2017-06-10
成日都覺的大角咀係無乜野食,選擇好少。但原來都臥虎藏龍。呢間餐廳一定會再嚟食環境唔算太大,唔算太細,坐得好舒服尼個忌廉湯好特別,唔係白色嫁但味道好濃郁得過米芝蓮獎,而且係自創菜式,真係不能不試店員介紹左有三種食法,一是原味,直接將一塊夾住食,唔加任何配料醬汁。呢個食法係可以完全食得出芝士味係餅面上,而黑松露亦滿滿夾晒係兩塊多士上,所以口感好豐富。另一個食法就係斟少少自家製嘅提子果醋,將芝士膩嘅味帶走,可以清清幫助消化。呢個甜甜地嘅果醋入口好好,同芝士都好夾,而且佢係稀稀地,所以唔會太黏住咁。第三種食飯就係將沙律菜夾入多士中間,令整個多士更有口感。點了份小食拼盤。每次食西餐都好中意試下拼盤,因為可以試到好多唔同款式嘅小食。青口係其中一個有驚喜嘅,平時會覺得食青口有陣味,腥腥地咁。但而家就唔同啦,青口唔單止無味,仲好有口感,好濃芝士味! 而另一個驚喜就係芝士豆腐啦,以為會係好無味,又或者好重芝士咁,反而又無,而且都幾滑嫁「吞拿魚火腿沙律」,吞拿魚入口口感一流,好有鮮味,配上巴拿馬火腿,味道更有層次第一個主菜點左個意粉,尼度叫意粉好特別,為左營合客人不同的要求和口味,餐廳特設「自選車仔意粉」
環境唔算太大,唔算太細,坐得好舒服
尼個忌廉湯好特別,唔係白色嫁但味道好濃郁
得過米芝蓮獎,而且係自創菜式,真係不能不試
第一個主菜點左個意粉,尼度叫意粉好特別,為左營合客人不同的要求和口味,餐廳特設「自選車仔意粉」,可以供客人不同選擇,不同口味。餐廳煮既意粉好彈牙,而且醬汁好濃郁,味道同口感都好有層次
第二個主菜就點左燒豬肋骨配薯條,豬肋骨真係好大份,其實真係要兩個人食先食得晒,而中間塊黑松露餅乾亦可以中和返重口味嘅骨。豬肋骨每條肉都好嫩,但又唔會散晒,值得一試
呢間餐廳真係一定會再嚟食