2024-11-23
人均五百幾蚊就可以體驗到廚師發辦聽落係米好不可思議😂師傅會以"船槳送菜"感覺有點爽又覺得好過癮我形容為性價比極高既一餐!長阪12旬彩席間料理(12品)HK$468先付冬菇、胡瓜漬,以麵鼓醬調味,辣辣地既過癒又惹味。海膽豆腐好香滑,滲出淡淡海膽香味。磯煮鮑魚又軟又腍,口感極佳。八爪魚片口感彈牙,加左蟹籽作點綴,味道層次更加豐富。帶子鮮甜肉厚。另外,仲有我好中意既海葡萄,淡淡既咸度同埋口感,令成個菜式昇華!刺身擺盤好精緻,分別有鯖魚、蠔、藍鰭拖羅。鯖魚魚皮滑順柔軟,但帶著一點點脆。魚肉充滿豐富油脂感,質地細膩。蠔冇腥味,而且都幾鮮甜,仲要加上我最愛既海膽😍。拖羅肉質油潤軟滑,魚味相當濃郁鮮甜。鵝肝蒸蛋講賣相一定係一百分🤣!蒸蛋口感滑嫩綿密,鵝肝有份入口即溶既幼滑質感,兩者一齊食可以話係完美配搭。師傅以日式最中餅包住拖羅蓉同埋三文魚籽,外面薄脆,裏面既拖羅蓉幼細香滑,軟綿綿。三文魚籽滲透著淡淡醬油香味,成個口感好特別!旁邊既係玉子燒加入海鮮漿,口感好似蛋糕😳甜甜地,幾得意。燒豆腐外脆內嫰好多汁,豆味香濃!燒吞拿魚下巴魚肉充滿雪花油脂,入口即化,味道甘甜,係滿滿既骨膠原!!!炸天婦羅有兩款,分
聽落係米好不可思議😂
師傅會以"船槳送菜"
感覺有點爽又覺得好過癮
我形容為性價比極高既一餐!
長阪12旬彩席間料理(12品)HK$468
先付
刺身擺盤好精緻,分別有鯖魚、蠔、藍鰭拖羅。
鵝肝蒸蛋
燒豆腐
外脆內嫰好多汁,豆味香濃!
燒吞拿魚下巴
魚肉充滿雪花油脂,入口即化,味道甘甜,係滿滿既骨膠原!!!
炸天婦羅有兩款,分別係大葉小白魚同埋蓮藕。天婦羅即叫即炸,食物本身冇乜調味,可以食到本身既鮮味。靈魂一定係佢既秘製醬汁加蘿蔔蓉,甜甜地,令味道昇華!抹茶玫瑰鹽都不錯😉!
黃油燒北寄貝
北寄貝口感彈牙、爽嫩,牛油燒味道較香濃,最後仲落左柚子皮增香。
黑松露釜飯
松露控絕對會中意!米飯少黏性,粒粒分明。黑松露香氣濃厚,齒頰留香,令人回味無窮。
文甲魚湯
好鮮甜,仲要有蜆肉!
甜品幾有驚喜!店員使用泡泡煙槍,裝飾飲品,又靚又驚艷。熱情果梳打帶微微既泡煙燻味,清甜好飲。香蕉朱古力蛋卷味道濃郁。抹茶大福冰冰涼涼,絲滑又不甜膩。