2020-12-25
蜀客呢間餐廳裝修算好靚, 環境舒服, 服務都十分好.出面就望到海, 算係唔錯.胡辣牛肉(198$) 牛肉份量比想像中多, 底係芽菜, 牛肉有小小花生醬既味, 偏咸,整體呢間餐廳所有菜都有小小偏重味.呢個味道好濃, 所以我覺得呢到點菜一定要點白飯送,如果只食菜會有小小濟. 牛肉好滑, 筷子都難夾既地步, 牛肉有點甜. 整體如果送飯, 平衡感岩岩好!推對可以一試!糖醋里脊肉(188$)味道都係偏重, 但送飯就岩岩好, 偏甜, 肉感係外皮小脆內面係鬆軟, 醬汁好入味, 口感都好正, 豬肉黎講唔硬同易咬好緊要, 因為個肉身比較厚,如果唔夠鬆軟會變到好難去咬.但呢到充分發揮左大廚功力, 易入口!宮保蝦球(268$) 餐廳推薦的菜式, 一食個鮮味就係新鮮食材, 口感好彈牙爽口, 味道有小小偏咸,都係偏重味小小, 小小酸會令到人開胃小小更想食更多.雜醬麵(68$) 原本試下用黎代替飯, 但係本身味道都好好, 但因為食物偏濃, 個雜醬麵都濃味, 所以代替唔到飯去中和返D重味.不過只論雜醬麵本身係好食, 撈麵類既食法, 雜醬既味道岩岩好夠重, 唔洗加任何調味都好好食, 麵有小小彈牙係我中意既口感!整體價
蜀客呢間餐廳裝修算好靚, 環境舒服, 服務都十分好.
出面就望到海, 算係唔錯.
胡辣牛肉(198$)
推對可以一試!
糖醋里脊肉(188$)
但呢到充分發揮左大廚功力, 易入口!
宮保蝦球(268$)
都係偏重味小小, 小小酸會令到人開胃小小更想食更多.
雜醬麵(68$)
個雜醬麵都濃味, 所以代替唔到飯去中和返D重味.
不過只論雜醬麵本身係好食, 撈麵類既食法,
整體價錢合理, 食物質素高, 環境舒服,
必試的餐廳之一!