2022-06-11
喺佐敦搵到間鐵板燒小店,有好多唔同套餐、有單點,非常豐富。比起港島區價錢更為親民。我哋揀咗一個好豐富嘅套餐,樣樣都有,再單點左幾款signature dish🤤一坐低店員就即刻比花旗蔘茶我哋飲,非常貼心。之後我哋叫咗$1388/位嘅🎀「18層海膽杯Omakase 餐」🎀小砵:爽口沙葛、新鮮沙律時令前菜:熟蝦、豆腐十八層海膽杯,呢個超級豐富!高高的一杯,必定要影低😍有燒白飯魚脆片、黑魚子、北海道紫海膽、沖繩海葡萄、帆立貝、明太子沙律、牡丹蝦、海膽魷魚、凍磯煮鲍魚、北歐花膠、藍鰭吞拿魚拖羅蓉、北海道粒貝、三文魚子、北海道松葉盤肉、鮮海帶碎等。到出嚟撈埋一齊食,非常豐富!時令貝類:象拔蚌做三食:身、膽、邊位時令海鮮:日本鮑魚,肉質彈牙!好味😋鰻魚個皮煎到好脆,鰻魚汁都唔錯! 燒野菜:甜薯中間夾住棉花糖、另外南瓜🎃、柴魚茄子。A5威士忌和牛厚燒,呢隻牛養嘅時候飲威士忌,所以叫威士忌🥃和牛。牛食落Juicy,牛味香真係帶少少威士忌味~特色紙包花膠羊肚菌蜆湯,非常足料、有花膠好養顏。最後炒飯上面仲有隻流心蛋、真係相當豐富。單點:甲羅燒有蟹膏、蟹肉、三文魚子,撈埋一齊食,蟹味又鮮又好味。上枱時用紙包
🎀「18層海膽杯Omakase 餐」🎀
小砵:爽口沙葛、新鮮沙律
時令前菜:熟蝦、豆腐
時令貝類:象拔蚌做三食:身、膽、邊位
時令海鮮:日本鮑魚,肉質彈牙!好味😋
鰻魚個皮煎到好脆,鰻魚汁都唔錯!
燒野菜:甜薯中間夾住棉花糖、另外南瓜🎃、柴魚茄子。
單點:
甲羅燒有蟹膏、蟹肉、三文魚子,撈埋一齊食,蟹味又鮮又好味。上枱時用紙包住、店員用打火機燒開、相當震撼~
燒鵝肝夠大件、厚身,鵝肝味好香濃!
小店都食到咁高質嘅鐵板燒,性價比高!