咁想去.. ok啦, 就食烏冬啦!

lunch時間已過, 估唔到有個下午茶set.
下午茶 menu, 仲有95折
睇落$30幾蚊都可以啦... 就叫咗個
魷魚餅同豚肋骨烏冬餐, 仲有杯飲品呀
$34, 粒粒魷魚餅鳥冬
估呂到真係粒粒魷魚都幾好味喎,
好有咬, 又唔肥膩, 值得推介
$34, 胡麻燒豚肋骨烏冬餐
呢個就ok啦, 不過我覺得佢硬咗少少,
又油咗少少.. 我朋友就話都可以.
有水準的手打烏冬
烏冬仍然係主打有水準

或者真係唔同地區, 廚房又唔同,
服務態度都好d... 可惜大學生做暑假工
就真係要醒目d... 我地叫菜, 佢黎錯,
無所謂啦我, 地食緊佢先過黎話, 剛才唔記得同你地講
呢個烏冬湯底係黎錯呀....吓

有水準的手打烏冬
  • 粒粒魷魚餅
  • 手打烏冬
2012-05-12 32 views
常常惠顧這烏冬店,因為價錢不貴,卻有極舒適的卡位,你更可在訂座時要求卡位,通常都可獲安排的﹗我覺得很適合三至四位友人聚會呢﹗柑桔蜜(HK$18)﹕味兒夠濃得來酸甜適中,讚﹗照燒雞扒讚岐手打烏冬(HK$42)﹕雞扒表皮煎得略脆,醬汁夠惹味,肉質亦不會太乾。烏冬一貫的夠嚼勁,以HK$42的價錢有大大碗烏冬再加份量不少的雞扒,我覺得很超值了。鐵板牛柳粒蕃茄湯讚岐手打烏冬(HK$52)﹕湯底有濃濃的蕃茄味,令人吃過後非常醒神,牛柳粒則一般吧,以這個價錢加上這個環境,我滿意了﹗吉列咖喱薯餅(HK$20)﹕外層夠脆,內裡卻保留薯仔的軟軟質感,絕不會太乾,加上香濃咖喱汁實在惹味﹗讚﹗這裡的服務員都十分有禮,若可以多點主動添茶則更好﹗
柑桔蜜(HK$18)﹕味兒夠濃得來酸甜適中,讚﹗

這裡的服務員都十分有禮,若可以多點主動添茶則更好﹗
2012-05-09
$90 (Dinner)
想去別府吃拉麵,可是晚市要等位…我懶啊…行遠一點點路去皇室堡…我多年沒去…好像…以前…是很閣很浪費空間(回憶中不怎麼肯定)…現在是個正常的商場本來想叫定食,可是侍應說等比較久嗯…我肚子餓叫別的 XD只有泡菜味 XD嗯…難怪主推是蕃茄烏冬也不奇,我一向吃烏冬都是這樣,很奇怪日本拉麵湯底很濃很有口感,但烏冬的湯多半都是淡的的確拉麵會比烏冬更吸味,但我在家裡試過把烏冬用味噌來煮湯烏冬也不差啊(但只是用味噌也煮不到店的口感,特別是辣味)不過這店的烏冬很滑烏冬先生應該沒那麼人氣吧…烏冬店被壽司先生佔據了啊不過烏冬也好配冷食烏冬做冷麵是最棒的,不過我通常都叫湯,因為我想試湯底,除非有特別的醬(在日式超市買個烏冬和醬油也很簡單嘛)這個有趣!入口有淡淡的玫瑰花香的汽水

本來想叫定食,可是侍應說等比較久
嗯…我肚子餓叫別的 XD

入口有淡淡的玫瑰花香的汽水
2012-04-10
玫瑰花梳打
2012-03-30 24 views
今日同朋友行開銅鑼灣我又未食野..係皇室堡見到間烏冬舖門口睇本Menu D野都唔錯wo...一入門口D服務員都好有禮貌跟住我嗌左碗'蕃茄湯漢堡扒烏冬'我好鍾意個湯@@好好味D漢堡扒都好好味;所以得2件都唔係好夠但係D烏冬冇咩特別...冇咩味~一定要一啖湯一啖烏冬先得所以最後D湯比我飲到一滴都冇...不過,又唔係難飲都ok既...但係一埋左單..D服務員態度360度變曬.走個時叫去拎杯水都冇人理:@
今日同朋友行開銅鑼灣

我又未食野..

係皇室堡見到間烏冬舖

門口睇本Menu D野都唔錯wo...

一入門口D服務員都好有禮貌

跟住我嗌左碗'蕃茄湯漢堡扒烏冬'

我好鍾意個湯@@好好味

D漢堡扒都好好味;所以得2件都唔係好夠

但係D烏冬冇咩特別...冇咩味~

一定要一啖湯一啖烏冬先得

所以最後D湯比我飲到一滴都冇...

不過,又唔係難飲都ok既...

但係一埋左單..

D服務員態度360度變曬.

走個時叫去拎杯水都冇人理:@
蕃茄湯漢堡扒烏冬
2012-03-29
$50 (Tea)
蕃茄湯漢堡扒烏冬
  • 蕃茄湯烏冬
12月25日, 聖誕節快樂~!! 今晚呀菲準備親自下廚煮大餐~ 所以晏晝就揀d懶係健康嘅烏冬食下~ 可能因為今日係假期關係, 無咗平日食開嘅lunch set, 唯有散叫啦.::: 番茄雞扒撈烏冬 + 熱柚子蜜 ::: $42 + $8呀菲一向都麻麻地有熱湯浸住嘅食物~ 所以揀咗個撈烏冬. 最低係飽肚嘅主食烏冬, 然後係面積佔半碗有多嘅雞扒, 上面再鋪滿晒加入咗洋蔥粒嘅番茄茸, 再加多少少灼椰菜伴碟~ 呢個番茄雞扒撈烏冬份量都幾多! 番茄茸味道香甜清新, 雞扒亦煎得香脆唔油膩, 烏冬又肥又滑, o雪一聲就啜咗入口! 好味~ 同埋感覺好健康~跟餐加$8嘅熱柚子蜜就真係… 同我屋企自己沖絕對毫無分別, 仲要係搞都無幫我搞過嘅… 好在都唔算太稀.::: 豬軟骨烏冬 ::: $40呢個豬軟骨烏冬味道就真係幾淡口… 湯底冇咗之前嗰隻鰹魚味, 亦冇咗香甜嗰隻感覺… 以致烏冬都冇乜味. 唯有靠勁落七味粉… 豬軟骨味道就夠, 幾入味, 不過唔算特別~ 附上嘅椰菜都係只係白烚冇乜味.雖然價錢嚟講其實就覺得偏貴架喇, 但久唔久都會嚟呢度食烏冬… 因為坊間嘅烏冬專門店實在太少選擇, 而呢間嘅烏冬出品亦算係比

番茄雞扒撈烏冬
熱柚子蜜
::: 豬軟骨烏冬 ::: $40
豬軟骨烏冬
雖然價錢嚟講其實就覺得偏貴架喇, 但久唔久都會嚟呢度食烏冬… 因為坊間嘅烏冬專門店實在太少選擇, 而呢間嘅烏冬出品亦算係比較好同埋多選擇~ 而且呢到環境幾好~ 景觀光猛開揚, 如果烏冬癮起, 兜兜轉轉都係會搵番佢嘅~
2011-12-25
$50 (Lunch)
Christmas
番茄雞扒撈烏冬
2012-02-20 36 views
我倆各自做完手頭上的エ作便相約去吃慶生飯坐在梳化位向外望是鳥語花香的維多利亞公園, 陽光從窗外射入來更是份外温暖, 生日都有好兆頭鐵板牛柳粒蕃茄湯讚岐手打烏冬 $50...濃郁酸甜蕃茄湯底, 牛柳粒腍、無渣也重牛味, 炸蒜超濃味但也不會蓋過蕃茄湯底, 烏冬滑但欠缺煙韌。三文魚親子丼 $58...飯沒有壽司飯的酸及黏但三文魚厚薄適中肥美, 醬油漬魚子晶瑩剔透, 嚼感黏中帶有彈性, 魚油撈飯甘香滋味令人難忘。 身‧心‧靈都感到温暖
我倆各自做完手頭上的エ作便相約去吃慶生飯

身‧心‧靈都感到温暖
2012-02-18
$54 (Lunch)
Birthday
  • 三文魚親子丼
  • 鐵板牛柳粒蕃茄湯讚岐手打烏冬
2012-02-06 25 views
跟不同的人吃過「甘味讚岐手打烏冬」幾次,想不到最近又有同事邀我去午膳。雖然初五不是紅假,但 lunch set 仍然暫停供應。印象中「甘味」的食物水準一般,還是保守吃一個「吉列豬扒蕃茄湯底烏冬」吧。吉列豬扒賣相不錯,炸得香脆,可是豬扒肉甚為單薄,沒有咬口。蕃茄湯底很稀,只有兩三片蕃茄,一點蕃茄蓉也沒有。而且顏色很深,可能是下了茄膏。烏冬一般,吃不出手打應有的彈牙感。份量足夠,還算值回 ~$40 的價錢。座位舒適,裝修明亮,店員服務有禮,如果加茶的次數密一點會更好。
吉列豬扒賣相不錯,炸得香脆,可是豬扒肉甚為單薄,沒有咬口。

$45 (Lunch)
係銅鑼灣呢邊番學 亦成日去皇室堡 但就係好小食呢間野上次已經係上年喇點解記得咁清楚?因為上年都係開學個陣食過囉hehe上次好似係食靖魚定食 勁好食呀但當時對海鮮敏感 食完就奶野sosad所以今次吃了手打烏冬加麵豉雞不過到依加先知冇影個烏冬友人的温泉蛋豚肉飯 由於友人之口胃十分巨大 所以一見到就話細 誰知最後竟捧著肚子走 !!眼闊肚窄!!!!!人家的二十榖米可不是流的!!!友人沒沾附上的沙拉醬 反而把蠔泡進蕃茄湯內拌著烏冬吃!!她說這樣更好-_-我想:咁d蠔炸黎做乜今次敗在沒有為烏冬拍照可能餓鬼上左身仲有今次坐透明廚房的對面裡面的靚仔廚司不時對著我們微笑食慾大增yoyoyoyo不過有樣野好煩五點前算數就九折但九折左又再加一條數冇乜上落 仲搞到尾數零零丁丁 幾亳子不如索性免加一把啦
係銅鑼灣呢邊番學 亦成日去皇室堡 但就係好小食呢間野

上次已經係上年喇
點解記得咁清楚?
因為上年都係開學個陣食過囉hehe

不過到依加先知冇影個烏冬
朋友個麵豉湯 佢話好好味@@
我的柚子蜜 好好味hehe
友人的温泉蛋豚肉飯^^
眼闊肚窄!!!!!
人家的二十榖米可不是流的!!!
友人2的炸蠔^^
友人沒沾附上的沙拉醬 反而把蠔泡進蕃茄湯內拌著烏冬吃!!
她說這樣更好-_-
我想:咁d蠔炸黎做乜

我的麵鼓雞 好好食既 不過小小燶
今次敗在沒有為烏冬拍照

可能餓鬼上左身

仲有今次坐透明廚房的對面
裡面的靚仔廚司不時對著我們微笑

食慾大增yoyoyoyo

不過有樣野好煩

五點前算數就九折

但九折左又再加一

條數冇乜上落 仲搞到尾數零零丁丁 幾亳子

不如索性免加一把啦
2011-09-02
$46 (Lunch)
Anniversary
朋友個麵豉湯 佢話好好味@@