2019-09-15
今晚收工後同朋友一齊慶祝中秋節🥮!經朋友介紹係佢公司附近既新開杭州過江龍食浙江菜既中菜廳!裝潢都好高尚華麗,,每張檯上都有花朵🌺裝飾!睇完menu後就叫左:鹽水日本鮮毛豆 $128: 毛豆即是日本枝豆,用鹽水灼一灼已經好美味,外表顏色很翠綠,細細粒好爽脆,營養價值整高!張生記老鴨煲(半份)$688: 一上檯已經芳香撲鼻,來自江南土鴨既香味,湯汁香醇味濃而不膩,筍干爽脆,鴨肉肉質鮮嫩,滋味鮮美,老鴨煲是一種集養生,滋補於一身的美食。 夏天吃可以滋陰降燥,緩解暑熱。冬天吃則養胃生津。 2份杭州東坡肉$252:色澤紅亮的東坡肉,無論的外觀或是內裡,都讓滷汁的香甜與五花肉的香氣完美融合,鎖住其中的水分,肥肉入口即化,瘦肉香嫩多汁,食起黎軟嫩入味,可以用包子夾住黎食更滋味。2份 杞子圓肉菊花糕$96: 好健康有益既甜點,所以叫左2份,杞子圓肉可以明目安神, 清熱補血,菊花味都好香濃,好似飲緊菊花茶咁清香,質感都好Q彈!+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
+++++++++++++++